Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ

<< < (46/76) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςκαι χαιρομαι ιδιαιτερως με το οριο των 80 γιατι εσεις οι παθολογοι πρεπει επιτελους να παψετε να θυσαυριζετε απλα με συνταγογραφηση. τωρα επιτελους ερχονται και σε εμας για συνταγογραφηση, ασθενεις. γιατι ειναι τελειως αδικο ενας ορθοπ να αποφασιζει αγωγη για οστεοπορωση και μετα ο ασθενης να πηγαινει στον παθ να γραφει τα φαρμακα και ετσι ο ορθ να περνει μια επισκεψη κ ο παθ 11 , το χρονο. ασε που δεν υπαρχει πουθενα νομος που να λεει πως ενας ιατρος δεν μπορει ναγραφει ολα τα φαρμακα αλλα μονο της ειδικοτητας του. πουθενα!!! και επισης κανενας νομος δεν διαχωριζει τα φαρμακα αναλογα την ειδικοτητα. οποτε νομικα καλυπτεται ο καθε ιατρος να γραφει ΟΛΑ τα φαρμακα. οπως και να εχει τονα υπαρχει οριο επισκεψεων ειναι θεμιτο ωστε να αποφευγεται η σπαταλη (σιγουρα ολοι θα εβαζαν και ...φιλους και συγγενεις οτι και καλα ερχοντια καθε μηνα στο ιατρειο, κακα τα ψεματα) και επισης ετσι η δουλεια μοιραζεται σε ολους τους ιατρους και νεους και παλιους και παθολογους και μη.

--- Τέλος παράθεσης ---
Συνάδελφε έχεις δίκιο για εμάς τους Παθολόγους. Πράγματι μία μεγάλη μερίδα εξ' ημών ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη συνταγογραφία - και τα προσαρτήματα αυτής (γνωματεύσεις, διπλώματα κ.λ.π.). Εμείς διολισθήσαμε σε αυτήν την κατάσταση όντες εν μέρει δικαιολογημένοι αφού έπρεπε να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Όσο όμως εξειδικεύονται γενικοί γιατροί, θα πρέπει σιγά-σιγά να οπισθοχωρούμε στα της ειδικότητάς μας. Όσο για το παράδειγμα της οστεοπώρωσης, πάλι θα πω ότι επειδή άπτεται μείζονος ζητήματος της ΠΦΥ καλό θα ήταν να αποτελούσε αντικείμενο κατά κόρον των γενικών γιατρών. Παρόλα αυτά, πάλι εξαιτίας κυρίως της ανεπάρκειας του συστήματος, εμπλέκονται παθολόγοι, ορθοπαιδικοί, γυναικολόγοι, ενδοκρινολόγοι. Εν κατακλείδι θα έλεγα ότι ο ασθενής χρειάζεται ένα γιατρό, όποιος και να είναι, αρκεί να ξέρει το πρόβλημά του και να σκύψει να το λύσει.
Για τις δε συνταγές των παθολόγων θα σου αναφέρω μερικά παραδείγματα και σχολίασε εσύ, αν θέλεις, τι θα έκανες.
1) Γιατρέ, πήγα στον καρδιολόγο να γράψω τα φάρμακα και έχει ουρά 15 άτομα. Σε παρακαλώ γράψε τα... - Καλά, θα σου τα γράψω για αυτό το μήνα, αλλά τον άλλο μήνα να φροντίσεις να κλείσεις έγκαιρα ραντεβού στο γιατρό σου...
2) Γιατρέ, ο ενδοκρινολόγος μου έδωσε αυτό εδώ (δείχνει θυροξίνη που κάνει ένα ευρώ) και τώρα πρέπει να περιμένω 20 μέρες για να βρω ραντεβού στο ιατρείο του... - Πότε σου είπε να ελεγχθείς; - Σε έξι μήνες... - Πήγαινε και πάρτο από το φαρμακείο, πιο πολύ βενζίνη καις για να ρθεις σε μένα να με παρακαλέσεις.
3) Γιατρέ ο ορθοπαιδικός μου έδωσε ένα φάρμακο για την οστεοπώρωση να το παίρνω κάθε βδομάδα. Όμως είναι του ΙΚΑ και ανοίγει το ιατρείο του μόνο απόγευμα που εγώ κοιτάζω τα εγγονάκια μου... Εσύ που είσαι και πρωί, γράψε μου το... - Καλά, αλλά θα φροντίσεις να κλείνεις ραντεβού μέσα στα 80 που δικαιούμαι για να μην πληρώνεις για αυτό το πράγμα.

Και μία λεπτομέρεια: Από τις 100 συνταγές μου περισσεύουν οι 65-70 διότι στο ιατρείο, όποως και στα περισσότερα ιατρεία παθολόγων εκτός ΙΚΑ, οι ασθενείς πηγαίνουν να εξετασθούν και όχι να γράψουν φάρμακα. Ο λόγος είναι ο προφανής: Ποτέ δεν εξετάζονται στο ΙΚΑ, στα δε ιατρεία των μόνιμων του ΙΚΑ οι τιμές είναι σχεδόν απαγορευτικές. Άρα λοιπόν μία επίσκεψη ΙΚΑ = μισή ώρα ιατρική δουλειά από κάποιο γιατρό που θέλει να είναι εντάξει με τον εαυτό του και τον άρρωστο. Και σε ρωτώ: Ο γιατρός αυτός, κατά την άποψή σου, δε δικαιούται μέσα σε λογικά πλαίσια (αυτά που έθεσε το υπουργείο για το ΙΚΑ) να αναζητήσει μία πρόσθετη απολαβή σε πολύ λογικά επίπεδα;

anetos:
η οστεοπορωση δεν γραφεται με ω αλλα με ο....
και ειναι απαραδεκτο να ασχολουνται παθολογοι και γυναικολογοι με την οστεοπορωση. μονο οι ορθοπαιδικοι ξερουν και αντιμετωπιζουν τα αποτελεσματα της οστεοπορωσης. το κακο ειναι πως οι περισσοτεροι παθολογοι νομιζουν πως ειναι ειδικοι σε ολα και απλα γραφουν τα απαντα. ευτυχως υπαρχει το οριο των 80 επισκεψεων και επιτελους γεμιζουν και τα δικα μας ιατρεια, και οχι μονο των παθολογων.
δημοσιο βλεπω 5 το μηνα και ο παθολογος απεναντι 150...
ικα ομως βλεπω 80 οσο και ο παθολογος. και ναι αξιζουν και οι μη παθολογοι να βλεπουν κοσμο και οχι μονο οι παθολογοι. ειναι απαραδεκτο να κοβουν χρημα οι παθολογοι απλα επειδη αντιγραφουν συνταγες των ειδικων αλλων ειδικοτητων που κοπιαζουν για να δωσουν μια συνταγη και κοβουν ενα χαρτακι μια επισκεψη και στη συνεχεια ο παθολογος ολο μουρη κοβει 11 επισκεψεις. και θα το ξαναπω πως δεν υπαρχει κανενας νομος που απαγορευει καποιον ιατρο να γραφει φαρμακα. δεν υπαρχει νομος που να διευκρινιζει πια φαρμακα μπορει ο καθε ιατρος να γραφει. αστικος μυθος ειναι το οτι και καλα μονο οι παθολογοι γραφουν τα παντα. ξερω ειδικο γυναικολογο και ειδικο ορθοπαιδικο που γραφουν 10+ χρ τα παντα. τα παντα. μονο και μονο για να κοβουν χαρτακια δημοσιου. και εγω εχω γραψει κατα καιρους χαπια για πιεση καρδια κτλ του παπου μου και εκτελεστηκαν κανονικοτατα απο τα φαρμακεια. και σε ερωτηση μου προς το υπουργειο αλλα και τον ΠΙΣ, εγγραφως, για το αν απαγορευεται να συνταγογραφω ορισμενα φαρμακα, ουδεμια απαντηση ελαβα.

fanisgp:
συναδελφε ας ειχα εγω τις μιζες απ΄τα υλικα που χρησιμοποιειται και σου χαριζω ολη την συνταγογραφηση.και με μούρη και χωρις μούρη.δεν καταλαβα, οταν εκανες ειδικοτητα σκεφτοσουν τα χαρτακια του δημοσιου?αν διαβασεις συμβαση ΟΑΕΕ ή ΙΚΑ γραφει ξεκαθαρα οτι πρεπει η καθε ειδικοτητα να συνταγογραφει.στην περιοχη μου καρδιολογος που εγραφε ψυχιατρικα φαρμακα πληρωσε τις συνταγες απ'την τσεπη του.αυτά βλεπουν οι οποιοι κυβερνωντες,την φαγωμαρα μεταξυ μας και μας γα...νε καθημερινα. 

anetos:
μιζες απο υλικα λαμβανουν 10 ορθ σε ολη την ελλαδα. δηλαδη οι διευθυντες του εσυ και οι καθηγητες. οι ιδιωτες και ειδικα οι νεοι ιατροι ΔΕΝ εχουμε χειρουργεια. για να χειρουργηθει καποιος απο μενα θα πρεπει να πληρωσει κλινικη , αναισθ, κτλ ενω παει σοτν καθηγητη στο δημοσιο νοσοκομειοα κια με λιγοτερα λεφτα φακελακι, κανει τη δουλεια του. οποτε τα ιδιωτικα χειρ εχουν πεθανει. ακομα και οι παλιοι ιατροι πλεον εχουν χασει το 80% της δουλειας τους. οποτε ξεκολα. δεν εχουμε υλικα και μιζες. ελεος με αυτη την καραμελα. επισης η συμβαση οαεε δεν αναφερει ποια φαρμακα μπορει να γραψει ο καθενας. τι θα πει φαρμακο ειδικοτητας κτλ? ποιος ορισε ποιο ειναι ποιας ειδικοτητας? κανεις επισημως. οχι φυσικα δεν σκεφτομουν τα χαρτακια δημοσιου αλλα τωρα που εχω βγει στην αγορα βλεπω την απαραδεκτη κατασταση οι παθολογοι να κοβουν χρημα που θα επρεπε να μοιραζεται σε ολους μας. οι παθολογοι να πλουτιζουν διχως να κουραζονται και οι υπολοιποι να λοιμοκτονουν. επι της ουσιας την επισκεψη που θα επρεπε να παρει ο καρδιολογος ο ορθοπαιδικος κτλ, την λαμβανουν οι παθολογοι και αυτο ναι ειναι αδικο.

Giansymos:
Επειδή το πρόβλημα του καθενός από εμάς είναι πώς θα κόψει χαρτάκια, αυτό δείχνει και πόσο άχρηστα είναι τα περισσότερα ιδιωτικά ιατρεία! Καλό θα ήταν να ασχολούμασταν και λίγο με το να εξασκούμε ιατρική! Οστεοπόρωση εκτός από ω παίρνει και τόνο...αστειεύομαι! Μήπως πρέπει να σταματήσουμε όλοι να κόβουμε χαρτάκια, ωστε να μας σεβαστούν λίγο παραπάνω οι ασθενείς μας? Πάντως ο υπουργός που θα λύσει το θέμα της συνταγογράφησης θα είναι θεός! Γιατί να μην γίνεται δωρεάν και να καλοπληρώνεται η σωστή και στοχευμένη διάγνωση? Ίσως να πληρώνεται αλλοίως η εξέταση, ιδίως όταν συνοδεύεται από λίγα φάρμακα σαν θεραπεία. Δεν βλέπω φώς για τα ιατρεία. Ειδικά αν ο ΕΟΠΥ κόψει κανά μισθό 600 ευρώ μεικτα!!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση