Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Τι κάνουμε με την απόδειξη σε ασθενείς που δεν τους παίρνουμε χρήματα;
spyros:
Μετά την ένταξη του ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ, οι "δωρεάν" αποδείξεις έχουν εκ των πραγμάτων πολλαπλασιαστεί δραματικά. Οπότε νομίζω ότι το θέμα είναι και πάλι αρκετά επίκαιρο:
Πόσες "δωρεάν" μπορούμε να κόβουμε τελικά; Υπάρχει κάτι νεότερο;
Φαντάζομαι ότι εφόσον πρόκειται όντως για συναδέλφους, κανείς δεν μπορεί να μας πει κάτι, ας κόψουμε και δέκα την ημέρα. Σε τι έκταση όμως μας καλύπτει η "δεοντολογία" (άγραφη και έγγραφη); Κάπου αναφέρει γιατρούς και συγγενείς "προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση". Ποιοί είναι αυτοί τελικά; Φοβάμαι ότι το ΣΔΟΕ μπορεί πανεύκολα να το ερμηνεύσει ως "τα εξαρτώμενα (προστατευόμενα) μέλη στο βιβλιάριο"... Οπότε, νομιμοποιούμαστε να μην πάρουμε χρήματα σε γονείς-πεθερικά-αδέλφια-συζύγους (που εργάζονται) κτλ;;;
Πού μπαίνει η διαχωριστική; Εσείς τι κάνετε;
medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος...
Μετά την ένταξη του ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ, οι "δωρεάν" αποδείξεις έχουν εκ των πραγμάτων πολλαπλασιαστεί δραματικά.
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Για ποιον λόγο έχει γίνει αυτό; Πόσοι ιατροί αρρωσταίνουν, με ποια συχνότητα, με ποιες ασθένειες(που να χρειάζονται συμβουλή συναδέλφου) και πόσες ιατρικές ειδικότητες εμπλέκονται, ώστε να δικαιολογείται τελικά τέτοια "δραματική" αύξηση;
spyros:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος...
Μετά την ένταξη του ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ, οι "δωρεάν" αποδείξεις έχουν εκ των πραγμάτων πολλαπλασιαστεί δραματικά.
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Για ποιον λόγο έχει γίνει αυτό; Πόσοι ιατροί αρρωσταίνουν, με ποια συχνότητα, με ποιες ασθένειες(που να χρειάζονται συμβουλή συναδέλφου) και πόσες ιατρικές ειδικότητες εμπλέκονται, ώστε να δικαιολογείται τελικά τέτοια "δραματική" αύξηση;
--- Τέλος παράθεσης ---
Εντάξει, ίσως το "δραματικά" να είναι λίγο υπερβολικό... ;D
Μέχρι πρόσφατα όμως απέφευγα γενικώς να κόψω "δωρεάν" (προτιμούσα να κόβω 10 ευρώ -χωρίς να τα πάρω- και ας πληρώσω λίγο φόρο παραπάνω).
Ακριβώς για να μην αναγκάζομαι να κόβω "δωρεάν" στους συναδέλφους, καλυπτόμουν πίσω από τη σύμβαση με το ΤΣΑΥ (αυτός ήταν και ο μόνος λόγος που την κρατούσα).
Τώρα λοιπόν, αφενός με το νέο φορολογικό (που καθιστά ακριβό σπορ αυτό που συνήθιζα) και αφετέρου με τη διακοπή των συμβάσεων του ΤΣΑΥ, σαφώς αναγκάζομαι να κόβω πολύ περισσότερες. Και, εντάξει, μπορεί οι γιατροί να μην αρρωσταίνουμε τόσο συχνά (κακό σκυλί...κτλ :)), αλλά πάνω από μια ηλικία όλο και κανένα αντιϋπερτασικό ή κάποια στατίνη έχουμε να μας συνταγογραφήσουν. Και έχουμε γίνει και πολλοί πια, ζωή να 'χουμε... (για Αθήνα μιλάω τουλάχιστον).
Ο προβληματισμός μου, λοιπόν, εμένα τουλάχιστον με καίει: Μέχρι ποια συγγενική σχέση μας καλύπτει αυτό το "...νόμιμη υποχρέωση", για να μην έχουμε περιπέτειες με την εφορία; Γονείς; Σύζυγοι; Μόνο τα προστατευόμενα μέλη που φαίνονται στο βιβλιάριο; Έχει κανείς ιδέα; Προβληματίζεται κανείς άλλος;
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ προβληματισμός μου, λοιπόν, εμένα τουλάχιστον με καίει: Μέχρι ποια συγγενική σχέση μας καλύπτει αυτό το "...νόμιμη υποχρέωση", για να μην έχουμε περιπέτειες με την εφορία; Γονείς; Σύζυγοι; Μόνο τα προστατευόμενα μέλη που φαίνονται στο βιβλιάριο; Έχει κανείς ιδέα; Προβληματίζεται κανείς άλλος;
--- Τέλος παράθεσης ---
"Ο ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Νόμος 3418, Άρθρο 19, Παράγραφος 3". Στη δωρεάν απόδειξη και στην τελευταία γραμμή γράφω: επίσκεψη στο ιατρείο (γιος/κόρη/σύζυγος/μητέρα/πατέρας γιατρού).
spyros:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ προβληματισμός μου, λοιπόν, εμένα τουλάχιστον με καίει: Μέχρι ποια συγγενική σχέση μας καλύπτει αυτό το "...νόμιμη υποχρέωση", για να μην έχουμε περιπέτειες με την εφορία; Γονείς; Σύζυγοι; Μόνο τα προστατευόμενα μέλη που φαίνονται στο βιβλιάριο; Έχει κανείς ιδέα; Προβληματίζεται κανείς άλλος;
--- Τέλος παράθεσης ---
"Ο ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Νόμος 3418, Άρθρο 19, Παράγραφος 3". Στη δωρεάν απόδειξη και στην τελευταία γραμμή γράφω: επίσκεψη στο ιατρείο (γιος/κόρη/σύζυγος/μητέρα/πατέρας γιατρού).
--- Τέλος παράθεσης ---
Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. Στην τελευταία γραμμή το ίδιο γράφω κι εγώ. Το ερώτημα είναι ποιοι είναι αυτοί "προς τους οποίους έχουν νόμιμη υποχρέωση". Γιατί ξαναλέω, αν το ΣΔΟΕ μεταφράζει "προστατευόμενα μέλη", ίσως δεν μας καλύπτει όσο νομίζουμε. Μπορούμε κάπως να σιγουρευτούμε; Μπορούμε κάπως να καλυφθούμε περισσότερο; Υπάρχει κάποιο (επίσημο) ασφαλές όριο; Ξέρει κάποιος κάτι νεότερο; Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση