Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ
ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:
ταινιες και βελονες για διαβητικους που θα γραφουμαι ?στο ικα γιατι στην ηλεκτρονικη δεν υπαρχει
ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΠΑΡΕΣΣΑ:
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΑΤΟΜΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΑΤΟΜΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ
--- Τέλος παράθεσης ---
Παρέσσα εννοείς ότι το 81ο άτομο του ΙΚΑ που θα εξετάσω στο ιατρείο μου μέσα στον ίδιο μήνα, θα μπορώ να του γράψω μεν τα φάρμακα μέσω του ΙΚΑ αλλά όμως πρέπει να με πληρώσει μετρητά και ότι την απόδειξη που θα του δώσω δεν θα μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει για να πάρει πίσω τα λεφτά από το ΙΚΑ;
Παπαγεωργίου Γ:
Εγγραφή ή Είσοδοςταινιες και βελονες για διαβητικους που θα γραφουμαι ?στο ικα γιατι στην ηλεκτρονικη δεν υπαρχει
--- Τέλος παράθεσης ---
Αναλώσιμα (πχ ταινίες και βελόνες για διαβητικούς) στο ΙΚΑ δεν μπορούμε να γράφουμε… εμένα τουλάχιστον αυτό μου είπαν τηλεφωνικά.
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΑΤΟΜΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ
--- Τέλος παράθεσης ---
Παρέσσα εννοείς ότι το 81ο άτομο του ΙΚΑ που θα εξετάσω στο ιατρείο μου μέσα στον ίδιο μήνα, θα μπορώ να του γράψω μεν τα φάρμακα μέσω του ΙΚΑ αλλά όμως πρέπει να με πληρώσει μετρητά και ότι την απόδειξη που θα του δώσω δεν θα μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει για να πάρει πίσω τα λεφτά από το ΙΚΑ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό γίνεται νόμιμα; Γιατί κάτι μου λέει πως όχι, όπως διαβάζω την δι-υπουργική απόφαση.
Αλλά γυρίσαμε στο παλαιό σύστημα του ΙΚΑ με περισσότερους ιατρούς και μάλιστα δύο κατηγορίες:
α) γιατρούς του ΙΚΑ που λαμβάνουν το μισθό του ΙΚΑ+τις μίζες από τις επιτροπές για συντάξεις, 50 επισκέψεις πληρωμένες από το ίδρυμα, και φυσικά τον τσαμπουκά: "Εμένα το παραπεμπτικό των εξετάσεων δεν θέλει θεώρηση"
β) γιατρούς του ΟΠΑΔ που λαμβάνουν μόνο 80 επισκέψεις πληρωμένες από το ίδρυμα, που και ένα παραπεμπτικό για γενική αίματος να γράψουν θέλει θεώρηση.....
Και οι δύο "μπορούν" να πάρουν μαύρα και να γράφουν συνταγές σε ασθενείς με πληρωτική επίσκεψη που δεν πληρώνει το ίδρυμα, φτάνει να μην "ενοχληθεί" η διοίκηση είτε από το ασθενή είτε από "συνάδελφο" που δεν είναι ευχαριστημένος από τα μαύρα που βγάζει. Και αυτό σημαίνει ότι θα πάρει κι ο εφοριακός τη μίζα και ο βολευτής τη μίζα του και ο διοικητικός του ιδρύματος τη μίζα του εάν "στραβώσει" κάτι..... τι αγγελικός κόσμος..... δεν θέλει και πολύ μυαλό...
Για αυτό δεν θέλουμε τρίμηνες συνταγές στο ΙΚΑ έστω και ηλεκτρονικά γιατί η προκλητή ζήτηση είναι θεμιτή.
Από την στιγμή που βάζουν πλαφόν γιατί δεν αφήνουν τον ασθενή να επιλέξει επί πληρωμή τον ιατρό του εάν το επιθυμεί;
Γιατί δεν αποδεσμεύουν την συνταγογράφηση από το πλαφόν εάν θέλουν να είναι τίμιοι και ας ορίσουν άλλη τιμή πληρωμής για αμιγή συνταγογράφηση για συγκεκριμένες ειδικότητες που έχουν ρόλο οικογενειακού ιατρού;
Μήπως γιατί γιορτάζουν σήμερα;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση