Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ
Denominator:
Αγαπητοί ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.
Δέκα και μία μέρες έμειναν.
Κρατήστε γερά.
Από 1/8 μπορείτε να ξανααρρωστήσετε.
Ο γιατρός (σας)
Δημήτρης Μακρέας:
Πριν από λίγο μόνο καιρό , αρκετοί βιάστηκαν να πανυγηρίσουν το "άνοιγμα της πόρτας".
Οι σκεπτικιστές, όσοι δηλαδή υποστηρίζαμε , ότι το υπουργείο υγείας έχει χεσμένη την ΠΦΥ και τις ανάγκες των ασφαλισμένων, λοιδορηθήκαμε.
Κάποιοι βιάστηκαν να βαρέσουν παλαμάκια στην ίδρυση επιτέλους της ΠΦΥ στην Ελλάδα.
Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε κάποια καινούργια εκτίμηση για την ΠΦΥ αλλά Λοβέρδο!
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠριν από λίγο μόνο καιρό , αρκετοί βιάστηκαν να πανυγηρίσουν το "άνοιγμα της πόρτας".
Οι σκεπτικιστές, όσοι δηλαδή υποστηρίζαμε , ότι το υπουργείο υγείας έχει χεσμένη την ΠΦΥ και τις ανάγκες των ασφαλισμένων, λοιδορηθήκαμε.
Κάποιοι βιάστηκαν να βαρέσουν παλαμάκια στην ίδρυση επιτέλους της ΠΦΥ στην Ελλάδα.
Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε κάποια καινούργια εκτίμηση για την ΠΦΥ αλλά Λοβέρδο!
--- Τέλος παράθεσης ---
έφτασεεεεε.......
Λοιπόν..... Εγώ την θεωρώ ακόμη σημαντική. Και η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι έδωσε σε πολλούς ασφαλισμένους του ΙΚΑ να γνωρίσουν τι έχαναν μέχρι σήμερα. Δεν το ονόμασα ΠΦΥ όμως. Ήταν σίγουρα ένα βήμα μπροστά, με λεπτομέρειες αψυχολόγητες, και μισό βήμα πίσω.
Δεν ξερω τι θα κάνει ο ΕΟΠΥΥ αλλά για μένα ήταν ένα μέτρο ατελές αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση.
Τι έκανα εγώ:
- Προσπάθησα να μην κάνω αρπαχτή. Έβαλα ραντεβού από την 1 Απριλίου.
- Μοίρασα τα 80 άτομα σε όλο το μήνα: Στην αρχή μου δεν έφτανε με τίποτα τις 20 ημέρες, τώρα πιάνει όλο το μήνα.
- Δεν έβαλα γραμματέα, αλλά έβλεπα τους ασθενείς να τους γνωρίσω.
- Δεν έγραφα συνταγές από άλλους συναδέλφους αλλά ούτε και δανεικά.
- Ενημέρωνα τους ασθενείς ότι αν τους τύχει κάτι επείγον, να έρθουν να τους δω χωρίς να πληρώσουν, έστω κι δεν θα μπορούσα να γράψω φάρμακα ή εξετάσεις. Ειδικά, εξετασεις σε επειγοντα οι ασθενείς του ΙΚΑ ειναι μαθημένοι να τα πληρώνουν.
- Πάντα ενημέρωνα ότι δεν είμαι ιατρός του ΙΚΑ και ότι υπάρχουν περιορισμοί σε αριθμό ατόμων, αναλώσιμα και συνταγές που το ΙΚΑ τις βάζει.
- Έδινα και δίνω τρίμηνη συνταγη αποκλειστικά από το e-syntagografisi και οι ασθενείς την μάθανε και την ζητάνε πλέον, έχει λίγο παραπάνω δουλειά, κερδίζει όμως το ΙΚΑ και όχι ο Καραμήτσος και μπορώ να δω περισσότερα άτομα το τρίμηνο. Επισήμως, το ΙΚΑ δεν τις έχει απαγορέψει σε καμιά εγκύκλιο.
- Προσπάθησα (στα πλαίσια του εφικτού) να μην ακολουθήσω την λογική ("διάλεξε τρία φάρμακα να σου γράψω") αλλά να αλιεύσω επισκέψεις χωρίς φαρμακα για να καλύψω και αυτούς που χρειάζονται 3 ή 4 συνταγές.
- Προσπάθησα να αναπτύξω όλο το φάσμα της γενικής ιατρικής και συνεχίζω. Και ο θεός βοηθός.......
Ξέρεις όπως σου παίζουν την λύρα χορεύεις. Απλά, σήμερα οι ασθενείς του ΙΚΑ γνωρίζουν και μια άλλη επιλογή.
αααα να μην ξεχάσω: Είμαι από τους φανατικούς που θεωρούν ότι το 80 άτομα και 100 συνταγές πρέπει να εφαρμοστεί και στους δημόσιους υπαλλήλους..... Όπως και ο 1.5 μήνας αναμονής για να κάνουν εργαστηριακές εξετάσεις. Είμαι πάντα οπαδός της ισότητας.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤι έκανα εγώ:
- Προσπάθησα να μην κάνω αρπαχτή. Έβαλα ραντεβού από την 1 Απριλίου.
- Μοίρασα τα 80 άτομα σε όλο το μήνα: Στην αρχή μου δεν έφτανε με τίποτα τις 20 ημέρες, τώρα πιάνει όλο το μήνα.
- Δεν έβαλα γραμματέα, αλλά έβλεπα τους ασθενείς να τους γνωρίσω.
- Δεν έγραφα συνταγές από άλλους συναδέλφους αλλά ούτε και δανεικά.
- Ενημέρωνα τους ασθενείς ότι αν τους τύχει κάτι επείγον, να έρθουν να τους δω χωρίς να πληρώσουν, έστω κι δεν θα μπορούσα να γράψω φάρμακα ή εξετάσεις. Ειδικά, εξετασεις σε επειγοντα οι ασθενείς του ΙΚΑ ειναι μαθημένοι να τα πληρώνουν.
- Πάντα ενημέρωνα ότι δεν είμαι ιατρός του ΙΚΑ και ότι υπάρχουν περιορισμοί σε αριθμό ατόμων, αναλώσιμα και συνταγές που το ΙΚΑ τις βάζει.
- Έδινα και δίνω τρίμηνη συνταγη αποκλειστικά από το e-syntagografisi και οι ασθενείς την μάθανε και την ζητάνε πλέον, έχει λίγο παραπάνω δουλειά, κερδίζει όμως το ΙΚΑ και όχι ο Καραμήτσος και μπορώ να δω περισσότερα άτομα το τρίμηνο. Επισήμως, το ΙΚΑ δεν τις έχει απαγορέψει σε καμιά εγκύκλιο.
- Προσπάθησα (στα πλαίσια του εφικτού) να μην ακολουθήσω την λογική ("διάλεξε τρία φάρμακα να σου γράψω") αλλά να αλιεύσω επισκέψεις χωρίς φαρμακα για να καλύψω και αυτούς που χρειάζονται 3 ή 4 συνταγές.
- Προσπάθησα να αναπτύξω όλο το φάσμα της γενικής ιατρικής και συνεχίζω. Και ο θεός βοηθός.......
--- Τέλος παράθεσης ---
Κι εγώ προβληματίστηκα σχετικά με το χειρισμό της κατάστασης. Να τι έκανα:
- Κράτησα ορισμένα ραντεβού για τους ασθενείς μου που ούτως ή άλλως με επισκέπτονταν (πληρώνοντας) και πριν το σύστημα των 80/100.
- Όλες τις υπόλοιπες θέσεις τις άφησα ανάλογα με την προτεραιότητα (ανεξάρτητα αν επρόκειτο για επείγον ή ραντεβού).
- Τα ραντεβού τα κλείνει η γραμματεία αλλά τους ασθενείς τους βλέπω οπωσδήποτε (ακόμη και για μία επανάληψη συνταγής).
- Προσπάθησα να πείσω τους ασθενείς ότι καλό είναι να αναπτύξουμε μία υγιή σχέση ώστε να μπορούν να απευθύνονται σε μένα ανεξάρτητα από τα διαθέσιμα ραντεβού (χωρίς να χρεώνω για το παραμικρό, όπως π.χ. μία συμβουλή, μία επίδειξη εξετάσεων ή κάτι άλλο απλό).
- Προσπάθησα μέσω των τρίμηνων να πλησιάσω όσο το δυνατόν περισσότερο το όριο των 100 ώστε να επωφεληθούν όσο τοι δυνατόν περισσότεροι ασθενείς.
- Επίσης μάζεψα ασθενείς που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από άλλα ιατρεία λόγω των πολλαπλών συνταγών.
- Πάντα χρησιμοποιώ τον όρο "συνεργασία" με το ΙΚΑ και όχι "σύμβαση" (που δεν είναι, βέβαια).
Και ο Θεός βοηθός...
Δημήτρης Μακρέας:
Δημήτρη και Βασίλη την καλημέρα μου.
Το ερώτημα δεν έχει να κάνει με την ατομική αντίληψη του καθενός και το πως οριοθετείτε τη δουλειά σας στο υπάρχον σύστημα.
Έχει να κάνει με το κατά πόσο το συγκεκριμένο σύστημα, στελεχωμένο με γιατρούς άσχετους με την ΠΦΥ, απαντά στις ανάγκες σε ΠΦΥ του πληθυσμού.
Ατομικά μπορεί να κάνετε (είμαι σίγουρος για αυτό) ,εξαιρετική δουλειά.
Τι γίνεται στο σύνολο?
Με την ίδια λογική, ούτε εγώ μπορώ να βγάζω συμπεράσματα από την ατομική μου εμπειρία , για σύνολο της εργασίας που παρέχεται σε ΚΥ και ΠΙ, για το οποίο επίσης- στη γενικότητά του- πιστεύω ότι δεν έχει καμία σχέση με οργανωμένη ΠΦΥ.
Φυσικά ένας συγκροτημένος γιατρός που νοιάζεται για τον άνθρωπο που έχει απέναντί του , θα προσφέρει όπου και να βρίσκεται, με οποιοδήποτε καθεστώς εργασίας.
Μιλώντας όμως, για το σύνολο ενός συστήματος υγείας, συζητάμε για 'όλους αυτούς τους όρους και προυποθέσεις που επιβάλλουν και επιτρέπουν σε κάθε έναν από εμάς να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες, απαντώντας ταυτόχρονα στος ανάγκες του πληθυσμού.
Βεβαίως και η ατομική εμπειρία είναι πάρα πολύ χρήσιμη, αλλά τι γίνεται στο σύνολο?
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση