Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 19:50:04

Αποστολέας Θέμα: Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010  (Αναγνώστηκε 404018 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Απριλίου 2011, 23:30:58
Απάντηση #165
Αποσυνδεδεμένος

dralex

Ένα καινούριο που έμαθα είναι ότι οι διορισμοί πριν από το ΦΕΚ περνάνε και από το Υπουργείο Εσωτερικων για υπογραφή. Θεε μου τι άλλο πια θα κάνουν για να μας κάνουν να φάμε τα παπούτσια μας από την αγωνία?

13 Απριλίου 2011, 09:58:09
Απάντηση #166
Αποσυνδεδεμένος

giannkom

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ένα καινούριο που έμαθα είναι ότι οι διορισμοί πριν από το ΦΕΚ περνάνε και από το Υπουργείο Εσωτερικων για υπογραφή. Θεε μου τι άλλο πια θα κάνουν για να μας κάνουν να φάμε τα παπούτσια μας από την αγωνία?

Ναι, το επιβεβαιώνω και εγώ αυτό διότι μου το είπαν και μένα από το Υπουργείο Υ. Είναι κάτι καινούργιο που, προφανώς, θα καθυστερήσει ακόμα παραπάνω τους διορισμούς. Δεν γνωρίζουν όμως από το Υπουργείο Υ. αυτό το χρόνο καθυστέρησης. Αν και υπήρξε αρχική έγκριση από το Υ Εσ για τις 681 προσλήψεις, θα πρέπει φαίνεται να εγκρίνουν την κάθε θέση πάλι από το ΥΠΕΣ που έχει την ευθύνη της καταγραφής των 681 θέσεων, φοβούμενοι μην προχωρήσουν παραπάνω θέσεις. Ας ελπίζουμε να υπογράφει γρήγορα ο Υπ Εσ. Μετά ας ελπίζουμε να μην γίνουν απεργίες στο Γεν Λογ και στο Εθν Τυπογραφείο. Και μέχρι τότε, ας ελπίζουμε να μην καταρρεύσει η χώρα.

16 Απριλίου 2011, 19:04:59
Απάντηση #167
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι

Ως τελευταία ευκαιρία και για τη χώρα αλλά και για την κυβέρνηση, χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τον Οδικό Χάρτη που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μέχρι το 2015.

Σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" και σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε, στο περιθώριο κομματικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ στους Αγίους Αναργύρους, έκανε λόγο για αμιγώς πολιτικό ζήτημα επισημαίνοντας πως το θέμα θα έρθει στη Βουλή, προκειμένου όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

"Αλλο η διαμαρτυρία κι άλλο να πλησιάζει κάποιος έναν πολιτικό, με απόφαση να τον χτυπήσει", τονίζει ο κ. Λοβέρδος και κάνει λόγο "για αντισυγκεντρωσίες οι οποίοι, όπως στη χούντα, ήρθαν για να χτυπήσουν".

Αναφερόμενος στη νέα πρόταση της κυβέρνησης για την οικονομία, ο υπουργός Υγείας, εκτιμά πως μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση αν το πρόγραμμα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος ζητά να μην υπάρξει καμία πρόσληψη στο Δημόσιο μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

17 Απριλίου 2011, 21:28:32
Απάντηση #168
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί

Ξεχάστε τις νέες προσλήψεις γιατρών.Ό,τι γίνει , αν γίνει , θα γίνει μόνο με τις 681 θέσεις .
Από τη συνέντευξη του Λοβέρδου στην εφημερίδα "Καθημερινή" Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

– Δεν μου αρέσει η λέξη, αλλά υπάρχει ακόμη πολύ «λίπος» σε όλα ανεξαιρέτως τα υπουργεία. Γι’ αυτό και η δική μου πρόταση, εν αντιθέσει με αυτήν που υποστηρίζουν οι κ. Παπακωνσταντίνου και Ραγκούσης είναι να παγώσουμε όλες τις προσλήψεις στο Δημόσιο και να μην ισχύσει το «1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις». Για να σωθούμε δεν πρέπει να προσληφθεί κανένας μέχρι να ανακάμψουμε από την κρίση, με μόνη εξαίρεση την κάλυψη κάποιων κενών στην Αστυνομία, την Παιδεία και την Υγεία. Σημειώστε δε ότι στον τελευταίο τομέα που είμαι υπεύθυνος ζήτησα οι λιγοστές εξαιρέσεις να ισχύσουν αποκλειστικώς για τις ελλείψεις στους νοσηλευτές. Χρειάζεται εδώ και τώρα εξορθολογισμός και γι’ αυτό εμμένω το 1/5 να γίνει 0/5, όπως και στην ανάγκη εκπόνησης ένα συνολικού σχεδίου μετατάξεων για να καλυφθούν κενά από εκείνους που περισσεύουν.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

17 Απριλίου 2011, 21:49:40
Απάντηση #169
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki

Ε δεν είναι τυχαίο συνάδελφοι οτι όπου τους βρούνε τους δέρνουνε!!! Καθόλου τυχαίο.....

17 Απριλίου 2011, 22:36:04
Απάντηση #170
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ο Λοβέρδος είναι πολύ καλός νομικός, δυστυχώς δεν έιχε καμια σχέση με τον χώρο της υγείας.
Η ενημέρωση που έχει ,προέρχεται αποκλειστικά από τους συμβούλους του, τους Υπεαρχες και Διοικητες (πολλοί εκ των οποίων είναι εξίσου άσχετοι με τον χώρο της υγείας).
Τα νούμερα όμως είναι σαφή...
Σε σύνολο 21.000-25.000 οργανικών θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο ΕΣΥ υπηρετούν 12.250 εκ των το 70% Διευθυντές και εντός της πενταετίας, οι περισσοτεροι εξ αυτών, συνταξιούχοι.
Το πρόβλημα του νοσηλευτικού προσωπικού είναι χρόνιο και γνωστό.
Ειναι σαφές λοιπόν πως το ΕΣΥ εισέρχεται σε φάση επιταχυνόμενης κατάρρευσης και κάνενας εκ των αρμοδίων δεν το έχει αντιληφθεί.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

18 Απριλίου 2011, 15:48:26
Απάντηση #171
Αποσυνδεδεμένος

Βασίλης Δημητρίου

"Αποκαλυπτικότατος ο κ. Λοβέρδος κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Γουμένισσας"

"Όταν ζητήθηκε να καλυφθούν κενές θέσεις ιατρών, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας ιατρός για το 2011.[/u] Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι τυχόν απομάκρυνσή του από το υπουργείο, μπορεί να συνοδευτεί ακόμα και με απολύσεις ιατρικού προσωπικού ενδεχομένως, από την καινούργια ηγεσία του υπουργείου που θα αναλάβει.

Σε παρατήρηση ότι στο ΓΝ Γουμένισσας, το σαββατοκύριακο της επίσκεψης του υπουργικού κλιμακίου στο νομό Κιλκίς, δεν υπήρχε δυνατότητα να εφημερεύουν ακτινολόγος και βιοπαθολόγος, ο υπουργός αναρωτήθηκε: μα χρειάζονται;"

Νοσοκομειακή Επιτροπή ΓΝ Γουμένισσας

18 Απριλίου 2011, 22:37:14
Απάντηση #172
Αποσυνδεδεμένος

giannkom

Ιατροί
"Αποκαλυπτικότατος ο κ. Λοβέρδος κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Γουμένισσας"

"Όταν ζητήθηκε να καλυφθούν κενές θέσεις ιατρών, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας ιατρός για το 2011.[/u] Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι τυχόν απομάκρυνσή του από το υπουργείο, μπορεί να συνοδευτεί ακόμα και με απολύσεις ιατρικού προσωπικού ενδεχομένως, από την καινούργια ηγεσία του υπουργείου που θα αναλάβει.

Σε παρατήρηση ότι στο ΓΝ Γουμένισσας, το σαββατοκύριακο της επίσκεψης του υπουργικού κλιμακίου στο νομό Κιλκίς, δεν υπήρχε δυνατότητα να εφημερεύουν ακτινολόγος και βιοπαθολόγος, ο υπουργός αναρωτήθηκε: μα χρειάζονται;"

Νοσοκομειακή Επιτροπή ΓΝ Γουμένισσας

Μετά από αυτό, ειλικρινά, είμαι πλέον αγανακτισμένος. Είναι ανήκουστο, όταν εκατοντάδες ιατροί περιμένουν εναγωνίως το πώς και πότε θα προχωρήσουν αυτές οι σαθρές διαδικασίες (πιθανού) διορισμού τούς, να υπάρχει αυτός ο φιλόδοξος (αλ....μπουρας) υπουργός που να κάνει δημόσια τέτοιες προκλητικές δηλώσεις. Είμαστε ιατροί, άνθρωποι που κουραστήκαμε αρκετά να φθάσουμε έως εδώ, οι περισσότεροι μάλλον άνω των 40 ετών, μπορεί και με οικογένειες, και μέσα σε αυτή την χείριστη συγκυρία της χώρας μας, μπροστά σστην αβεβαιότητα του μέλλοντος, που ενισχύεται από την ανέκαθεν σάπια λειτουργία του κρατικού μηχανισμού της χώρας μας, να ακούμε και από πάνω τον Υπουργό Υγείας να διαφοροποιείται από τη θέση του πρωθυπουργού - που τουλάχιστον έδωσε προτεραιότητα σε διορισμούς στην Υγεία - και να δηλώνει τα παραπάνω. Στο συγκεκριμένο αλ.....μπουρα αξίζει το γιαούρτωμα. Συνάδελφοι, αν δούμε οτι όντως και αυτές οι 681 θέσεις δεν προχωρήσουν, θα πρέπει να κινηθούμε συλλογικά με άμεση διαμαρτυρία σε καθημερινή βάση έξω απο το Υπουργείο και με πολλά γιαούρτια ανά χείρας. Οι μεταξύ μας εσωστρεφείς επικοινωνίες δεν θα αποφέρουν απολύτως τίποτε.

18 Απριλίου 2011, 22:39:15
Απάντηση #173
Αποσυνδεδεμένος

beenthere

Ποση ακομα κοροιδια; Τους εχω σιχαθει... Λες και μας κανουν χαρη. Για μια κωλοθεση στο εσυ εχουμε γινει περιγελος απο υπουργεια μεχρι ολες τις γραμματεις που υπαρχουν, να παρακαλαμε για ποιο πραγμα; Μας τσακισαν ποσα χρονια αναμονης, μετα να κανουμε τους δουλους τους ως ειδικευομενοι και ως επικουρικοι (αναβαθμισμενοι δουλοι), και τωρα να ειμαστε ενας φακελος στο σωρο. Τους εχω σιχαθει, και αυτους και τα σωματεια νταβατζιδων, που ειναι οι ενωσεις τωρα; τι λενε; στα επικουρικα λεγανε να κοπουν να διοριστουν επ Β, τωρα που μας δουλευουν τοσο καιρο που ειναι; Αι σιχτιρ και συγνωμη για τον τονο..
οι 681 θεσεις δεν ειναι τιποτα, τι υπαρχει τωρα στο υπουργειο; θα τελειωσουν και δεν θα εχουν τελειωσει ουτε τον δεκεμβρη.

19 Απριλίου 2011, 18:04:58
Απάντηση #174
Αποσυνδεδεμένος

Βασίλης Δημητρίου

Οι διαδικασίες προχωρούν, αλλά οι διορισμοί, μετά την έγκρισή τους από την οικονομική υπηρεσία, πρέπει να περάσουν και από το Υπ. Εσωτερικών. Πάντως, κάτι φαίνεται να κινείται. Αισιοδοξία!

19 Απριλίου 2011, 20:17:53
Απάντηση #175
Αποσυνδεδεμένος

DrG

Συγνώμη συνάδελφοι αλλά ... αρχ...ια προχωρούν

19 Απριλίου 2011, 21:40:07
Απάντηση #176
Αποσυνδεδεμένος

dralex

Κι εμένα μου είπαν πως προχωράει από το υπουργείο. Συνήθως αυτοί εκεί τα λένε χειρότερα από ότι είναι. Αν κολλήσουν πάλι θα είναι έγκλημα πλέον κατά του κλάδου μας. Είμαστε τόσο καιρό έρμαια υποσχέσεων και κάποιοι αφήσαμε ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Έχουν να πέσουν μηνύσεις που θα γίνει χαμός. Μέχρι ενός σημείου πια η ανοχή..

19 Απριλίου 2011, 22:02:00
Απάντηση #177
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά καλό θα είναι μέσα σε αυτούς τους 680 γιατρούς του 2011, να υπολογίσετε και καμιά 200-250 ΓΙ των περιφερειακών ιατρείων!!

20 Απριλίου 2011, 11:46:45
Απάντηση #178
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Να υπενθυμίσω ότι απαιτείται μια κόσμια συμπεριφορά ειδικά από ανώνυμους συμμετέχοντες.
Μηνύματα που αναφέρονται προσωπικά σε συγκεκριμένα (οποιαδήποτε) άτομα ή περιέχουν εκφράσεις μη αρμόζουσες θα διαγράφονται.
Νομίζω πως ειδικά από γιατρούς περιμένουμε καλύτερη γλώσσα από κάποιους άλλους.

Συμμερίζομαι την αγωνία αυτών που περιμένουν να διοριστούν αλλά θέλω να ξέρουν:
α) δεν είναι οι μόνοι που περνάνε ζόρι.
β) Το φόρουμ δεν είναι χώρος να γράφουν δημοσίως τέτοιες εκφράσεις.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

20 Απριλίου 2011, 13:33:34
Απάντηση #179
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Μηνύματα που ....περιέχουν εκφράσεις μη αρμόζουσες...

Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ενώσω τη φωνή μου με όσους χρήστες χρησιμοποιούν μη αρμόζουσες εκφράσεις σε τούτο εδώ το thread, δηλωτικές μιας έμπρακτης επιστροφής στον αταβιστικό διονυσιασμό και αριστοφανισμό της slang, ως μιας συλλογικής απελευθερωτικής εμπειρίας, όταν οι περιστάσεις και τα πρόσωπα το επιβάλλουν.
Η χρήση άτυπων ή αδόκιμων λέξεων και εκφράσεων που δεν θεωρούνται τυποποιημένες ή έστω καμουφλαρισμένες, νομιμοποιείται όταν είναι σύντονη με το θυμικό της στιγμής (εδώ στα πλαίσια μιας δικαιολογημένης αγανάκτησης), προκειμένου να αποφευχθεί μια καθωσπρέπει μεν, ωστόσο ξύλινη και κενή γλώσσα δε. Διότι πώς θα μπορούσε ο επαναστάτης νέος να κάνει γκραφίτι σε τοίχο το σύνθημα «κόλαφοι-χοίροι-φονείς υμείς πωλείτε τον λευκόν κονιορτόν» ή να λικνιστεί η καλλίγραμμος μνηστή μας με το «ανάβηθι επί της τραπέζης ω ηδύς κορασίς, ορχού και κάταξον απαξάπαντα ταύτη τη νυκτί -ιού ευοί ευάν» κλπ. (όπως έλεγαν και τα παλιά ευφυολογήματα που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους τριτοδεσμίτες) ;
Η Ελλάδα διαθέτει γλωσσικό ζήτημα για πάνω από δύο χιλιετίες, το οποίο δεν θα επιλυθεί στο παρόν thread. H συντήρησή του, διαιωνίζεται από τους ίδιους που ευαγγελίζονται το συγκερασμό των τάσεων στα πλαίσια του γλωσσικού πλούτου μας (μπλιαξ), και που στο τέλος εξαργυρώνουν τις υπηρεσίες τους χριζόμενοι Ακαδημαϊκοί, π.χ. ο γνωστός μας Ιω. Μπαμπουϊνιώτης. Ας μην κουβαλήσουμε κι εμείς με τον τρόπο μας άλλο νερό στο μύλο τους.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Απριλίου 2011, 15:25:58 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: προσλήψεις  ιατροι  ΕΣΥ  2010 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
9 Απαντήσεις
16763 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Νοεμβρίου 2009, 14:55:46
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
7487 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2010, 19:03:03
από anastasios theodoridis
3 Απαντήσεις