Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣχετικά αναφέρει και η νέα εγκύκλιος 43/24-6-2011 του ΙΚΑ (εδάφιο Δγ).
--- Τέλος παράθεσης ---
Το ίδιο τεκμαίρεται και από το κατά τι προγενέστερο έγγραφο της Διεύθυνσης Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ (Αρ. πρωτ. Γ32/676/20-06-2011) που επισημαίνει στην αρχή της δεύτερης σελίδας του: "Διευκρινίζεται ότι οι ιατροί που έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν τη μορφή αυτή του παραπεμπτικού (σημ.: αναφέρεται στο ηλεκτρονικό παραπεμπτικό) θα εξακολουθούν να διατηρούν το μπλοκ εξετάσεων υψηλού κόστους που τους έχει διανεμηθεί σε περίπτωση αδυναμίας λειτουργίας του συστήματος"
Denominator:
Παραθέτω από την τελευταία εγύκλιο 43/24-06-2011 του ΙΚΑ:
...
ΙΙ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Αναγραφή και έγκριση διαγνωστικών εξετάσεων στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης
Α. Ο κάθε γιατρός μπορεί να παραγγείλει εξετάσεις που έχουν σχέση με την ειδικότητα του και ειδικότερα :
α) Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας μπορούν να παραγγέλλουν Ενδοκρινολόγοι, Ορθοπαιδικοί, Ρευματολόγοι, Γυναικολόγοι, Φυσίατροι
β) TRIPLEX καρδιάς οι Καρδιολόγοι
γ) TRIPLEX αγγείων οι Αγγειοχειρουργοί, Νευροχειρουργοί, Χειρουργοί, Νευρολόγοι, Φυσίατροι (καθένας για την ειδικότητά του)
δ) Φυσικοθεραπείες οι Ορθοπαιδικοί, Φυσίατροι, Ρευματολόγοι, Νευρολόγοι.
...
Σύμφωνα με το ΙΚΑ, οι ιατροί ΠΦΥ δεν μπορούν να διαγνώσουν και να παρακολουθήσουν ένα περιστατικό π.χ. με περιφερική αγγειακή νόσο (καμία σχέση με αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, δυσλιπιδιαμία, μεταβολικό σύνδρομο κ.λ.π.) - για να μη μιλήσω για οστεοπόρωση.
bpikou:
Μία ερώτηση σχετικά με τα παραπεμπτικά υψηλού κόστους: υπάρχει εγκύκλιος που να αναφέρει πόσα δικαιούμαστε για κάθε μήνα? Γιατί στο δικό μου ΙΚΑ (περιοχή Αττικής) μου είπαν μέχρι ένα! Από την άλλη θέλουν τις κάθε τύπου εξετάσεις (ακτινογραφίες, υπερηχογραφήματα, αιματολογικές, ορμονολογικές κ.α..) να γράφονται σε διαφορετική σελίδα του παραπεμπτικού!
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜία ερώτηση σχετικά με τα παραπεμπτικά υψηλού κόστους: υπάρχει εγκύκλιος που να αναφέρει πόσα δικαιούμαστε για κάθε μήνα? Γιατί στο δικό μου ΙΚΑ (περιοχή Αττικής) μου είπαν μέχρι ένα! Από την άλλη θέλουν τις κάθε τύπου εξετάσεις (ακτινογραφίες, υπερηχογραφήματα, αιματολογικές, ορμονολογικές κ.α..) να γράφονται σε διαφορετική σελίδα του παραπεμπτικού!
--- Τέλος παράθεσης ---
Η τελευταία εγκύκλιος (43/24-06-2011) περιγράφει τα υψηλού κόστους παραπεμπτικά και θέτει όριο εξετάσεων ανά ασθενή (και όχι στο σύνολο κάθε μήνα). Πρόκειται προφανώς για παρανόηση των διατάξεων από τον υπάλληλο που έκανε την ενημέρωση. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, πράγματι, η ίδια εγκύκλιος θέτει το ζήτημα όπως το περιγράφετε (διαφορετικά παραπεμπτικά για διαφορετικό τύπο εξετάσεων).
bpikou:
Όταν πήγα στο ΙΚΑ της περιοχής μου, να ζητήσω παραπεμπτικά, μου έδωσαν μόνο ένα "υψηλού κόστους". Στην εγκύκλιο που αναφέρεται (24.06.2011) λέει:
θα πρέπει να αναγράφονται:
α) είτε στο ειδικό έντυπο εξετάσεων «ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ» ((έντυπο υψηλού κόστους), με αρ. τυποποίησης 120105051
β) είτε στο απλό έντυπο παραπομπής για εξέταση (Γενικό Έγγραφο Γ32/648/9.6.2011)
γ) είτε στο έντυπο παραπομπής για εξέταση, που διαθέτουν όσοι γιατροί συνταγογραφούν ηλεκτρονικά (Γενικό Έγγραφο Γ32/676/20.6.20011).
Το έντυπο β) τι ακριβώς είναι; μας το δίνουνε και αυτό;
Συγγνώμη που ρωτάω εσάς αλλά φαίνεστε πολύ πιο ενημερωμένοι από κάποιους " αρμόδιους" :)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση