Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 15:44:03

Αποστολέας Θέμα: Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010  (Αναγνώστηκε 403978 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Μαρτίου 2011, 00:26:40
Απάντηση #105
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πηγα και εγω σημερα στην υπευθυνη γραμματεα του φακελου μου και δεν εχει παρει εντολη για να ξεκινησει. Στο  ερωτημα - υποθεση μου οτι εφοσον ειναι να παρουν 681  θα πρεπει να ειμαι μεσα σε αυτους μου ειπε οτι  ειναι πανω απο 681 φακελοι συνολικα που εκρεμουν αλλα δεν μπορει να μου απαντησει σε τιποτα γιατι παροτι η περιπτωση μου εκρεμει απο το τελευταια εβδομαδα του 2010 (στο τσακ σταματησαν δηλαδη),  μπορει η θεση να μην εγκριθει γιατι δεν γνωριζει με πια κριτηρια θα προχωρησουν , με τον αριθμο πρωτοκολλου η αναλογα με τις αναγκες των νοσοκομειων.

Τα πράγματα είναι όντως μπερδεμένα
Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και με το μη ιατρικό προσωπικό.
Αν δείτε τη σημερινή απόφαση που δημοσιεύθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια θα δείτε ότι δίπλα στις θέσεις  του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού υπάρχει κάποιο ΦΕΚ και κάποια ημερομηνία. Αν ανατρέξτε στο αντίστοιχο  ΦΕΚ (πχ το 1162/06-12-10, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) θα δείτε ότι σε αυτό το ΦΕΚ είναι 1339 διοριστέοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από προκήρυξη της 29ης Δεκεμβρίου του 2009.
Από αυτό το ΦΕΚ θα προσληφθούν μόλις  138 άτομα!
Ερώτημα : η πρόσληψη θα γίνει με τη σειρά διοριστέων που ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ και είναι καταγεγραμμένη στο συγκεκριμένο  ΦΕΚ ;
 Ή θα γίνει με βάση άλλες προτεραιότητες, όπως πχ  με βάση τις ανάγκες των νοσοκομείων σε προσωπικό,  παρά τη σειρά του ΑΣΕΠ ;
Τίποτε δεν είναι ακόμη γνωστό.
Οπότε…
Το πιθανότερο είναι να γίνει με βάση τις «προσβάσεις».

«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

17 Μαρτίου 2011, 01:44:50
Απάντηση #106
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Σε διάφορα μέρη της χώρας κυβερνητικά στελέχη ή και κυβερνητικοί βουλευτές ενημερώνουν το «κοινό τους» ότι έχουν «εξασφαλιστεί» κάποιες θέσεις για τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής τους.
Σήμερα ο Υφυπουργός Υγείας στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Α. Μανωλάκη για τα προβλήματα στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Κορίνθου απάντησε πως σε ένα μήνα θα προσληφθούν ιατροί, ενώ ήδη διορίστηκαν νοσηλευτές. Τον ακριβή αριθμό ιατρών που θα προσληφθούν δε τον θυμάμαι :-\
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

17 Μαρτίου 2011, 08:30:31
Απάντηση #107
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Σε διάφορα μέρη της χώρας κυβερνητικά στελέχη ή και κυβερνητικοί βουλευτές ενημερώνουν το «κοινό τους» ότι έχουν «εξασφαλιστεί» κάποιες θέσεις για τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής τους.
Σήμερα ο Υφυπουργός Υγείας στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Α. Μανωλάκη για τα προβλήματα στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Κορίνθου απάντησε πως σε ένα μήνα θα προσληφθούν ιατροί, ενώ ήδη διορίστηκαν νοσηλευτές. Τον ακριβή αριθμό ιατρών που θα προσληφθούν δε τον θυμάμαι :-\

"Έτσι, λοιπόν, για το Νοσοκομείο Κορίνθου, κύριε συνάδελφε, σας δηλώνω ότι διορίζονται δεκατρείς ειδικοί γιατροί σε ειδικότητες που έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη το Νοσοκομείο και για τη μονάδα εντατικής θεραπείας είναι τρεις θέσεις, όπως ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, χειρουργοί, ειδικότητες δηλαδή που τις είχε ανάγκη το Νοσοκομείο Κορίνθου, όπως επίσης και ένας γιατρός επιμελητής Β’ για το κέντρο Υγείας Κιάτου".

17 από δώ , 13 από κει , 15 παραπέρα ...οι άνθρωποι από ό,τι φαίνεται έχουν κατανείμει τις θέσεις ,λένε ότι σε λιγότερο από ένα μηνα θα διοριστούν(!) , αλλά δεν δημοσιοποιούν ως υπουργείο επίσημα  τη συγκεκριμένη κατανομή ανα Νοσοκομείο και ΚΥ.
Και οι διορισμοί  είναι πλέον στην Ελλάδα ...top secret.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

17 Μαρτίου 2011, 09:18:21
Απάντηση #108
Αποσυνδεδεμένος

dralex

Πηγα και εγω σημερα στην υπευθυνη γραμματεα του φακελου μου και δεν εχει παρει εντολη για να ξεκινησει. Στο  ερωτημα - υποθεση μου οτι εφοσον ειναι να παρουν 681  θα πρεπει να ειμαι μεσα σε αυτους μου ειπε οτι  ειναι πανω απο 681 φακελοι συνολικα που εκρεμουν αλλα δεν μπορει να μου απαντησει σε τιποτα γιατι παροτι η περιπτωση μου εκρεμει απο το τελευταια εβδομαδα του 2010 (στο τσακ σταματησαν δηλαδη),  μπορει η θεση να μην εγκριθει γιατι δεν γνωριζει με πια κριτηρια θα προχωρησουν , με τον αριθμο πρωτοκολλου η αναλογα με τις αναγκες των νοσοκομειων.

Αν δείτε τη σημερινή απόφαση που δημοσιεύθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια θα δείτε ότι δίπλα στις θέσεις  του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού υπάρχει κάποιο ΦΕΚ και κάποια ημερομηνία. Αν ανατρέξτε στο αντίστοιχο  ΦΕΚ (πχ το 1162/06-12-10, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) θα δείτε ότι σε αυτό το ΦΕΚ είναι 1339 διοριστέοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από προκήρυξη της 29ης Δεκεμβρίου του 2009.
Ερώτημα : η πρόσληψη θα γίνει με τη σειρά διοριστέων που ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ και είναι καταγεγραμμένη στο συγκεκριμένο  ΦΕΚ ;
 Ή θα γίνει με βάση άλλες προτεραιότητες, όπως πχ  με βάση τις ανάγκες των νοσοκομείων σε προσωπικό,  παρά τη σειρά του ΑΣΕΠ ;
Οπότε…

Ας αφήσουμε το μη ιατρικό προσωπικό, αυτοί έχουν μια χαρά συνδικαλιστικά οργανα χίλιες φορές καλυτερα από τα δικά μας. Και οι απεργίες τους ακόμη έχουν μια κάποια απήχηση. Εμείς να δούμε τι θα κάνουμε.. Σόρυ δηλαδή..

17 Μαρτίου 2011, 09:41:19
Απάντηση #109
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Αν και κυβέρνηση Τροϊκανή δεν άλλαξε τίποτα στην οδό Αριστοτέλους, συνεχίζεται το μπάχαλο με τους διορισμούς ιατρών.

Το γραφείο του υφυπουργού κ.Τιμοσίδη δε γνωρίζει και οποιαδήποτε πληροφορία πρέπει να δίνεται από το γραφείο Νομικών Προσώπων.

Το γραφείο Νομικών Προσώπων δε γνωρίζει τίποτα προς το παρόν και περιμένουν την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατανομή των θέσεων.

Θα ήθελα να ήξερα, ο Τιμοσίδης και η Γκερέκου από που στο διάολο μάθανε;

Πραγματικά λυπάμαι που βρίσκομαι μακρυά από την Αθήνα και τηλεφωνικώς δύσκολα μπορώ να μάθω κάτι ώστε να το μεταφέρω. Όσο έμενα στην Αθήνα έριχνα ένα βρίσιμο πρωί πρωί στο κτήριο της Αριστοτέλους και μάθαινα αμέσως ότι χρειαζόμουν.

Υπομονή λοιπόν.....
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

17 Μαρτίου 2011, 17:27:53
Απάντηση #110
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί

Οπότε…

Ας αφήσουμε το μη ιατρικό προσωπικό, αυτοί έχουν μια χαρά συνδικαλιστικά οργανα χίλιες φορές καλυτερα από τα δικά μας. Και οι απεργίες τους ακόμη έχουν μια κάποια απήχηση. Εμείς να δούμε τι θα κάνουμε.. Σόρυ δηλαδή..

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία, αλλά μάλλον δεν κατάλαβες το πνεύμα της ανάρτησης.
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

17 Μαρτίου 2011, 20:04:33
Απάντηση #111
Αποσυνδεδεμένος

vasiliki

Επώνυμοι
Οι θέσεις των γιατρών που θα προχωρήσουν έχουνν κυρίως κριτήριο τις ανάγκες των νοσοκομείων. Θα προτιμηθεί να καλυφτούν υποστελεχωμένα τμήματα.

17 Μαρτίου 2011, 20:32:48
Απάντηση #112
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Οι θέσεις των γιατρών που θα προχωρήσουν έχουνν κυρίως κριτήριο τις ανάγκες των νοσοκομείων. Θα προτιμηθεί να καλυφτούν υποστελεχωμένα τμήματα.

Vasiliki  η θέση αυτή έχει όμως πολλές  ερμηνείες.
Κατ' αρχήν,  για να προκηρυχθεί μια θέση προϋποθέτει να υπάρχει κενό στελέχωσης.
Τα κενά στελέχωσης  με βάση τα μέχρι τώρα οργανογράμματα αλλά και τη μέχρι τώρα   συγκρότηση των μονάδων του ΕΣΥ είναι περισσότερα από τις 681 θέσεις όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων.
Όλοι το  ξέρουμε αυτό  και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι 681  είναι ελάχιστες.
Ποιος θα κρίνει τώρα το βαθμό ανάγκης για να υπάρχει και μια προτεραιότητα στη κατανομή τους;
Και επειδή βλέπω βουλευτές και υφυπουργούς  να ανακοινώνουν προσεχείς  διορισμούς σε διάφορους νομούς ,γι αυτό θεωρώ ότι η δυνατότητα «πρόσβασης»  διαφόρων παραγόντων (βουλευτών, διοικητών , τοπικών παραγόντων κλπ ) στη διαμόρφωση της  τελικής κατανομής θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

18 Μαρτίου 2011, 19:03:34
Απάντηση #113
Αποσυνδεδεμένος

Βασίλης Δημητρίου

Πήγα σήμερα στο Υπουργείο. Όλα είναι ακόμη παγωμένα. Ναι μεν εξεδόθη η εγκύκλιος για τις 681 θέσεις, αλλά δεν έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί ποιες θέσεις αφορά. Στην αναμονή, λοιπόν.

18 Μαρτίου 2011, 19:20:52
Απάντηση #114
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Πήγα σήμερα στο Υπουργείο. Όλα είναι ακόμη παγωμένα. Ναι μεν εξεδόθη η εγκύκλιος για τις 681 θέσεις, αλλά δεν έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί ποιες θέσεις αφορά. Στην αναμονή, λοιπόν.

Και ο Υφυπουργός τότε γιατί  σε επίσημη απάντηση  στη Βουλή προσδιόρισε  τον αριθμό και τις ειδικότητες σε συγκεκριμένο νοσοκομείο της επαρχίας(Κόρινθος),γιατί προσδιόρισε και το χρόνο  (λιγότερο από ένα μήνα) για το διορισμό, γιατί το πολιτικό του γραφείο στη Καβάλα ενημέρωσε το τοπικό τύπο για τις θέσεις που θα καλυφθούν στο εκεί νοσοκομείο και ΚΥ, γιατί επισήμως το πολιτικό γραφείο της Γκερέκου έδωσε στην Κέρκυρα τις θέσεις που καλυφθούν ΄συντομα και μάλαιστα κατα ειδικότητα και βαθμό;

Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

18 Μαρτίου 2011, 22:33:35
Απάντηση #115
Αποσυνδεδεμένος

DrG

Ας λογικευθούμε. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα.
Είναι δυνατόν να υπάρξουν οι συνιστώσες εκείνες με βάση τις οποίες οι 681 θέσεις θα καλυφθούν με οποιοδήποτε σύστημα μέθοδο ή σκεπτικό που να βασίζεται σε αξιοκρατία λογική και ανάγκες?  ;D ;D ;D

21 Μαρτίου 2011, 20:56:31
Απάντηση #116
Αποσυνδεδεμένος

arspi

Σιγά - σιγά θα μάθουμε που και πως θα μοιραστούν οι θέσεις ( οι ήδη μοιρασμένες κατα τα φαινόμενα ). ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ!!!!!!!!!!!!!
11.03.2011

Διαβεβαιώσεις  για την άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, αλλά και για την επιτάχυνση της χρηματοδότησης των έργων στον κλάδο υγείας μέσω ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρείχε ο Υφυπουργός υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης προς την Βουλευτή Φθιώτιδας και πρ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή στην οποία παρέστη-μεταξύ άλλων- και ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ, κ. Πέτρος Τομάρας.
Ειδικότερα:
    Ελλείψεις σε προσωπικό στο ΓΝΛ

Ερώτηση Κατερίνας Μπατζελή: Η ερώτησή μου αφορά κυρίως τον Υφυπουργό και έχει σχέση με τον περιορισμό των προσλήψεων, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και η ένταξη στο 1 προς 5. Θα δημιουργήσει προβλήματα λειτουργίας κλινικών παντού, αλλά κυρίως στην παιδιατρική και μαιευτική του νοσοκομείου Λαμίας και της Χαλκίδας, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον, ιδίως την δημόσια υγεία. Θα ήθελα κ. Τιμοσίδη, αν μπορούσατε να μας πείτε ποια είναι η διαδικασία των προσλήψεων και της στελέχωσης του προσωπικού. Επιπλέον, υπήρχαν κάποιες εκκρεμότητες διορισμών ιατρών κλάδου για το νοσοκομείο. Αν υπάρχει κάποιο νεότερο για ό,τι αφορά την έγκριση του διορισμού αυτών των ειδικοτήτων.

Απάντηση Υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη
 Κατόπιν συνεννοήσεως με το Υπουργείο Εσωτερικών, υπεγράφη και δόθηκε η δυνατότητα σε μας και στο Γενικό Λογιστήριο να διορίσουμε 681 γιατρούς του ΕΣΥ. Στις επόμενες 15 ή 20 ημέρες θα μπορεί να γίνει ο διορισμός όλων αυτών των θέσεων. Στην Χαλκίδα, παράδειγμα, είναι 11 διορισμοί απαραίτητων ειδικοτήτων όπως και εσείς επισημάνατε. Για το νοσοκομείο Κέρκυρας έχουμε 17 διορισμούς, 9 ειδικοτήτων ((Γαστρεντερολογίας,  Χειρουργικής, Οδοντιατρικής,  Παθολογίας, Νευροχειρουγικής, ΩΡΛ, Πνευμονολογίας- Φυματολογίας, Καρδιολογίας, Νεφρολογίας) για τη Λαμία. Υπέγραψε η Περιφερειάρχης για την Στερεά Ελλάδα 10 ασθενοφόρα, θα υπάρχει και για τη Χαλκ.......

22 Μαρτίου 2011, 13:10:26
Απάντηση #117
Αποσυνδεδεμένος

arspi

Απο το υπουργειο σημερα,μου ειπαν οτι δεν ξερουν τιποτε ακομη............. ;D

22 Μαρτίου 2011, 17:37:30
Απάντηση #118
Αποσυνδεδεμένος

dralex

Ε μα ναι στο υπουργειο υγείας να ξερουν? Προς θεού...

22 Μαρτίου 2011, 23:06:43
Απάντηση #119
Αποσυνδεδεμένος

giannkom

Ιατροί
Επειδή δε νομίζω να βγάλουμε ποτέ άκρη με αυτούς, προτείνω, σε όλους εμάς τους ενδιαφερόμενους, απλά να κοιτάμε σε καθημερινή βάση το τεύχος Γ στην εφ. της κυβέρνησης στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος μήπως και εμφανιστεί κάποια στιγμή κανά ΦΕΚ με τα ονόματά μας μέσα. Και σε καθημερινή βάση αρκετή προσευχή, φυσικά...

ΥΣ Μόλις εμφανιστεί το πρώτο ΦΕΚ με ονόματα, ρίξτε σήμα.

Λέξεις κλειδιά: προσλήψεις  ιατροι  ΕΣΥ  2010 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
9 Απαντήσεις
16758 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Νοεμβρίου 2009, 14:55:46
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
7487 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2010, 19:03:03
από anastasios theodoridis
3 Απαντήσεις