Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ
dimipap73:
μαλλον δεν κατάλαβες αυτο που έγραψα και αυτό με λυπεί, καθως ακόμα και ο annetos μαλλον το πιασε και σταματησε να παραληρει.Εκτός θέματος τώρα
σφαλίάρα στιν αριστερή παρωπίδα σφαλίαρα και στην δεξιά ,δες τα πράγματα απο μακρυά χωρίς να ασπάζεσαι κανένα δόγμα,αλλα δες τα, μην επιτρέπεις σε κανέναν ανθρωπο και σε κανένα θεσμό να σου σστερήσει την πληροφορία και την γνώση ,διάβασε τους όλους ,κατι θα εισπράξεις απο τον καθένα.Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας δεν υπηρξα ούτε βουδιστής ουτε μαρξιστής αλλα ούτε και βρέθηκα μέσα σε εκκλησιστικούς η παρεκκλησιαστικούς κύκλους.Θα μπορούσα να σου έλεγα πολλά αλλα είμαστε εκτός θέματος, η ανάγκη όμως να εχει παιδεια ο επαγγελματίας της υγείας είναι αυτό που συζητήσαμε και αυτό τα δόγματα (οχι μόνο τα θρησκευτικα ) καμιά φορά δεν το επιτρέπουν
Zachariadis:
Ρε παιδιά,αγαπητοί συνάδελφοι ,σας παρακαλώ
μήπως μπορείται να μου εξηγήσεται μερικά πράγματα μιας και είσαστε "μεσ' στα δρώμενα"
ενώ εγώ είμαι "ψαρούκλα " και άσχετος.
Διάβασα πολλά άρθρα σ'αυτό το thread αλλα και παλι δεν καταλαβαίνω.... ???
Λοιπόν ,ως νέος ιδιώτης έκανα σύμβαση με τον ΟΠΑΔ.Εις αναμονή να μου δωθούν οι κωδικοί
για την ηλεκτρ. συνταγογράφηση (νόμιζα οτι αυτό γίνεται άμεσα ,αλλα έχει περάσει πάνω απο εβδομάδα και
το σύστημα δεν με "αναγνωρίζει"...)
1- Εφόσον πάρω τους κωδικούς θα μπορώ "αυτόματα" να βλέπω και ασθενείς του ΙΚΑ και να συνταγογραφώ σ'αυτούς ;
2- Ο ΕΟΠΥΥ θα ενσωματώσει τα το ταμεία ΙΚΑ,ΟΓΑ,ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ.Θα καταργηθεί η αυτοτέλεια των ταμείων αυτών ή
ο ΕΟΠΠΥ θα έχει απλά εποπτικό -διοικητικά κεντρικό ρόλο ;
3- Πως κάνει ιατρός σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ;Θα πρέπει να απευθυνθείς με αίτηση σε κάποια κεντρική υπηρεσία ή γίνεται
αυτόματα απ τι στιγμή που έχεις σύμβαση με τον ΟΠΑΔ ή ΟΓΑ ;
Συχνά αναφέρεται οτι πχ 20000 ιατροί έχουν ενταχθεί στο νέο σύστημα απο τους 30000 συμβεβλημένους
με τα διάφορα ταμεία ιατρούς.Πώς έγινε αυτό;; Δηλ πώς κάποιο εντάχθηκαν και κάποιοι όχι ,με αίτηση 'η αλλο τρόπο;
Μήπως η ένταξει στο σύστημα της ηλεκ.συνταγογράφησης αποτελεί και τρόπος αποδοχής σύμβασης με τον ΕΟΠΠΥ;
Φαντάζομαι πως για τους περισσότερους απο εσάς αυτές οι απορίες ίσως μοιάζουν αυτονόητες ή και αστείες.
Παρακαλώ συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΛοιπόν ,ως νέος ιδιώτης έκανα σύμβαση με τον ΟΠΑΔ.Εις αναμονή να μου δωθούν οι κωδικοί
για την ηλεκτρ. συνταγογράφηση (νόμιζα οτι αυτό γίνεται άμεσα ,αλλα έχει περάσει πάνω απο εβδομάδα και
το σύστημα δεν με "αναγνωρίζει"...)
1- Εφόσον πάρω τους κωδικούς θα μπορώ "αυτόματα" να βλέπω και ασθενείς του ΙΚΑ και να συνταγογραφώ σ'αυτούς ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Όχι! Πρέπει να συμπληρώσεις το σχετικό έντυπο και να το στείλεις με e-mail ή fax στο ΙΚΑ. Το συνάπτω στο επόμενο μήνυμα.
Mετά περιμένεις να δεις το όνομά σου στη λίστα του ΙΚΑ (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος).
Για τα άλλα στον κ. Υπουργό!
Denominator:
ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΡΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Π.Φ.Υ. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Ανοίγουμε το .doc, το συμπληρώνουμε, το σώζουμε και το στέλνουμε με e-mail ή το τυπώνουμε και το στέλνουμε με fax σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ωφελέειν:
Καλημέρα σε όλους...2 γρήγορες ερωτήσεις:
1.Χθες πληρώθηκα για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο ένα μήνα (όχι τον Φεβρουάριο αλλά τον Απρίλιο) από το ΙΚΑ της περιοχής μου. Αντί να πληρωθώ 1560 ευρώ που ήταν οι επισκέψεις του
Απριλίου, το τελικό ποσό στην επιταγή ήταν 1248 ευρώ λόγω κρατήσεων..έπειτα από ερώτηση μου, μου ανέλυσαν τα εξής:
ΑΜΟΙΒΕΣ
Aμοιβή-->1560
Eισφορές--> 207
ΣΥΝΟΛΟ 1767
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ΤΣΑΥ 207
ΦΟΡΟΣ ΕΛΕΥΘ.ΕΠΑΓΓΕΛΜ. 312
ΣΥΝΟΛΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 519
ΤΕΛΙΚΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ :1767-519=1248 >:(
Γνωρίζει κάποιος για ποιο λόγο παρακρατείται το ΤΣΑΥ (207 ευρώ), ενώ 3 μέρες πριν είχα καταβάλει κανονικά όλο
το ποσό που όφειλα για το 1ο εξάμηνο του 2011?
2.Τελικά μόνο σε εμάς έχουν πληρώσει μόνο ένα μήνα (Απρίλιο) από τους 7 ή ισχύει και σε άλλες περιοχές?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση