Γενικά > Νομικά θέματα

Ψεύτικες "παραιτήσεις" για προκηρύξεις έως 31/12/2010

<< < (5/5)

kefalidisg:
   Από ότι γνωρίζω αυτό ίσχυε και προ του νόμου Αβραμόπουλου και δεν προβλέπεται από κάποιο νόμο αλλά από κάποια απόφαση εσωτερική του τμήματος των αγροτικών. Η δικαιολογία τους είναι ότι πρέπει να μας είναι αρκετό που πιάνουμε έτσι εύκολα μια θεσούλα και πρέπει να μας βάλουν εμπόδια ώστε να μας δυσκολεύουν τη ζωή. Φυσικά νομίζω ότι αυτό δεν μπορεί να είναι σύνομο μια και δεν ισχύει κάπου αλλού στο ΕΣΥ. Υποσχέσεις από το υπουργείο ότι αυτό θα αλλάξει δώθηκαν πολλές φορές στα όργανα των συλλόγων μας αλλά αποτέλεσμα δεν υπάρχει (πιστεύω ότι μάλλον θα χειροτερέψουν κιόλλας τα πράγματα). Φυσικά για να κάνεις κάποια αίτηση για άλλο αγροτικό την στιγμή που μπορεί να βρίσκεσαι 3 χρόνια σε κάποια θέση και πρέπει για σημαντικούς οικογενειακούς λόγους να μετακομίσεις θα πρέπει την τελευταία ημέρα που λήγει η προκήρυξη να παραιτηθείς με ότι αυτο σημαίνει(το λιγότερο 6 μήνες ανεργίας και ανασφάλειας) .

D-Michalis:
Για τα αγροτικά προβλέπεται από τον ίδιο νόμο με τον οποίο διορίζεστε. Μάθετέ τον απ’ έξω. Πρέπει να είστε «παραιτημένοι» την ώρα που υποβάλετε υποψηφιότητα.
Ανατρέξτε στα σχετικά σημεία εδώ στο φόρουμ, όπου έχει συζητηθεί εξαντλιτικά.

Sick_boy:
To Kefalidisg:
Θα συμφωνήσω ότι πρόκειται για μία "απόφαση εσωτερική" του εκεί τμήματος, η οποία δεν στηρίζεται (από όσο γνωρίζω και καλώ όποιον έχει κάτι υπόψη του να μας πληροφορήσει) σε κάποιο νόμο και έρχεται σε αντίθεση με τη "συνηθισμένη" διαδικασία προσλήψεων στο ΕΣΥ

Το D-Michalis:
Αντιγράφω από το ΦΕΚ 165 Α' τεύχος/1997, ν.2519 (αυτόν με τον οποίο διοριζόμαστε)- άρθρο 26, παρ.1: "Σε κενές και κενούμενες θέσεις γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικών)... Οι διοριζόμενοι τοποθετούνται στη θέση Επιμελητή Β' με θητεία κατά τις διατάξεις του άρθρου 34 του παρόντος.
Άρθρο 34: Τίτλος: Πρόσληψη σε θέση γιατρού Ε.Σ.Υ. Από όσο έψαξα και στα δύο άρθρα, δεν λέει πουθενά ότι πρέπει να παραιτηθεί κάποιος πριν κάνει τα χαρτιά του για αίτηση. Και όσο και αν έψαξα στο φόρουμ, δεν βρήκα κάποια αναλυτική τοποθέτηση στο ζήτημα αυτό. Αν εσείς γνωρίζετε κάτι παραπάνω, (ή κάποιος άλλος συνάδελφος) σχετικά με κάποιο νόμο που να ορίζει κάτι τέτοιο, παρακαλώ να μας διαφωτίσετε.

Ευχαριστώ

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος….
Το D-Michalis:
Αντιγράφω από το ΦΕΚ 165 Α' τεύχος/1997, ν.2519 (αυτόν με τον οποίο διοριζόμαστε)- άρθρο 26, παρ.1: "Σε κενές και κενούμενες θέσεις γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικών)... …

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν ψάξεις με τρόπο "ψαγμένο για νόμους", θα δείς ότι στο Ν. 2519/1997 (ΦΕΚ 156Α), άρθρο 26, παρ.1 [λίγο μετά το μέσον], αναφέρεται επί λέξει: «…Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας καθορίζονται ο τρόπος, η διαδικασία και οι λεπτομέρειες εφαρμογής των διατάξεων της παραγράφου αυτής …»

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι ο υπουργός εκδίδει ΝΟΜΙΜΑ –κατ’ εξουσιοδότηση αυτού του νόμου- απόφαση που ρυθμίζει το πώς και υπό ποιες προϋποθέσεις θα διεκδικήσεις τέτοια θέση, κάτι που έχει κάνει και όπου απαιτεί ρητά την υποβολή παραίτησης για να δικαιούσαι να υποβάλεις αίτηση, όπως είναι σαφές στις σχετικές αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί συχνά εδώ.

Πολλά έχουν γραφτεί για τις θέσεις αυτές και εδώ.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αξίζει μία βόλτα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση