Γενικά > Γενική συζήτηση

Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί

<< < (12/22) > >>

deleteduser:
Αν ήμουν νέος γιατρός θα άνοιγα ιατρείο και θα έκανα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Ταυτόχρονα θα έβρισκα δουλειά σε μια ιδωτική κλινική για να στηρίξω το ιατρείο και να ψαρέψω πελάτες (κατά κανόνα αυτούς με ιδιωτική ασφάλεια). Τα δυο τρία πρώτα χρόνια θα δούλευα σαν το σκυλί (investment) αποδεικνύοντας στο target group μου τι φιλότιμο παιδί είμαι και τι λαμπρός επιστήμων και άνθρωπος. Εν συνεχεία θα δούλευα το ιατρείο 12 ώρες την εβδομάδα και θα χώριζα τους ασθενείς σε 2 κατηγορίες: σε αυτούς με τα τυχερά και τις ιδιωτικές ασφάλειες και σε αυτούς που θέλουν να πληρώσουν μόνο με το ταμείο. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο θα έκανα κονέ με διαγνωστικό κέντρο της περιοχής όπου θα διοχέτευα τους πελάτες μου έναντι ποσοστού. Το ίδιο θα φρόντιζα να κάνω και με συναδέλφους κυρίως χειρουργικών ειδικοτήτων (ενα 30% μέσα στο νερό θα το έβγαζα). Τα περιστατικά μου που χρήζαν νοσηλείας (κατά τη δική μου εκτίμηση) θα τα έκανα εισαγωγή στην ιδιωτική κλινική που δούλευα έναντι ποσοστού και πάλι (τα αγαπημένα μου περιστατικά θα είναι 7ο κατά σειρά ΑΕΕ σε 95χρονο - εισαγωγή σε "μονάδα" για 3 μέρες τουλάχιστον). Με τους φαρμακάδες θα είχα τις καλύτερες σχέσεις (κυρίως των μικρών εταιρειών) και δε θα είχα πρόβλημα να δοκιμάσω τα φάρμακα που μου συνέστηναν στους πελάτες μου. Τώρα πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη που θα τους δείχνω καπως θα γυρίσει σε όφελός μου.
Κάνω τον υπολογισμό και βγάζω ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα βγαίνει το μεροκάματο. Χαμηλό βέβαια αν σκεφτείς ότι είμαι γιατρός και μαζί με το πτυχίο μου δώσαν και βεβαίωση που λέει ότι όσα και να βγάζω λίγα είναι αν σκεφτείς τις σπουδές και το λειτούργημά μου.
Ε; Πώς σας φαίνεται;

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑς ειμαστε ρεαλιστές, αυτό που επειχειρείται ειναι μια μορφη dumping γνωστη ως  Predatory pricing.

In business and economics, predatory pricing is the practice of selling a product or service at a very low price, intending to drive competitors out of the market, or create barriers to entry for potential new competitors.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα φανταστείτε...

--- Τέλος παράθεσης ---

Γιατί να μη γίνεται το ίδιο και στον τομέα του φαρμάκου, ρε πστ...  ;D

eliastheod:
παρακολουθώ τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο
είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που οι βουλευτές της συμπολίτευσης προσπαθούν να πείσουν(εαυτούς και αλλήλους) ότι με το νόμο που ψηφίζουν, αναβαθμίζουν την πρωτοβάθμια φροντίδα.
έχω ακούσει απίθανα μαργαριτάρια...
κάποιος αναρωτήθηκε στο λόγο του, πώς είναι δυνατόν να είναι όλοι εναντίον μας, και δεν μας καταλαβαίνουνε;
αναρωτιέμαι αν πιστεύουν αυτά που λένε (γιατί κάποιοι είναι και γιατροί και πιστεύω να σκαμπάζουν και λίγο από "υγεία", δεν αναφέρομαι σε δικηγόρους και μηχανικούς...) ή μας δουλεύουν
ποντάρω στο δεύτερο...

ο κ. Βασιλείου το χει πιάσει το νόημα
ο σχεδιασμός που παραθέτει, νομίζω καλύπτει και δίνει όραμα στο μέλλον κάθε "νέου" και "παλιού" γιατρού

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν ήμουν νέος γιατρός θα άνοιγα ιατρείο και θα έκανα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Ταυτόχρονα θα έβρισκα δουλειά σε μια ιδωτική κλινική για να στηρίξω το ιατρείο και να ψαρέψω πελάτες (κατά κανόνα αυτούς με ιδιωτική ασφάλεια). Τα δυο τρία πρώτα χρόνια θα δούλευα σαν το σκυλί (investment) αποδεικνύοντας στο target group μου τι φιλότιμο παιδί είμαι και τι λαμπρός επιστήμων και άνθρωπος. Εν συνεχεία θα δούλευα το ιατρείο 12 ώρες την εβδομάδα και θα χώριζα τους ασθενείς σε 2 κατηγορίες: σε αυτούς με τα τυχερά και τις ιδιωτικές ασφάλειες και σε αυτούς που θέλουν να πληρώσουν μόνο με το ταμείο. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο θα έκανα κονέ με διαγνωστικό κέντρο της περιοχής όπου θα διοχέτευα τους πελάτες μου έναντι ποσοστού. Το ίδιο θα φρόντιζα να κάνω και με συναδέλφους κυρίως χειρουργικών ειδικοτήτων (ενα 30% μέσα στο νερό θα το έβγαζα). Τα περιστατικά μου που χρήζαν νοσηλείας (κατά τη δική μου εκτίμηση) θα τα έκανα εισαγωγή στην ιδιωτική κλινική που δούλευα έναντι ποσοστού και πάλι (τα αγαπημένα μου περιστατικά θα είναι 7ο κατά σειρά ΑΕΕ σε 95χρονο - εισαγωγή σε "μονάδα" για 3 μέρες τουλάχιστον). Με τους φαρμακάδες θα είχα τις καλύτερες σχέσεις (κυρίως των μικρών εταιρειών) και δε θα είχα πρόβλημα να δοκιμάσω τα φάρμακα που μου συνέστηναν στους πελάτες μου. Τώρα πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη που θα τους δείχνω καπως θα γυρίσει σε όφελός μου.
Κάνω τον υπολογισμό και βγάζω ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα βγαίνει το μεροκάματο. Χαμηλό βέβαια αν σκεφτείς ότι είμαι γιατρός και μαζί με το πτυχίο μου δώσαν και βεβαίωση που λέει ότι όσα και να βγάζω λίγα είναι αν σκεφτείς τις σπουδές και το λειτούργημά μου.
Ε; Πώς σας φαίνεται;

--- Τέλος παράθεσης ---

Μια παλιά καλή συνήθεια....σε όλες τις αποχρώσεις.....  ;)
Σήμερα, τα χρήματα που πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία για αμοιβές ιατρών αντιστοιχούν στο 10% των δαπανών που κοστίζει στα ταμεία η εξωνοσοκομειακή περίθαλψη & φροντίδα. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι εάν υπάρχουν ανοιχτά μυαλά και καλός έλεγχος μπορείς να έχεις καλύτερες πληρωμές για τους ιατρούς και λιγότερο συνολικό κόστος. Αλλά είπαμε..... συντεχνιακά συμφέροντα.

Και μια και το θυμήθηκα: Αυτός ο μαέστρος πως έχει καταφέρει άλλα να λέει ο υπουργός υγείας, άλλα να λέει ο υφυπουργός ασφαλίσεων και άλλα ο διοικητής του ΗΚΑ στην χώρα των Ελ;

Harper:
Το ερώτημα ειναι:αν τελικά η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ κοστολογείται στα 600-1000 ευρώ,ποσό αστείο για να συντηρήσεις ιατρείο και ακόμη πιο αστείο για να "δεις" 1000+ ασθενείς ποιός πραγματικά πιστεύει πως θα υπάρχει χρόνος και διάθεση για να εξετάσει κάποιος σοβαρά?
Γνώμη μου είναι πως αν δεν υπάρξουν σοβαρές και ρεαλιστικές οικονομικές προτάσεις οδηγούμαστε σε υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.
Η ελπίδα οι ασφαλισμένοι ΙΚΑ να τύχουν υπηρεσιων υγείας ανάλογες με τους μέχρι σήμερα ασφαλισμένους ΟΠΑΔ είναι απίθανη μάλλον ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΖΟΦΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΙ ΝΥΝ ΟΠΑΔ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΙΚΑ-ΟΑΕΕ (ΕΟΠΠΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ) ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΙΚΑ!!!

Επίσης όταν ο ασφαλισμένος ΕΟΠΥΥ έχει την αίσθηση (ή μάλλον ψευδαίσθηση) πως επιλέγει ιατρό,αφού θα δηλώσει ιατρό της "αρεσκείας του",πως είναι δυνατόν να βάλει το χερι βαθειά στην τσέπη και να πληρώσει έτερον ιατρό,ιδιώτη,αφού έχει ήδη επιλέξει ιατρό της αρεσκείας του?
Μόνο κάτι καθηγηταράδες και μεγαλο-ονοματα νομίζω θα τσιμπάνε εξτρα επισκέψεις ενώ ο μικροιατρος που μέχρι σήμερα επεπλεε,έστω με τις επισκέψεις  ΟΠΑΔ θα πάει φούντο.Δηλώνω πχ ορθοπαιδικό της αρεσκείας μου και το πρόβλημά μου συνεχίζει να υφίσταται.Θες γιατι δεν είχε χρόνο να με εξετάσει κανονικά,θες γιατί δεν του καίγεται καρφί να με εξετάσει κανονικά αφού είναι κακοπληρωμένος και μουρτζούφλης για αυτό,θες,θες,θες...Που θα πάω εγώ μετά να τα σκάσω?Πάλι σε ένα γιατρουδάκο?Όχι βέβαια,θα πάω στο μεγαλοιατρό που πιθανά στα παπάρια του να είναι και συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΠΥ,θα τα σκάσω κανονικά ,θα με εξετάσει κανονικά και όλα μέλι γάλα.Ή θα πάω στο ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!!!!Και να την η ιδιωτικοποίηση της ΥΓΕΙΑΣ!!!

Επίσης,το θέμα είναι:ο ιατρός ΕΟΠΥΥ τι έχει να περιμένει αν είναι καλός ιατρός?Μα αν είναι καλος θα προσφερει τσάμπα,μέσω ΕΟΠΥΥ,και πιθανά να τον επιλέξουν πιο πολλοί για τσάμπα(να'σου και φόρτος εργασίας) ενώ αν είναι κακός και ωχδερφιστής απλά...θα ΕΠΙΠΛΕΕΙ μέσω ΕΟΠΥΥ ενώ υπό άλλες συνθήκες θα πούλαγε σουβλάκια,πάλι για 800 ευρώ αλλά τώρα είναι κυριλλάτος και έχει και τα...ΚΟΝΕ του(το'πιασες εεε?)

Μια πιθανή λύση-εναλλακτική σε σχέδιο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ(respect για την προσέγγιση)-ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΥΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ είναι και η εξής(αν και ανατρεπτική):

ΚΑΝΕΙΣ ΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ 600-800 ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΙΑΤΡΟ ΑΠΛΑ...ΠΛΕΡΩΝΕΙ...ΩΣ ΕΠΙΣΚΣΕΨΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΛΕΤΕ?ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ?ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑ 2-3-4 ΜΗΝΕΣ.ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΩΣ ΙΔΙΩΤΕΣ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΟΠΥΥ.(φυσικα για να γινει κατι τετοιο απαιτειται ομοφωνια και συμπνοια από μερους όλων των ιδιωτών και από την άλλη η από χρόνια υπουλα προετοιμαζόμενη υπερπαραγωγη ιατρων ανεξέλεγκτα έχει καταφέρει τόσο μεγάλη προσφορά εργασίας και ανάγκη για δουλειά που μάλλον θα κόλλαγε η παραπάνω προσέγγιση)

Δεν είναι αστειο ομως ένας ιατρος να δουλευει για 600-800 ευρώ και αν ειναι νέος στο χώρο να κινδυνευει να μην έχει και ως ιδιώτης ασθενεις,να βλέπει 1000 ασθενεις μηνιαιως που του έχουν επιβάλλει και να μην του φθάνουν τα λεφτα ούτε για τα λειτουργικά έξοδα ιατρειου όταν ο υδραυλικός για μια απλή βλάβη μας παίρνει 30-50 ευρώ επίσκεψη ή τα εργατικά σε ένα σερβις αυτοκινητου ξεπερνούν τα 50 ευρώ?(χωρίς ανταλλακτικα φυσικα)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση