Γενικά > Ενδιαφέροντα Links
20/01/2011: Αρνητική λίστα φαρμάκων εξέδωσε ο ΕΟΦ
eliastheod:
Εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί φάρμακα του τύπου Nootrop, ή αντιβηχικά και βλεννολυτικά σιρόπια (που παρεμπιπτόντως δεν συνταγογραφώ και δεν συστήνω, παρά ελαχίστων περιπτώσεων) επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν τα επιβαρύνουν όλα τα αντιανοϊκά (με μηδενική μάλιστα συμμετοχή) χωρίς ένδειξη, αντιβιώσεις (φασόν τις περισσότερες φορές) σε ιώσεις, πραζόλες χωρίς ένδειξη, ερυθροποιητίνες χωρίς ένδειξη, κάθε φάρμακο που συνταγογραφούμε χωρίς ένδειξη και γενικά «η ιατρική» χωρίς ένδειξη.
Νιώθω πολύ ηλίθιος όταν ακούω τον κάθε υπουργό, που βγαίνει χρόνια τώρα να μας πει για τη λίστα που έρχεται να βάλει τάξη και να εξοικονομήσει χρήματα για τα ταμεία.
Παρεμπιπτόντως η εικόνα που μεταδίδεται από τον προθάλαμο του αμφιθεάτρου του υπουργείου με τους γιατρούς να συνταγογραφούν στο ποδάρι το κατεβατό «τυρί, ρύζι, καφέ, γάλα, καμπά» που τους υπαγορεύουν οι «ασθενείς» και αυτό να το ονομάζουμε ΠΦΥ και ιατρική, είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική. Πολλές φορές και μόνο η εικόνα που παρουσιάζουμε στον κόσμο για το πώς ασκούμε την ιατρική, εκφράσεις που δεχόμαστε και αναπαραγάγουμε: «γράψε μου και αυτό», «για δες μια στιγμή (η στιγμή που φεύγει και χάνεται) τις εξετάσεις μου, να μου πεις τι έχω», «πες μου και συ μια γνώμη, που είσαι καλός, (εδώ στο δρόμο, στο διάδρομο) για το πρόβλημα που έχω», «για δες μια ματιά, αυτό που έβγαλα», «πίνε πολλά νερά και μην τρως γλυκά» όλα αυτά είναι ενδεικτικά της κακής και διαστρεβλωμένης ιατρικής που ασκούμε.
Η εικόνα χίλιες λέξεις…
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί φάρμακα του τύπου Nootrop, ή αντιβηχικά και βλεννολυτικά σιρόπια (που παρεμπιπτόντως δεν συνταγογραφώ και δεν συστήνω, παρά ελαχίστων περιπτώσεων) επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν τα επιβαρύνουν όλα τα αντιανοϊκά (με μηδενική μάλιστα συμμετοχή) χωρίς ένδειξη, αντιβιώσεις (φασόν τις περισσότερες φορές) σε ιώσεις, πραζόλες χωρίς ένδειξη, ερυθροποιητίνες χωρίς ένδειξη, κάθε φάρμακο που συνταγογραφούμε χωρίς ένδειξη και γενικά «η ιατρική» χωρίς ένδειξη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Έτσι όπως το καταλαβαίνω, τα 543 είναι σκευάσματα "πρώτης ζήτησης" (π.χ. βλεννολυτικά, αποσυμφορητικά ρινός κ.λπ) που λαμβάνονται ευκαιριακά για να ανακουφίσουν από κάποια συμπτώματα, είτε σκευάσματα ματζουνοειδή (νοοτρόπ, νταφλόν) χωρίς κινδύνους (κατά κανόνα και τεκμήριο) για την υγεία του ασφαλισμένου από την άσκοπη χρήση τους.
Η αρνητική λίστα που τα πετάει εκτός αποζημίωσης, είναι ένα θετικό πρώτο μέτρο διότι ο Ελ ασφαλισμένος (κι εμείς μαζί) αποδείξαμε ότι δεν σεβόμαστε τις παροχές της Πολιτείας και το παραξηλώνουμε μόλις μας δοθεί η ευκαιρία.
Για τα υπόλοιπα (αντιανοϊκά, ηπαρίνη ΧΜΒ σε κάθε ασφαλισμένο που εισάγεται σε κλινική, περιττές αντιβιώσεις/πραζόλες, κ.λπ.) οι ελπίδες μας μάλλον προσβλέπουν στην Επιτροπή Σοφών και τον κ. Μόσιαλο, καθώς η λελογισμένη χρήση τους πρέπει να βασίζεται σε διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα.
Βέβαια, είναι επιτακτική ανάγκη τα συναρμόδια Υπουργεία να μειώσουν και άλλο τις τιμές τους, όπως αρμόζει σε χώρες όπως η Καμπότζη, η Ρουάντα, το Τσαντ, το Μπαγκλαντές και μαζί τους, φυσικά, η Ελλάδα που βρίσκεται σταθερά στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος των υποψήφιων προς χρεοκοπία χωρών... Ήδη, το νέο δελτίο (μειωμένων) τιμών φαρμάκων έχει καθυστερήσει.
EzeΤΡΟΛ:
Σύμφωνα με πληροφορίες (που ανταλλάσσουν μεταξύ τους ΦμΦ σε δικά τους μπλογκ & τσατάδικα), έχουν κάνει την εμφάνισή τους Inestom (καρνιτίνη) και Pennsaid (τοπικό ΜΣΑΦ) με καφέ κουπόνι! Τα σκευάσματα αυτά, όπως και τα υπόλοιπα των ίδιων κατηγοριών, φιγουράρουν στη λίστα με τα 543 μη αποζημιούμενα από τα Ταμεία σκευάσματα.
Καφέ κουπόνι, σημαίνει ότι το σκεύασμα χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή (λέμε τώρα) και το πληρώνει εξολοκλήρου ο ασφαλισμένος. Μάλιστα, δεν χωράει ούτε ΕΚΑΣ!
Η αρνητική λίστα (εφόσον πραγματικά τέθηκε σε εφαρμογή) είναι κττμγ ένα πολύ θετικό μέτρο, γιατί θα:
- οδηγήσει σε πιο λελογισμένη κατανάλωση των σκευασμάτων πρώτης χρήσης και εικονικής δράσης που περιλαμβάνει
- απαλλάξει από μεγάλο ποσοστό συνταγογραφικού φόρτου τους συνταγογράφους ιατρούς
EzeΤΡΟΛ:
Δεν αλλάζουν, γι΄αυτό μας βουλιάζουν.
Σε μόλις 51 περιορίστηκαν τα φάρμακα της αρνητικής λίστας, από τα οποία τα πιο πολλά ήταν ήδη στα αζήτητα (έχοντας αντικατασταθεί από νέα, πιο "εξελιγμένα" και φυσικά πιο ακριβά).
Συγχαρητήρια, κ. Υπουργέ, κ. Μόσιαλε, κύριοι "σοφοί" και δεν ξέρω κι εγώ ποιός άλλος συνέβαλλε: Τώρα δεν μπορούμε να συνταγογραφούμε Orocil που κάνει 1.5 ευρώ, αλλά μπορούμε να συνταγογραφούμε το Orocil Lido που κάνει 5.5 ευρώ.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος η υποχώρηση. Άραγε αναδιπλώθηκαν με το αζημίωτο; Δεν νομίζω!
ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:
εγω λεω να τα πληρωνουν ολα τα φαρμακα οι ασφαλισμενοι(βλεπε λαουτζικος ωστε να μπορουν να φανε κι αλλα τα λαμογια
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση