Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ

<< < (61/76) > >>

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΠΑΡΕΣΣΑ:
Εγώ νομίζω ότι στις τρίμηνες πρέπει να κόβεις χαρτάκια και για τους δύο επόμενους μήνες.Δηλαδή μετράνε τους επόμενους δύο μήνες στις 100 συνταγές.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγώ νομίζω ότι στις τρίμηνες πρέπει να κόβεις χαρτάκια και για τους δύο επόμενους μήνες.Δηλαδή μετράνε τους επόμενους δύο μήνες στις 100 συνταγές.

--- Τέλος παράθεσης ---
Οι τρίμηνες μετράνε κανονικά τους επόμενους μήνες αλλά "χαρτάκια" ΙΚΑ δεν δικαιολογούνται πέραν του ενός, τη στιγμή που εκδίδεται η τρίμηνη. Αυτό εξάλλου είναι και το μείζον αντικίνητρο στον ΟΠΑΔ και τα άλλα μικρότερα ταμεία (ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΑ, ΥΕΘΑ).

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςFace control στα ιατρεία;

Για να μην έχετε πρόβλημα με το ΙΚΑ, καλού-κακού ζητάτε και καμιά ταυτότητα από τους ασθενείς.
Κι αν είναι παιδί, κάνει και διαβατήριο ή πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σε έντονο ύφος η απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά:

Πειραιάς, 24-8-2011
Α.Π. 4113

Προς
τον Διοικητή του ΙΚΑ
κ. Ρ. Σπυρόπουλο

Κε Διοικητά,

Πληροφορηθήκαμε την υπ΄ αρ. Γ 32/582/3-8-2011 εγκύκλιό σας « περί ταυτοποίησης στοιχείων ασφαλισμένων κατά την ιατρική επίσκεψη », με την οποία καθιστάτε
υπευθύνους και εφιστάτε την προσοχή των ιατρών στην αυτονόητη υποχρέωσή τους ως προς την ταυτοποίηση των στοιχείων των προσερχομένων για ιατρική επίσκεψη.
Εν πάση περιπτώση, οι ιατροί θα παίζουν το ρόλο του αστυνομικού ή θα θεραπεύουν τον άρρωστο ; Στα 10 λεπτά του ραντεβού (που στην ουσία είναι 6΄, αν
λάβουμε υπόψη τα επείγοντα) μπορείτε να μας δώσετε χρονοδιάγραμμα, πότε ο ιατρός θα δει την εμφάνιση του προσερχόμενου, θα κάνει ταυτοποίηση στοιχείων, θα δει αστυνομική ταυτότητα, θα κάνει διάλογο για την αναζήτησή της και πιθανόν διένεξη για την απουσία της, θα εξετάσει τον άρρωστο, θα του γράψει συνταγή και θα του δώσει οδηγίες ;
Αν πιστεύετε ότι ο χρόνος των 6 λεπτών επαρκεί για όλα αυτά, τότε αναθέστε και άλλες ευθύνες στους ιατρούς !
Αν πιστεύετε ότι με τις ανακοινώσεις αυτές δίνετε κύρος στο έργο του ιατρού, ομοίως !
Εμείς πάντως ως Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά συστήνουμε στα μέλη μας να ασκούν την Ιατρική, βάσει της ισχύουσας Ιατρικής Νομοθεσίας και Δεοντολογίας, καθώς και της επιστημονικής τους γνώσης, οφείλουμε δε να υπερασπιστούμε την ψυχική και σωματική ακεραιότητα των μελών μας, που τυγχάνει να υπηρετούν στο Ίδρυμα, καθώς και το ιατρικό τους έργο.
Ο έλεγχος και η ταυτοποίηση των στοιχείων των ασφαλισμένων είναι έργο διοικητικό και είναι δική σας ευθύνη ποιος θα φτάσει ως την πόρτα του ιατρείου του ΙΚΑ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

Υπενθυμίζουμε ότι περιμένουμε απάντησή σας στο έγγραφό μας περί αγοράς Η/Υ από τους ιατρούς του ΙΚΑ, καθώς και οδηγίες για την συνταγογράφηση φαρμάκων της αρνητικής λίστας από τους ιατρούς.

Πηγή: ygeianet.gr

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγώ νομίζω ότι στις τρίμηνες πρέπει να κόβεις χαρτάκια και για τους δύο επόμενους μήνες.Δηλαδή μετράνε τους επόμενους δύο μήνες στις 100 συνταγές.

--- Τέλος παράθεσης ---
Οι τρίμηνες μετράνε κανονικά τους επόμενους μήνες αλλά "χαρτάκια" ΙΚΑ δεν δικαιολογούνται πέραν του ενός, τη στιγμή που εκδίδεται η τρίμηνη. Αυτό εξάλλου είναι και το μείζον αντικίνητρο στον ΟΠΑΔ και τα άλλα μικρότερα ταμεία (ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΑ, ΥΕΘΑ).

--- Τέλος παράθεσης ---

Ο Βασίλης έχει δίκιο πλην του γεγονότος ότι μήνες τώρα βλέπουν τρίμηνες αλλά δεν έχουν βγάλει κανένα γιατρό ακόμη για αυτό το θέμα, καθως όταν προσμετρήσουν τις τρίμηνες σαν τρεις πολλοί γιατροί θα βρεθούν με 200 συνταγές το μήνα. Προσωπικά, η πλειοψηφία των συνταγών που δίνω είναι τρίμηνες. Έχω κάνει ερώτημα από τα τέλη Ιούλη με το οποίο παραθέτω την νομοθεσία με την οποία ορίζεται ως τρίμηνη συνταγή και δεν έχω λάβει καμιά απάντηση με τεκμηρίωση όπως την ζητάω.

Δεν ξέρω τι θα πράξουν τελικά, αλλά η νομοθεσία έχει ως εξής:
- Το ΠΔ (ΦΕΚ Α 183) 121/2008 αναφέρει στο άρθρο 2, παρ.1 εδάφιο ι’ : «Να χορηγούν «επαναλαμβανόμενη συνταγή» τρίμηνης διάρκειας μόνο για παθήσεις της ειδικότητάς τους στους ασθενείς ασφαλισμένους που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και ακολουθούν σταθερή θεραπευτική αγωγή.…….» και την περιγράφει ως συνταγή (και όχι ως συνταγές),
- Ο νόμος 3892 (ΦΕΚ Α 189) του 2010 στο άρθρο 3, παρ. 4, διατηρεί τον ορισμό της τρίμηνης συνταγής του ΠΔ 121/2008 ως μιας συνταγής, με το χαρακτηριστικό της «επαναλαμβανόμενης», και ορίζει την τεχνική διαδικασία για τα δύο αντίγραφα της,

Τώρα έρχεται και ο χειμώνας... Εάν αποφασίσουν εν όψη ΕΟΠΥΥ, που οι δημόσιοι υπάλληλοι αρχίζουν και παίρνουν χαμπάρι τι τους περιμένει, να αφήσουν και τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ χωρίς φάρμακα, μαγκιά τους.... Πάντως, όσο πιο γρήγορα έρθει ο ΕΟΠΥΥ τόσο θα αρχίσει να ανθρωπεύουν κάτι μισάνθρωποι του ΙΚΑ καθώς θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν πως ότι μισανθρωπιά κάνουν θα την νιώσουν βαθιά οι ίδιοι στο πετσί τους.....

Viva ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ εννοούσα....)!!!!!

anetos:
ευτυχως υπαρχει το ικα απο τον φεβ και αυξησε κατα 100% το εισοδημα μου και κατα 400% τα κερδη μου. που εχουν εξαφανιστει ολοι αυτοι οι εγκαθετοι που ελεγαν πως το ικα δεν θα πληρωσει; φυσικα απο την αρχη ελεγα πως ολα αυτα τα ελεγαν γιατι εκεινοι εχαναν κατι. πχ οι ιατροιτου ικα το προνομιο το φασιστικο προνομιο να βλεπουν μονο εκεινοι ασθενεις του ικα και να συνταγογραφουν οτι τους κατεβει. το ικα ηδη μας εχει πληρωσει και απριλιο και ολα πανε καλα σε αντιθεση με τον οπαδ. αλλα τωρα θα πρεπει να παλεψουμε να πετυχουμε ιδιο συστημα με εοπυυ. ασ βαλουν οριο τις 200 επισκεψεις το μηνα αλλα σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να δεχτουμε μισθο. το μονο σιγουρο ειναι πως με μισθο κατω των 2500 ακαθαριστα, δεν συμφερει να κανεις συμβαση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση