Γενικά > Νομικά θέματα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ

(1/3) > >>

nart:
Καλημέρα.

-Σχετικά με την εκπαιδευτική άδεια ιατρών ΕΣΥ, ισχύουν τα όσα αναφέρονται στο Νόμο 2071/1992?

-Αναφορικά στην δική μου περίπτωση-είμαι νεο-διορισμένη σε θέση κλάδου ιατρών ΕΣΥ (Επ. Β΄). Θα μπορούσα να κάνω αίτηση άμεσα για χορήγηση μετεκπαιδευτικής άδειας σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του εσωτερικού ( 1 φορά την εβδομάδα) για το τρέχον έτος και μετά για τον επόμενο χρόνο, για μετεκπαιδευτική άδεια στο εξωτερικό για 1 έτος? Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοι σχετικά με τον χρόνο υπηρεσίας πριν την αίτηση για χορήση μετεκπαιδευτικής άδειας? Ή ο μοναδικός περιορισμός είναι αυτός που αναφέρεται σχετικά με την καταβολή των αποδοχών σε περίπτωση αποχώρησης πριν το πέρας της θητείας?

Ευχραιστώ και πάλι! 

nart:
Kαλημέρα! Παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά, να μου διευκρινίσει το παρακάτω...

Στην ΥΑ ΔΥ1//1994 (ΥΑ ΔΥ13α/οικ{ 19161 ΦΕΚ Β 824 1994): :Εκπαιδευτικές άδειες ιατρών ΕΣΥ (74171) που αφορά στις εκπαιδευτικές άδειες ιατρών ΕΣΥ, αναφέρεται το εξής: ''Οι γιατροί που παίρνουν εκπαιδευτική άδεια με αποδοχές και αποχωρούν προ της λήξεως της θητείας του, ή διακόπτουν την εκπαιδευτική τους άδεια, υποχρεώνονται να επιστρέψουν στο διπλάσιο το σύνολο των αποδοχών που έλαβαν κατά τον χρόνο της άδειας.''

H υπηρέτηση της θητείας αφορά στο Νοσοκομείο που χορήγησε την εκπαιδευτική άδεια ή στον κλάδο των ιατρών του ΕΣΥ γενικότερα?

Πρόκειται να κάνω χρήση της διάταξης Ν.4057/14-3-12 (ΦΕΚ 54Α) για μετακίνηση μου σε άλλο Νοσοκομείο και αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει περιορισμός λόγω της εκπαιδευτικής άδειας που μου είχε χορηγηθεί για την μετακίνηση.

Ευχαριστώ θερμά! 

Πατρωνάκης Μάνος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

H υπηρέτηση της θητείας αφορά στο Νοσοκομείο που χορήγησε την εκπαιδευτική άδεια ή στον κλάδο των ιατρών του ΕΣΥ γενικότερα?

--- Τέλος παράθεσης ---

Aφορά το κλάδο των γιατρών ΕΣΥ γενικότερα. Σε περίπτωση δηλαδή που παραιτηθείτε οριστικά από το ΕΣΥ υποχρεούσθε στη καταβολή των αποδοχών που ορίζεται
στο ΦΕΚ Β 824 /1994.
 Δεν το κατοχυρώνετε όμως εγγράφως με ένα ερώτημα από το Νοσοκομείο που υπηρετείτε ή από την Υ.ΠΕ.;

nart:
Eυχαριστώ θερμά για την απάντηση! Υπέβαλα εδώ και αρκετές ημέρες γραπτά το σχετικό αίτημα και στο τμήμα προσωπικού του Νοσοκομείου όπου υπηρετώ και στο Υπουργείο αλλά δεν έχουν δώσει ακόμη απάντηση. Επειδή επιθυμώ να μετακινηθώ το ταχύτερο δυνατό, επικοινώνησα με δικηγόρο και σκέφτομαι να του αναθέσω τη σχετική διαδικασία, έπραξα σωστά??     

ΑΡΗΣ:
Οφείλουν να σας απαντήσουν σε 50 ημέρες. Διαφορετικά προσφύγετε για αποζημίωση στην επιτροπή του νόμου 1943/1991 με αίτησή σας στην οικεία Αποκεντρωμένη Περιφέρεια κοινοποιώντας το αίτημά σας στην οικεία Υγειονομική Περιφέρεια.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση