Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Ιανουαρίου 2025, 07:08:59

Αποστολέας Θέμα: Απεργοί πείνας και άσυλο  (Αναγνώστηκε 3310 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Ιανουαρίου 2011, 21:36:18
Αναγνώστηκε 3310 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
                                                ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ

ΕΑΝ δεν τους πνίξουμε στο Αιγαίο
ΕΑΝ δεν τους δολοφονήσουμε στα σύνορα
ΕΑΝ δεν τους τσουβαλιάσουμε για πίσω, από εκεί που με τη σημαία του ΝΑΤΟ συμμετέχουμε στις δυνάμεις κατοχής
ΕΑΝ δεν τους στοιβάξουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης
ΕΑΝ δεν τους βασανίσουμε στα κάθε λογής κρατητήρια-φυλακές
ΕΑΝ δεν τους εξευτελίσουμε μέχρι εξόντωσης ...
Τότε μπορούμε να τους βάλουμε να χτίζουν τα σπίτια μας , τις εκκλησίες , τα σχολεία μας, τους δρόμους μας, τις Ολυμπιάδες μας ...
Να φυλάνε τους γέρους και τα παιδιά μας , να μαζεύουν τα σκουπίδια μας , να καλλιεργούν τα χωράφια μας.
Να σκοτώνονται στα γιαπιά,  στις σκαλωσιές ,στα υπουργεία...
Και δεν είναι καν υποχρεωτικό να τους δώσουμε και αυτό το ξεροκόμματο. Μπορούμε απλά, να τους καταγγείλουμε! Γιατί-ω τι κακούργημα!- δεν έχουν χαρτιά,δεν έχουν δικαιώματα.
Δεν έχουν δικαίωμα στην ύπαρξη. Ποινικοποιούμε την ίδια τη ζωή!
Δεν έχουν δικαίωμα στα όνειρα. Ποινικοποιούμε τα όνειρα!
Το μόνο δικαίωμα που έχουν είναι αυτό της σιωπής. Να δουλεύουν χωρίς να ζητάνε οτιδήποτε και μετά να εξαφανίζονται. Να περπατάνε με σκυφτό το κεφάλι. Να μην διαταράσσουν την ευταξία και τον καθωσπρεπισμό μας. Να τους κάνουμε με τη βία παράνομους και αυτοί να είναι ευγενικοί και προσηνείς.
Και για όσα αφορούν τις ζωές τους, τις αποφάσεις να τις παίρνουμε εμείς!!!!
Οι πολιτισμένοι...
Οι δημοκράτες....
Οι «νόμιμοι» κληρονόμοι και κάτοχοι της γης...
Οι φορείς των «αρχαίων» γονιδίων , οι κάτοικοι της κοιτίδας του πολιτισμού...
Φαίνεται όμως, ότι το μόνο που μάθαμε από τους αρχαίους «προγόνους» μας, είναι η χρήση σκλάβων.
Με δουλοκτητική κοινωνία μπορούμε μόνο να συγκριθούμε. Εμείς και οι υπόλοιπες «πολιτισμένες» κοινωνίες που στηρίζουμε την ευμάρειά μας –και το ξεπέρασμα της κρίσης- στις στρατιές των σύγχρονων σκλάβων.
Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί κανένας την εικόνα που δίνει η «πολιτισμένη», «δημοκρατική» κοινωνία μας,στους σκλάβους της?
Μήπως είναι οι μόνοι κάτοικοι αυτής της χώρας, για τους οποίους το «άσυλο» έχει νόημα και αληθινό περιεχόμενο?
Μήπως η ανηλεής καταδίωξη από το κράτος και τους μηχανισμούς τους και η ληστρική εκμετάλλευσή τους από το σύνολο της κοινωνίας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη μοναδική, αξιακά και ηθικά επιβεβλημένη χρήση του «ασύλου», εδώ και πάρα πολλά χρόνια?
Μήπως το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο-κατά τα άλλα αλληλέγγυο στα προβλήματα των μεταναστών- αντί να σπεύδει να ξεφορτωθεί τους απεργούς πείνας, οφείλει να σκύψει στα προβλήματα, να αφουγκραστεί την αγωνία και την απελπισία τους και όχι μόνο να προσφέρει «άσυλο», αλλά και υλική και νομική συμπαράσταση?
Η καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος, αφορά τη Νομική σχολή και τους λειτουργούς τους?
Η πέρα από έννοια νομιμότητας χρήση δούλων, αφορά τη Νομική σχολή και τους λειτουργούς της?
Εντάσσεται στα πλαίσια του περίφημου «νομικού πολιτισμού» τον οποίο διαφυλάσουν?

Η μόνο επί χρήμασι «φιλόξενη» , κατ ουσία «μισόξενη» Ελλάδα ανακαλύπτει τον εχθρό της! Μετατρεπόμενη στη χώρα -φυλακή της πολιτισμένης Ευρώπης.
Ο ξένος, ο ανέστιος, ο πρόσφυγας, από ιερό πρόσωπο εδώ και αιώνες, γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος σε μόλις είκοσι χρόνια...
Η αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας στη Νομική δεν είναι υπόθεση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, με συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό. Είναι υπόθεση κάθε ανθρώπου που δεν ανέχεται να ποινικοποιείται η ίδια η ανθρώπινη ζωή.
Είναι η προαιώνια μάχη ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο.
Το «καλό» και το «κακό»...




26 Ιανουαρίου 2011, 22:15:16
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

iGP

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"Οι λάθος τριακόσιοι"

Μετά από μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα, μπήκα στο διαδίκτυο για να διαβάσω τις ειδήσεις. Μόλις διάβασα πως «ξεκινούν απεργία πείνας οι 300», το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως οι βουλευτές ξεκινάνε απεργία πείνας για να αλλάξει επιτέλους ο λαός.

Τελικά, την απεργία πείνας θα την κάνουν 300 μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για πολλούς μετανάστες δεν πρέπει να είναι δύσκολη η απεργία πείνας – απ’ ότι βλέπω, πεινάνε ούτως ή άλλως.

Το αίτημα των μεταναστών είναι ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζόμενους. Τώρα σώθηκαν. Οι μετανάστες δεν έχουν καταλάβει πως οι περισσότεροι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν πια τα δικαιώματα των μεταναστών – δηλαδή, δεν έχουν δικαιώματα.

Διαπίστωσα πως υπάρχει μια αντίδραση στην απεργία πείνας των μεταναστών. Δεν αποκλείεται να πάνε και να τους ταΐσουν με το ζόρι.

Είναι ωραίο κόλπο αυτό. Είσαι μετανάστης, δεν έχεις να φας, λες πως ξεκινάς απεργία πείνας και έρχονται οι Ελληνάρες με τα φαγητά και σε στουμπώνουν, για να σε τιμωρήσουν που ήρθες στη χώρα τους. «Φάε ρε κάθαρμα!».

Εμένα θα μου άρεσε και μια απεργία μάσας. Να τρως δηλαδή μέχρι να σκάσεις.

Πριν τρεις ημέρες, είδα δίπλα στο σπίτι μου έναν πάρα πολύ αδύνατο άνθρωπο να έχει βγάλει φαγητό από τον σκουπιδοτενεκέ και να κάθεται κάτω στην άσφαλτο –δίπλα στον σκουπιδοτενεκέ- και να τρώει. Ήταν η πρώτη φορά που είδα κάτι τέτοιο στη γειτονιά μου. Δεν ξέρω αν ήταν Έλληνας ή αλλοδαπός – όλοι οι πεινασμένοι μοιάζουν.

Ταπεινή προτροπή: μην πετάτε το φαγητό, αν σας περισσεύει – να το βάζετε σε αλουμινόχαρτο και να το αφήνετε δίπλα στην είσοδο του σπιτιού σας. Αν δεν το φάει κάποιος πεινασμένος –που είναι πολύ πιθανό πια-, θα το φάνε οι σκύλοι και οι γάτοι που περνάνε κι αυτοί πολύ δύσκολες μέρες• πολλοί ξεφορτώνονται τα κατοικίδιά τους επειδή τους κοστίζει η διατροφή τους, ενώ κάποιοι πεινασμένοι τα μαγειρεύουν και τα τρώνε.

Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις υπάρχουν για την εγκατάσταση 250 μεταναστών στο παλιό κτίριο της Νομικής. Αν είχε φτιάξει ο Παπουτσής έναν φράχτη στη Σόλωνος, δεν θα υπήρχε πρόβλημα τώρα.

Διαμαρτύρομαι κι εγώ για την εγκατάσταση των μεταναστών στη Νομική – από τη Νομική Σχολή της Αθήνας έχουν βγει τα μεγαλύτερα καθάρματα της χώρας. Δεν είναι χώρος αυτός για να μένουν άνθρωποι – μπορεί να κολλήσουν καμιά αρρώστια.

Δεν μπορώ τις πολλές αναλύσεις –αριστερές, κεντρώες ή δεξιές- για τους μετανάστες και την παρουσία τους στη χώρα μας. Άνθρωποι αυτοί, άνθρωποι κι εμείς – τέλος.

Για όσους είναι αντίθετοι στην παρουσία των μεταναστών στην Ελλάδα, έχω ένα επιχείρημα που θα τους αλλάξει οριστικά γνώμη: Οι μετανάστες είναι χρήσιμοι, γιατί, αν πέσει πείνα, θα τους φάτε και θα επιζήσετε. Κρίμα είναι να φάει ο ένας Έλληνας τον άλλον, όπως θέλουν οι Εβραίοι, οι Αμερικανοί, ο Κίσινγκερ και ο Μέτερνιχ.

Λένε πως το ανθρώπινο κρέας είναι πολύ γευστικό – αν και χωνεύεται κάπως πιο δύσκολα. Βέβαια, το κρέας των μεταναστών αποκλείεται να είναι τόσο νόστιμο σαν το δικό μας – το κρέας του Έλληνα πρέπει να είναι το καλύτερο στον κόσμο.
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

27 Ιανουαρίου 2011, 19:56:42
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
... Διαμαρτύρομαι κι εγώ για την εγκατάσταση των μεταναστών στη Νομική – από τη Νομική Σχολή της Αθήνας έχουν βγει τα μεγαλύτερα καθάρματα της χώρας. Δεν είναι χώρος αυτός για να μένουν άνθρωποι – μπορεί να κολλήσουν καμιά αρρώστια...

:laugh: :laugh: :laugh: Έγραψε
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

28 Ιανουαρίου 2011, 17:06:39
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Επειδή η αναγνώριση της εγγενούς αξιοπρέπειας και των ίσων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων όλων των μελών της ανθρώπινης οικογένειας είναι το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο,
Επειδή η παραγνώριση και η περιφρόνηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου οδήγησαν σε πράξεις βαρβαρότητας, που εξεγείρουν την ανθρώπινη συνείδηση, και η προοπτική ενός κόσμου όπου οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να μιλούν και να πιστεύουν, λυτρωμένοι από τον τρόμο και την αθλιότητα, έχει διακηρυχθεί ως η πιο υψηλή επιδίωξη του ανθρώπου,
Επειδή έχει ουσιαστική σημασία να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα από ένα καθεστώς δικαίου, ώστε ο άνθρωπος να μην αναγκάζεται να προσφεύγει, ως έσχατο καταφύγιο, στην εξέγερση κατά της τυραννίας και της καταπίεσης,
Επειδή έχει ουσιαστική σημασία να ενθαρρύνεται η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων ανάμεσα στα έθνη,
Επειδή με τον καταστατικό Χάρτη, οι λαοί των Ηνωμένων Εθνών διακήρυξαν και πάλι την πίστη τους στα θεμελιακά δικαιώματα του ανθρώπου, στην αξιοπρέπεια και την αξία της ανθρώπινης προσωπικότητας, στην ισότητα δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών, και διακήρυξαν πως είναι αποφασισμένοι να συντελέσουν στην κοινωνική πρόοδο και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής στα πλαίσια μιας ευρύτερης ελευθερίας,
Επειδή τα κράτη μέλη ανέλαβαν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν, σε συνεργασία με τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, τον αποτελεσματικό σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιακών ελευθεριών σε όλο τον κόσμο,
Επειδή η ταυτότητα αντιλήψεων ως προς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες αυτές έχει εξαιρετική σημασία για να εκπληρωθεί πέρα ως πέρα αυτή η υποχρέωση,
Τώρα κατά συνέπεια,
Η Γενική Συνέλευση,
Διακηρύσσει ότι η παρούσα Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποτελεί το κοινό ιδανικό στο οποίο πρέπει να κατατείνουν όλοι οι λαοί και όλα τα έθνη, έτσι ώστε κάθε άτομο και κάθε όργανο της κοινωνίας, με τη Διακήρυξη αυτή διαρκώς στη σκέψη, να καταβάλλει, με τη διδασκαλία και την παιδεία, κάθε προσπάθεια για να αναπτυχθεί ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών αυτών, και να εξασφαλιστεί προοδευτικά, με εσωτερικά και διεθνή μέσα, η παγκόσμια και αποτελεσματική εφαρμογή τους, τόσο ανάμεσα στους λαούς των ίδιων των κρατών μελών όσο και ανάμεσα στους πληθυσμούς χωρών που βρίσκονται στη δικαιοδοσία τους.
Άρθρο 1.
Όλοι οι άνθρωποι γεννήθηκαν ελεύθεροι και ίσοι όσον αφορά την αξιοπρέπεια και τα δικαιώµατά τους. Είναι προικισµένοι µε λογική και συνείδηση και οφείλουν να συµπεριφέρονται µεταξύ τους µε πνεύµα αδελφοσύνης.
Άρθρο 2.
Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που προβλέπει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, όπως, ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.
Επιπλέον δεν θα πρέπει να γίνεται καµία διάκριση εξ' αιτίας του πολιτικού, νοµικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας ή επικράτειας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε αυτή είναι ανεξάρτητη, είτε υπό κηδεµονία ή υπεξούσια, ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισµό κυριαρχίας.
Άρθρο 3.
Κάθε άτοµο έχει δικαίωµα στη ζωή, στην ελευθερία και στην προσωπική του ασφάλεια.
Άρθρο 4.
Κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας και η δουλεία και το δουλεµπόριο υπό οποιαδήποτε µορφή πρέπει να απαγορεύονται.
Άρθρο 5.
Κανείς δεν επιτρέπεται να υποβάλλεται σε βασανιστήρια, ούτε σε ποινή ή σε σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική µεταχείριση.
Άρθρο 6.
Καθένας, όπου κι αν βρίσκεται, έχει δικαίωµα στη νοµική αναγνώριση ως φυσικό πρόσωπο.
Άρθρο 7.
Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόµο και έχουν δικαίωµα σε ίση προστασία του νόµου χωρίς καµιά απολύτως διάκριση. Όλοι έχουν δικαίωµα σε ίση προστασία από κάθε διάκριση που θα παραβίαζε την παρούσα Διακήρυξη και από κάθε υποκίνηση μιας τέτοιας διάκρισης.
Άρθρο 8.
Ο καθένας έχει δικαίωµα προσφυγής σε ένδικα µέσα στα αρµόδια εθνικά δικαστήρια κατά των πράξεων που παραβιάζουν τα θεµελιώδη δικαιώµατα, τα οποία αναγνωρίζονται από το Σύνταγµα και το νόµο.
Άρθρο 9.
Κανείς δεν µπορεί να συλλαµβάνεται, να κρατείται ή να εξορίζεται αυθαίρετα.
Άρθρο 10.
Καθένας έχει δικαίωµα, µε πλήρη ισότητα, να εκδικάζεται η υπόθεσή του δίκαια και δηµόσια, από δικαστήριο ανεξάρτητο και αµερόληπτο, που θα αποφασίσει είτε για τα δικαιώµατα και τις υποχρεώσεις του, είτε, σε περίπτωση ποινικής διαδικασίας, για το βάσιµο της κατηγορίας που στρέφεται εναντίον του.
Άρθρο 11.
1.Κάθε κατηγορούμενος για ποινικό αδίκημα πρέπει να θεωρείται αθώος, ωσότου διαπιστωθεί η ενοχή του σύμφωνα με το νόμο, σε ποινική δίκη, κατά την οποία θα του έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις για την υπεράσπισή του.
2.Κανείς δε θα καταδικάζεται για πράξεις ή παραλείψεις που, κατά τον χρόνο που τελέστηκαν, δεν συνιστούσαν αξιόποινο αδίκημα κατά το εσωτερικό ή το διεθνές δίκαιο. Επίσης, δεν θα πρέπει να επιβάλλεται ποινή βαρύτερη από εκείνη που ίσχυε κατά το χρόνο που τελέστηκε η αξιόποινη πράξη.
Άρθρο 12.
Κανείς δεν επιτρέπεται να υποστεί αυθαίρετες επεμβάσεις στην ιδιωτική του ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία του, ούτε προσβολές της τιμής και της υπόληψής του. Καθένας έχει το δικαίωµα να προστατευτεί από τον νόμο από επεµβάσεις και προσβολές αυτού του είδους.
Άρθρο 13.
1.Καθένας έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερα και να εκλέγει τον τόπο της διαμονής του στο εσωτερικό ενός κράτους.
2.Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εγκαταλείπει οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και τη δική του, και να επιστρέφει σε αυτήν.
Άρθρο 14.
1.Κάθε άτομο που καταδιώκεται έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο και να του παρέχεται άσυλο σε άλλες χώρες.
2.Το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί κανείς να το επικαλεστεί, σε περίπτωση δίωξης για πραγματικό αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου ή για ενέργειες αντίθετες προς τους σκοπούς και τις αρχές του ΟΗΕ.
Άρθρο 15.
1.Καθένας έχει το δικαίωμα σε μια ιθαγένεια.
2.Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιθαγένειά του ούτε το δικαίωμα να αλλάξει ιθαγένεια.
Άρθρο 16.
1.Από τη στιγμή που θα φθάσουν σε ηλικία γάμου, ο άνδρας και η γυναίκα, χωρίς κανένα περιορισμό εξαιτίας της φυλής, της εθνικότητας ή της θρησκείας, έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και να δημιουργούν οικογένεια. Και οι δύο έχουν ίσα δικαιώµατα ως προς το γάµο, κατά τη διάρκεια του γάµου και κατά τη διάλυσή του.
2.Γάμος δεν μπορεί να συναφθεί παρά μόνο με ελεύθερη και πλήρη συναίνεση των μελλονύμφων.
3.Η οικογένεια είναι το φυσικό και το βασικό στοιχείο της κοινωνίας και έχει το δικαίωμα προστασίας από την κοινωνία και το κράτος.
Άρθρο 17.
1.Κάθε άτομο, μόνο του ή με άλλους μαζί, έχει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
2.Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιδιοκτησία του.
Άρθρο 18.
Κάθε άτοµο, έχει το δικαίωµα της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας· στο δικαίωµα αυτό περιλαµβάνεται η ελευθερία για την αλλαγή θρησκείας ή πεποιθήσεων, όπως και η ελευθερία να εκδηλώνει κανείς την θρησκεία του ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, µόνος ή µαζί µε άλλους, δηµόσια ή ιδιωτικά, µε τη διδασκαλία, την άσκηση, τη λατρεία και µε την τέλεση θρησκευτικών τελετών.
Άρθρο 19.
Καθένας έχει το δικαίωµα της ελευθερίας της γνώµης και της έκφρασης που σηµαίνει το δικαίωµα να µην υφίστανται δυσµενείς συνέπειες για τις γνώµες του και το δικαίωµα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες, µε οποιοδήποτε µέσο έκφρασης, και από όλο τον κόσµο.
Άρθρο 20.
1.Καθένας έχει το δικαίωμα να συνέρχεται και να συνεταιρίζεται ελεύθερα και για ειρηνικούς σκοπούς.
2.Κανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να συμμετέχει σε ορισμένο σωματείο.
Άρθρο 21.
1.Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας του, άμεσα ή έμμεσα, με αντιπροσώπους ελεύθερα εκλεγμένους.
2.Καθένας έχει το δικαίωμα να γίνεται δεκτός, υπό ίσους όρους, στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας του.
3.Η λαϊκή θέληση είναι το θεμέλιο της κρατικής εξουσίας. Η θέληση αυτή πρέπει να εκφράζεται με τίμιες εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξάγονται περιοδικά, με καθολική, ίση και μυστική ψηφοφορία, ή με αντίστοιχη διαδικασία που να εξασφαλίζει την ελευθερία της εκλογής.
Άρθρο 22.
Κάθε άτομο, ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, έχει δικαίωμα στην κοινωνική προστασία, (που επιτυγχάνεται) με εθνική προσπάθεια και διεθνή συνεργασία, ανάλογα με την οργάνωση και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε κράτους. Έχει επίσης δικαίωμα στην εξασφάλιση (ή στην ικανοποίηση) των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων του για την αξιοπρέπειά του και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
Άρθρο 23.
1.Καθένας έχει το δικαίωμα να εργάζεται και να επιλέγει ελεύθερα το επάγγελμά του, να έχει δίκαιες και ικανοποιητικές συνθήκες δουλειάς και να προστατεύεται από την ανεργία.
2.Όλοι, χωρίς καμία διάκριση, έχουν το δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία.
3.Κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα δίκαιης και ικανοποιητικής αμοιβής, που να εξασφαλίζει σε αυτόν και την οικογένειά του συνθήκες ζωής άξιες στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και να συμπληρώνεται (εννοεί η αμοιβή), αν είναι απαραίτητο, με άλλα μέσα κοινωνικής προστασίας.
4.Καθένας έχει το δικαίωμα να ιδρύει μαζί με άλλους συνδικάτα και να συμμετέχει σε αυτά για την προάσπιση των συμφερόντων του.
Άρθρο 24.
Καθένας έχει δικαίωμα στην ανάπαυση και σε ελεύθερο χρόνο, συμπεριλαμβανομένου λογικού περιορισμού του χρόνου εργασίας και σε περιοδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές.
Άρθρο 25.
1.Καθένας έχει δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίσει στον ίδιο και στην οικογένεια του υγεία και ευημερία, και ειδικότερα τροφή, ρουχισμό, κατοικία, ιατρική περίθαλψη όπως και τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. Έχει ακόμα δικαίωμα σε ασφάλιση για την ανεργία, την αρρώστια, την αναπηρία, τη χηρεία, τη γεροντική ηλικία, όπως και για όλες τις άλλες περιπτώσεις που στερείται τα μέσα της συντήρησής του, εξαιτίας περιστάσεων που συμβαίνουν πέρα από τη θέλησή του.
2.Η μητρότητα και η παιδική ηλικία έχουν δικαίωμα ειδικής μέριμνας και περίθαλψης. Όλα τα παιδιά ανεξάρτητα αν γεννήθηκαν εντός ή εκτός γάμου, απολαµβάνουν την ίδια κοινωνική προστασία.
Άρθρο 26.
1.Καθένας έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται δωρεάν, τουλάχιστον στη στοιχειώδη και βασική της βαθµίδα. Η στοιχειώδης εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση θα πρέπει να είναι διαθέσιμες κατά γενικό κανόνα, και η πρόσβαση στην ανώτατη παιδεία πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους, υπό ίσους όρους, ανάλογα µε τις ικανότητές τους.
2.Η εκπαίδευση πρέπει να αποβλέπει στην πλήρη ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας και στην ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών. Πρέπει να προάγει την κατανόηση, την ανεκτικότητα και τη φιλία ανάµεσα σε όλα τα έθνη και σε όλες τις φυλές και τις θρησκευτικές οµάδες, και να ευνοεί την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των Ηνωµένων Εθνών για τη διατήρηση της ειρήνης.
3.Οι γονείς έχουν, κατά προτεραιότητα, το δικαίωμα να επιλέγουν το είδος της παιδείας που θα δοθεί στα παιδιά τους.
Άρθρο 27.
1.Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει ελεύθερα στην πνευματική ζωή της κοινότητας, να χαίρεται τις καλές τέχνες και να μετέχει στην επιστημονική πρόοδο και στα αγαθά της.
2.Καθένας έχει το δικαίωμα να προστατεύονται τα ηθικά και υλικά συμφέροντά του που απορρέουν από κάθε είδους επιστημονική, λογοτεχνική ή καλλιτεχνική παραγωγή του.
Άρθρο 28.
Όλοι έχουν το δικαίωµα να επικρατεί µια κοινωνική και διεθνής τάξη µέσα στην οποία τα δικαιώµατα και οι ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη να µπορούν να πραγµατώνονται σε όλη τους την έκταση.
Άρθρο 29.
1.Το άτομο έχει καθήκοντα απέναντι στην κοινότητα, μέσα στα πλαίσια της οποίας και μόνο είναι δυνατή η ελεύθερη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
2.Κατά την άσκηση των δικαιωμάτων και της απόλαυσης των ελευθεριών του, ο καθένας υπόκειται μόνον σε όσους περιορισμούς ορίζονται από τους νόμους, με αποκλειστικό σκοπό να εξασφαλίζεται η αναγνώριση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των άλλων, και να ικανοποιούνται οι δίκαιες απαιτήσεις της ηθικής, της δημόσιας τάξης και του γενικού καλού σε μια δημοκρατική κοινωνία.
3.Τα δικαιώματα αυτά και οι ελευθερίες δεν θα μπορούν, σε καμία περίπτωση, να ασκούνται αντίθετα προς τους σκοπούς και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών.
Άρθρο 30.
Τίποτα σε αυτή τη Διακήρυξη δεν µπορεί να ερµηνευθεί ότι παρέχει σε ένα κράτος, σε µια οµάδα ή σε ένα άτοµο οποιοδήποτε δικαίωµα να επιδίδεται σε ενέργειες ή να εκτελεί πράξεις που αποβλέπουν στην παράβαση των δικαιωµάτων και των ελευθεριών που επίσηµα αναγγέλονται σ’ αυτήν.

31 Ιανουαρίου 2011, 01:52:39
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Ιανουαρίου 2011, 07:41:52 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

3 Φεβρουαρίου 2011, 01:26:08
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάζει αποφάσεις που παγώνουν ολόκληρα αναπτυξιακά  έργα  για να μην πειραχθεί ένα δεντράκι είναι «καλό και άγιο» για την προοδευτική υποκριτική αριστερά. Τώρα που πήρε την άκρως σημαντική ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ να μην επιτραπεί η ΨΗΦΟΣ των αλλοδαπών στις εκλογές, χάριν της εθνικής ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑΣ το λένε αντιδραστικό και φασιστικό.

Οι υστερικές επιθέσεις κατά του ΣτΕ για την ιστορική απόφαση που είναι ένα πρώτο βήμα για να σταματήσει η συνολική  κατάληψη  της χώρας από κάθε είδους μετανάστες, γίνονται κατά σύμπτωση απ’ τους ίδιους κύκλους που…χαζεύουν αμήχανοι την κατάληψη της Νομικής και του νεοκλασικού. Είναι αυτοί οι πολιτικοί που «κατά σύμπτωση» και όλως τυχαίως βάζουν ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ και μετά τους Έλληνες.

Ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη δεν θα ενδώσει στο αμόκ των δήθεν δημοκρατικών δυνάμεων που παρακολουθούν ανίκανοι 20 χρόνια τώρα την Αθήνα να γίνεται Κάιρο και τα Πατήσια να ισλαμοποιούνται. Η απόφαση του ΣτΕ πέραν απ’ τη νομική της διάσταση, δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη δημόσιοι λειτουργοί που ορθώνουν το ανάστημα τους σ’ όσους σκύβουν το κεφάλι «στο νόμο του Σύριζα». Κι ακόμη ότι υπάρχουν υπεύθυνοι θεσμοί, αποφασισμένοι να  κάνουν ότι πρέπει, βάσει του Συντάγματος, για να μείνει η Ελλάδα ελληνική!

 Υ.Γ. Αλλιώς …να πάρουν απ’ τους Έλληνες το δικαίωμα ψήφου και να το δώσουν μόνο στους λαθρομετανάστες. Αφού έτσι κι αλλιώς μόνο για κείνους «καίγονται»! Αν… δικοί μας φτωχοί άνεργοι και άστεγοι (που αυξάνονται κατά χιλιάδες κάθε μέρα) καταλάβουν δημόσιο κτίριο, σε πόσες ώρες θα τους έχουν πάει σηκωτούς στον εισαγγελέα;
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
3483 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2008, 18:37:32
από Δημήτρης Μακρέας
2 Απαντήσεις
3638 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Δεκεμβρίου 2014, 23:05:09
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4935 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Φεβρουαρίου 2020, 00:13:15
από Argirios Argiriou