Με συγχωρειτε αλλα προσωπικα εχω μια άλλη οπτικη
Δε μπορω πχ να χαιρομαι που βγηκαν εκτος primperan-ω3 λιπαρα και kenacomb
Το primperan δηλ ειχε τοσο καταχρηση ή ειναι τοσο αχρηστο?Μηπως θυμηθηκαμε τα εξωπυραμιδικα τωρα?Δε το εχει δωσει ποτε κανεις εδω μεσα?για πλακα το εδινε?
Tα ω3 να συμφωνησω πως ειχε γινει καραμελα για καποιους αλλα σε μια υπερτριγλυκεριδαιμια ως αυτη που ειδα χθες με TRG 320,τι υποτιθεται πρεπει να δωσω πλεον?κατευθειαν φιμπατες ήστατινη?Και αν ηδη παιρνει το ενα απο τα 2?Μηπως να δωσω νικοτινικο που λενε τελευται και κατι καθηγηταραδες?Μη μου πειτε για διαιτα γιατι μιλαμε για φαρμακα και υποτιθεται εχουμε περασει απο αυτο το σταδιο στον ασθενη μας
Kenacomb:να δεχθω και εδω ενδεχομενη καταχρηση αλλα πόσες φορες το φαρμακο αυτο μας ελυσε τα χερια?ειναι απλη δερματιτιδα ή εχει και μυκητιασικο στοιχει?θα στειλω τον παππου από το χωριο στην πόλη για καλλιεργεια και αμεσο παρασκευασμα για μυκητες?Οκ αυτο ειναι το δεον επι αμφιβολιων αλλα ειναι τοσο εγκλημα?
Θελω να πω ,καλη η οικονομια αλλα με αυτο το σκεπτικο να τα καταργησουμε ΟΛΑ τα φαρμακα και να αφησουμε τελικα βασικοτατες κατηγοριες
Το Ultralevure για παραδειγμα μπορει να υποκατσταθει απο ενα γιαουρτακι αλλα το γιαουρτακι 1χ1 για 10ημερη θεραπειa σε μια γιαγια ΟΓΑ θα κοστισει στην ασθενη πιο πολυ απο ενα κουτακι ultralevure.
Βγαλαν ΟΛΕΣ σχεδον τις αλοιφες για ακμη από οσο προλαβα να δω.Και τι εγινε?Πες στο στον/στην εφηβο που τις χρησιμοποιει
Ενταξει καλες οι περικοπες αλλα αν συνεχισουμε ετσι στο τελος θα αρχιζουμε να κοβουμε ασταματητα και ενδεχομενως καπιοι γιατροι που χρησιμοποιουσαν με φειδω καποια φαρμακα τα χασαν πλεον απο τη φαρετρα τους επειδη ενδεχομενως καποιοι άλλοι ειχαν χασει το μετρο.Πολυ φοβαμαι πως καποια φαρμακα που κοπηκαν ειναι "λαγοι" και συντομα θα δουμε και άλλα.
@ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗ
Ακομη και το aricept που δε με εχει πεισει εντελως αν και καποιοι ψυχιατροι που εχω μιλησει εχουν θετικη άποψη.Ας μπουμε σε ενα σπιτι με ανοικο και ας του κοψουμε το μονο φαρμακο που ενδεχομενως υφιστατι σημερα για τη νοσο.Τι πανηγυριζουμε?Αν δεν πιστευουμε ενα φαρμακο ας εχουμε τη μαγκια να το κοψουμε μονοι μας και ας μην περιμενουμε άλλοθι απο το κρατος.Δηλ δινω το aricepτ ενω ειμαι 100% σιγουρος πως δεν κανει τιποτα για να μη με κανει ντα το κρατος?Σηκωνω αναστημα,υποστηριζω πως το φαρμακο ειναι σιροπι απο γλυκο κουταλιου και το κοβω γιατι μονο οι παρενεργειες μενουν.Ετσι λειτουργει καποιος γιατρος και υποστηριζει τη θεση του και εχει δικαιωμα να αρνηθει να το γραψει ακομη και αν του το επιβαλλει ο ψυχιατρος-νευρολογος που το πρωτογραψε.Πολυ απλα.Δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να συνταγογραφουμε φαρμακα που δεν πιστευουμε και επιμενουμε στη θεση μας.
Προσωπικα δε βλεπω λογο να με ικανοποιει η διευρυνση της αρνητικης λιστας