Γενικά > Γενική συζήτηση
Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
alfie:
Για προσπάθεια δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού μιλάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
Με πειθαρχικές κυρώσεις προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) όσα μέλη του δέχονται προς εξέταση ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Ουσιαστικά ο Ιατρικός Σύλλογος απαντά στα μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδ. Λοβέρδος, που δίνουν στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ τη δυνατότητα να επισκέπτονται από αύριο συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς. Ο ΙΣΑ περιγράφει το συγκεκριμένο μέτρο ως "απεργοσπαστικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας", προσθέτοντας πως όσοι γιατροί-μέλη του συμμετάσχουν σε αυτόν θα αντιμετωπίσουν τον πειθαρχικό έλεγχο για παράβαση της ιατρικής δεοντολογίας. Για περιπτώσεις συνταγογράφησης που έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος ο ΙΣΑ προτρέπει τους ασθενείς να απευθύνονται στους γιατρούς που βρίσκονται στην κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους. Οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει πενθήμερη απεργία που αρχίζει από αύριο Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή.
Από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
tsoukase:
Ποια απεργία?
Κανενας πραγματικός γιατρός δεν πρόκειται να απεργήσει. Μόνο οι "υπάληλλοι" του ΙΚΑ και οι φιλο-ΙΚΑτζήδες νοσοκομειακοί.
Οι γιατροί που απαλύνουν τον πόνο, που λύνουν προβλήματα και που σώζουν ζωές θα είναι αύριο το πρωί στα γραφεία τους να κάνουν την δουλειά τους και αυτο αποδεικνύει ότι είναι ανώτεροι από κάθε κέρδος.
Οι γιατροί που τους ξέρουν με ΟΝΟΜΑ και όχι όποιος τύχει στο ταμείο, οι γιατροί που γράφουν φάρμακα και όχι κουτιά και οι γιατροί που κάνουν επιστήμη και όχι χαβαλέ θα είναι αύριο στα ιατρεία τους.
ΤΕΛΟΣ σημαίνει ΑΡΧΗ.
Harper:
Απορώ πραγματικά που ήταν οι γιατροί ΙΚΑ όταν παλεύαμε πριν 2 χρόνια για το 48ωρο και το εφημεριακό.Το ίδιο και οι ιατρικοι συλλογοι.Επίσης που είναι οι ιατροι του ΙΚΑ τώρα που δε βγαίνουν οι εφημερίες στα νοσοκομεία με το νέο νομοσχέδιο για τις ζώνες εφημεριών όπου πολλές φορές εφημερεύει ένας αγροτικός ιατρός σε ένα ΚΥ ή ένας ειδικός σε ετοιμότητα.Επίσης που είναι οι ιατρικοί σύλλογοι για τον ιδιο λόγο...Πολύ ευαισθησία ξαφνικά!!!
Προσωπικά-και ξέρω πως θα ξενίσει αρκετούς αυτό-με αφήνει παγερά αδάφορο η ανησυχία των ιατρών ΙΚΑ όταν επί σειρά ετών βγάζω τη μισή δουλειά τους συνταγογραφώντας ανεξέλεγκτα και χωρίς ραντεβού συνταγολογια ΙΚΑ που με υποχρεώνουν να έχω,να πηγαίνω οπ ίδιος να χρεώνομαι, χωρίς να έχω το δικαίωμα να διατηρώ το προσωπικό μου μαγαζάκι-ιατρείο,χωρίς νοσηλεύτρια και αναγκαζόμενος συχνά να πραγματοποιώ στο καπάκι μετά το πρωινό μου ιατρείο και αφού οδηγησω καμμιά 40χμ,εφημερίες κάτω από τραγικές συνθήκες όπου συχνά ειμαι μόνος(δες νέα ζώνη εφημεριών) και όπου παίζεται το κεφάλι μου.Αυτά περί ιατρών ΙΚΑ που μάλλον πολύ κυριλέ υπήρξαν...
Από την άλλη όμως δεν μπορώ να μην εκφράσω και την ανησυχία μου για το επικείμενο νομοσχέδιο για την υγεία που χαρακτηρίζεται από πολλές ασάφειες ,τόσο στο λειτουργικό όσο και στο οικονομικό κομμάτι- και δεν μπορώ να μην αναφέρω πως αν και στη βάση του έχει ένα αίσθημα δικαιου(για παράδειγμα τόσα χρόνια οι ασφαλισμένοι ΙΚΑ ήταν δευτερης κατηγορίας ασθενείς με απίστευτες αναμονές-ραντεβού σε σχέση με τους ευνοημένους ασφαλισμένους δημοσιου που επέλεγαν το γιατρο τους και είχαν άλλη αντιμετώπιση) εντούτοις ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος εισόδου επιχειρήσεων στον χώρο της υγείας και πιθανή ιδιωτικοποίηση αυτης.
Gatekeeper:
Μετά τους γιατρούς του ΙΚΑ, απεργούν και οι ιδιώτες γιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δ. Κουναλάκης:
Ο ιατρικός σύλλογος Ηρακλείου έκανε γενική συνέλευση χθες. Μακριά από τις απειλές για πειθαρχικό και έχοντας γνώση έστω και καθυστερημένα του τι γίνεται με το νομοσχέδιο πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις. Συντάσσεται ίσως με ΠΙΣ και ζητά απόσυρση αλλά έχει πάψει να την θεωρεί εδώ και μέρες απεργία των γιατρών του ΙΚΑ. Η αλήθεια είναι ότι το μέλλον θα είναι δύσκολο και θα γίνουν και άλλες κινητοποιήσεις.
Προσωπικά θεωρώ ότι δύο πράγματα αναμένεται να αλλάξουν τον τομέα της υγείας προς το χειρότερο:
α) Η ύπαρξη συμβάσεων δύο ταχυτήτων με το ΕΟΠΥΥ, ξεχωριστές για τα φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) και για τα ΝΠΙΔ (επιχειρηματίες)
β) Η άρνηση πρόσβασης στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλους τους ιατρούς ανεξαρτήτως σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, αν ο ΕΟΠΥΥ αρχίσει να συμβάλλεται κατά τον ΟΑΕΕ με ελάχιστους ιατρούς και καθαρά με "βουλευτικά" κριτήρια.
Η "μάχη του συνταγολογίου" έχει τελειώσει όσο κι αν την διατηρούν τα ΜΜΕ και η απεργία συγκεντρώνεται πλέον αυστηρά στο τι θα έρθει. Και δεν περιορίζεται στην ψήφιση ή όχι του νομοσχεδίου.
--- Παράθεση ---Ηράκλειο, 7/2/2011
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου καλεί τον Υπουργό Υγείας να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του πράττοντας άμεσα το αυτονόητο:
-Να γίνει άμεσα νόμος του κράτους το χρόνιο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.
-Ενιαίος φορέας πρωτοβάθμιας περίθαλψης
-Ελεύθερη επιλογή ιατρών από τον Έλληνα πολίτη
-Ελεύθερη συνταγογράφηση
-Αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση
-Δέσμευση άμεσης καταβολής των οφειλομένων στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ ιατρούς
Μέχρι τότε:
-Ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου
-Συζήτηση από μηδενική βάση
-Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Πανιατρική απεργία στις 8 & 9/2/2011 (ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου)
-Προκηρύσσουμε νέα Γενική Συνέλευση στις 9 Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 μμ. στα γραφεία του συλλόγου.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
Γρηγόρης Πασπάτης Χάρης Βαβουρανάκης
--- Τέλος παράθεσης ---
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση