Γενικά > Νομικά θέματα
Ψεύτικες "παραιτήσεις" για προκηρύξεις έως 31/12/2010
Gatekeeper:
Επι του θέματος για τις συγκεκριμένες θέσεις οι επιμελητές ΕΣΥ πρεπει να προσκομίσουν το ΦΕΚ που προανέφερα.
Κάποιοι επιμελητές ΕΣΥ όντως δήλωσαν παρά την απαγόρευση.
Οι οδηγίες που έχουν δοθεί στους εισηγητές ειναι ΜΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των συγκεκριμένων υποψηφίων.
Μια Γ.Ι επιμελήτρια ΕΣΥ κατέθεσε ενσταση επι της ΜΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ , απορριφθηκε όμως από το Συμβούλιο Κρίσης ομόφωνα.
ΦΕΚ ,ΦΕΚ και πάλι ΦΕΚ
laertis:
Νομίζω ότι το θέμα δεν είναι μόνο τι θα κάνουν οι εισηγητές και απορώ πως κάποιος μπορεί να είναι τόσο σίγουρος για αυτούς, υπάρχει κάτι γραπτό και εάν ναί για ποιά προκήρυξη. Ο sakis907 αναφερόταν σε όλες τις προκηρύξεις που απαιτούν παραίτηση μέχρι τέλος του 2010.
Επίσης πιστεύω ότι πρέπει από το υπουργείο να είναι απόλυτα διευκρινιστικοί σε αυτά που ζητάνε στις προκηρύξεις και να μην μας φέρνουν σε αντιπαράθεση, όπως συχνα γίνεται έως τώρα.
Δεν γίνεται να βάζεις τα χαρτιά σου σε μια θέση και να μην ξέρεις εάν είσαι νόμιμος, εσύ ή ο συναδελφός σου, και κανείς από τους αρμόδιους να μην στο διευκρινίζει επίσημα.
Gatekeeper:
υπάρχει κάτι γραπτό
Καταρχήν η ίδια η νομοθεσία
εάν ναί για ποιά προκήρυξη
Σε όλες τις προκηρύξεις του 2010 οι επιμελητές ΕΣΥ υπογράφουν σε υπευθυνη δήλωση το κείμενο που ανέφερα
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ε. Οι υπηρετούντες ιατροί στο ΕΣΥ δεν μπορούν να διεκδικήσουν άλλη θέση στο Ε.Σ.Υ μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, εκτός αν παραιτηθούν μέχρι την λήξη της εκάστοτε προκήρυξης και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συμπληρώνουν στην αντίστοιχη Αίτηση – Δήλωση στο υποστοιχείο (κ) τα εξής: «Έχω παραιτηθεί με την υπ’ αριθμ. Πρωτ……………………..αίτηση παραίτησης από τη θέση του νοσοκομείου…………………………………., προκειμένου να θέσω υποψηφιότητα στην παρούσα προκήρυξη. Η παραίτησή μου έγινε δεκτή με την υπ’ αριθμ……………………..απόφαση του Υπουργού (ΦΕΚ ……………………) ή για την παραίτησή μου δεν έχει εκδοθεί Απόφαση παραίτησης και υποχρεούμαι με την έκδοση του ΦΕΚ αποδοχής παραίτησης να ενημερώσω σχετικά την υπηρεσία σας πριν την οριστική κρίση από το αρμόδιο Συμβούλιο κρίσεων ιατρών.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εφόσον το υπογράφουν συμφωνουν με την διαδικασία. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝιΣΗ....
Τ
Harper:
Μπορεί να έχει ξαναειπωθεί αλλά δε μπορώ να το εντοπίσω και με κίνδυνο να γίνομαι κουραστικός το ξαναρωτώ!
Τι γίνεται μετά τις 1/1/11? σχετικά με τη διεκδίκηση νέας θέσης?
Μπορεί Γεν.Ιατρός που κατέχει θέση σε Περιφ.Ιατρείο να δηλώσει θέση σε προκύρηξη για αγροτικούς ή ΣΚΕΙΟΠΝΙ χωρίς να παραιτηθεί από την θέση που ήδη κατέχει?.
Αν έχει απαντηθεί ας δοθεί παρακαλώ από κάποιον ο σχετικός υπερσύνδεσμος
sakis907:
Και τι γίνεται βρε παλληκάρια εάν:
ΣΕΝΑΡΙΟ Α: έχω υποβάλλει παραίτηση π.χ. στις 25/10/2010 προκειμένου για μια προκήρυξη που λήγει στις 26/10/2010, στις εισηγήσεις είμαι πρώτος, η κρίση γίνεται στις 25/02/2011 και εν τω μεταξύ η παραίτησή μου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κι εγώ δουλεύω κανονικά; Καλά έκανε το Συμβούλιο και με συμπεριέλαβε στις εισηγήσεις; Στην κρίση όμως θα με συμπεριλάβει (αφού η παραίτησή μου δεν έχει μπει σε ΦΕΚ); Κι εγώ τι φταίω που ο Υπουργός άργησε να κάνει δεκτή την παραίτησή μου;
ΣΕΝΑΡΙΟ Β: έχω υποβάλλει παραίτηση στις 25/10/2010 προκειμένου για μια προκήρυξη που λήγει στις 26/10/2010, στις εισηγήσεις είμαι πρώτος, η κρίση γίνεται στις 25/02/2011 και η παραίτησή μου ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ επειδή έχω ΓΕΡΟ ΜΕΣΟΝ την ΙΔΙΑ ημέρα κα μπαίνει σε ΦΕΚ; Δεν είναι όλο αυτό αντίθετο στο πνεύμα του Νόμου; Δεν αποτελεί αδικία για τους άλλους υποψηφίους; Και πώς αυτοί θα μπορούσαν να αντιδράσουν;
Τα 2 σενάρια δεν είναι εντελώς θεωρητικά. Βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση