Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (3/493) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΉδη στις περισσότερες ειδικότητες αιχμής στην περιφέρεια που δεν πάει σε ταχτική βάση ο ασθενής η ιδέα είναι να μην συμβληθεί κανείς με τον ΕΟΠΥΥ. Ακόμη και την μισή επίσκεψη να παίρνουν από ότι τώρα, πάλι πιο πολλά θα είναι από αυτά που θα δίνει ο ΕΟΠΥΥ και θα είναι και εν τη παλάμη. Αν σκεφτεί κανείς και ότι τα ταξίδια-συνέδρια-διακοπές-εξοπλισμός θα είναι ταχτοποιημένα με την επιλογή των πιο ακριβών φαρμακευτικών ουσιών που θα κυκλοφορούν και θα μπορούν να τα γράψουν με την ελεύθερη συνταγογράφηση τότε, είμαστε σε "καλό" δρόμο. Από την άλλη τον επόμενο μήνα ο ασθενής θα τρέχει να γράψει τα φάρμακα του στους συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ ή στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και εκεί θα γίνεται το πανηγύρι....

--- Τέλος παράθεσης ---

Όταν θα σταματήσει ή περιοριστεί η "αντιγραφή" των συνταγών των μη συμβεβλημένων από τους συμβεβλημένους-γραμματείς- πλυντήρια (ιδιαίτερα όταν όλα θα καταγράφονται μέσω της ηλεκτρονικής) να δω τι θα κάνουν αυτοί που λες.
Νομίζω ότι η ηλεκτρονική σου δίνει τη δυνατότητα να σημειώσεις ότι η συνταγή είναι βάσει γνωμάτευσης άλλου ιατρού, αλλά δεν απαλλάσσει ιδιαίτερα τον τελικό "συνταγογράφο". Αφενός αποτελεί "γνωμάτευση" που τελικά την ενστερνίζεσαι (όταν τη συνταγογραφήσεις) κι αφετέρου 1 στις 10 γνωματεύσεις είναι σωστές (όνομα ασθενούς, ημερομηνία, πάθηση, όνομα και σφραγίδα ιατρού)

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝομίζω ότι η ηλεκτρονική σου δίνει τη δυνατότητα να σημειώσεις ότι η συνταγή είναι βάσει γνωμάτευσης άλλου ιατρού, αλλά δεν απαλλάσσει ιδιαίτερα τον τελικό "συνταγογράφο". Αφενός αποτελεί "γνωμάτευση" που τελικά την ενστερνίζεσαι (όταν τη συνταγογραφήσεις) κι αφετέρου 1 στις 10 γνωματεύσεις είναι σωστές (όνομα ασθενούς, ημερομηνία, πάθηση, όνομα και σφραγίδα ιατρού)

--- Τέλος παράθεσης ---
Σε εμένα δεν εμφανίζεται αυτή η δυνατότητα. Από επικοινωνία με το 11131 μου είπαν ότι σαν ειδικευμένος και με βάσει το ΠΔ 121/2008 ΔΕΝ ΕΝΩΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΑΓΩΓΗ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ και ότι το σύστημα δουλεύει  βάσει της νομοθεσίας και όχι με το τι γίνεται τώρα.
Το κουφό είναι ότι μου είπαν,  εάν θέλω να κάνω αντιγραφή, να την κάνω με τον τρόπο που την κάνω έως τώρα στα συνταγολόγια και όχι ηλεκτρονικά!!!!

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο κουφό είναι ότι μου είπαν,  εάν θέλω να κάνω αντιγραφή, να την κάνω με τον τρόπο που την κάνω έως τώρα στα συνταγολόγια και όχι ηλεκτρονικά!!!!

--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητέ συνάδελφε, υπάρχει η δυνατότητα για ενσωμάτωση τέτοιου είδους πληροφοριών (π.χ. "αντιγραφή ή γνωμάτευση του κ.τάδε, τάδε ειδικότητας, κ.λ.π.") αλλά και σημείωση ΜΗΣΥΦΑ στα "σχόλια" της εφαρμογής e-syntagografisi. Με τον τρόπο αυτό συμπεριλαμβάνεται στη συνταγή ό,τι επιθυμεί ο συνταγογράφος ιατρός. Το ότι στο 11131 δε σας το είπαν δε σημαίνει τίποτε - ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των αποριών επιπέδου λιγάκι πιο δύσκολου από το στοιχειώδες δέχεται μάλλον λανθασμένες ή καθόλου απαντήσεις.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος... σαν ειδικευμένος και με βάσει το ΠΔ 121/2008 ΔΕΝ ΕΝΩΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΑΓΩΓΗ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ και ότι το σύστημα δουλεύει  βάσει της νομοθεσίας και όχι με το τι γίνεται τώρα.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό που ισχύει, κατά το άρθρο 2 (Υποχρεώσεις θεραπόντων ιατρών) του ΠΔ 121/2008 είναι το "ε. ... να συνταγογραφούν ιδιοσκευάσματα φαρμακευτικής δράσης σχετικής με την νόσο και μόνο για νοσήματα της ειδικότητάς τους".
Όμως:
1) Πολλές φορές τα όρια των ειδικοτήτων είναι δυσδιάκριτα και κατά περίπτωση αντικείμενο διαβουλεύσεων.
2) Αρκετοί ειδικοί συνάδελφοι, στα πλαίσια της λειτουργίας ασφαλιστικών φορέων, καλούνται να συνεχίσουν αγωγές με τις οποίες ενδεχομένως να μην συγκατατίθενται απόλυτα.
3) Υπάρχουν περιπτώσεις που ο ασθενής εμπιστεύεται τον οικογενειακό του ιατρό τόσο ώστε να τον επισκέπτεται για δεύτερη γνώμη επί του ειδικού (!), ειδικά όταν κάτι δεν πάει καλά με την αγωγή.
4) Ο ειδικός δεν έχει σύμβαση με το ταμείο του ασθενούς με αποτέλεσμα το δίλημμα: χρέωση ασθενούς - κατεύθυνση ασθενούς σε άλο ειδικό που έχει σύμβαση με το ταμείο.
Για τους λόγους αυτούς καλό είναι να υπάρχει η πρόνοια της σημείωσης "αντιγραφή συνταγής" ή "συνέχιση αγωγής" έτσι ώστε η ευθύνη της συνταγής να μη βαρύνει αποκλειστικά το συνταγογράφο ιατρό.
Και για να προλάβω κάποιες σκέψεις, αυτές οι συνταγές του τύπου "αντιγραφή" ας μη δίνουν το δικαίωμα για χρέωση επίσκεψης στα ταμεία (παρότι διαφωνώ σε αυτό).

Γ.Κτιστάκης:
Το να το σημειώσεις στα σχόλια δεν λέει τίποτα. Στο σύστημα (τουλάχιστον στις οδηγίες ) υπάρχει πεδίο που σημειώνεις εάν πρόκειται για αντιγραφή συνταγής και με βάσει ποιανού γνωμάτευση. Σε εμένα τέτοιο πεδίο δεν υπάρχει και με οδηγία  από την γενική γραμματεία δεν κάνω αντιγραφή συνταγής τουλάχιστον ηλεκτρονικά. Ο καθένας ας σημειώνει ότι θέλει στα σχόλια της συνταγής , αλλά όταν θα βγαίνουν τα στατιστικά του και εάν έχει συνταγογραφίσει  θεραπεία εκτός πεδίου αρμοδιότητάς του , τότε να δούμε πως θα δικαιολογηθεί.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση