Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςγιατι να καθοπνται να ψαχνουν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πολύ σωστά το τοποθετείς. Εδώ θα μου πεις ότι ζήτησαν απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, μία υπεύθυνη δήλωση δε θα ζητήσουν; Και στο κάτω-κάτω γιατί να ξέρουν ποιοι είναι ποιοι; Σάμπως ελέγχονται με κάποιο τρόπο; Aλλά πιστεύω ότι όσο ενδοτικοί γινόμαστε στον παραλογισμό, τόσο πιο πολύ κινδυνεύουμε να γίνουμε ένα με αυτόν.
Ωφελέειν:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΆκουσα ότι σε κάποιες περιοχές αρκετοί συνάδλεφοι αντί να κόβουν "χαρτάκια"
ζητούν τα 20 ευρώ από τους ασθενείς και τους δίνουν ΑΠΥ για να τα εισπράξουν
από το τοπικό ΙΚΑ. Κατόπιν τηλ.επικοινωνίας που είχα με το ΙΚΑ της περιοχής μου
έμαθα ότι δέχονται να αποζημιώσουν το ποσό στον ασθενή και μάλιστα μου πρότειναν
να το κάνω. (επικοινώνησα με 2 ΙΚΑ και μου είπαν και στα δύο ότι γίνεται). Για να είμαι
σίγουρος ότι μπορεί να γίνει το επιβεβαίωσα και με τον ΙΣΑ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Στο ΙΚΑ Ξάνθης μόλις πριν από λίγες ημέρες απέρριψαν περίπου 400 τέτοιες δαπάνες για εικοσάρικα χωρίς να περάσουν ούτε μία, ακόμη και σε καταφανώς επείγοντα περιστατικά. Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να αποδειχθεί ότι ούτε το ΙΚΑ, ούτε το Νοσοκομείο μπορούσε να εξυπηρετήσει το περιστατικό, και καταλαβαίνετε ότι ειδικά το δεύτερο δεν αποδεικνύεται ποτέ. Προφανώς αυτοί που το κάνουν ή δεν πήραν χαμπάρι τα τελευταία εσωτερικά έγγραφα του ΙΚΑ ή κάνουν συνειδητά παράβαση καθήκοντος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Θεωρώ από τη στιγμή που ο ΙΣΑ και το ΙΚΑ της περιοχής με καλύπτουν και από τη στιγμή που δεν έχω δει σε κανένα έγγραφο ότι δε γίνεται αυτό, μπορούμε να το κάνουμε...άλλωστε αυτό ακριβώς δε κάνουμε και στον ΟΠΑΔ? ούτε αυτό επιτρέπεται αλλά οι περισσότεροι συνάδελφοι κόβουν ΑΠΥ εδώ και μήνες..μήπως αντί να συζητάτε για τα λεφτά του ΙΚΑ (που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν θα πάρουμε ποτέ-->βλ.ΟΠΑΔ,ΤΥΔΚΥ,κλπ) και πότε θα τα πάρουμε, να αρχίζαμε όλοι να κόβουμε αποδείξεις μπας και ξυπνήσουν και συνηδειτοποιήσουν ότι δεν τρώμε κουτόχορτο πια???
Υπενθυμίζω τέλος ότι ο αξιολάτρευτος Υπουργός μας είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν δεν μας πληρώνουν εντός 45 ημερών και ενώ έχουν περάσει ήδη 4 μήνες εμείς δεν πληρωθήκαμε και αυτός ακόμα "βασιλεύει"....ας σταματήσουμε πια την κοροϊδία τους!!
Υ.Γ.Αν κάποιος έχει επίσημο έγγραφο από το ΙΚΑ που να απαγορεύει να κόβουμε ΑΠΥ αντί για χαρτάκια ας το παραθέσει παρακαλώ.....
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥ.Γ.Αν κάποιος έχει επίσημο έγγραφο από το ΙΚΑ που να απαγορεύει να κόβουμε ΑΠΥ αντί για χαρτάκια ας το παραθέσει παρακαλώ.....
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό που συζητούμε προβλέπεται, είτε μας αρέσει είτε όχι, από το πλαίσιο συνεργασίας μας με το ΙΚΑ ως ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ή/και τον ΟΑΕΕ. Όταν κάποιος δε δηλώσει ρητά ότι δεν αποδέχεται το προβλεπόμενο πλαίσιο συνεργασίας, δεν μπορεί να μη διαθέτει τα προβλεπόμενα 80 ραντεβού με χαρτάκια. Επίσης όταν τα ραντεβού αυτά τελειώσουν και αρχίσει να κόβει αποδείξεις, αυτές δε θα γίνονται δεκτές από τα τμήματα δαπανών. Αν αυτό δεν έχει γίνει στο ΙΚΑ της περιοχής σας, είναι θέμα χρόνου να εφαρμοστεί - εξάλλου σε πολλά υποκαταστήματα παρατηρείται καθυστέρηση ως προς την εφαρμογή των διατάξεων. Επίσης κάτι που μου κατέστη σαφές είναι ότι οι προβλεπόμενες 100 συνταγές θα αφορούν μόνο τους 80 ασφαλισμένους που έχουμε δεχθεί με χαρτάκια. Αν, τελειώνοντας με τους 80, έχουν περισσέψει π.χ. 15 συνταγές (γιατί κάποιοι μας επισκέφτηκαν π.χ. για να γράψουν ένα check-up), αυτές δε θα μπορούν να ῾πουληθούν῾ σε όσους δούμε με απόδειξη.
Αύριο θα ζητήσω αντίγραφο της εσωτερικής αλληλογραφίας του ΙΚΑ σχετικά με τα παραπάνω - αν καταφέρω να το πάρω, θα το αναρτήσω.
Ωφελέειν:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥ.Γ.Αν κάποιος έχει επίσημο έγγραφο από το ΙΚΑ που να απαγορεύει να κόβουμε ΑΠΥ αντί για χαρτάκια ας το παραθέσει παρακαλώ.....
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό που συζητούμε προβλέπεται, είτε μας αρέσει είτε όχι, από το πλαίσιο συνεργασίας μας με το ΙΚΑ ως ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ή/και τον ΟΑΕΕ. Όταν κάποιος δε δηλώσει ρητά ότι δεν αποδέχεται το προβλεπόμενο πλαίσιο συνεργασίας, δεν μπορεί να μη διαθέτει τα προβλεπόμενα 80 ραντεβού με χαρτάκια. Επίσης όταν τα ραντεβού αυτά τελειώσουν και αρχίσει να κόβει αποδείξεις, αυτές δε θα γίνονται δεκτές από τα τμήματα δαπανών. Αν αυτό δεν έχει γίνει στο ΙΚΑ της περιοχής σας, είναι θέμα χρόνου να εφαρμοστεί - εξάλλου σε πολλά υποκαταστήματα παρατηρείται καθυστέρηση ως προς την εφαρμογή των διατάξεων. Επίσης κάτι που μου κατέστη σαφές είναι ότι οι προβλεπόμενες 100 συνταγές θα αφορούν μόνο τους 80 ασφαλισμένους που έχουμε δεχθεί με χαρτάκια. Αν, τελειώνοντας με τους 80, έχουν περισσέψει π.χ. 15 συνταγές (γιατί κάποιοι μας επισκέφτηκαν π.χ. για να γράψουν ένα check-up), αυτές δε θα μπορούν να ῾πουληθούν῾ σε όσους δούμε με απόδειξη.
Αύριο θα ζητήσω αντίγραφο της εσωτερικής αλληλογραφίας του ΙΚΑ σχετικά με τα παραπάνω - αν καταφέρω να το πάρω, θα το αναρτήσω.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση. Αυτό που εννοώ όμως είναι ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟΥΣ 80 ΑΣΘΕΝΕΙΣ και όχι μετά τους 80..Το πλαφόν 80 ασθενείς-100 συνταγές είναι σαφέστατο..και όπως προανέφερα και στον ΟΠΑΔ ήταν σαφέστατοι οι όροι της σύμβασης παρόλα αυτά οι περισσότεροι συνάδελφοι κόβουν ΑΠΥ πλέον (παρόλο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται πουθενά)..Με λίγα λόγια προτείνω να κάνουμε με το ΙΚΑ ότι κάνουμε με τον ΟΠΑΔ...
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕυχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση. Αυτό που εννοώ όμως είναι ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟΥΣ 80 ΑΣΘΕΝΕΙΣ και όχι μετά τους 80..Το πλαφόν 80 ασθενείς-100 συνταγές είναι σαφέστατο..και όπως προανέφερα και στον ΟΠΑΔ ήταν σαφέστατοι οι όροι της σύμβασης παρόλα αυτά οι περισσότεροι συνάδελφοι κόβουν ΑΠΥ πλέον (παρόλο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται πουθενά)..Με λίγα λόγια προτείνω να κάνουμε με το ΙΚΑ ότι κάνουμε με τον ΟΠΑΔ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Γιατί η υπουργική απόφαση που σου επιτρέπει να γράφεις συνταγές και να πληρώνει συμμετοχή το ΙΚΑ και ο ασθενής απαγορεύει το να πάρεις χρήματα από τον ασφαλισμένο.
Στον ΟΠΑΔ επίσης από την σύμβαση απαγορεύεται να πάρεις χρήματα από τον ασθενή εφόσον συμβληθείς και εάν δεν συμβληθείς δεν μπορείς να γράψεις το οτιδήποτε στο βιβλιάριο του. Και αυτό με υπουργική απόφαση.
Συνεπώς,
1) θες το συζητήσουμε φιλοσοφικά. Συμφωνώ μαζί σου. Η πραγματικότητα απέχει.
2) Θες να γράψεις τις υπουργικές αποφάσεις στα υποδήματα σου; Δική σου η ευθύνη και κάνε ότι θέλεις.
Γιατί έχει καταλήξει να είναι δύσκολο το πιο απλό πράγμα;
Γιατί δεν συζητάμε ας πούμε για τις γελοιότητες του ΙΚΑ όπου σε αφήνει να γράφεις ινσουλίνη στο ασθενή και μετά πρέπει να τον στείλεις στο ΙΚΑ να γράψει ταινίες και βελόνες για να την κάνει;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση