Γενικά > Γενική συζήτηση

Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί

<< < (13/22) > >>

Harper:
Επανέρχομαι στην προηγούμενη τοποθέτησή μου τονίζοντας πως αναφέρομαι σε όλα αυτά με την προυπόθεση ότι μιλάμε για συμβάσεις ΕΟΠΥΥ με 600-1000 ευρώ.

Κάπου διάβασα όμως μόλις τώρα πως μιλάμε για συμβάσεις 250 ασφαλισμένων ανα μηνα-ιατρό με περίπου 10 ευρώ το κεφάλι(νομίζω ήταν στην ανάρτηση του Μαυρογιαλούρου "ΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ")

Αν είναι έτσι όμως,ξεπερνώντας ένα αρχικό σοκ και σκεπτόμενος πλέον πιο ωμά-ψύχραιμα,αναρρωτιέμαι-και ίσως φανώ τελείως σχιζοφρενικός-αν δηλώσω πως σκέφτομαι να παραιτηθώ αύριο κιόλας από το ΕΣΥ-Κέντρο ΥΓΕΙΑΣ όπου εργάζομαι για να ανοίξω ιατρείο στην πόλη οπου ζω ως ιατρός ΕΟΠΥΥ αφού:
1) 2500 βγάζω και τωρα ξεσκιζόμενος όμως στη δουλειά και στις εφημερίες
2)250 ατομα βλέπω προσωπικά ΜΟΝΟ σε μια εβδομάδα
3)Μπορώ να έχω τα εξτραδάκια μου με επισκέψεις κατ'οικον που τώρα απαγορεύονται ή με έστω σπάνιες επισκέψεις που θα μου έρχονται σαν ιδιώτης
4)Δεν θα γράφω 100-150 χμ τη μέρα με το όχημα μου,κινδυνεύοντας
5)Δε θα σκάω 250-300 ευρώ βενζίνη/μήνα για να κινούμαι και άλλα 80-100 για φαγητό στις εφημερίες
6)Δε θα έχω το άγχος του επείγοντος
7)Θα κοιμάμαι κάθε βράδυ σπίτι μου,κοντά στην οικογένειά μου
8) Δε θα κινούμαι βραδυ,με χιονια,με ένα ασθενοφόρο που είναι υπό διάλυση στο άθλιο ελληνικό επαρχιακό δίκτυο για να δω τον κάθε Μ που ζήτησε ασθενοφόρο μέσα στη νύχτα επειδή έτσι του τη βάρεσε και με απέιλησε να πάω
9)Δε θα έχω κανενα Διευθυνταρα-Διοικητη Νοσοκομειου πάνω από το κεφάλι μου
10)Θα είμαι στον προσωπικό μου χώρο

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ(ξέρει αλήθεια κανείς?)

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ(ξέρει αλήθεια κανείς?)

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δημήτρης Μακρέας:
Μιλώντας για ΠΦΥ πρέπει κανείς να υπολογίσει αρκετές παραμέτρους.
Αυτό που συζητιέται είναι η γενίκευση του μοντέλου ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ με σημείο τριβής να αποτελεί ο τρόπος και το ύψος πληρωμής των γιατρών.
Έχουμε δηλαδή ως δεδομένο ότι για τους ασφαλισμένους ΟΠΑΔ -ΟΑΕΕ είχαμε σύστημα ΠΦΥ!!!!!!!!!!!
Κάπου εδώ τρελαίνομαι...
Το ζήτημα της πρόσβασης είναι σοβαρό και η ευκολία την πρόσβαση απαράβατος όρος για κάθε έννοια ΠΦΥ αλλά δεν είναι ΠΦΥ...
Επίσης η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων. Δραματική αύξηση ανεργίας, μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων...
Ο σχεδιασμός είναι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να πάμε σε μικτά ή αμιγώς ιδιωτικά συστήματα ασφάλισης - παροχής υπηρεσιών υγείας. Δε χρειὰζεται να κάνουμε πρόβλεψη για το τι θα συμβεί! Υπάρχει και η Αμερική.
Πολλά μπορεί να συμβούν , αλλά ΠΦΥ με βαφτίσια δεν γὶνεται.

Gatekeeper:
Επίσης η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων. Δραματική αύξηση ανεργίας, μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων...
Ο σχεδιασμός είναι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να πάμε σε μικτά ή αμιγώς ιδιωτικά συστήματα ασφάλισης - παροχής υπηρεσιών υγείας. Δε χρειὰζεται να κάνουμε πρόβλεψη για το τι θα συμβεί! Υπάρχει και η Αμερική.
Πολλά μπορεί να συμβούν , αλλά ΠΦΥ με βαφτίσια δεν γὶνεται.

--- Τέλος παράθεσης ---
Με την ολοκλήρωση του συνταξιοδοτικού κύματος των baby boomers ( με peak 2014 -2017), κατα πάσα πιθανότητα, θα έχουμε κεφαλαιοποιητικό σύστημα συνταξιοδοτησης(μέσω τραπεζων) - ελάχιστη κοινωνική συνταξη & προσωπικούς λογαριασμους υγειονομικής περιθαλψης.....Και 25.000 ιατρους συνταξιοδοτημένους.

Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ(ξέρει αλήθεια κανείς?)

--- Τέλος παράθεσης ---

--- Τέλος παράθεσης ---

Πρέπει να είμαι πολύ βλάκας.Διάβαζα και ξαναδιάβαζα...Ειλικρινά,μπορεί να μου πει κάποιος τι κατάλαβε από αυτη τη συνεντευξη για το οικονομικό κομμάτι του ΕΟΠΥΥ?Γιατί οπως το διαβάζω είναι σα να υπογράφει στο νέο ΕΟΠΥΥ 2 διαφορετικές συμβάσεις,ανάλογα αν ήσουν ΙΚΑ ή ΟΠΑΔ προ νομοσχεδίου.Πραγματικά δεν είναι σαρκαστική η ερωτησή μου,ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Διαβάστε και εσεις:

Α. ΤΟΛΙΟΣ: Κύριε Υπουργέ, μισό λεπτό, γιατί σας κουνάνε το μνημόνιο και λένε ότι εδώ έχετε δεσμευτεί για συμβάσεις τύπου ΤΕΒΕ, τύπου ΟΑΕΕ ή δεν ξέρω τι άλλο.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ακούστε: Το άρθρο 26 του νόμου λέει ότι μπαίνουμε στο καινούργιο Οργανισμό με το καθεστώς που έχουμε σήμερα. Λέει τώρα μια φωνή διαμαρτυρίας που από χθες αυτό γενικεύτηκε: Μα το μνημόνιο εδώ εξαίρει τη σχέση τύπου ΟΑΕΕ. Ποια είναι αυτή η σχέση στην οποία μετέρχονται 4.300 γιατροί σήμερα περίπου και για την οποία σχέση σας λέω ως Υπουργός Εργασίας που πέρασα από εκεί, δεχόμασταν απ’ όλους τους νομούς της χώρας πάρα πολλές πιέσεις για να μπουν κι άλλοι γιατροί στο σύστημα αυτό;

Δεν είναι σύστημα το οποίο θα μεταφερθεί στους άλλους κλάδους. Ας πούμε, κ. Τόλιο, οι γιατροί του ΙΚΑ προσφέρουν εξαρτημένη εργασία στο ΙΚΑ. Πώς θα τους βάλεις στη σύμβαση τύπου ΟΑΕΕ; Δεν μπορεί να γίνει νομικά αυτό. Όλοι οι γιατροί του ΙΚΑ πλην 300, όλοι από τους 7.000 που είναι σήμερα, προσφέρουν εξαρτημένη εργασία με διάφορες μορφές. Πώς εκεί θα βάλεις σχέση εργασίας τύπου ΟΑΕΕ; Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Δεύτερον: Στον ΟΠΑΔ, δηλαδή το Ταμείο του Δημοσίου, έχουμε 12.500 γιατρούς συμβεβλημένους. Είναι στα ιατρεία τους, αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση. Γιατί να τους αλλάξουμε και να τους πάμε τύπου ΟΑΕΕ ή του ΟΓΑ; Δεν είναι γιατροί με την έννοια του συμβεβλημένου γιατρού που αμείβεται. Δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ. Θέλουν όμως να είναι στον ΟΓΑ, για να γράφουν τις συνταγές τους και ν’ αποκτούν μια σχέση διαμορφώνοντας προσωπική πελατεία. Αυτό δεν είναι κακό.

Στις νέες συμβάσεις που θα κάνουμε με νέο κόσμο, στις οποίες μπορεί να προσχωρήσει εκτός του ΙΚΑ που δε γίνεται,  όποιος άλλος γιατρός που έχει άλλη σχέση με τον ΟΠΑΔ. Στις νέες συμβάσεις δε θα μας απαγορεύσουν οι συνδικαλιστές μιας πλευράς, να διαμορφώσουμε ένα τύπο ΟΑΕΕ. Ποιος σας είπε ότι είναι μόνο των 600 ευρώ; Υπάρχουν γιατροί του ΟΑΕΕ που αντιστοιχούν στους ασφαλισμένους αυτού του Ταμείου, σε εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοκινητιστές. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους δίνεις 1.200 ευρώ.

Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Υπουργέ, όλα αυτά τα οποία μας λέτε είναι αποσαφηνισμένα μέσα στο νομοθέτημα;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί είναι κακό να παίρνει ένας γιατρός 1.200 ευρώ; Υπάρχουν και γιατροί που παίρνουν 650 ευρώ. Στον ΟΑΕΕ ξέρετε ποιο είναι το σύστημα; Ποιος ασφαλισμένος τους επιλέγει, δηλαδή πόσοι ασφαλισμένοι τους επιλέγουν. Γιατί αυτό είναι κακό κ. Τόλιο και ποιος μπορεί να μας το απαγορεύσει;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση