Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 21:42:59

Αποστολέας Θέμα: Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010  (Αναγνώστηκε 404024 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Απριλίου 2011, 14:37:25
Απάντηση #195
Αποσυνδεδεμένος

dralex

Ρε παιδιά για όνομα του θεού μην τρώγεστε! Έχουμε κοινό εχθρό (τους κλέφτες) και κοινά προβλήματα (την ανεργία και την προσπάθεια των κοπριτών να μας διώξουν από τη χώρα). Μόνο ενωμένοι μπορούμε να το παλέψουμε όλο αυτό. Γιατί όσο καλοί επιστήμονες ή άνθρωποι είμαστε, αν δε δουλέψουμε κάπου δε θα μπορέσουμε να το αποδείξουμε! Με όλα αυτά που μας συμβαίνουν είναι πολύ πιθανό να γεμίσουμε αποθημένα και κακίες.
Φιλιά πολλά και Χρόνια Πολλά!

24 Απριλίου 2011, 20:56:17
Απάντηση #196
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki

Από αλλού ξεκίνησε το θέμα, αλλού πήγε και αλλού καταλήγει. Ας μην αντιμετωπίζουμε συναδέλφους ως εν δυνάμει διεφθαρμένους ή ως δυνητικά αδιάβαστους και επικίνδυνους. Οι γενικεύσεις είναι φασιστική και σοβιετική νοοτροπία και δεν βοηθούν. Προφανώς και υπάρχουν ΓΙ που ζουν και αναπνέουν με τη συνταγογραφία, προφανώς υπάρχουν χειρουργοί και ορθοπεδικοί που ...παίζουν με τα .....υλικά, προφανώς υπάρχουν και άλλοι κλινικοί συνάδελφοι που υποβάλλουν αδίκως ασθενείς σε άσκοπες εργαστηριακές εξετάσεις για ευνόητους λόγους. Αυτά αποδείχθηκαν περίτρανα τον τελευταίο καιρό που οι έλεγχοι στο χώρο του ΕΣΥ απέδειξαν τεράστιες κομπίνες και παραφουσκωμένους λογαρίασμούς τραπεζών με 5-10 εκατ. ευρώ σε γιατρούς με ετήσιες αποδοχές 60000. Μη τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι όμως. Ο ΓΙ έχει ρόλο και θέση στο ΕΣΥ πολύ πιο σημαντική απ΄οτι μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας και μάλιστα αν υπήρχαν άλλοι 6000 ΓΙ και είχαν αξιοποιηθεί σωστά το σύστημα θα είχε τεράστια εξοικονόμηση δαπανών. Μη θεωρείτε τον ΓΙ ως κατ επάγγελμα συνταγογράφο. Η τουλάχιστον μη τους θεωρείτε όλους έτσι , διότι αντίστοιχες θεωρήσεις μπορούν να γίνουν και για όλους τους άλλους συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων.

25 Απριλίου 2011, 18:39:44
Απάντηση #197
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Oι 681 θέσεις έχουν εγκριθεί και όπως φαίνεται οι διαδικασίες προχωρούν , οι δηλώσεις Λοβέρδου μάλλον αφορούν στα μελλοντικά σχέδια του Υπουργείου.Άλλωστε ο Λοβέρδος τα ίδια έλεγε και το Γενάρη και μετά ζήτησε 2000 θέσεις ιατρών από το υπουργείο εσωτερικών τις οποίες ο Ραγκούσης έθεσε σε προτεραιότητα!   Μη ξεχνάτε, όμως, ότι στο  νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα υπαρχει μια παράγραφος που αναφέρει ότι ο ιατρός ΕΣΥ εντάσσεται στην ΥΠΕ και όχι στο νοσοκομείο που προσλήφθηκε δηλαδή μπορεί να μετακινηθεί εντός της συγκεκριμένης ΥΠΕ. .. Άρα κατα πάσα πιθανότητα θα μας προσλάβουν αλλα το που θα καταλήξουμε θα το δούμε! Πάντως γνωρίζω ότι σε νοσοκομείο της  3ης ΥΠΕ που έθεσε πριν λίγες μέρες εγγράφως την ερώτηση για τις προσλήψεις , δόθηκε από το υπουργείο εγγράφως η απάντηση ότι ο κανόνας "1 προς 5" δεν ισχύει για όσες θέσεις προκυρήχθηκαν εντός του 2010! Προφανώς όλοι έχουμε ταλαιπωρηθεί αφάνταστα αλλά νομίζω ότι φτάνουμε στο τέλος του τούνελ. Εύχομαι να προλάβουμε και να πληρωθούμε και να μην μας προλάβουν οι εξελίξεις και αντί για μισθό μας δώσουν κανένα ομόλογο ελληνικού δημοσίου!! Καλή Ανάσταση και καλό κουράγιο...

Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και άλλα που γίνονται χωρις να λέγονται.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

26 Απριλίου 2011, 12:22:06
Απάντηση #198
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ.......    ;)

Προβολή ΦΕΚ Γ 257/2011

Lewis Carroll, 1872,

26 Απριλίου 2011, 16:25:18
Απάντηση #199
Αποσυνδεδεμένος

dralex

Δόξα τω Θεώ! Ελπίζω να συνεχιστούν με ταχείς ρυθμούς..Καλή επιτυχία σε όλους!

27 Απριλίου 2011, 09:56:57
Απάντηση #200
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

...προσανατολίζονται σε αναγκαστικές αποσπάσεις -και νοσηλευτών- σε κοντινά νοσοκοµεία που αντιµετωπίζουν πρόβληµα ελλείψεων. Το φρένο στις προσλήψεις αναµένεται να φέρει στα ταµεία 320 εκατ. ευρώ σε µία τετραετία.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Απριλίου 2011, 17:38:15
Απάντηση #201
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι

...προσανατολίζονται σε αναγκαστικές αποσπάσεις -και νοσηλευτών- σε κοντινά νοσοκοµεία που αντιµετωπίζουν πρόβληµα ελλείψεων. Το φρένο στις προσλήψεις αναµένεται να φέρει στα ταµεία 320 εκατ. ευρώ σε µία τετραετία.

Το άρθρο στα Νεα στηρίζεται στην μελέτη Λιαρόπουλου. Η συγκεκριμένη μέλετη στο κομμάτι διάχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού έιναι ΛΑΘΟΣ.

Η ΟΕΝΓΕ αντί να τσακώνεται με τον Λοβέρδο θα ήταν πιο χρήσιμο να καταρριψει την μελέτη Λιαρόπουλου ,με απλά μαθηματικά γυμνασίου (ουτε καν Λυκείου.)
Lewis Carroll, 1872,

27 Απριλίου 2011, 18:26:45
Απάντηση #202
Αποσυνδεδεμένος

dralex

Η ΟΕΝΓΕ και όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και ο ιατρικός σύλλογος (ο χειρότερος όλων - έχει κολλήσει με τα δικαιώματα των γιατρών στο ΙΚΑ και των ιδιωτών, πήγε στο ΣτΕ για άλλα ντ' άλλων θέματα) έχουν γραμμένους τους νέους γιατρούς εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Με το να αρνείται να μπει σε διάλογο (ναι - οκ ξέρουμε ότι είναι όλα προαποφασισμένα και ο διάλογος για τα μάτια του κόσμου) δεν έρχεται σε επαφή με κανέναν του υπουργείου ώστε να αποσπάσει πληροφορίες για το τι θα γίνει με διάφορα θέματα και στην συγκεκριμένη περίπτωση με το δικό μας. Κάθεται και γράφει δηλώσεις στο Υγεία νετ και απορεί μαζί με εμάς για το τι θα γίνει. Ποιός θα μας πληροφορήσει ΡΕ τι θα γίνει με εμάς αν όχι τα συνδικαλιστικά όργανα και ο ιατρικός σύλλογος? Δεν μπορώ πια εμετός, όλα χάλια..

27 Απριλίου 2011, 18:47:04
Απάντηση #203
Αποσυνδεδεμένος

stathis

Αλεξ εχεις απολυτο δικιο. Εχει φτασει Μαιος και οι δηθεν 681 θεσεις καρκινοβατουν. Εχουν διοριστει μονο 5 γιατροι μεσα στο 2011 με το χθεσινο ΦΕΚ (εκ των οποιων ενας ακτινολογος σε κεντρο υγειας του Αγρινιου. Περιεργο δεν νομιζετε?υποτιθεται οτι προηγουνται τμηματα νοσοκομειων που κλεινουν και ειδικα ΜΕΘ,ΜΑΦ και ΜΕΝ και αυτοι διοριζουν ακτινολογο σε κεντρο υγειας!να κανει τι εκει? να γνωματευει μαγνητικες ή να κανει επεμβατικη ακτινολογια? τελοσπαντων καλα να ειναι ο συναδελφος και σιδεροκεφαλος, απλα μου δημιουργουνται καποιες αποριες γαι τη δηθεν αξιολογηση και ιεραρχηση αναγκων που ισχυριζονται στο υπουργειο). Οι υπολοιποι ειμαστε στον αερα και κανεις δεν ξερει ποτε και ποσοι. Η ΟΕΓΝΕ και ο ανεκδιηγητος προεδρος της εχουν αυτοαναγορευτει σε μεγιστοι διωκτες της Τροικας και σε σημαιες του αντιμνημονιακου αγωνα και παρουσιαζουν παραμορφωμενα τα πραγματικα προβληματα των γιατρων. Εχουν αναλωθει σε ενα ατελειωτο και χαμηλοτατου επιπεδου τσαμπουκα με τον Λοβερδο που μου θυμιζει ανακοινωσεις παναθηναικου εναντιον ολυμπιακου και αντιστροφως αρνουμενοι καθε συμμετοχη σε διαλογο με πεισμα κακομαθημενου παιδιου που πανε να του παρουν το παιχνιδι του. Και στη συγκεκριμενη περιπτωση το παιχνιδι τους ειμαστε εμεις...Το ygeianet μιας και το ανεφερες ειναι τελικα οργανο των νοσοκομειακων γιατρων ή καποιας ακραιας συνιστωσας του ΣΥΡΙΖΑ? Δεν κανουν τιποτα αλλο παρα να βριζουν με χυδαιοτητα υπουργειο και κυβερνηση, βγαζουν τη μια υβριστικη και συκοφαντικη ανακοινωση για τον Λοβερδο και το Μουσιωνη μετα την αλλη αλλα για το θεμα μας δεν εχουν αναφερει τιποτα. Τωρα οι ιατρικοι συλλογοι ειναι οπως παντα στον κοσμο τους. Με προεδρους κομματικα φερεφωνα κοιτουν πως θα πληξουν πολιτικα την κυβερνηση και αδιαφορουν για μας.

27 Απριλίου 2011, 20:00:46
Απάντηση #204
Αποσυνδεδεμένος

VERA

Κάποιες προσλήψεις είχαν "κολλήσει"΄πχ λίγο πριν το ΦΕΚ. Όταν είχα ρωτήσει αρχές Γενάρη πόσοι διορισμοί εκκρεμούσαν στο γραφείο της υπαλλήλου μου είχαν απαντήσει περίπου 60 ( ανάμεσα τους και ο δικός μου) αλλά μου είπαν ότι διορισμοί υπήρχαν πχ και στο υπουργείο οικονομικών και υπολογιζαν ότι τουλάχιστον 200 διορισμοί εκκρεμούσαν σε διάφορα στάδια πριν το εθνικό τυπογραφείο. Με το που ξεκίνησαν οι διαδικασίες υπήρχε προτεραιότητα για τις ΜΕΘ αλλά ήταν λογικό να εμφανιστούν πρώτα τα ΦΕΚ διορισμών που πάγωσαν ενώ βρίσκονταν λίγο πριν το εθνικό τυπογραφείο.  Νομίζω ότι πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας. Τα πρώτα ΦΕΚ εμφανίστηκαν , υπάρχουν υπογραφές του Ραγκούση στην απόφαση για τους 681 διορισμούς, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι σταμάτησαν τη σταδιακή προώθηση των φακέλων που λίμναζαν επί μήνες και ο ίδιος ο Λιαρόπουλος είπε ότι το πιθανότερο είναι στη συνέχεια αν πχ συνταξιοδοτούνται 1500 γιατροί να προσλαμβάνονται 400 ανά έτος. Φυσικά και θα κάνουν τρομακτικές περικοπες και ο Λιαρόπουλος θεωρεί  ότι περισσεύουν γιατροί γιατί απλώς θα κλείσουν τόσα τμήματα και τόσα νοσοκομεία που όντως θα περισσεύουν!
Σχετικά με μια παλιότερη ανάρτησή μου το νοσοκομείο που έθεσε στο υπουργείο το ερώτημα για τις προσλήψεις ήταν το Παπαγεωργίου. Την πληροφορία αυτή μου την είπαν οι γιατροί του νοσοκομείου και δεν την έχω διασταυρώσει με τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Εύχομαι σε όλους να διοριστούν σύντομα αλλά αναρωτιέμαι τελικά για το τι θα συναντήσουμε αν διοριστούμε ποτέ και κατά πόσο το "νέο ΕΣΥ"  θα δικαιώνει τον αγώνα που δώσαμε για να ασκήσουμε την νοσοκομειακή ιατρική που είτε διδαχτήκαμε είτε οραματιστήκαμε...

27 Απριλίου 2011, 20:09:15
Απάντηση #205
Αποσυνδεδεμένος

beenthere

Οταν το καλοκαιρι παγωσαν τα επικουρικα παρανομα, ΠΡΙΝ τη ψηφιση του νομου ΚΑΝΕΙΣ απο τν οενγε δεν ειπε ουτε εκανε τιποτα. Τοτε εγω προσωπικα ημουν ανεργος. Τοτε ελεγαν να κοπουν τα επικουρικα γιατι ειναι βυσματικες θεσεις, μαλλον δεν ειχαν καμια ιδεα για την πραγματικοτητα, μονο βυσματιες δεν ειμαστε παρα δουλοι του καθε μεγαλοκλινικαρχη. Τοτε ελεγαν να προχωρησουν οι διορισμοι. Τωρα εχουν παγωσει οι διορισμοι των μονιμων θεσεων. Και τωρα παλι δεν ειναι αυτο που τους απασχολει. Το οτι προχωρουν μεθ κλπ ειναι απλα μια δικαιολογια για να μη τους ζαλιζουμε. Αν συναδερφε η θεση σου δεν ειναι μεθ, θα σου λενε πως προχωρουν οι μεθ, αν η θεση σου ειναι αθηνα θα σου λενε προχωραει η επαρχια, παντα κατι αλλο που ΠΟΤΕ δεν μας συμπεριλαμβανει. Εμενα στο υπουργειο μου ειπαν πως δεν θα συζητησουν μαζι μου τις αποφασεις της ηγεσιας για το ποιες θεσεις προχωρουν, εχουν παρει αποφαση να προχωρησουν καποιες θεσεις με κριτηρια που κρινουν αυτοι σωστα. Αρα τι καταλαβαινετε; Νομιζω ειναι εμφανες. Επιπλεων οταν πλεον μιλανε για τετραετια και 400 διορισμους ανα ετος, εγω καταλαβαινω πως οι 681 θεσεις αφορουν το 11 αρα πριν τον δεκεμβρη μην περιμενετε φως. Η θεση μου εχω ξαναπει ειναι του 09, τα χαρτια μου καταφεραν να φτασουν μετα απο τραγικες καθυστερησεις απο γραμματειες και λοιπους φεβρουαριο, τωρα μου λενε πως εχουν φτασει αργα και δεν συμπεριλαμβανομαι στους 681 χωρις να μου λενε μεχρι ποια ημερομηνια θα γινουν διορισμοι με αποτελεσμα να μην εχω πλεων ΚΑΝΕΝΑ πλανο και καμια δυνατοτητα προγραμματισμου ζωης, κατι πρεπει να κανουμε, να περιμενω τι και για ποτε; Δεν πρεπει να ξερουμε; Ας ασχοληθει καποιος απο τους "εκπροσωπους" μας, δεν πρεπει; Αν με ρωτατε την αποψη μου δεν υπαρχει κανενα κριτηριο στους διορισμους, παρα τραβανε απο το σωρο και δεν θα μαθουμε ποτε με ποια "κριτηρια". Ισως οι μονοι τυχεροι να υπαρξουν αυτοι που τα χαρτια τους εκκρεμουν απο τον δεκεμβρη οχι για κανεναν αλλο λογο παρα για να μην προκαλεσουν πολυ με το ποιους θα διορισουν.

28 Απριλίου 2011, 08:23:59
Απάντηση #206
Αποσυνδεδεμένος

deltatangogr

Απο το Υπουργείο Υγείας η αρμόδια κυρία για τους διορισμούς μου είπε πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε ΦΕΚ για όλες τις θέσεις (681). Απο την άλλη βέβαια υπάρχουν στο γραφείο της πάνω απο τόσες θέσεις που έχουν κριθεί και καθημερινά φτάνουν και νέες. Άρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διοριστούν όλοι όσοι έχουν κριθεί. Εμένα η θέση μου έχει κριθεί 11/2010 και δεν ξέρει αν είμαι στους διοριστέους. Δεν θέλω πολλά απλά να μάθω τι έχουν σκοπό να κάνουν για να κάνω τα πλάνα μου.

28 Απριλίου 2011, 10:03:41
Απάντηση #207
Αποσυνδεδεμένος

dralex

Απο το Υπουργείο Υγείας η αρμόδια κυρία για τους διορισμούς μου είπε πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε ΦΕΚ για όλες τις θέσεις (681). Απο την άλλη βέβαια υπάρχουν στο γραφείο της πάνω απο τόσες θέσεις που έχουν κριθεί και καθημερινά φτάνουν και νέες. Άρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διοριστούν όλοι όσοι έχουν κριθεί. Εμένα η θέση μου έχει κριθεί 11/2010 και δεν ξέρει αν είμαι στους διοριστέους. Δεν θέλω πολλά απλά να μάθω τι έχουν σκοπό να κάνουν για να κάνω τα πλάνα μου.
Πότε στο είπε αυτό συνάδελφε? Χθες πήγα πριν τις 12 στο υπουργείο γιατί μετά δεν μπορούσα και δεν με άφησαν να μπω. Και σήμερα δεν σηκώνει κανείς το τηλέφωνο.. Στο είπε πριν ή μετά την επίσκεψη του υπουργού στη Νάουσα που είπε τα θεόκουφα?

28 Απριλίου 2011, 13:12:01
Απάντηση #208
Αποσυνδεδεμένος

deltatangogr

Αυτά που έγραψα ήταν απο τηλεφωική επικοινωνία τη Μ. Δευτέρα. Τους ξαναπήρα σήμερα (ή μάλλον το σήκωσαν σήμερα γιατί έπερνα και χθές), άλλη κατάσταση. Τουλάχιστον για τη δική μου κρίση, τώρα θα δούν το πρακτικό της κρίσης και να τους ξαναπάρω άλλη μέρα που θα ξέρουν περισσότερα. Κανονικά θα έπρεπε όπως έχουν κάνει το ΕΣΥ και με τους μοσθούς που δίνουν να μας παρακαλάνε να πάμε, όχι να θέλουμε εμείς. Τι θα κάνουν άν απο όλους αυτούς που έχουν κριθεί και περιμένοτν διορισμό κάποιοι έχουν βολευτεί αλλού και καλύτερα μετά απο τόσο καιρό; Πάλι κενές θέσεις, πάλι υποστελέχωση. Το ίδιο χάλι.

28 Απριλίου 2011, 17:35:08
Απάντηση #209
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Στο είπε πριν ή μετά την επίσκεψη του υπουργού στη Νάουσα που είπε τα θεόκουφα?

Τι είπε ο Υπουργός στη Νάουσα;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: προσλήψεις  ιατροι  ΕΣΥ  2010 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
9 Απαντήσεις
16765 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Νοεμβρίου 2009, 14:55:46
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
7487 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2010, 19:03:03
από anastasios theodoridis
3 Απαντήσεις