Γενικά > Νομικά θέματα

Ανειδικευτος ιατρος στην Αθηνα

<< < (2/3) > >>

anastasios theodoridis:
Δηλαδή εγώ ως ανειδίκευτος ιατρός μεταξύ αγροτικού και δεύτερο μέρος ειδικότητας που είχα κάνει έναρξη επαγγέλματος είχα το δικαίωμα να συνταγογραφώ σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ;

Αυτοί οι φαρμακευτικοί αντιπρόσωποι και φαρμακοποιοί πρέπει να με μίσησαν όταν έκανα το αγροτικό και γι αυτό δεν με ενημέρωσαν ;D

ntenekedoupoli:
Διαθετω ηδη αδεια ιατρειου απο τη Νομαρχια, αλλα συμφωνα με τα ασφαλιστικα ταμεια :
"Δικαίωμα συνταγογράφησης δίδεται μόνον σε ιδιώτες ιατρούς με ειδικότητα, εκτός των περιπτώσεων που αναφέρονται στο άρθρο 5 παρ. στ' του Π.Δ. 121/2008 "το οποιο ουσιαστικα αναφερει οτι μπορουν να κανουν συμβαση με τα ταμεια οι ανειδικευτοι ιατροι αν δεν υπαρχει αλλος ειδικος ιατρος στην περιοχη.
οποτε ουσιαστικα αν μπορω να συνταγογραφω φαρμακα ευρειας χρησεως θα ειναι σε  ελευθερο χαρτι με απλη σφραγιδα?

D-Michalis:
Ο ΟΓΑ σου επιτρέπει να γράφεις σε συνταγολόγιά του, αν σε έχει «στη λίστα» μετά από σχετική σου αίτηση (εξ’ όσων γνωρίζω, το ξανατόνισα. Ίσως κάτι να έχει αλλάξει). Αυτό εννοώ με το να πάρεις συνταγολόγια (να πάρεις «πράσινο φώς» για αναγραφή σε αυτά). Έχω δε την εντύπωση ότι δεν έχει νομική κάλυψη να αρνηθεί σε ανειδίκευτο, τα προβλεπόμενα γι’ αυτόν συνταγογραφούμενα. Αν σου τα αρνείται, το είπα ήδη, ζήτα τη σχετική διάταξη. Ισως να υπάρχει και να μη τη γνωρίζω. Έλεγξέ το όμως και μην αρκεστείς στο «δεν γίνεται».
Όσο για το τι θα συνταγογραφείς? Οι ανειδίκευτοι μπορούν να συνταγογραφούν με βάσει το Π.Δ. που ανέφερες (χοντρικά 1 κουτί για χρόνια και την απαραίτητη αγωγή για οξέα).
Εννοείται ότι όλα αυτά θα είναι απλά υποβοηθήματα να «τη βγάλεις» μέχρι να αρχίσεις ειδικότητα, αν ζορίζεσαι, όπως υποθέτω.

ntenekedoupoli:
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας.
Καλο βραδυ  :)

cristi:
Καλημερα.Επειδη προσφατα εκανα εναρξη ελευθερου επαγγελματος και μπορω να πω οτι το ψιλοεψαξα,διοτι ειναι πολυς ο καιρος μεχρι την ειδικοτητα(4 χρονια!!),απο τον ιατρικο συλλογο μου ειπαν οτι εκτος απο το Δημοσιο που θελει ειδικευμενους ιατρους,τα αλλα ταμεια δεχονται και ανειδικευτους.Δηλαδη τεβε,οτε,τυδκυ κτλ.Ολα τα ιδιωτικα μου ειπαν και βεβαια με τηυν προυποθεση οτι υπαρχει στο δικο μου ονομα η αδεια λειτουργιας του ιατρειου(αυτο απο τη νομαρχεια) το οποιο πρεπει να πληρει καποιες προυποθεσεις σε σχεση με τα τετραγωνικα,χωρος τουαλετας,προσβαση στο ιατρειο κτλ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση