Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε λίγα λόγια προτείνω να κάνουμε με το ΙΚΑ ότι κάνουμε με τον ΟΠΑΔ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό όσον αφορά τον ΟΠΑΔ συνιστά μονομερή καταγγελία της σύμβασης από μέρους μας, γεγονός που υποστηρίζεται νομικά. Αλλά σύμβαση με το ΙΚΑ δεν υφίσταται. Το μόνο που υπάρχει είναι ένα e-mail. Καμία υπογραφή, καμία ανάληψη ευθυνών. Άρα το ΙΚΑ άμα θέλει πληρώνει. Κι εμείς άμα θέλουμε συμμετέχουμε σε αυτήν την παρωδία. Συμφωνώ απόλυτα με το Δημήτρη.
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓιατί δεν συζητάμε ας πούμε για τις γελοιότητες του ΙΚΑ όπου σε αφήνει να γράφεις ινσουλίνη στο ασθενή και μετά πρέπει να τον στείλεις στο ΙΚΑ να γράψει ταινίες και βελόνες για να την κάνει;
--- Τέλος παράθεσης ---
Η γελοιότητα του ΙΚΑ, που αναδεικνύεται σε όλο το μεγαλείο της μέσα από το forum, είναι η αδυναμία ενδοσυνεννόησης. Εδώ στην Ξάνθη μου επιτρέπουν κανονικά να γράφω αναλώσιμα για το διαβήτη αλλά όχι άλλα π.χ. σάκκους κολοστομίας.
Ωφελέειν:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕυχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση. Αυτό που εννοώ όμως είναι ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟΥΣ 80 ΑΣΘΕΝΕΙΣ και όχι μετά τους 80..Το πλαφόν 80 ασθενείς-100 συνταγές είναι σαφέστατο..και όπως προανέφερα και στον ΟΠΑΔ ήταν σαφέστατοι οι όροι της σύμβασης παρόλα αυτά οι περισσότεροι συνάδελφοι κόβουν ΑΠΥ πλέον (παρόλο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται πουθενά)..Με λίγα λόγια προτείνω να κάνουμε με το ΙΚΑ ότι κάνουμε με τον ΟΠΑΔ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Γιατί η υπουργική απόφαση που σου επιτρέπει να γράφεις συνταγές και να πληρώνει συμμετοχή το ΙΚΑ και ο ασθενής απαγορεύει το να πάρεις χρήματα από τον ασφαλισμένο.
Στον ΟΠΑΔ επίσης από την σύμβαση απαγορεύεται να πάρεις χρήματα από τον ασθενή εφόσον συμβληθείς και εάν δεν συμβληθείς δεν μπορείς να γράψεις το οτιδήποτε στο βιβλιάριο του. Και αυτό με υπουργική απόφαση.
Συνεπώς,
1) θες το συζητήσουμε φιλοσοφικά. Συμφωνώ μαζί σου. Η πραγματικότητα απέχει.
2) Θες να γράψεις τις υπουργικές αποφάσεις στα υποδήματα σου; Δική σου η ευθύνη και κάνε ότι θέλεις.
Γιατί έχει καταλήξει να είναι δύσκολο το πιο απλό πράγμα;
Γιατί δεν συζητάμε ας πούμε για τις γελοιότητες του ΙΚΑ όπου σε αφήνει να γράφεις ινσουλίνη στο ασθενή και μετά πρέπει να τον στείλεις στο ΙΚΑ να γράψει ταινίες και βελόνες για να την κάνει;
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτά που γράφουν οι Υπουργικές αποφάσεις και οι συμβάσεις δεν δεσμεύουν μόνο εμάς..δεσμεύουν και τα Ταμεία..αν δεν κάνω λάθος θα έπρεπε να μας πληρώνουν κάθε μήνα ή 45 ημέρες..παρ'ολα αυτά μας χρωστάνε 18 μήνες ο ΟΠΑΔ και 4 το ΙΚΑ..οπότε δεν σέβομαι ούτε και εγώ τις συμβάσεις τους (πόσο μάλλον τις Υπουργ. αποφάσεις)..ευτυχώς δεν είμαι ό μόνος που τα πιστεύει και τα εφαρμόζει αυτά (όσον αφορά τον ΟΠΑΔ τουλάχιστον)..Με όλο το θάρρος, η επιβίωση του Ιατρείου μου και εμού δεν είναι αντικείμενο φιλοσοφίας αλλά πολύ πιο σοβαρό..
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑυτά που γράφουν οι Υπουργικές αποφάσεις και οι συμβάσεις δεν δεσμεύουν μόνο εμάς..δεσμεύουν και τα Ταμεία..αν δεν κάνω λάθος θα έπρεπε να μας πληρώνουν κάθε μήνα ή 45 ημέρες..παρ'ολα αυτά μας χρωστάνε 18 μήνες ο ΟΠΑΔ και 4 το ΙΚΑ..οπότε δεν σέβομαι ούτε και εγώ τις συμβάσεις τους (πόσο μάλλον τις Υπουργ. αποφάσεις)..ευτυχώς δεν είμαι ό μόνος που τα πιστεύει και τα εφαρμόζει αυτά (όσον αφορά τον ΟΠΑΔ τουλάχιστον)..Με όλο το θάρρος, η επιβίωση του Ιατρείου μου και εμού δεν είναι αντικείμενο φιλοσοφίας αλλά πολύ πιο σοβαρό..
--- Τέλος παράθεσης ---
Aγαπητέ συνάδελφε, επειδή έχω κι εγώ τις ίδιες αγωνίες, σου μεταφέρω αυτά που έζησα τους τελευταίους τρεοις μήνες σχετικά με τη διεκδίκηση των οφειλομένων από τον ΟΠΑΔ. Στην Ξάνθη έγινε ολόκληρη κινητοποίηση για δικαστική διεκδίκηση. Και ήταν αυτή η στάση μας διότι σε μία μικρή πόλη δεν μπορείς να αρχίσεις να κόβεις αποδείξεις αν δεν το κάνουν όλοι οι γιατροί της ειδικότητάς σου. Επίσης κόβοντας αποδείξεις θα οδηγήσεις τον κόσμο να σε επισκέπτεται μόνο όταν έχει σοβαρό πρόβλημα - για να γράφει φάρμακα να είσαι σίγουρος ότι πάντα θα βρεθεί κάποιος καλοθελητής που θα κόψει χαρτάκι. Αυτούς τους μοχλούς χρησιμοποιεί ο ΟΠΑΔ και ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει και το ΙΚΑ (αλλά και ο ΕΟΠΥΥ) για να μας μαντρώσει. Είναι δύσκολη η απόφαση της ελευθερίας και πάντως κοστίζει πολύ. Σε όλους.
Ωφελέειν:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑυτά που γράφουν οι Υπουργικές αποφάσεις και οι συμβάσεις δεν δεσμεύουν μόνο εμάς..δεσμεύουν και τα Ταμεία..αν δεν κάνω λάθος θα έπρεπε να μας πληρώνουν κάθε μήνα ή 45 ημέρες..παρ'ολα αυτά μας χρωστάνε 18 μήνες ο ΟΠΑΔ και 4 το ΙΚΑ..οπότε δεν σέβομαι ούτε και εγώ τις συμβάσεις τους (πόσο μάλλον τις Υπουργ. αποφάσεις)..ευτυχώς δεν είμαι ό μόνος που τα πιστεύει και τα εφαρμόζει αυτά (όσον αφορά τον ΟΠΑΔ τουλάχιστον)..Με όλο το θάρρος, η επιβίωση του Ιατρείου μου και εμού δεν είναι αντικείμενο φιλοσοφίας αλλά πολύ πιο σοβαρό..
--- Τέλος παράθεσης ---
Aγαπητέ συνάδελφε, επειδή έχω κι εγώ τις ίδιες αγωνίες, σου μεταφέρω αυτά που έζησα τους τελευταίους τρεοις μήνες σχετικά με τη διεκδίκηση των οφειλομένων από τον ΟΠΑΔ. Στην Ξάνθη έγινε ολόκληρη κινητοποίηση για δικαστική διεκδίκηση. Και ήταν αυτή η στάση μας διότι σε μία μικρή πόλη δεν μπορείς να αρχίσεις να κόβεις αποδείξεις αν δεν το κάνουν όλοι οι γιατροί της ειδικότητάς σου. Επίσης κόβοντας αποδείξεις θα οδηγήσεις τον κόσμο να σε επισκέπτεται μόνο όταν έχει σοβαρό πρόβλημα - για να γράφει φάρμακα να είσαι σίγουρος ότι πάντα θα βρεθεί κάποιος καλοθελητής που θα κόψει χαρτάκι. Αυτούς τους μοχλούς χρησιμοποιεί ο ΟΠΑΔ και ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει και το ΙΚΑ (αλλά και ο ΕΟΠΥΥ) για να μας μαντρώσει. Είναι δύσκολη η απόφαση της ελευθερίας και πάντως κοστίζει πολύ. Σε όλους.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτά που έγιναν στη Ξάνθη τα γνωρίζω και τα ζηλεύω..μακάρι και εδώ στην Αθήνα να δρούσαμε ομαδικά (όπως κάνουν πάντα και οι Φαρμακοποιοί) αλλά όπως αναφέρεις πάντα υπάρχουν "καλοθελητές" που διασπούν την "Ισχύ εν τη ενώσει" του Ιατρικού κόσμου...όσο για τους ασθενείς αναγνωρίζω όλες τις συνέπειες (άμεσες και έμμεσες) αλλά εδώ που φτάσαμε δυστυχώς είναι σχεδόν μονόδρομος η απόφαση...αν δεν πληρωθεί κάποιο ποσό από το ΙΚΑ μέχρι τέλη Ιουνίου προσωπικά θα ενδώσω (αν και πίστεψέ με δεν μου αρέσει για πολλούς λόγους κάτι τέτοιο) και θεωρώ ότι ίσως θα έπρεπε να το σκεφτούν σοβαρά και άλλοι συνάδελφοι..(άλλωστε αν δεν αντιδρούμε σε τίποτα ποτέ, καλά κάνουν και μας μαντρώνουν είτε με το ΙΚΑ είτε με τον ΕΟΠΥΥ)..
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση