Σερφάροντας στο site της ΕΛΕΓΕΙΑ βρήκα την ανακοίνωση για το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικης Ιατρικής που θα πραγμαατοποιηθεί για το 2011 στην Κω.Στην πρώτη σελίδα-χαιρετισμό -πρόσκληση γράφει :
Σας καλούμε στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής, που οργανώνουμε στις 27/4 - 1/5/2011 στο Συνεδριακό Κέντρο Κυπριώτη στην Κω.
Το Συνέδριό μας έχει σαφή επετειακό χαρακτήρα επειδή η ΕΛΕΓΕΙΑ γιορτάζει το 2011 τα 25 της χρόνια, το Ιωβηλαίο της. Με την ευκαιρία αυτή, είναι πιστεύουμε επίκαιρο για όλους μας να αξιολογήσουμε όλοι την ΕΛΕΓΕΙΑ και την πορεία της αλλά και να δούμε την χάραξη και τον σχεδιασμό της και να εκτιμήσουμε αν αυτή η πορεία διατηρεί τις κατευθύνσεις και τους στρατηγικούς στόχους που τέθηκαν εξ αρχής.
Κατ’ αρχήν καταδικάζουμε για μιαν ακόμη φορά τους επιλήσμονες και τους εφιάλτες, δηλαδή τους συναδέλφους που εξέθρεψε και ευεργέτησε η ίδια η ΕΛΕΓΕΙΑ, οι οποίοι τελικά στράφηκαν εναντίον της, όχι γιατί διεφώνησαν με την πολιτική της, όχι γιατί είχαν να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις αλλά απλά και καθαρά με στόχο να κερδίσουν χρήματα πουλώντας “εκπαίδευση”.[/b][/u]
Προσωπικά δεν περίμενα ποτέ σε ένα προσκλητήριο κείμενο πανελληνιού συνεδριου με επετειακό μάλιστα χαρακτήρα να βγαίνει τόσο μένος και οργή.Ακόμη και αν έχουν δίκιο-που νομίζω δεν έχουν-είναι τόσο αφηρημένο και επιθετικό που πέρα από το ότι χαλάει κάθε ίχνος γιορτής φανταστείτε τι αίσθηση θα κάνει σε κάποιον άσχετο που τυχαία έπεσε στα χέρια του το φυλλάδιο και το διάβασε.Υπάρχουν πολλοί χώροι νομίζω για να εκφράσει κανείς την αντίθετη γνώμη του αλλά η αναφορά στην παρούσα φάση είναι από άστοχη μέχρι απογοητευτική.Ήθελα να ξέρω ποιός εκπόνησε το κείμενο και ποιοί συμφώνησαν για την τελική μορφή του.Ειλικρινά λυπάμαι για την κατάντια του χώρου μας που με μικροψυχία και καιροσκοπία μετατρέπουμε ένα πανελλήνιο συνέδριο,μια ειδικότητα και μια επετειακή φιέστα σε φθηνό παράθυρο ριάλιτι σόου.Έχω μείνει από λόγια...