Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 11:40:41

Αποστολέας Θέμα: Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010  (Αναγνώστηκε 403938 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Μαρτίου 2012, 23:04:03
Απάντηση #795
Αποσυνδεδεμένος

tired

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μιλησα με ΕΙΝΑΠ και τον κυριο Τσουκαλο την Παρασκευη και μου επιβεβαιωσαν το ιδιο πραγμα, οτι ο Πολυζος βλεπει θετικα το αιτημα της προωθησης των φακελων γιατρων που ειναι ηδη επιμελητες του ΕΣΥ ως μεταθεσεις και οχι ως νεες προσληψεις. Σαφες χρονοδιαγραμμα και ακριβη διαδικασια δεν μπορεσαν να μου πουν , ομως απο οτι αφησε να εννοηθει ο Πολυζος μαλλον πριν τις εκλογες. Αυτα με πασα επιφυλαξη γιατι πολλες φορες υπαναχωρησε το υπουργειο σε δηθεν δεσμευσεις. Φανταζομαι οτι το συγκεκριμενο θεμα θα τεθει σιγουρα στο υπουργειο οικονομικων για να συγκατατεθει και αυτο οτι δεν υπολογιζεται η μετακινηση σαν νεα προσληψη. Υπαρχει ενα προηγουμενο, αρκετα προσφατο πριν απο 2 με 3 εβδομαδες, με μελη ΔΕΠ που περιμενουν διορισμο, κατι σαν εμας δηλαδη, και με νομοθετικη ρυθμιση οσοι ηδη υπηρετουν στο δημοσιο θα θεωρειται η προσληψη τους μεταταξη και οχι νεος διορισμος.
Θεωρω θετικο καταρχας οτι δεν θεωρουνται νεες προσληψεις οι μετακινησεις, αν και μου φαινεται οτι ετσι θα αποδυναμωθουν ακομα περισσοτερο τα επαρχιακα νοσοκομεια (απο το δικο μου θα φυγουν 5 ατομα) προς ωφελος του κεντρου. Ελπιζω να μην ξαναμπουμε σε νεες διαφωνιες για το αν αυτη η ρυθμιση ειναι νομιμη και ηθικη, οπως εγινε στην προηγουμενη σελιδα.

Απο οτι καταλαβαινω, καμια συζητηση για τις περιπου 1200 κρισεις που εκκρεμουν ετσι? Και κανεις δεν μας θυμηθηκε φυσικα ετσι? το προβλημα ειναι αν αυτοι που ηδη ειναι μεσα θα πανε καπου πιο βολικα? Τι να πω αυτη η συναδελφικοτητα με σκλαβωνει!

12 Μαρτίου 2012, 00:33:58
Απάντηση #796
Αποσυνδεδεμένος

ianak

H συναδελφικότητα είναι ότι υπάρχουν 1200 κρίσεις στο υπουργείο που εκκρεμούν και βρέθηκαν μόνο 35 να διεκδικήσουν τα δίκια τους γιατί οι υπόλοιποι περιμένουν το βίσμα τους να τους διορίσει. Αυτή είναι η συναδελφικότητά μας με όλο το σεβασμό...και δεν είναι τα υπόλοιπα που αναφέρεις. Κρίμα...........

12 Μαρτίου 2012, 01:24:59
Απάντηση #797
Αποσυνδεδεμένος

beenthere

Ο καθένας μπορεί να επιλεξει τον τρόπο που θα αντιδράσει και θα διεκδικήσει τα πραγματα που θεωρεί πως πρεπει. Εαν οι 1200 συναδερφοι περιμεναν το βυσμα, θα ειχαν καταφερει πολλα περισσοτερα απο το να περιμενουν χωρις καμια ενημερωση του τι θα τους συμβει. Θα ηταν ευκολοτερο να πω πως καποιος εχει βυσμα οταν διοριζεται και μια και δυο και τρεις και τεσσερις φορες παρα καμια αλλα δεν το λεω ελαφρα τη καρδια γιατι πιστευω πως μεσα στο βυσμα που φτιαχνετε γι'αυτον ο νομος υπαρχουν και 10 ακομα που τυχαια ευνοουνται. Και συναδερφοι οταν τα συνδικαλιστικα μας οργανα τοσο εξόφθαλμα γνωριζουν απο πριν τις εξελιξεις πριν ΚΑΝ τις σκεφτει το υυκα εγω ταπεινα θεωρω πως μαζι τις προκαλουν και ναι τα πραγματα ειναι προκαθορισμενα ειτε ειμαστε 30 ειτε 300 ή 1200.
Εχουμε καταληξει να τα σκεφτομαστε ολα πολυ ρομαντικα, αν ειναι κατι συναδερφικο η οχι, ηθικο η οχι. Ασχετα απο αυτα υπαρχει και μια νομοθεσια. Και η νομοθεσια που ηξερα τουλαχιστον εως τωρα ελεγε πως με τον διορισμο καποιος απαγορευεται να αναμενει δευτερο φεκ και υπαρχουν κυρωσεις. Οταν βγηκαν οι μαζικες προκηρυξεις το υπουργειο ελεγε πως επρεπε εγκαιρως να αποσυρθουν τα χαρτιια απο αλλες θεσεις που εκκρεμουσαν. Που πηγε τωρα αυτη η νομοθεσία;
Και 2ον οι μετατάξεις αν θυμαστε καλα μετρανε ως διορισμοί μετα το παγωμα, αρα μην κοροιδευομαστε μεταξύ μας.
Θεωρουμε αληθεια σωστο ενας συναδερφος να στερησει μια θεση απο καποιον που ενδεχομενως ηθελε (ναι υπαρχουν και τετοιοι) να παραμεινει στο νοσοκομειο 2ης διαλογης και απο εναν 2ο συναδερφο που θα επαιρνε τη 2η θεση που συνεχιζει να διεκδικει εαν ειχε αποσυρει τα χαρτια του; Και ας θιξουμε καθολου ολους εμας τους υπολοιπους που περιμενουμε σαν τους μ*****ς τη δευτερα παρουσια.
Ας δουμε τελικα τι ειναι νομιμο και τι παρανομο.

12 Μαρτίου 2012, 01:30:13
Απάντηση #798
Αποσυνδεδεμένος

DrK

"Μιλησα με ΕΙΝΑΠ και τον κυριο Τσουκαλο την Παρασκευη και μου επιβεβαιωσαν το ιδιο πραγμα, οτι ο Πολυζος βλεπει θετικα το αιτημα της προωθησης των φακελων γιατρων που ειναι ηδη επιμελητες του ΕΣΥ ως μεταθεσεις και οχι ως νέες προσληψεις. Σαφες χρονοδιαγραμμα και ακριβη διαδικασια δεν μπορεσαν να μου πουν , ομως απο οτι αφησε να εννοηθει ο Πολυζος μαλλον πριν τις εκλογες"

Σχόλιο: μίλησα με τον Τσούκαλο, που μίλησε με τον Πολύζο, που θα το συζητήσει με τον Τιμοσίδη που θα ζητήσει την άδεια από το Λοβέρδo........ Kαι πάει λέγοντας.
Ωραίο παιχνίδι.... Συνεχίστε το.
Στην Ελλάδα αντί να ακολουθούνται οι διαδικασίες αυτόματα (π.χ. κρίση = διορισμός) αυτές μπλοκάρονται για να γίνονται εν συνεχεία αντικείμενο διαπραγμάτευσης από παράγοντες και πολιτικούς που θα ζητήσουν διάφορα ανταλάγματα. Ειδικά προεκλογικά.  
Για όσους είναι υπο διορισμό και εκτός ΕΣΥ βέβαια επικρατεί σιωπή. Λες και δεν υπάρχουν. Oύτε την ευαισθησία να μιλήσουν για ένα χρονοδιάγραμμα δεν έχουν.

12 Μαρτίου 2012, 11:25:34
Απάντηση #799
Αποσυνδεδεμένος

stathis

@ DrK, all
Δεν θελω να ξαναμπω στην ιδια συζητηση για το νομιμο και το ηθικο του θεματος. Απλα κομιζω πληροφοριες. Δεν ειμαι ουτε παραγοντας ουτε γνωριζω προσωπικα τον κυριο Τσουκαλο. Πηρα τηλεφωνο την ΕΙΝΑΠ την Παρασκευη μολις διαβασα το δελτιο τυπου και ειχαν την ευγενη καλοσυνη να μου δωσουν το κινητο του προεδρου και αυτος την επισης ευγενη καλοσυνη να με ενημερωσει. Οπως ειδατε κραταω πολλες επιφυλαξεις για το αν αυτο θα προχωρησει.

@beenthere
Πρωτον η νομοθεσια επετρεπε και συνεχιζει να επιτρεπει να μπορεις να υποβαλεις χαρτια για οποιαδηποτε θεση μεχρι να σου ερθει καποιος διορισμος.Κατοπιν εχεις δικαιωμα να παραιτηθεις και να καταλαβεις θεση για την οποια βγηκε μεταγενεστερο ΦΕΚ εφοσον ειχες υποβαλει χαρτια πριν σου ερθει ο πρωτος διορισμος. Αυτο ειναι ξεκαθαρο ισχυε και ισχυει. Παλιοτερα η ποινη παραιτησης πριν τη συμπληρωση 1 χρονου υπηρεσιας ηταν 2 χρονια χωρις δυνατοτητα νεας αιτησης (προσοχη οχι διορισμου για θεση που υποβληθηκε αιτηση πριν τον πρωτο διορισμο).Απο Σεπτεμβριο του 2011 ισχυει 5ετια. Απο εκει και περα εμεις δεν φταιμε αν οι κρισεις και τα ΣΚΕΟΠΝΙ αργουν τοσο πολυ, ή οι διορισμοι παγωσαν. Προσωπικα δεν θα παρουσιαζομουν καθολου στη θεση πρωτου διορισμου αν η κατασταση ηταν ομαλη και ηξερα οτι θα προχωρησει κανονικα η θεση που με ενδιεφερε περισσοτερο.
Δευτερον η ρυθμιση που συζηταμε θα ισχυσει εαν και μονο εαν, και το τονιζω για οσους επιμενουν να μην το καταλαβαινουν, οι μετακινησεις ΔΕΝ θεωρηθουν νεοι διορισμοι. Υπαρχει αντιστοιχη ρυθμιση για τα μελη ΔΕΠ υπο αναμονη διορισμου που δημοσιευτηκε στο διαυγεια πριν απο 3 εβδομαδες περιπου, οπου η προσληψη των ηδη υπηρετουντων στο δημοσιο θεωρειται μεταταξη και οχι νεα προσληψη. Τελοσπαντων , η ρυθμιση και νομιμη ειναι και λογικη και ηθικη κατα τη γνωμη μου. Θα σου ξαναπω και παλι οτι αν ηθελες  ειτε εσυ ειτε οποιοσδηποτε αλλος μεμψιμοιρει, τοσο πολυ θεση στο ΕΣΥ, ωστε τωρα να μπορει να χρησιμοποιησει τη ρυθμιση, μπορουσε να καταλαβει μια απο τις δεκαδες θεσεις που εβγαιναν σε επαρχιακα νοσοκομεια. Δεν το εκανες γιατι προφανως περιμενεις θεση στο κεντρο. Προσωπικα το εκανα οπως και πολλοι αλλοι, με κοστος οικογενειακο και επαγγελματικο, γιατι ειχαμε τη διορατικοτητα να προβλεψουμε τις αρνητικες εξελιξεις και πιστευαμε στο "καλλιο πεντε και στο χερι". Συνεπως τωρα πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω την γκρινια και τον φθονο που βγαζουν ορισμενοι. Θα τονισω και παλι οτι η ρυθμιση που συζηταμε ειναι προς ωφελος ολων μας.Αν θεωρηθουν μετακινησεις οι προσληψεις των ηδη υπηρετουντων, αυτοι που απομενουν για διορισμο ειναι ενα σαφως μικροτερο νουμερο αρα πολυ ευκολοτερα διαχειρισιμο γαι το υπουργειο.

Αυτα , και ειναι η τελευταια φορα που μπαινω στη συζητηση για το ιδιο ζητημα. Οποιος θελει να διεκδικησει με αξιοπρεπεια, θαρρος και υπευθυνοτητα τη θεση του στο ΕΣΥ συμμετεχει στο εξωδικο. Τα υπολοιπα, και ειδικα η ανωνυμη ανταλλαγη αντεγκλισεων σε ενα φορουμ ειναι οπως λεει ο μεγας Γιωργος Γεωργιου παπαρια μαντολες.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Μαρτίου 2012, 11:35:37 από stathis »

12 Μαρτίου 2012, 13:14:17
Απάντηση #800
Αποσυνδεδεμένος

ianak

Συμφωνώ απόλυτα με το Στάθη και μερικοί πήρανε θέση εκεί που δεν έβαλε χαρτιά κανένας!!!!!!!!!! Δεν πήραν θέση άλλου και αυτό το λίγο που θα προσφέρουν σε νοσοκομεία της περιφέρειας είναι αρκετό για τους ανθρώπους που περίμεναν ένα γιατρό και δεν πήγαινε κανένας!!!!!!!!!!
Δεν χρειάζεται να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση μεταξύ μας οι γιατροί, αλλά να αισιοδοξούμε ότι θα θεσπιστεί ένα άμεσο και αξιοκρατικό σύστημα για τις προσλήψεις και τις αξιολογήσεις...αν βέβαια αυτό συμφέρει κανένα.
Τελειώνοντας ξαναλέω ότι όταν το παιχνίδι δεν έχει κανόνες τότε θα υπάρχουν ζαβολιές. Επιτέλους ας θεσπιστούν κανόνες.

12 Μαρτίου 2012, 22:58:27
Απάντηση #801
Αποσυνδεδεμένος

DrK

@stathis
Αγαπητέ συνάδελφε,
Προς ενημέρωση σου συμμετέχω στο εξώδικο.
Και παράλληλα επιπλέον ετοιμάζομαι για νομικές κινήσεις ατομικά.

Στο θέμα μας τώρα:
Ακόμα και αν διορίζονταν όλοι αύριο - και οι εντός και οι εκτός ΕΣΥ - η ηθική βλάβη και η ψυχική φθορά που έχουμε υποστεί είναι ανυπολόγιστη.
Χωρίς να εκχυδαίσω τη συζήτηση παραπέμποντας σε συμπαθητικές προσωπικότητες του νεοελληνικού trash TV είμαι υποχρεωμένος να ξαναπαραθέσω την απάντηση στα επιχειρήματα σου που είχα δώσει στις 7/2/2012, σχετικά με τις τοποθετήσεις κατά προτεραιότητα όσων έχουν ήδη θέση στο ΕΣΥ που διεκδικείται με τη σύμφωνη γνώμη ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά.
Ακολουθεί αυτούσια:

"Συνάδελφε τα συμφέροντα μας δεν είναι αντικρουόμενα, αλλά πιθανώς εσύ και κάποιοι πολιτικοί θεωρείτε ότι προτεραιότητα έχει το δικό σου και κατ' επέκταση όσων ήδη πήραν θέση στο ΕΣΥ.
Πρέπει λοιπόν κατά τη γνώμη σου να παλέψουμε όλοι για να μετακινηθείς πρώτα εσύ και όσοι έχουν ήδη θέση.
Mετά ας ελπίζουμε κάποτε να τοποθετηθούμε και όσοι δεν έχουμε ήδη θέση.
Θα σου το αντιστρέψω: θεωρώ πιο λογικό να τοποθετηθούν  πρώτα όσοι δεν έχουν ήδη θέση, γατί καλύπτουν περισσότερες κενές θέσεις σε ένα ΕΣΥ που έχει ελλείψεις.
Αν μετακινηθείς εσύ και όσοι έχουν ήδη θέση οι θέσεις που θα αφήσετε δεν θα καλυφθούν για πολλά χρόνια.
Επειδή δε και οι μετακινήσεις - μετατάξεις για κάποιο διεστραμμένο λόγο έχει αποφασιστεί να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι του 1 προς 5, 1 προς 10 ή 1 προς άπειρο δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι δεν θα θεωρηθούν διορισμοί.
Με τη λογική αυτή το ΕΣΥ δεν ωφελείται σε έμψυχο δυναμικό και πολλοί συνάδελφοι σου που έχουν κριθεί όπως εσύ παραμένουν στην αβεβαιότητα και φθείρονται ή καταστρέφονται επαγγελματικά και οικονομικά. Στο λέω αυτό έχοντας αυτή τη στιγμή μια θέση στο εξωτερικό με συνθήκες και απολαβές τέτοιες ώστε να με συμφέρει επαγγελματικά να καθυστερήσει ο διορισμός μου για αρκετό καιρό ακόμα. Έχω φυσικά πολλούς λόγους να γυρίσω και δεν μου αρέσει καθόλου το χάλι που με ανάγκασε να φύγω για να διατηρήσω κάποιο επίπεδο.
Εν κατακλείδι, το γενικό καλό και συμφέρον δεν νομίζω ότι συμπίπτει με την επιχειρηματολογία σου.
Γι' αυτό καλό θα ήταν στις παραστάσεις των πολιτικών να μην προκρίνονται όσοι ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ.
Πέραν σοφιστειών δεν υπάρχει λογικό ή ηθικό επιχείρημα με βαρύτητα ικανή να στηρίξει μια τέτοια πρακτική.
Πρακτική που διχάζει γιατί προκαλεί, όπως και τα περίεργα και εσκεμμένα θολά κριτήρια - κανόνες των μέχρι τώρα διορισμών''.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους που έχουν ήδη θέση στο ΕΣΥ και θέλουν να την βελτιώσουν. Τα παραπάνω επιχειρήματα όμως δεν μπορώ να μην τα υποστηρίζω. Και δεν το κάνω για προσωπικό συμφέρον ούτε για να χαλάσω τα σχέδια κάποιων συναδέλφων που ίσως μπορέσουν να "βολευτούν". Ακολούθησα τον αντίθετο δρόμο από εσένα: έκανα μία επιλογή νοσοκομείου χωρίς να βάλω τα χαρτιά μου παντού, και όταν δεν με διόρισαν και μου μιλούσαν για διορισμό "σε βάθος χρόνου" έφυγα στο εξωτερικό για 2η φορά. Ο χρόνος αυτή τη στιγμή φαίνεται να δουλεύει υπέρ μου επαγγελματικά. Δεν μπορώ να βλέπω όμως συναδέλφους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα να ακούνε και να πρέπει να υποτάσσονται σε κάθε σαθρό επιχείρημα μνημονιακής λογικής, που δεν θα έπρεπε να ισχύει για την Υγεία ως τομέα.
Κατά τη γνώμη μου ένας είναι ο κανόνας και ο νόμιμος δρόμος:
Κρίση = ενέργεια για διορισμό, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ειδικά τώρα που η κίνηση στο ΕΣΥ έχει αυξηθεί.

13 Μαρτίου 2012, 01:30:33
Απάντηση #802
Αποσυνδεδεμένος

DrG

Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι μες στο ζουμί μας....

Για ένα κομμάτι ψωμί,
δε φτάνει μόνο η δουλειά.
Για ένα κομμάτι ψωμί,
πρέπει να δώσεις πολλά.

Δεν φτάνει μόνο το μυαλό σου,
δε φτάνει μόνο το κορμί σου.
Το πιο σπουδαίο είν' η ψυχή σου, δικέ μου.
Έχει τους νόμους τους αυτή η ιστορία,
δεν φτάνει μόνο η δουλειά.

Θα σου κρεμάσουνε μια μπάλα
και θα τραβιέσαι μ' αυτήν μέρα - νύχτα.
Έχεις κανάλι πολύ να τραβήξεις,
μέχρι να πάψεις να λες -"μα τι τρέχει;"
Έχει τους νόμους της αυτή η ιστορία,

Για ένα κομμάτι ψωμί,
Για ένα κομμάτι ψωμί,
θα πιεις φαρμάκια πολλά.

Θα σε πετάνε από δω κι από κει
θα λαχανιάζει η ψυχή σου.
Θα φτύσεις αίμα απ' το στόμα, δικέ μου.
Έχει τους νόμους της αυτή η ιστορία,

Για ένα κομμάτι ψωμί,
θα 'χεις ξεχάσει πολλά.
Για ένα κομμάτι ψωμί,
θα 'χεις πληρώσει ακριβά.

Και κάποια μέρα θα σε λύσουν,
μα θα φοβάσαι να φύγεις, θα τρέμεις.
Θα σε κλωτσάνε και θα σ' αρέσει, δικέ μου.
Σαν το σκυλί τους θα σ' έχουν, δικέ μου,
μα δε θα έχεις ψυχή να το νοιώσεις,
θα είναι για σένα αργά.

19 Μαρτίου 2012, 11:47:19
Απάντηση #803
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Προσλήψεις ΕΣΥ μια ……λεβέντικη προσέγγιση.
Το ΕΣΥ ψυχορραγεί από έλλειψη προσωπικού και την ιδία στιγμή εκκρεμούν περί τις 3.000 θέσεις προς διορισμό (1000 περίπου στο Υπουργείο και 2000 σε διάφορα στάδια της διαδικασίας επιλογής).
Ο Λοβερδος ,η λεβεντιά η καμαρωτή, αποφάσισε πέρσι πως ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα είναι …….να το διαγράψει. Αποφάσισε λοιπόν να παγώσει την διαδικασία κρίσεων (λες και η διαδικασία των κρίσεων επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό) με την λογική του ιατροί…. Υπάρχουν.
Ας δούμε όμως τι πως θα έπραττε ένας πραγματικά Λεβέντης τεχνοκράτης(?) Υπουργός.
1)   Θα ενημέρωνε διευθυντές, εισηγητές και Διοικητές πως από  δω και στο εξής οι προσλήψεις θα γίνονται με το σταγονόμετρο.
2)   Θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ τα συμβούλια κρίσεων να ολοκληρωθούν ΟΛΑ άμεσα (εντος εξαμήνου)
3)   Θα συγκέντρωνε όλα τα πρακτικά στο υπουργείο , και κατόπιν θα ενοποιούσε την ομάδα που ασχολείται με τις προσλήψεις (τώρα είναι διαιρεμένη ανάλογα με την ΥΠΕ).
4)   Θα ειδοποιούσε τους υποψήφιους επιμελητές να περάσουν από το υπουργείο ώστε να παραλάβουν διαδικτυακό κλειδάριθμο (κωδικό) πρόσβασης στο σύστημα ranking που θα έχει στήσει. Θα ζητούσε επίσης πρόσφατη βεβαίωση για τους υποψήφιους που ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ.
5)   Κατόπιν οι υποψήφιοι θα «έμπαιναν» διαδικτυακά στο σύστημα  ranking όπου θα δήλωναν την οριστική σειρά προτίμησης για τις θέσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Το matching θέσεων υποψηφίων θα γίνονταν βάσει λογισμικού.
6)   Κατόπιν θα διαχώριζε τους επιτυχόντες που κατέχουν θέση στο ΕΣΥ και θα τους διόριζε over the counter ,καθώς δεν προκύπτει επιπλέον δαπάνη στον προϋπολογισμό.  Για τους υπόλοιπους θα κατάστρωνε πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων και θα τους ενημέρωνε για την εκτιμώμενη ημερομηνία πρόσληψης.
7)   Οι σειρά πρόσληψης των ιατρών εκτός ΕΣΥ θα γίνονταν με  εξής σειρά . Πρώτα τα ΤΕΠ,ΜΕΘ, ΜΕΝ,ΕΚΑΒ και παιδιατρικές κλινικές, μετά  μονάδες της επαρχίας και τέλος μονάδες της Αθηνας-Θεσ/κης.
8)     Το αποτέλεσμα? Θα ξεμπέρδευε μια και καλή με το παλαιό σύστημα επιλογής, θα έφερνε στο Σύστημα νέο αίμα (οι Αγγλοι τους λένε new NHS slaves ) και θα απέφευγε το τραγικό brain drain επιχειρείται από Γερμανούς και Αγγλοσάξονες.
Βλέπετε οι ξενοι γνωρίζουν πως το 2015-2020 θα υπάρξει καθολικό meltdown καθώς οι baby boomers ιατροί αποσύρονται από την ενεργό δράση και δεν προλαβαίνουν ούτε ενδιαφέρονται να εκπαιδεύσουν νέους. ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ από τις χώρες PIIGS. Η Ελλάς όμως δεν είναι αγγλόφωνη χώρα ούτε έχει τα χρήματα να προσφέρει ανταγωνιστικά πακέτα. Εάν δεν φροντίσει από τώρα ένα ικανοποιητικό turnover επιμελητών ΕΣΥ το σύστημα θα καταρρεύσει.
Και για αυτό θα ευθύνεται τόσο ο Λοβερδος, η λεβεντιά η καμαρωτή, όσο και οι λοιποί λεβέντες που θα τον διαδεχθουν……
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

19 Μαρτίου 2012, 13:16:43
Απάντηση #804
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Υπάρχει και κάτι άλλο ωραίο που ελάχιστοι το έχουν πάρει χαμπάρι.
Είναι η μεταφορά της πίστωσης της θέσης που βρίσκεται κάποιος που έχει εκλεγεί σε θέση ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο.
Ένα παράδειγμα:
Ας υποθέσουμε οτι κάποιος ιατρός που υπηρετεί στο ΕΣΥ έχει εκλεγεί σε θέση ΔΕΠ στο πανεπιστήμιο και έχουν πάει τα χαρτιά του στο υπουργείο παιδείας. Λόγω του ότι και εκεί ισχύει ο νόμος για την προσλήψεις-αποχωρήσεις, έχουν παγώσει όλα. Τι ανακάλυψαν οι πανεπιστημιακοί; την μεταφορά της πίστωσης, δηλαδή:

Δεν κάνουν μετάταξη ή μετάθεση κάποιον που υπηρετεί σε θέση ΕΣΥ, αλλά μεταφέρουν τα χρήματα που είναι για τη θέση του στο ΕΣΥ και τα δίνουν στο πανεπιστήμιο για να πάει να διοριστεί.
Αυτό γίνεται με απόφαση του υπουργού οικονομίας. ΑΛΛΑ:

Όταν αυτός θα παραιτηθεί και θα πάει να διοριστεί στο πανεπιστήμιο, τι συμβαίνει με την θέση που είχε στο ΕΣΥ;;;;;;;
Μαντέψτε....μαντέψτε.....

Δεν έχει πλέον πίστωση για να επαπροκηρυχθεί...... Είναι πλέον μια θέση στο οργανισμό του νοσοκομείου χωρίς πίστωση για να προκηρυχθεί.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

19 Μαρτίου 2012, 13:47:03
Απάντηση #805
Αποσυνδεδεμένος

stathis

Προσεξτε, υπαρχει ενα λεπτο-λεπτοτατο σημειο (σαν τον Παγκαλο ενα πραγμα) που μαλλον παραλειπουμε και χαιρομαστε ή θυμωνουμε τζαμπα. Πολυ σωστη η επισημανση του κ. Κουναλακη. ΑΛΛΑ με προσφατη εγκυκλιο του υπουργειου παιδειας ζητειται,προκειμενου να μετακινηθει ενα μελος ΔΕΠ απο ενα πανεπιστημιο σε ενα αλλο, συγκαταθεση της συγκλητου του πανεπιστημιου "αποστολης" οτι αποδεχεται οτι η οργανικη θεση ΧΑΝΕΤΑΙ και ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΥΡΗΧΘΕΙ. Αρα ποιο ειναι το συμπερασμα; Οτι κατ' αντιστοιχια για να φυγει καποιος επιμελητης ΕΣΥ απο μια θεση σε μια αλλη μετα απο νομιμη κριση ειτε (το πιο απιθανο) θα υποχρεωθουν απο το υπουργειο τα νοσοκομεια αποστολης να αποδεχθουν απωλεια οργανικης θεσης μια και δια παντος ειτε οτι θα συγκαταθεσει το ΔΣ τους στη μετακινηση ωστε αυτη να μην θεωρηθει νεος διορισμος. Με βαση αυτα που ξερετε, και οτι η κινηση γιατρων ειναι κατα κανονα κεντρομολα, καταλαβαινετε οτι μια τετοια ρυθμιση που αποδυναμωνει την επαρχια για την οποια τοσο κοπτεται το υπουργειο δυσκολα θα ισχυσει χωρις τη συγκαταθεση του νοσοκομειου αποστολης. Η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι δεν θα υπαρξει ουτε ενα ΔΣ νοσοκομειου να δεχθει να χασει οργανικη θεση για παντα ακομα και αν αυτη ειναι εμφανως περιττη, εκτος και αν δεχθει τεραστιες πολιτικες πιεσεις. Κατα συνεπεια κακως κανουμε ορεξη...Ο μονος τροπος να φυγουμε ειναι να προχωρησουν ορθοδοξα οι διορισμοι και οι θεσεις που αδειαζουν απο ηδη υπηρετουντες να μπορουν να επαναπροκηρυχθουν.
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Μαρτίου 2012, 13:49:12 από stathis »

19 Μαρτίου 2012, 13:53:51
Απάντηση #806
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ο μονος τροπος να φυγουμε ειναι να προχωρησουν ορθοδοξα ??  ;D οι διορισμοι και οι θεσεις που αδειαζουν απο ηδη υπηρετουντες να μπορουν να επαναπροκηρυχθουν.

Δεν πρόκειται να επαναπροκηρυχθεί ΤΙΠΟΤΑ ως το 2015........
Lewis Carroll, 1872,

19 Μαρτίου 2012, 13:57:47
Απάντηση #807
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Προσεξτε, υπαρχει ενα λεπτο-λεπτοτατο σημειο (σαν τον Παγκαλο ενα πραγμα) που μαλλον παραλειπουμε και χαιρομαστε ή θυμωνουμε τζαμπα. Πολυ σωστη η επισημανση του κ. Κουναλακη. ΑΛΛΑ με προσφατη εγκυκλιο του υπουργειου παιδειας ζητειται,προκειμενου να μετακινηθει ενα μελος ΔΕΠ απο ενα πανεπιστημιο σε ενα αλλο, συγκαταθεση της συγκλητου του πανεπιστημιου "αποστολης" οτι αποδεχεται οτι η οργανικη θεση ΧΑΝΕΤΑΙ και ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΥΡΗΧΘΕΙ. Αρα ποιο ειναι το συμπερασμα; Οτι κατ' αντιστοιχια για να φυγει καποιος επιμελητης ΕΣΥ απο μια θεση σε μια αλλη μετα απο νομιμη κριση ειτε (το πιο απιθανο) θα υποχρεωθουν απο το υπουργειο τα νοσοκομεια αποστολης να αποδεχθουν απωλεια οργανικης θεσης μια και δια παντος ειτε οτι θα συγκαταθεσει το ΔΣ τους στη μετακινηση ωστε αυτη να μην θεωρηθει νεος διορισμος. Με βαση αυτα που ξερετε, και οτι η κινηση γιατρων ειναι κατα κανονα κεντρομολα, καταλαβαινετε οτι μια τετοια ρυθμιση που αποδυναμωνει την επαρχια για την οποια τοσο κοπτεται το υπουργειο δυσκολα θα ισχυσει χωρις τη συγκαταθεση του νοσοκομειου αποστολης. Η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι δεν θα υπαρξει ουτε ενα ΔΣ νοσοκομειου να δεχθει να χασει οργανικη θεση για παντα ακομα και αν αυτη ειναι εμφανως περιττη, εκτος και αν δεχθει τεραστιες πολιτικες πιεσεις. Κατα συνεπεια κακως κανουμε ορεξη...Ο μονος τροπος να φυγουμε ειναι να προχωρησουν ορθοδοξα οι διορισμοι και οι θεσεις που αδειαζουν απο ηδη υπηρετουντες να μπορουν να επαναπροκηρυχθουν.

Αμφιβάλλω εάν θα ερωτηθεί κάποιο νοσοκομείο ή ΔΣ. Υπεύθυνο είναι το ΥΥΚΑ. Τι θα κάνει; Μήπως δεν θα βελτιώσει το ύψος των δαπανών του για μισθούς;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

19 Μαρτίου 2012, 14:12:57
Απάντηση #808
Αποσυνδεδεμένος

stathis

@ predator
Σιγουρα ετσι ειναι.Ομως η οργανικη θεση ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ και θεωρητικα καθαρα μετα το 2015, 2025 η 3015 μπορει να επαναπροκηρυχθει. Αυτο ειναι τελειως διαφορετικο απο το να χαθει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και να μην επαναπροκηρυχθει ποτε.

@Κουναλακης
Μακαρι να μην ερωτηθουν τα ΔΣ γιατι και κοντοφθαλμα και τοπικιστικα αντιμετωπιζουν ζητηματα μετακινησης (εχω προσφατο προσωπικο παραδειγμα). Φοβαμαι ομως οτι οταν μονο στο δικο μου νοσοκομειο υπαρχουν 5 σε αναμονη αλλου διορισμου για νοσοκομεια του κεντρου, καταλαβαινετε ποσο δυσκολο εως αδυνατο μου φαινεται να παρακαμφθουν τα ΔΣ των νοσοκομειων απο οπου θα φυγουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Μαρτίου 2012, 14:15:55 από stathis »

19 Μαρτίου 2012, 14:29:09
Απάντηση #809
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
@ stathis
Απο που προκύπτει πως όταν ένας επιμελητής πάρει άλλη θέση με διαδικασία κρίσης καταργείται η προγενέστερη  οργανική θέση?
Αυτό δεν γίνεται ούτε στις μεταθέσεις.
Το βαθμό "παίρνει" μαζί του όχι την θέση.
Ο Δημήτρης μιλά για μεταφορά κονδυλίων από το ΕΣΥ στο ΔΕΠ, μην τα μπερδεύεις.
Lewis Carroll, 1872,

Λέξεις κλειδιά: προσλήψεις  ιατροι  ΕΣΥ  2010 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
9 Απαντήσεις
16753 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Νοεμβρίου 2009, 14:55:46
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
7486 Εμφανίσεις