Γενικά > Νομικά θέματα

προσφυγή κατά απόφασης συμβουλίου κρίσεων Επιμ. Β΄

(1/2) > >>

thanos1975:
Καλησπέρα,

Έχω ΦΕΚ διορισμού για θέση Επιμ. Β αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι ο δεύτερος στην κατάταξη προτίθεται να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της απόφασης του συμβουλίου κρίσεως (η διαφορά μας ήταν >3% και η απόφαση ομόφωνη αλλά δικαίωμά του!) . Εγώ θα αναλάβω υπηρεσία τις επόμενες ημέρες, αλλά αναρωτιέμαι τι θα μου συμβεί σε περίπτωση που ο άλλος υποψήφιος κερδίσει την προσφυγή. Απολύομαι ?, ξανασυνεδριάζει το συμβούλιο ?, παραμένω σε προσωποπαγή θέση ? Επιπλέον, έχουν περάσει πάνω από 40 ημέρες από τη συνεδρίαση του συμβουλίου και απ'ότι γνωρίζω δεν έχει κινήσει κάποιες διαδικασίες. Ως πότε έχει αυτό το δικάιωμα ? Ελπίζω κάποιος συνάδελφος να μπορεί να δώσει απαντήσεις!

Ευχαριστώ.

Gatekeeper:
Ας προσφύγει.
Τα δικαστήρια ασχολούνται με την νομιμότητα της διαδικασίας όχι με την αξιολόγηση αυτή καθεαυτή.
Πχ. εαν διορίσουν έναν παθολόγο έναντι ΓΙ σε αμιγές ΚΥ, υπάρχει σαφης νομολογία και αποφάσεις ΣτΕ που θα δικαιώσουν τον ΓΙ.
εαν ο Χ ιατρός πήρε 1,5% παραπάνω από τον Ψ ιατρό διοτι είχε κάνει το ταδε rotation, δεν θα ασχοληθούν διότι δεν έχει σχέση με την νομιμότητα της διαδικασίας.

Lidi:
Προϋπόθεση για την προσφυγή του είναι να έχει καταθέσει νόμιμα και εμπρόθεσμα ένσταση.
Αν αυτό έχει συμβεί τότε έχει δικαίωμα αίτησης ακύρωσης εντός 60 ημερών από της κοινοποιήσεως σε αυτόν των πρακτικών του Συμβουλίου.
Πιθανόν να έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης και να μην το γνωρίζεις.
Πάντως και σε κάθε περίπτωση παρότι η ακυρωτική διαδικασία είναι τυπική, υπεισέρχεται και  στην ουσία ελέγχοντας την τήρηση της αρχής της νομιμότητας και τα όρια διακριτικής ευχέρειας του Συμβουλίου κατά την συγκριτική αξιολόγηση των υποψηφίων. Εάν ο συνυποψήφιός σου δικαιωθεί, η υπόθεση θα αναπεμφθεί στη Διοίκηση για νέα νόμιμη κρίση. Εάν η νέα κρίση τον φέρει πρώτο, εσύ δυστυχώς θα χάσεις τη θέση σου.

DrG:
Μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν η προσφυγή κατά της απόφασης του συμβουλίου επιλογής μπορεί να ''κολήσσει'' την διαδικασία διορισμού αν δεν έχει βγει ΦΕΚ, με ποιο τρόπο και σε ποιες φάσεις; Επίσης η αίτηση ακύρωσης από ποιον κρίνεται στο υπουργείο και με ποια διαδικασία;

D-Michalis:
Μετά την κρίση, μόνον η δικαστική οδός υφίσταται με προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.
Όλα κυλούν ομαλά για την προκήρυξη, έως ότου γίνει η δίκη.
Από το αποτέλεσμα της δίκης (που συνήθως βρίσκει τον "αντίπαλο" ήδη διορισμένο) εξαρτώνται τα επόμενα βήματα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση