Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ

<< < (47/76) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Χαίρομαι που η συζήτηση έβγαλε πολλά στην επιφάνεια...... και χαίρομαι που η νέα εγκύκλιος πέρασε στο ντούκου....

Φυσικά ούτε λόγος για τις τρίμηνες, επιμονή στις 100 συνταγές (με 3 φάρμακα/συνταγή) για 80 ασθενείς, οι βελόνες για την ινσουλίνη είναι αναλώσιμα (τρέχα στο γιατρό του ΙΚΑ), τους γενικούς ιατρούς τους ξεχάσανε....ΕΛΕΓΕΙΑ, Ένωση, Κολέγιο, Καληνύχτα.....αντανακλαστικά μηδέν....

Και φυσικά όλα είναι φυσιολογικά..... Γιατί αυτό επιβεβαιώνει το παρακράτος που υπάρχει από μέσα....

Φίλος μου φαρμακευτικός αντιπρόσωπος, και του έλεγα "πες μου σε παρακαλώ, δεν είναι χαζό το ΙΚΑ να προτιμά να πληρώνει 3-5 γιατρούς επίσκεψη για να γράψει στο τέλος τα φάρμακα του ο ασθενής, όταν θα μπορούσε να τα γράφει ένας και να πληρώνει μια επίσκεψη; Είναι σαν να πληρώνει μια ακόμη συνταγή στις επισκέψεις.... γιατί όσο περισσότερα φάρμακα παίρνει ένας ασθενής τόσο πιο πολύ θα κυνηγήσει να τα γράψει. Και δεν είναι παρανοϊκό να σου απαγορεύει ανεπίσημα τις τρίμηνες συνταγές όπου πληρώνει μια επίσκεψη και ο ασθενείς έχει συνταγή στα χρόνια φάρμακα για τρεις μήνες;"

Και μου σκάει το παραμύθι...:
"Ο Ρορβέρτος είναι μαριονέτα και μάλιστα αναλώσιμη και θα υπογράφει τα πάντα από όσα του "επιτρέπουνε" να υπογράφει....
Και ο στόχος είναι πριν λειτουργήσει ο ΕΟΠΥΥ (που μακάρι να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2012) να έχουν μείνει ελάχιστοι γιατροί του ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ στο σύστημα και μόνο αυτοί που δεν ενοχλούν.  Κοίταξε να δεις τι γίνεται, και θα καταλάβεις: Εγώ έχω μια εταιρία με φασόν φάρμακα και με λένε Καραμήτσο. Έχω πιάσει 10,20,30 γιατρούς του ΙΚΑ και κάνω τζίρο κάτι τρελά νούμερα. Πιστεύεις ότι θα αφήσω να ανοίξει το σύστημα και να μπούνε άλλοι στο παιχνίδι; όχι βέβαια. Πρέπει να φαίνεται ότι το σύστημα είναι ανοιχτό για να μην παραπονούνται οι ασθενείς και να μην σηκώνουν κεφάλι οι γιατροί του ΙΚΑ με απεργίες αλλά ο τζίρος πρέπει να παραμείνει σταθερός. Και πως θα γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει περιορισμός στις συνταγές. Γιατί οι συνταγές είναι επιταγές για μένα και ο υπογράφων πρέπει να είναι δικός μου. Άσε να πληρώνει το ΙΚΑ επισκέψεις μέχρι να καταλάβει ότι είναι καλύτερα να γυρίσει στο παλαιό σύστημα με τους μετρημένους γιατρούς που μπορώ να ελέγχω με μια διακοπή της σύμβασης.... Η διοίκηση του ΙΚΑ είναι δικοί μου...Τέλος."

Φυσικά, ένας διοικητής ασφαλιστικού ταμείου, είναι δύσκολο να επιλέξει τρεις ειδικότητες, να τις κάνει οικογενειακούς γιατρούς, να τους αφήσει ελευθερία συνταγών και επισκέψεων πληρώνοντας με το κεφάλι ανά 4μηνο και μόνο με ηλεκτρονική συνταγογραφία, και να κάνει τις επισκέψεις στις άλλες ειδικότητες 40 επισκέψεις και με 50 συνταγές το δίμηνο.
Θα του κόστιζε λιγότερο και θα εξυπηρετούσε όλους τους ασφαλισμένους;
Θα ήταν δύσκολο να στέλνει μέσο κόστος/ασθενή κάθε τετράμηνο στο γιατρό και να του λέει "μαζέψου γιατί το επόμενο τετράμηνο βγαίνεις;"

Αλλά νομίζουν ότι είμαστε αφελείς και πιστεύουμε ότι δεν είναι ικανοί να οργανώσουν τις υπηρεσίες του ταμείου τους για τους ασφαλισμένους τους. Πουλημένοι είναι.

Ο στόχος είναι να κλείσουν τα μισά τουλάχιστον ιδιωτικά ιατρεία στην επόμενη διετία. Θα μείνουν μόνο όσοι μπορούν να λαμβάνουν παράλληλες αποδοχές από τον Καραμήτσο παραπάνω. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςη οστεοπορωση δεν γραφεται με ω αλλα με ο....

--- Τέλος παράθεσης ---
Έχεις δίκιο συνάδελφε και σε ευχαριστώ για τη διόρθωση.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑλλά νομίζουν ότι είμαστε αφελείς και πιστεύουμε ότι δεν είναι ικανοί να οργανώσουν τις υπηρεσίες του ταμείου τους για τους ασφαλισμένους τους. Πουλημένοι είναι.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτά που δεν τόλμησα να πω τα είπε ο Δημήτρης. Sweet dreams, κι από μένα...

dimipap73:
Τέθηκε μεταξύ των αλλων θέμα γαι την οστεοπόρωση.Η οστική πυκνότητα των ιστών εχει σχέση με την διακίνηση του ασβεστίου ,την αποβολή του απο τυς νεφρούς, την απορόφηση απο το έντερο,την επιδραση της ενεργού βιταμίνης d,την υγεία του θυροειδούς ,την επάρκεια των παραθυροειδών , τα οιστρογόνα, τα ανδρογόνα ,διαταραχές του αιμοποιητικού ιστού.Τωρα λοιπόν συνάδελφε με το ψευδόνυμο ΑΝΕΤΟΣ κοιτάξου στον καθρεφτη και πες στον εαυτό σου ποσα απο τα παραπάνω σου φαίνονται εξωτικά κα βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα για το ποιος πρέπει να ασχολείται με την οστεοπόρωση χωρίς να είναι αναγκαίο να μας το κοινοποιήσεις.         Οσον αφορά το που πρέπει να γράφουν τα φάρμακα οι ασθενείς αν θέλεις να μιλήσουμε με όρους marketing ο σκοπός σου μάλλον δεν θα πρεπει να είναι να υποκλέψεις μια δυο συνταγές απο τον γείτονα παθολόγο αλλα να γίνεις μέσα απο τα δείγματα γραφής της δουλειάς σου αυτός που θα  αποφασίζει για το τι φάρμακα θα πάρει ο ασθενής και οχι αυτός που τα αντιγράφει-βαλε δηλαδή λίγο πιοψηλά τον πήχη(αληθεια πως γραφεται ο πηχης?)Τ οτε θα δείς οτι οι 150 συνταγές στο δημόσιο θα ειναι δουλειά μιας καλής βδομάδας

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑλλά νομίζουν ότι είμαστε αφελείς και πιστεύουμε ότι δεν είναι ικανοί να οργανώσουν τις υπηρεσίες του ταμείου τους για τους ασφαλισμένους τους. Πουλημένοι είναι.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτά που δεν τόλμησα να πω τα είπε ο Δημήτρης. Sweet dreams, κι από μένα...

--- Τέλος παράθεσης ---

Ε... μα τους αλήτες... Θα κάνει το ΙΚΑ διασταύρωση να βρει εάν έδωσες παραπάνω από 100 συνταγές σε αυτούς τους 80 ογδόντα που σου επιτρέπει για να σε βγάλει από τη λίστα.
Τι θα κάνεις δηλαδή όταν δεις το 70χρονο να σου λέει "Παίρνω παιδί μου 3 φάρμακα για την πίεση, 2 φάρμακα για το σάκχαρο και 2 κολλύρια για το γλαύκωμα"; Θα του πεις πάρε το μπαστούνι σου και τρέχα στον καρδιολόγο, στο διαβητολόγο και στον οφθαλμίατρο; Να το κάνει πρώτα στη μάνα του ο Ροβέρτος και όχι στους άλλους. Και μην βγει κανένας οφθαλμιατρος να μου πει ότι πρέπει να μετράει την πίεση στα μάτια κάθε μήνα, γιατί στο ΕΣΥ για να κλείσεις ραντεβου για μέτρηση οφθαλμικής πίεσης θα περιμένεις τουλάχιστον 6 μήνες. Και αν εγώ μετράω την οφθαλμική πίεση σε κάθε επίσκεψη, τι πρόβλημα έχει το ΙΚΑ, του χαλάω την πιάτσα;

Όταν οι δικοί του γιατροί που έληξε η σύμβαση τους με το ΙΚΑ καταθέτανε Φεβρουάριο και Μάρτιο χαρτάκια για 18.000 ευρώ το μήνα, τον είδατε να πει τίποτα; Τα τζιμάνια των διασταυρώσεων του δεν είχανε μυαλό να το προβλέψουν;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση