Αυτο που γραφει ο συναδελφος "αγωνιστικη παρεμβαση" ειναι οντως ενα πολυ κακο αλλα δυστυχως το πιθανοτερο σεναριο κατα τη γνωμη μου. Ηθελα να τον ρωτησω αν εχει καποιες επιπλεον πληροφοριες για το χρονοδιαγραμμα των οποιων διορισμων. Αν δηλαδη θα προχωρησουν οι θεσεις που εχουν ηδη κριθει ή οχι ,ποσες θα ειναι σε πρωτη φαση οι προσληψεις γιατρων, αν θα προηγηθει η επαρχια κτλ. Επισης θελω να ρωτησω αν καποιος γνωριζει ποσοι διορισμοι εκκρεμουν αυτη τη στιγμη στο υπουργειο (δηλαδη να εχουν φτασει οι κρισεις απο τα νοσοκομεια) και απο αυτους ποσοι εχουν κριθει μεσα στο 2010.Επισης ποσες προκυρηξεις περιπου απο αυτες που βγηκαν μεσα στο 2010 βρισκονται σε διαδικασια κρισης και δεν εχουν φτασει ακομα στο υπουργειο. Οσον αφορα τον αριθμο των προσληψεων διαβασα τον Βαρναβα να αναφερεται σε 1000-1500 διορισμους γιατρων μονο και οχι αθροιστικα και νοσηλευτων. Αυτη η πληροφορια που δινεις για 1000 προσληψεις στο συνολο ειναι καποια πιο εγκυρη πληροφορηση που εχεις?Συγνωμη που γινομαι φορτικος αλλα ολη αυτη η κατασταση με εχει τρελανει και εισαι η πιο εγκυρη ενημερωση που εχουμε φοβαμαι οι περισσοτεροι.
Χρονοδιάγραμμα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.
Η διαδικασία
θα ξεκινήσει, μόνο όταν γίνει η πρώτη κατανομή θέσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Επειδή βρίσκονται αυτή τη στιγμή-σε όλο σχεδόν το Δημόσιο - σε διαδικασία συγχωνεύσεων , η κατανομή των θέσεων ανα κλάδο μπορεί να μεταβάλλεται και όπως ανέφερα στο προηγούμενο post θα γίνεται κατα δόσεις.
Το ποιες θέσεις θα προχωρήσουν πρώτες εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που σε ένα βαθμό αναφέρονται και στην ΚΥΑ.
Σίγουρα όσες θέσεις έχουν κριθεί θα έχουν προτεραιότητα σε σχέση με κάποιες άλλες που βρίσκονται σε διαδικασία κρίσης, αλλά βάζουν και άλλες παραμέτρους, όπως "βαθμός επείγοντος " , αποχωρήσεις κλπ.
Επίσης είναι γνωστό ότι, στη χώρα μας, "μετρά" σε αυτές τις καταστάσεις και τι "προσβάσεις" έχει ο αιτών φορέας στα κέντρα λήψης των τελικών αποφάσεων.Τοέργο το έχουμε δει κατ' επανάληψη και ουκ ολίγες φορές.
Σχετικά με το αριθμό των προσλήψεων τώρα.
Οι συνολικά ,πάσης φύσης , κάθε εργασιακής σχέσης προσλήψεις σε όλο το Δημόσιο (και ευρύτερο Δημόσιο) Τομέα θα είναι γύρω στις 10500.
Απο αυτές περίπου 5000 θα είναι οι μετατάξεις από αλλες υπηρεσίες, οι οποίες όχι μονο προσμετρώνται αλλά και προηγούνται καθώς θέλουν να "ξεφορτώσουν" άμεσα κάποιους οργανισμούς και υπηρεσίες του Δημοσίου.
Από τις εναπομείνασες 5500 πρέπει να αφαιρεθούν οι "προσλήψεις" από τους αποφοίτους των παραγωγικών σχολών του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας των αποφοίτων της σχολης Δημόσιας Διοίκησης και Δικαστικών.
Ό,τι περισσέψει θα κατανεμηθεί σε όλο το Υπόλοιπο Δημόσιο.( τομείς Υγείας, Πρόνοιας, άμυνας-πολιτικό προσωπικό, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Ασφαλιστικά Ταμεία και ΣΕΠΕ), η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, οι ΟΤΑ-τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες καθαριότητας, οι παιδικοί σταθμοί).
Θεωρώ ότι συνολικά ο καθαρές προσλήψεις στην Υγεία δεν θα ξεπεράσουν τις 2000.