Γενικά > Γενική συζήτηση

Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί

<< < (11/22) > >>

Gatekeeper:
Επι της ουσιας τωρα...
Επειδη κανεις πλην του Ηλια Μοσιαλου δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γινει.....
Ας κάνουμε υπομονή μέχρι να κοινοποιηθεί το πορισμα του task force.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤι μας λέει συνεπώς πρακτικά: Ότι οι ασφαλισμένοι θα πηγαίνουν και θα πληρώνουν από την τσέπη τους για να εξεταστούν από γιατρό και μετά θα πηγαίνουν μόνο να γράφουν τα φάρμακα στο συμβεβλημένο ιατρό του νέου ΕΟΠΥΥ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Γιατί όμως ο ασφαλισμένος να προτιμήσει να πάει πληρώνοντας σε έναν ιατρό εκτός ΕΟΠΥΥ και κατόπιν να αναζητήσει το ξέπλυμα της συνταγής στο ΕΟΠΥΥ (2πλή ταλαιπωρία), και να μην πάει κατευθείαν σε έναν ιατρό της ΕΟΠΥΥ, όταν μάλιστα θα εξετάζεται σε ιδιωτικό ιατρείο και χωρίς ατέρμονες αναμονές;

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓιατί όμως ο ασφαλισμένος να προτιμήσει να πάει πληρώνοντας σε έναν ιατρό εκτός ΕΟΠΥΥ και κατόπιν να αναζητήσει το ξέπλυμα της συνταγής στο ΕΟΠΥΥ (2πλή ταλαιπωρία), και να μην πάει κατευθείαν σε έναν ιατρό της ΕΟΠΥΥ, όταν μάλιστα θα εξετάζεται σε ιδιωτικό ιατρείο και χωρίς ατέρμονες αναμονές;

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν πρέπει να έχει 1800 ασθενείς να τον δηλώσουν για να πάρει 800 ευρώ καθαρά για πληρώσει το ενοίκιο, ΔΕΗ, νερό, ΟΤΕ, απόσβεση ιατρικών μηχανημάτων στο ιατρείο πόσο χρόνο πιστεύεις ότι θα έχει να εξετάσει ασθενείς στο ιδιωτικό του ιατρείο;
Πόσοι ιδιώτες γιατροί πιστεύεις ότι θα συμβληθούν με τέτοιες συνθήκες; Ιδιαίτερα όταν ξέρουν ότι δεν θα υπάρχει κανένα άλλο ταμείο να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας του ιατρείου και να ζήσουν. Δεν είναι καλύτερα να μην είναι συμβεβλημένοι και να πληρώνει επίσκεψη ο ασθενής;

EzeΤΡΟΛ:
Αν ήμουν νέος στο χώρο και πρωτοάνοιγα σε μια περιοχή, θα συμβαλλόμουν με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι (τουλάστιχο) να αποκτήσω δική μου πελατεία.

Επίσης -νομίζω- ότι ένας ασφαλισμένος θα απευθύνεται σε πληρωτικό ιατρό στη χάση και στη φέξη, ενώ για τη μηνιαία επανάληψη της συνταγής του ή για τα ήσσονος βαρύτητας προβλήματα υγείας του, θα προτιμάει τον δωρεάν γιατρό. Αυτό, δεδομένης και της οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζει τα πλατιά στρώματα του πληθυσμού (άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι με μειωμένες αποδοχές κ.λπ).

Νομίζω ότι τώρα έχουμε μια καλή ευκαιρία να διαχωριστούν ο θεράπων από τον συνταγογράφο ιατρό και να καθοριστούν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του καθενός μέσα στο γαϊτανάκι που λέγεται Ελ ΠΦΥ (ΕΟΠΥΥ). 

Τα 800 ευρώ είναι (δυστυχώς) πραγματικά αστείο ποσό, που ένας ΦμΦ μπορεί να κονομήσει μέσα σε μια ώρα με 2-3 "καλές" συνταγές.

Gatekeeper:
Ας ειμαστε ρεαλιστές, αυτό που επειχειρείται ειναι μια μορφη dumping γνωστη ως  Predatory pricing.

In business and economics, predatory pricing is the practice of selling a product or service at a very low price, intending to drive competitors out of the market, or create barriers to entry for potential new competitors.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα φανταστείτε...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση