Γενικά > Νομικά θέματα
προσφυγή κατά απόφασης συμβουλίου κρίσεων Επιμ. Β΄
DrG:
Ευχαριστώ.
Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτύχει κάποιος αναστολή πρόσληψης δηλαδή πριν εκδικαστεί η υπόθεση με αυτό που λένε αίτηση ακύρωσης?
EzeΤΡΟΛ:
Έτσι ξέρω κι εγώ, ότι δηλαδή η διαδικασία του διορισμού συνεχίζει απρόσκοπτα όσες προσφυγές/ενστάσεις και αν υπάρξουν.
Αν τώρα κάποτε εκδικαστεί μια προσφυγή και δικαιωθεί ο προσφεύγων (σπανίως συμβαίνει αυτό), τότε διατηρείται (φυσικά) ο πρώτος στην θέση του και προσλαμβάνεται και ο δεύτερος με νέα, προσωποπαγή θέση.
Αυτά βέβαια τον παλιό, "καλό" καιρό.
D-Michalis:
Σαν «αίτηση ακύρωσης» προφανώς εννοείς τα ασφαλιστικά μέτρα. Και αυτά είναι δικαστική προσφυγή, κάτι όμως που έχει το χαρακτήρα του επείγοντος και εκδικάζεται άμεσα.
Βγαίνει μια απόφαση του τύπου «να σταματήσουν οι διαδικασίες έως να γίνει το τακτικό διοικητικό δικαστήριο (που προαναφέραμε) γιατί μοιάζει να ευσταθούν οι αιτιάσεις του προσφεύγοντος». Μόνο τέτοια απόφαση μπορεί να βγεί στα ασφαλιστικά, αλλά η πραγματική απόφαση για το τι είναι δίκαιο και τι θα γίνει, βγαίνει αργότερα (πόσο?) από το τακτικό δικαστήριο που ακολουθεί.
Η μόνη περίπτωση να σταματήσει η διαδικασία είναι να υπάρχει σαφής παρατυπία (αντιληπτή και από τις υπηρεσίες του υπουργείου που προωθούν τα αποτελέσματα του συμβουλίου κρίσης προς διορισμό). Τότε, αυτοί οι ίδιοι, με αιτιολόγηση της παρατυπίας που διαπιστώνουν, αναπέμπουν την θέση για νέα κρίση λόγω μη τήρησης των τυπικών προβλεπομένων.
Επισημαίνω όμως ότι, ούτε προβλέπεται από τη νομοθεσία δική σου παρέμβαση –επισήμανση για αυτό στην σχετική υπηρεσία, ούτε μπαίνουν σε λεπτομέρειες που μπορεί να επικαλείσαι στην ένστασή σου. Απλά ελέγχουν το απολύτως τυπικό (π.χ. να ολοκληρώθηκε η κρίης με λιγότερους από τους προβλεπόμενους συμμετέχοντες, να μην υπάρχουν εισηγήσεις στο φάκελο, να κρίθηκε για κατάληψη γιατρός με ειδικότητα που δεν αναφέρονταν στην προκήρυξη κ.λ.π. Τέτοια πράγματα μόνον.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση