Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ

<< < (18/76) > >>

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν δυο ειδών συνταγολόγια πλέον. Το ένα είδος που φέρει την στρογγυλή σφραγίδα του ΙΚΑ και 2 που δεν έχουν.
Η κύρια διαφορά τους είναι ότι αυτό με την στρογγυλή σφραγίδα είναι αυτό που χρησιμοποιείται στις μονάδες του ΙΚΑ και φυσικά ότι συνταγή γράφεται σε αυτό δεν τεκμηριώνει επίσκεψη του ασθενή στο ιδιωτικό ιατρείο του γιατρού, συνεπώς δεν προκύπτει φοροδιαφυγή. Άραγε το παίρνουν μαζί τους στο ιδιωτικό τους ιατρείο; Ρητορική ερώτηση καθώς από τις εγκυκλίους του ΙΚΑ δεν προκύπτει ότι είναι υποχρεωμένοι να το αφήνουν στην μονάδα όταν φεύγουν.
..........................
.......................................

--- Τέλος παράθεσης ---
Στο ΙΚΑ της Καβάλας που δούλεψα, ήταν πάντα ξεκάθαροι σε αυτό το θέμα: Στο τέλος της εργάσιμης ημέρας στο ΙΚΑ, έπρεπε το συνταγολόγιο να το αφήσουμε υποχρεωτικά στην Προϊσταμένη του τμήματος.

Έχω ακούσει όμως για υποκατάστημα του ΙΚΑ εκτός αυτών της Καβάλας όπου ο Ιατρός έπαιρνε το συνταγολόγιο του ΙΚΑ μαζί του, στο ιδιωτικό του Ιατρείο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...................
.............................
το ερώτημα του εφοριακού είναι το εξής: "Βλέπω συνταγή, άρα τον εξέτασες, αλλά δεν βλέπω τον ασθενή στις επισκέψεις που κατέθεσες στο ΙΚΑ. Που είναι η απόδειξη και η παρουσία του στο βιβλίο ασθενών;" Εκεί τι απαντάς, τον είδα τσάμπα;

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό το ερώτημα Δημήτρη, δεν νομίζω ότι μπορεί να σου το κάνει μόνο ο εφοριακός. Νομίζω ότι μπορεί να σου το κάνει και το ΙΚΑ. Πιθανώς ακόμη και αν κόψουμε απόδειξη να είμαστε παράνομοι.

Argirios Argiriou:
Τί γίνεται αν γράψουμε ηλεκτρονικά μια συνταγή, την εκτυπώσουμε, και ανακαλύψουμε εκ των υστέρων ότι κάναμε κάποιο λάθος και θέλουμε να την αλλάξουμε. Μπορούμε;

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος... Άραγε το παίρνουν μαζί τους στο ιδιωτικό τους ιατρείο; Ρητορική ερώτηση καθώς από τις εγκυκλίους του ΙΚΑ δεν προκύπτει ότι είναι υποχρεωμένοι να το αφήνουν στην μονάδα όταν φεύγουν...
--- Τέλος παράθεσης ---

Υπάρχουν και οι λεγόμενοι "οικογενειακοί γιατροί" στο ΙΚΑ που βλέπουν τους ΙΚΑτζίδες στο ιατρείο τους και όχι στο υποκατάστημα.
Αυτοί πάντα είχαν τα συνταγολόγια στο ιατρείο τους και τα παρέδιδαν -αντικαθιστώντας τα- όταν τα συμπλήρωναν. Εγώ, έτσι είχα δουλέψει στο ΙΚΑ (Πατησίων -Αθήνα)
Δεν ισχύει τώρα αυτό?

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υπάρχουν και οι λεγόμενοι "οικογενειακοί γιατροί" στο ΙΚΑ που βλέπουν τους ΙΚΑτζίδες στο ιατρείο τους και όχι στο υποκατάστημα.
Αυτοί πάντα είχαν τα συνταγολόγια στο ιατρείο τους και τα παρέδιδαν -αντικαθιστώντας τα- όταν τα συμπλήρωναν. Εγώ, έτσι είχα δουλέψει στο ΙΚΑ (Πατησίων -Αθήνα)
Δεν ισχύει τώρα αυτό?

--- Τέλος παράθεσης ---

Ναι, σε μερικές πόλεις της Ελλάδας ισχύει. Π.χ. στην Ξάνθη ισχύει για μερικούς Ιατρούς τουλάχιστον.

Γ Παπαγεωργίου:
«…Για τους συμβεβλημένους με τον Ο.Π.Α.Δ και τον Ο.Α.Ε.Ε γιατρούς που κατά τα ανωτέρω εξετάζουν ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ., από 1η Απριλίου 2011 τίθεται ως ανώτατο όριο επισκέψεων στα ιδιωτικά τους ιατρεία οι ογδόντα (80) επισκέψεις ανά μήνα…»

μήπως κάποιος γνωρίζει αν 80 είναι το σύνολο πρώτων και δεύτερων επισκέψεων ανά μήνα;
Ή μήπως δεν υπάρχουν δεύτερες;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση