Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 22:41:01

Αποστολέας Θέμα: Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010  (Αναγνώστηκε 404035 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Απριλίου 2011, 02:08:05
Απάντηση #210
Αποσυνδεδεμένος

dralex

Ότι ψιλοσυμφωνεί με τις απαράδεκτες εισηγήσεις για σταμάτημα πλήρες των προσλήψεων και τα λοιπά. Δε θέλω ούτε να τα σκέφτομαι..

29 Απριλίου 2011, 23:00:10
Απάντηση #211
Αποσυνδεδεμένος

dralex

30 Απριλίου 2011, 00:01:59
Απάντηση #212
Αποσυνδεδεμένος

DrK

Είναι πραγματική περιπέτεια να είσαι γιατρός στην Ελληνική επικράτεια. Δεν υπάρχει άλλη χώρα που να δείχνει  τέτοια συμπεριφορα σε γιατρούς που γύρω στα 40 επελέγησαν ως οι καταλληλοτεροι για να "τρέξουν" ως νέοι επιμελητές στο ΕΣΥ. Τα μηνύματα που δίδονται από την πολιτική ηγεσία είναι πλήρως αντιφατικά. Όσοι λένε ότι το ΕΣΥ έχει πληθώρα γιατρών θα πρέπει να ξέρουν ότι είναι υπό την επηρρεια λανθασμενων πορισμάτων "σοφών" που δεν έχουν ιδέα πως είναι να φοράς την άσπρη μπλουζα και να ασχολείσαι με ασθενείς. Νομίζω ότι με ασκήσεις επί χαρτου το ΕΣΥ δεν αναμορφωνεται και σίγουρα αυτό δεν γίνεται χωρίς νέους γιατρούς. Προς το παρόν νέοι επιστήμονες στην πιο παραγωγική τους φαση μένουν ανεκμεταλλευτοι και επιπλέον εμπαίζονται στα ορια του σαδισμου σε καθε επαφη τους με τους υπαλλήλους του υπουργείου υγείας. Προσωπικά όταν ρώτησα το χρόνο διορισμού μου άκουσα το απίστευτο: σε βάθος χρόνου... Σκέφτομαι και σχεδίαζω ήδη για εξωτερικο η ιδιωτικό τομέα καθώς έτσι όπως πάμε όταν ο διορισμός έρθει οι επιστημονικές και οικονομικές προοπτικές στο ΕΣΥ απλά θα είναι για γέλια (και για κλάματα). Η περίοδος αυτή του εμπαιγμού πάντως θα μου μείνει αξέχαστη (και οι πρωταγωνιστες της). Bon courage ...

30 Απριλίου 2011, 00:48:38
Απάντηση #213
Αποσυνδεδεμένος

VERA

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη γαι αναστολή των 681 προσλήψεων. Ο Λοβέρδος στην Ελευθεροτυπίαπαραδέχτηκε ότι συνολικα στο ΕΣΥ υπάρχουν 12500 ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ιατροί. Άρα πως "περισσεύουν  6500" ??? Αυτά τα τεχνάσματα που κάνουν με την αναλογία ιατρών/κλίνες είναι επειδή προσθέτουν και τους ειδικευόμενους αλλά και τους υπηρετούντες  σε ΚΥ ή σε ΠΙ!! Μια χαρά ξέρουν ότι είναι υποστελεχωμένο το ΕΣΥ . Απλά προσπαθούν να το απαξιώσουν στη συνείδηση του κόσμου για να το οδηγήσουν στο λουκέτο χωρίς αντιδράσεις... Ως στιγμής φαίνεται ότι όσων τα χαρτά φτάσαν στο υπουργείο ως τα τέληΓενάρη θα απορροφηθούν με τους 681( τουλάχιστον ανάμεσα στους γνωστούς μου όσοι έχουν αριθμό πρωτοκόλου μέχρι μέσατέλη Γενάρη είχαν θετική απάντηση από το υπουργείο) . Το θέμα είναι αν μπορούμε να οργανωθούμε όπως έκαναν τα αδιόριστα μέλη ΔΕΠ. Έχουν κάνει ιστοσελίδα και σύλλογο που πιέζει το υπουργείο παιδείας για την απορρόφησή τους. Επίσης το μόνο που πληροφορήθηκα σε σχέση με τους 681 διορισμούς είναι ότι έχει ξεκονήσει μια απεργία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αυτό ίσως καθηστερεί τα ΦΕΚ. Απεργία είχε και το εθνικό τυπογραφείο αλλά έληξε. Περιμένω από το 2009 τη θέση που τελικά πήρα με άπειρηκαθυστέρηση και πιστεύω ότι αν θέλουν να σταματησουν τους διορισμούς θα έπρεπε πρώτα να αναστείλουν τις προκυρήξεις θέσεων... Και θέσεις συνεχίζουν και εμφανιζονται με αμείωτο ρυθμό... Νομίζω ότι η τακτική του υπουργείου είναι να διαλαλεί ακράιες απόψεις ώστε τελικά να γίνονται αποδεκτά με ανακούφιση το 50% όσων προαναγγέλθηκε με γδούπο...

30 Απριλίου 2011, 08:35:47
Απάντηση #214
Αποσυνδεδεμένος

deltatangogr

Τηλεφωνική επικοινωνία χθές το απόγευμα με το Υπ. Υγείας. Συνεχίζονται κανονικά οι διορισμοί και κάθε μέρα πάνε για υπογραφές νέοι διορισμοί. Αλλά θέλουν περίπου 2 μήνες απο την υπογραφή έως το ΦΕΚ. Νέο αίμα στο ΕΣΥ ετών 40+ !!!!

30 Απριλίου 2011, 13:36:01
Απάντηση #215
Αποσυνδεδεμένος

dralex

Τελικά δεν έχω καταλάβει. Περνάνε οι προσλήψεις ΟΛΕΣ από το Γενικό Λογιστήριο ή μόνο οι νέες θέσεις? Σε συνάδελφο στη ΜΕΘ του είπαν στο υπουργείο ότι το χαρτί του μετά το γενικό γραμματέα θα πάει στο γραφείο δημοσιονομικού ελέγχου, μετά στο υπουργείο εσωτερικών και μετά στο ΦΕΚ. Όταν ρώτησε συγκεκριμμένα αν θα πάει κάπου αλλού του είπαν όχι. Σημειώνω ότι η θέση που έχει πάρει είναι θέση από την οποία παραιτήθηκε ο προηγούμενος επιμελητής Β. Μήπως το γραφείο δημοσιονομικού ελέγχου είναι στο γενικό λογιστήριο? Ή μήπως εκτελεί χρέη αντίστοιχα με το λογισήριο?

1 Μαΐου 2011, 02:43:02
Απάντηση #216
Αποσυνδεδεμένος

VERA

Η επιτροπή του δημοσιονομικού ελέγχου έχει την ίδια διεύθυνση με το γενικό λογιστήριο του κράτους( Μενάνδρου 2). Υποθέτω  ότι δεν αποτελεί ξεχωριστή υπηρεσία και ότι είναι ενταγμένη στο γενικό λογιστήριο. Οι θέσεις που καλύπτονται για πρώτη φορά , όντως απαιτούν κάποια επιπλέον διαδικασία εκτός από τον δημοσιονομικό έλεγχο.

1 Μαΐου 2011, 08:32:07
Απάντηση #217
Αποσυνδεδεμένος

dralex

Ψάχνω στο διαδίκτυο δε βλέπω πουθενά πως συνεχίζεται η απεργία στο λογιστήριο του κράτους. Κάνανε μια απεργία 4ήμερη λέει που έληξε. Έχετε κανένα νεότερο? Αύριο θα αρχίσει ο αγώνας να πιάσω στο τηλέφωνο κάποιον και σε εκείνη την Υπηρεσία. Γολγοθάς..

1 Μαΐου 2011, 11:20:23
Απάντηση #218
Αποσυνδεδεμένος

VERA

Όντως η απεργία στο Γενικό Λογιστήριο έληξε. Το Εθνικό Τυπογραφείο λειτουργεί. Αν ισχύει ότι η πορεία των φακέλων είναι γενικός γραμματέας- υπουργείο εσωτερικών - δημοσιονομικός έλεγχος-εθνικό τυπογραφείο αυτό σημαίνει ότι τα ΦΕΚ δεν θα αργήσουν. Στο εθνικό τυπογραφείο πάντως είναι σχετικά εξυπηρετικοί και αν του πεις το όνομά σου σου λένε αν έχει φτάσει ο διορισμός σου ( διοτί συνήθως απαιτείται ένα διάστημα μέχρι να δημοσιευτεί το ΦΕΚ).

1 Μαΐου 2011, 11:43:46
Απάντηση #219
Αποσυνδεδεμένος

dralex

Είναι γενικός γραμματέας - δημοσιονομικός έλεγχος - υπουργείο εσωτερικών και ΦΕΚ η σειρά. Τα έχω εδώ γραμμένα μπροστά μου που τα είπε στο συνάδελφο η κοπέλα στο υπουργείο.
Για το υπουργείο εσωτερικών δεν ξέρει κανείς πόσο καιρό παίρνει. Αν και οι 8 αυτές προσλήψεις που δημοσιεύτηκαν βγήκαν σχετικά σύντομα. Δεν ξέρουμε βέβαια αν αυτές περάσαν από το ΥΠΕΣ..

1 Μαΐου 2011, 12:13:49
Απάντηση #220
Αποσυνδεδεμένος

VERA

Όλες οι θέσεις περνάν υποχρεωτικά από το ΥΠΕΣ για να καταγραφούν και να μην ξεπεραστεί ο προβλεπόμενος αριθμός προσλήψεων.  Και εμένα μου έκανε εντύπωση ότι από τη στιγμή υπογραφής τους από το γενικό γραμματέα μέχρι τη δημοσίευση του ΦΕΚ μεσολαβούσαν σχεδόν 15 μέρες. Πάντως από το υπουργείο υγείας αναφέρουν ως πιθανότερη ημερομηνία για την εμφάνιση των ΦΕΚ τον Ιούνιο...μακάρι...

1 Μαΐου 2011, 19:02:08
Απάντηση #221
Αποσυνδεδεμένος

VASULARC

ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 681; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ; ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ;
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Μαΐου 2011, 19:07:32 από VASULARC »

1 Μαΐου 2011, 22:01:10
Απάντηση #222
Αποσυνδεδεμένος

dralex

Το μόνο που ξέρω που λέγανε και από τις αρχές του χρόνου είναι ότι θα γινόταν άλλο ένα κύμα προσλήψεων το Δεκέμβρη. Τώρα όμως που οι πρώτες αργήσαν ήδη τόσο πολύ όλα είναι ακόμη στον αέρα..

2 Μαΐου 2011, 00:14:24
Απάντηση #223
Αποσυνδεδεμένος

VASULARC

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 1100 ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ (ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ) ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ 681. ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ Η ΤΥΧΗ.... ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ. ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ... ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ  ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ!

2 Μαΐου 2011, 00:21:11
Απάντηση #224
Αποσυνδεδεμένος

DrK

Και μόνο το γεγονός ότι  λαμβάνουμε υπ´ όψιν ... φήμες και διαρροές δείχνει πολλά. Κατα τη γνώμη μου τίποτα δεν είναι αξιόπιστο ως πληροφορία. Πιστεύω ότι θα καταλάβουμε περισσότερα από τον Ιούλιο και μετά οπότε και σύμφωνα με το προγράμμα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τις αλλαγές στο ΕΣΥ. Αν αλλάξουν οργανογραμματα νοσοκομείων και καταργηθούν θέσεις δεν ειμαι σιγουρος για το τι θα γινει. Τότε ο καθένας θα πρέπει να σκεφτεί αν θέλει τη θέση με τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί.

Λέξεις κλειδιά: προσλήψεις  ιατροι  ΕΣΥ  2010 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
9 Απαντήσεις
16766 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Νοεμβρίου 2009, 14:55:46
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
7487 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2010, 19:03:03
από anastasios theodoridis
3 Απαντήσεις