Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
1 Ιανουαρίου 2025, 22:28:29

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1451653 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Μαρτίου 2012, 00:26:02
Απάντηση #1020
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73

Όσοι μπήκαν στον ΕΟΠΥΥ από κοινωνική ευαισθησία μάλλον θα πρέπει να αναζητήσουν τα ονόματά τους στις αιτήσεις για τις 350 θέσεις του πρώην ΙΚΑ.
Για να δούμε αν σε τέτοιες συνθήκες η "κοινωνική προσφορά" ισχύει και εκτός ιδιωτικού ιατρείου.
ποιητα μου μηπως θα μπορουσατε να μου εξηγησετε τι εννοειτε με την παραπανω αναφορα?Οταν  μιλαμε για κοινωνικη προσφορα ειναι καλυτερα αυτος που κανει τη χρηση αυτης της κοινωνικης προσφορας να μην αισθανεται οτι του παρεχεται ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ.Αυτος ο οποιος πληρωνε και πληρωνει την κοινωνικη του ασφαλιση ειναι ασχημο να μην μπορει να εξυπηρετηθει οταν αρρωστησει.Δεν ειμαι κατα της δημιουργιας ενος κοινωνικου ιατρειου και αν τελικα δημιουργηθει στην πολη μου θα το ενισχυσω οπως μπορεσω, αυτο δε σημαινει οτι θα αφαιρεσω το δικαιωμα των λιγων -τοσους μπορει τοσους αποζημιωνει το κρατος-ασθενων που μπορουν να εξυπηρετηθουν σε συνθηκες ιδιωτικου ιατρειου με δαπανη του ταμειου τους να εχουν αυτη την απολαβη.
Πραγματικα θα θελα ομως βασιλη να απλωσεις τον τραχανα και να μας πεις τι ενννοεις με την παραπανω αναφορα

7 Μαρτίου 2012, 00:54:49
Απάντηση #1021
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όσοι μπήκαν στον ΕΟΠΥΥ από κοινωνική ευαισθησία μάλλον θα πρέπει να αναζητήσουν τα ονόματά τους στις αιτήσεις για τις 350 θέσεις του πρώην ΙΚΑ.
Για να δούμε αν σε τέτοιες συνθήκες η "κοινωνική προσφορά" ισχύει και εκτός ιδιωτικού ιατρείου.
ποιητα μου μηπως θα μπορουσατε να μου εξηγησετε τι εννοειτε με την παραπανω αναφορα?Οταν  μιλαμε για κοινωνικη προσφορα ειναι καλυτερα αυτος που κανει τη χρηση αυτης της κοινωνικης προσφορας να μην αισθανεται οτι του παρεχεται ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ.Αυτος ο οποιος πληρωνε και πληρωνει την κοινωνικη του ασφαλιση ειναι ασχημο να μην μπορει να εξυπηρετηθει οταν αρρωστησει.Δεν ειμαι κατα της δημιουργιας ενος κοινωνικου ιατρειου και αν τελικα δημιουργηθει στην πολη μου θα το ενισχυσω οπως μπορεσω, αυτο δε σημαινει οτι θα αφαιρεσω το δικαιωμα των λιγων -τοσους μπορει τοσους αποζημιωνει το κρατος-ασθενων που μπορουν να εξυπηρετηθουν σε συνθηκες ιδιωτικου ιατρειου με δαπανη του ταμειου τους να εχουν αυτη την απολαβη.
Πραγματικα θα θελα ομως βασιλη να απλωσεις τον τραχανα και να μας πεις τι ενννοεις με την παραπανω αναφορα
Έχω κάνει πολλές αναρτήσεις και απορώ πώς είναι δυνατόν να μην έχει γίνει κατανοητός ο τρόπος σκέψης μου.
Απαντώ λοιπόν εν τάχει:
Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους μπήκε κάποιος στον ΕΟΠΥΥ χωρίς να περιμένει τη διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης είναι τρεις:
1) Είχε περιορισμένη κίνηση
2) Είχε βλέψεις να εκμεταλλευτεί την όποια στρέβλωση προκύψει στο μέλλον
3) Είχε κοινωνική ευαισθησία και ένιωθε υπεύθυνος που οι ασφαλισμένοι θα έχαναν την κάλυψή τους.
Υπάρχουν και άλλοι πιο ασήμαντοι με τους οποίους δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ.
Καθώς λοιπόν (ορθώς) μας ενοχλεί το πρώην καθεστώς ΙΚΑ, είναι ευκαιρία να αποδειχθεί ότι υπάρχει τρόπος να διορθωθεί.
Τι καλύτερο από ένα γιατρό που έχει κοινωνική ευαισθησία να το πράξει - και μην το παίρνεις προσωπικά, πιστεύω ότι προηγούνται άλλοι πολλοί.
Οι δικές μου (ευαισθησίες) μάλλον έχουν στερέψει -  το απέδειξαν άλλωστε και τα πάμπολλα δημοσιεύματα των ΜΜΕ της πόλης μου. Οπότε κάθομαι στη γωνιά μου και μετράω λεφτά, κρυφογελώντας με την κατάντια του ΕΣΥ και την αθλιότητα του κόσμου...
Αυτό άλλωστε δεν έπρεπε να κάνω για να είμαι συμβατός με τις κατηγορίες;
Ήμουν αρκετά ξεκάθαρος;
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Μαρτίου 2012, 00:56:36 από Βασίλης Παπαδόπουλος »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

7 Μαρτίου 2012, 02:34:59
Απάντηση #1022
Αποσυνδεδεμένος

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ

εγω προσωπικα μπηκα στον εοπυυ μονο γιατι ηξερα οτι ολοι οι υπολοιποι(πλην 2 τελικα)παθολογοι της πολης μου ειχαν ηδη μπει και επισης διοτι δεν ηξερα(ουτε ακομα ξερω)πως να πω στους ανθρωπους που παρακολουθουσα τοσα χρονια οτι πρεπει να πληρωθω για την δουλεια μου.οι περισσοτεροι το θεωρουν αυτονοητο. οτι με πληρωνει ο "φουφουτος"?συγνωμη αν ριχνω το επιπεδο...αλλα .....τελος παντων στους 2,5 μηνες εοπυυ καταλαβαινω οτι ο εοπυυ δεν ειναι λυση στα προβληματα κανενος (ιατρων -ασθενων).
βασικη μου προτεραιοτητα να δουλευω τιμιως και να αμοιβομαι αξιοπρεπως για την δουλεια μου οπως ολοι μας.μαλλον μακρινος στοχος για το προσεχες μελλον.
Βασιλη σε σεβομαι απεριοριστα για την ηθικη και για τις γνωσεις σου .οτι χρησιμο εμαθα ,το εμαθα απο εσενα ,το μικρο διαστημα που συνυπηρξαμε.οποιος σε αμφισβητει απλα δεν σε γνωριζει  και λυπαμαι πολυ γιατι χανει.

7 Μαρτίου 2012, 08:15:15
Απάντηση #1023
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
εγω προσωπικα μπηκα στον εοπυυ μονο γιατι ηξερα οτι ολοι οι υπολοιποι(πλην 2 τελικα)παθολογοι της πολης μου ειχαν ηδη μπει και επισης διοτι δεν ηξερα(ουτε ακομα ξερω)πως να πω στους ανθρωπους που παρακολουθουσα τοσα χρονια οτι πρεπει να πληρωθω για την δουλεια μου.οι περισσοτεροι το θεωρουν αυτονοητο. οτι με πληρωνει ο "φουφουτος"?συγνωμη αν ριχνω το επιπεδο...αλλα .....τελος παντων στους 2,5 μηνες εοπυυ καταλαβαινω οτι ο εοπυυ δεν ειναι λυση στα προβληματα κανενος (ιατρων -ασθενων).
βασικη μου προτεραιοτητα να δουλευω τιμιως και να αμοιβομαι αξιοπρεπως για την δουλεια μου οπως ολοι μας.μαλλον μακρινος στοχος για το προσεχες μελλον.
Βασιλη σε σεβομαι απεριοριστα για την ηθικη και για τις γνωσεις σου .οτι χρησιμο εμαθα ,το εμαθα απο εσενα ,το μικρο διαστημα που συνυπηρξαμε.οποιος σε αμφισβητει απλα δεν σε γνωριζει  και λυπαμαι πολυ γιατι χανει.
Φιλιώ έχεις μία μικρή υπερβολή καθότι συμπολεμίστρια επί μακρόν...
Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη: Οι πραγματικές μορφές ηρωϊσμού της ιατρικής βρίσκονται στις κρατικές δομές. Όχι ότι δεν μπορεί να είναι κανείς αξιοπρεπής στο ιατρείο του. Κάθε άλλο. Αυτό δεν προσπαθούμε άλλωστε; Όμως ο ήρωας δεν αμοίβεται από αυτούς που ευεργετεί. Και για το λόγο αυτό όποιος εξιδανικεύει τα πράγματα πρέπει να προχωρήσει με προσωπικές θυσίες στο κάτι ανώτερο. Εγώ το δοκίμασα και δεν έχω το κουράγιο να το κάνω άλλο - το λέω ανοιχτά. Στο κάτω - κάτω δεν μπόρεσα τόσα χρόνια να συμμαζέψω τις προσωπικές μου ασυμβατότητες... Όμως νιώθω υπέροχα όταν βλέπω ανθρώπους να το κάνουν. Γνώρισα πρόσφατα ένα συνάδελφο πολύτεκνο σε ένα μικρό νησί των Δωδεκανήσων που παράτησε το (ένα και μοναδικό) ιατρείο στο νησί για να μπει στο ΕΣΥ. Και ο λόγος; Δεν υπήρχε άλλος να το κάνει! Δόξα και τιμή!

7 Μαρτίου 2012, 08:48:31
Απάντηση #1024
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
'Εγγραφο ΕΟΠΥΥ για δυνατότητα συνταγογράφισης αναλώσιμου υλικού και βοηθημάτων από πιστοποιημένους ιατρούς στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ΠΙΣ| 06/03/2012 από: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σημείωση: ΔΕΝ υπάρχει στο site του ΕΟΠΥΥ.
Ίσως βοηθά το συνημμένο υπόδειγμα.
Ευπρόσδεκτες, φυσικά, παρατηρήσεις για διόρθωση/βελτίωση.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Μαρτίου 2012, 09:01:49 από Βασίλης Παπαδόπουλος »

7 Μαρτίου 2012, 10:05:25
Απάντηση #1025
Αποσυνδεδεμένος

papila

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΟΣΙΠΥ ΜΕ Κ.ΣΟΥΛΙΩΤΗ

Κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΣΙΠΥ με κ. Σουλιώτη συζητήθηκαν τα κάτωθι:

Θα δοθούν οδηγίες από τις 09/03/2012, να υποβληθούν οι δαπάνες 01/2012 και 02/2012 μέσα από την μηχανογραφική εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής του ΙΚΑ, και θα πρέπει οι εργαστηριακοί ιατροί που δεν είχαν κλειδάριθμο, να προμηθευτούν από τις κατά τόπους ΥΠΑΔ ή ΙΚΑ. Η υποβολή των παραπεμπτικών θα γίνεται ηλεκτρονικά στο site του ΙΚΑ, με την αντίστοιχη κατάθεση των χειρόγραφων παρ/κών στις αρμόδιες ΥΠΑΔ.
    Οι πληρωμές που αφορούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2012, θα αποδοθούν κατά τα λεγόμενα, αρχές Απριλίου.
    Αδιευκρίνιστο μένει η αποχρέωση των οφειλών του 10/2011, 11/2011, 12/2011 που λογικά θα τα αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ.
    Ζητήθηκε παρακράτηση 1 τοις χιλίοις για υποστήριξη και αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της εκκαθάρισης αμεσότερα μετά την υποβολή της δαπάνης από τους εργαστηριακούς ιατρούς
    Για τις παλιότερες οφειλές, η ανάληψη υποχρέωσης θα γίνει μετά την εκταμίευση της επόμενης δόσης (αφού προηγηθούν τράπεζες, τοκοχρεολύσια, κλπ, αφού γίνουν εκλογές, αφού εκδοθεί η ΚΥΑ για το ποσοστό του κουρέματος που ενδέχεται να είναι της τάξεως του 10-20%).

πηγή 

7 Μαρτίου 2012, 10:08:39
Απάντηση #1026
Συνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Βασίλη, εγώ θα κάνω το δικηγόρο του Διαβόλου.
Έχουμε περάσει και οι δύο από το ΕΣΥ πριν το ιδιωτικό επάγγελμα. Τι ποσοστό στο ΕΣΥ πιστεύεις ότι είναι στο ΕΣΥ για λόγους ηρωικούς που περιγράφεις;
Εγώ το βλέπω μονοψήφιο. Και έχω γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους που περιγράφεις. Που έκλεισαν ένα ιατρείο που πήγαινε πολύ καλά και μπήκαν στο ΕΣΥ. Είναι ελάχιστοι. Δεν είναι ο κανόνας.
Το ΕΣΥ έχει δύο στοιχεία που κυνηγάμε όλοι:
α) Τους κάμποσους που μπαίνουν γιατί πρέπει να βγάλουν κάποια μαύρα, επειδή το συνολικό άμεσο κόστος για τον ασθενή στις δομές του ΕΣΥ θα είναι λιγότερο από ότι εάν πήγαινε σε ιδιωτική κλινική.
β) Την ασφάλεια. Τον επόμενο μήνα θα έχεις στις 26 μήνα τα λεφτά να πληρώσεις, το ενοίκιο σου, τη δόση σου, το φαϊ σου, κλπ. Ας άρχιζε να κάνει το ΕΣΥ στους μισθούς ότι κάνει στις εφημερίες και θα έβλεπες "ηρωικές" εξόδους.... Και στην ασφάλεια ανθίζει ο ηρωισμός, είναι λίπασμα η ασφάλεια. Γιατί ξέροντας ότι μπορείς να έχεις φαϊ να φας αύριο, έχεις ήδη γίνει αποδεκτός στο σύνολο κατέχοντας μια κοινωνικώς αποδεκτή θέση μπορείς να περάσεις στο επόμενο επίπεδο κάλυψης αναγκών που είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο (βασικές θεωρίες επιπέδων αναγκών στις κοινωνικές επιστήμες). Ο πραγματικός ήρωας είναι αυτός που πάει στο τέταρτο στάδιο χωρίς να έχει καλύψει το πρώτο.

Το ιδιωτικό επάγγελμα έχει δύο προβλήματα κατά τη γνώμη μου:
α) Είσαι ιδιώτης. Είναι αυτό που συχνά περιγράφει ο Μακρέας: Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση σε καθετί δέχεται πιέσεις και στρεβλώσεις από αυτόν που πληρώνει. Αυτός που πληρώνει, ο ασθενής-συγγενείς, θέτει δικούς του εξωιατρικούς κανόνες που πρέπει ικανοποιηθούν. Αυτά σιγά-σιγά βέβαια θα αρχίσουν να υπάρχουν παντού και στο ΕΣΥ, αλλά μέχρι σήμερα είναι περιορισμένα.
β) Είναι δύσκολο να ορίσεις που τελειώνει το λειτούργημα και που αρχίζει το επάγγελμα. Και φυσικά, τόσο συναδελφοι όσο και το κράτος έχουν φροντίσει να το εμπορευματοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό.

Γιατί να μπει κανείς στον ΕΟΠΥΥ;
Υπάρχουν πολλές αιτίες. Προσωπικά, το έκανα για δικούς μου λόγους.
- Κατ αρχήν υπήρξε συζήτηση με όλους τους συναδέλφους στην περιοχή μας και είπαμε να έχουμε κοινή γραμμή. Η συλλογική απόφαση ήταν τελικά να μπούμε αν και προσπάθησα μήπως ήταν εφικτό να μην μπει κανένας μας.
- Αφήνοντας την ασφάλεια του ΕΣΥ, το ιατρείο μου ήταν κάτι παραπάνω από ένα έτος όταν ξεκίνησε ο ΕΟΠΥΥ και ποτέ δεν είχα μεγάλο αριθμό ασθενών του ΟΠΑΔ, χώρια που δεν το επιδίωξα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών μου ήταν ΙΚΑ και εκεί είδα πράγματα που δεν μπορούσα να φανταστώ όταν ήμουν στο ΕΣΥ. Αίτιο η απουσία των περισσότερων παραγόντων που ορίζουν την υγεία κατά WHO. Θεώρησα σκόπιμο συνεπώς να συνεχίσω την δική μου προσπάθεια που ξεκίνησα.
- Το να είσαι στον ΕΟΠΥΥ σε κάνει υπάλληλο, είναι το ίδιο με το ΕΣΥ. Μπορείς να ξεχάσεις (έστω και για λίγο) ότι είσαι ιδιώτης, με τίμημα ότι εάν δεν καλύψεις τις πελατειακές ανάγκες θα το βρεις μπροστά σου καθώς εδώ δεν υπάρχει η μονιμότητα και η ασφάλεια του ΕΣΥ. Αλλά αυτό μπορώ ακόμη να το αντέξω, έχω άλλες ασφάλειες που με κρατάνε.

Το δικό μου συμπέρασμα;
ο πραγματικός ηρωισμός δεν μπαίνει σε καλούπια, δεν χωράει σε δομές, δεν είναι βαθμός-ετικέτα-προϊόν, δεν έχει προαπαιτούμενα και είναι αθόρυβος.
Είναι ατομική υπόθεση και δεν αποκτιέται. Ή το έχεις ή δεν το έχεις. Αλλά είναι η εξαίρεση του κανόνα.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Μαρτίου 2012, 11:56:06
Απάντηση #1027
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δημήτρη, συμφωνώ στο 110% όσων είπες. Για αυτό το λόγο και ποτέ δεν ξεχώρισα συναδέλφους, άσχετα με τα πιστεύω μου. Μπορεί να με ενδιαφέρει να συζητώ, και γιατί όχι να αλληλεπιδρώ, αλλά σέβομαι απόλυτα την προσωπική απόφαση του καθενός. Και αυτό με έχει αλλάξει και εμένα πολλές φορές.

7 Μαρτίου 2012, 14:33:33
Απάντηση #1028
Συνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Η μηχανοργάνωση στον ΕΟΠΥΥ πάει στο φουλ. Τώρα καταχωρούμε τις επισκέψεις ηλεκτρονικά.
Δείτε το επισυναπτόμενο από το site του ΕΟΠΥΥ
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Μαρτίου 2012, 15:51:12
Απάντηση #1029
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73

Δεν ηθελα να μπω στην κουβεντα γιατι θεωρω οτι επειδη υπαρχει διαφορετικη αντιληψη στον καθενα μας του τι γινεται ειναι δυσκολο η κουβεντα αυτη να εχει συνθετικο αποτελεσμα.Επειδη ομως μυγιαστηκα με τα περι ηρωισμου θα κανω καποιες επισημανσεις .Πρωτον δεν διεκδικησα το ρολο του ηρωα μιας και για λογους ιδεολογικους απο την αρχη της λειτουργιας του ιατρειου μου λειτουργουσα σαν ιδιωτης ιατρος και ο ιδιωτης εχει εξοδα και για να ανταπεξελθει πρεπει να εχει και εσοδα.εγω μαλιστα που χω συνηθησει σε εναν αστικο τροπο ζωης εχω περισσοτερα εξοδα και αρα πρεπει να δουλευω λιγο παραπανω για να τα καλυπτω.
Ειναι ομως φορες που βλεπεις καταστασεις  δυσκολες και λες  ρε γαμωτο εγω πως μπορω να βοηθησω σε αυτο.Εκει αλλος βγαζει απο τη τσεπη του καποα χρηματα,αλλος προσπαθει να δωσει δουλεια σε καποιον ,αλλος δινει ελεημοσυνη.Εγω θεωρω οτι οι εργαζομενοι και οι συνταξιουχοι δουλευουν και δουλεψαν στη ζωη τους αρκετα για να μην ειναι επαιτες ελεημοσυνης.ΜΠορουσα να βελτιωσω την υγεια καποιων απο αυτους χωρις να μεταφερω κοστη σε αυτους και χωρις να τους κανω να αισθανονται οτι ζηταν ελεημοσυνη.Μακαρι να πληρωνομουν περισσοτερο αποτο κρατος ωστε να καλυπτονταν περισοτεροι απο 50 την εβδομαδα αλλα οσο μου περεχεται το δικαιωμα να εξεταζω αυτους τους 50 με δαπανη του κρατους εγω θα το κανω.ΘΑ το κανω γιατι ετσι αντιλαμβανομαι οτι βελτιωνω το καρμα μου
Επισης γραφω στα παλαιοτερα των υποδηματων μου τακτικες προσωπικης σπιλωσης του ονοματος μου ως ιατρου και ως ανθρωπου που ειδαν πισω απο τον τροπο που αποφασισα να λειτουργησω τον βουδουρη ,μπραβους ,τεκτονικες στοες,ιστοριες για υπογειες διαδρομες με μιζεςκαι οτι αλλο κατεβασε το μυαλο τους μεσα στην παραζαλη τους.ΟΚαθενας εχει την περπατησια του στην μικρη κοινωνια που ζω και οταν ακουγεται κατι εχει σημασια και ποιος το λεει αλλα και το ποιον αυτου που το λεει ,και μεχρι σημερα φανηκε οτι δεν χρειαστηκε να απαντησω .Δεσμευομαι να απαντησω direct αν προκληθω με επωνυμη ερωτηση και για συγκεκριμενο θεμα.
Επισης θελω να σου πω βασιλη οτι δεν ανηκω στις 3περιπτωσεις  που περιεγραψες ,ισως αν η τριτη δεν ειχε το δευτερο κοματι να πλησιαζες.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Μαρτίου 2012, 15:53:45 από dimipap73 »

7 Μαρτίου 2012, 16:02:26
Απάντηση #1030
Αποσυνδεδεμένος

bpikou

Η μηχανοργάνωση στον ΕΟΠΥΥ πάει στο φουλ. Τώρα καταχωρούμε τις επισκέψεις ηλεκτρονικά.

Να χαρώ εγώ μηχανοργάνωση!!! Από εμάς ζητάνε ότι τους περάσει από το μυαλό και σήμερα που πήγα στην τοπική ΥΠΑΔ, οι σακούλες με τα χαρτιά έφταναν μέχρι το ταβάνι!!!
Σοβαρολογώντας τώρα, επειδή το έγγραφο είναι λίγο δυσνόητο, ανακεφαλαιώνοντας:
1. Καθημερινά καταχωρούμε τις επισκέψεις μέσω του e-diagnosis
2. Στο τέλος του κάθε μήνα θα στέλνουμε αναλυτικά την κατάσταση μέσω του eΔΑΠΥ και θα παίρνουμε αποδεικτικό κατάθεσης
3. Αφού γίνει αυτό, θα καταθέτουμε στην ΥΠΑΔ: την αίτηση, την κατάσταση των επισκέψεων, τα χαρτάκια των επισκέψεων, το αποδεικτικό από την eΔΑΠΥ και απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
Μέχρι τώρα (για τους 2 πρώτους μήνες) εσείς είχατε καταθέσει απόδειξη παροχής υπηρεσιών; Δεν θυμάμαι να ζητούσε κάτι τέτοιο η τελευταία εγκύκλιος, σωστά;

7 Μαρτίου 2012, 16:50:08
Απάντηση #1031
Αποσυνδεδεμένος

papila

Διαδικασία αποπληρωμής των παλαιών οφειλών Φαρμακείων

Κατά τα άλλα εμείς μηχανοργάνωση,γραφειοκρατεία, και αποπληρωμή παλαιών οφειλών τίποτε.............
μεγάλη κατάντια και απογοήτευση....... :( :( :(

7 Μαρτίου 2012, 17:10:54
Απάντηση #1032
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν ηθελα να μπω στην κουβεντα γιατι θεωρω οτι επειδη υπαρχει διαφορετικη αντιληψη στον καθενα μας του τι γινεται ειναι δυσκολο η κουβεντα αυτη να εχει συνθετικο αποτελεσμα.Επειδη ομως μυγιαστηκα με τα περι ηρωισμου θα κανω καποιες επισημανσεις .Πρωτον δεν διεκδικησα το ρολο του ηρωα μιας και για λογους ιδεολογικους απο την αρχη της λειτουργιας του ιατρειου μου λειτουργουσα σαν ιδιωτης ιατρος και ο ιδιωτης εχει εξοδα και για να ανταπεξελθει πρεπει να εχει και εσοδα.εγω μαλιστα που χω συνηθησει σε εναν αστικο τροπο ζωης εχω περισσοτερα εξοδα και αρα πρεπει να δουλευω λιγο παραπανω για να τα καλυπτω.
Ειναι ομως φορες που βλεπεις καταστασεις  δυσκολες και λες  ρε γαμωτο εγω πως μπορω να βοηθησω σε αυτο.Εκει αλλος βγαζει απο τη τσεπη του καποα χρηματα,αλλος προσπαθει να δωσει δουλεια σε καποιον ,αλλος δινει ελεημοσυνη.Εγω θεωρω οτι οι εργαζομενοι και οι συνταξιουχοι δουλευουν και δουλεψαν στη ζωη τους αρκετα για να μην ειναι επαιτες ελεημοσυνης.ΜΠορουσα να βελτιωσω την υγεια καποιων απο αυτους χωρις να μεταφερω κοστη σε αυτους και χωρις να τους κανω να αισθανονται οτι ζηταν ελεημοσυνη.Μακαρι να πληρωνομουν περισσοτερο αποτο κρατος ωστε να καλυπτονταν περισοτεροι απο 50 την εβδομαδα αλλα οσο μου περεχεται το δικαιωμα να εξεταζω αυτους τους 50 με δαπανη του κρατους εγω θα το κανω.
...
Επισης θελω να σου πω βασιλη οτι δεν ανηκω στις 3περιπτωσεις  που περιεγραψες ,ισως αν η τριτη δεν ειχε το δευτερο κοματι να πλησιαζες.
Συμφωνώ, αλλά ξέρεις ότι είσαι εξαίρεση του κανόνα όσον αφορά την αντίληψη περί ταμειακής ιατρικής. Εύχομαι να μπορείς να το κάνεις. Εγώ πλέον δεν έχω δυνάμεις και πιστεύω ότι ο πάλαι ποτέ κύριος εργοδότης μου με έχει πουλήσει ανεπανόρθωτα, μάλλον γιατί φταίω κι εγώ. Για αυτό του γυρίζω την πλάτη κουβαλώντας τις προσωπικές μου ενοχές και φυσικά απεκδύομαι επίσης τα περί ηρωισμού...

7 Μαρτίου 2012, 22:58:40
Απάντηση #1033
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Να χαρώ εγώ μηχανοργάνωση!!! Από εμάς ζητάνε ότι τους περάσει από το μυαλό και σήμερα που πήγα στην τοπική ΥΠΑΔ, οι σακούλες με τα χαρτιά έφταναν μέχρι το ταβάνι!!!
2. Στο τέλος του κάθε μήνα θα στέλνουμε αναλυτικά την κατάσταση μέσω του eΔΑΠΥ και θα παίρνουμε αποδεικτικό κατάθεσης
3. Αφού γίνει αυτό, θα καταθέτουμε στην ΥΠΑΔ: την αίτηση, την κατάσταση των επισκέψεων, τα χαρτάκια των επισκέψεων, το αποδεικτικό από την eΔΑΠΥ και απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
Μέχρι τώρα (για τους 2 πρώτους μήνες) εσείς είχατε καταθέσει απόδειξη παροχής υπηρεσιών; Δεν θυμάμαι να ζητούσε κάτι τέτοιο η τελευταία εγκύκλιος, σωστά;

1. Μεχρι τώρα καταχωρούσα (εμμέσως με το "ΝΑΙ" πληρωτέο) την επίσκεψη ΜΟΝΟ στην περίπτωση που έδινα παραπεμπτικό.Πρέπει να περνάω την κάθε επίσκεψη στο
e-diagnosis ανεξάρτητα απο το εάν αφορά απλή εξέταση,συνταγογραφία ή/και παραπεμπτικογραφία ; Άν ναί ,πώς το κάνω αυτό ;

2.
Παράθεση
Οι συμβεβλημένοι ιατροί από τον μήνα Ιανουάριο 2012 έχουν την
δυνατότητα και την υποχρέωση να υποβάλλουν, τη Δήλωση Αναλυτικών
Παραστατικών Υγείας (ΔΑΠΥ) μέσω internet στο σύστημα ηλεκτρονικής
καταχώρησης – υποβολής eΔΑΠΥ
 και μας το ανακοινώνουν το Μάρτιο ; Τώρα που ήδη έχουμε τρέξει και καταθέσει όλα τα γραφειοκρατικά στην
τοπική ΥΠΑΔ που μας ζητούσαν ;;
Δηλ πρέπει τώρα ΞΑΝΑ να καταχωρήσουμε της συγκεντρωτικές καταστάσεις (αντίγραφα αυτών)των μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου  σε αυτο το eΔΑΠΥ;
Αφού τα χουμε ήδη καταθέσει ,γιατί δεν τα καταχωρούν οι ίδιοι όταν κάνουν τον έλεγχο της αίτησης ;

3.
Παράθεση
Όσοι δεν διαθέτουν ήδη κωδικούς πρόσβασης στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία
eΔΑΠΥ (πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ) θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή
eΔΑΠΥ του ΕΟΠΥΥ για την πρώτη φορά δηλώνοντας τους: ΑΜ ΤΣΑΥ,
ΑΜΚΑ, ΑΦΜ.
 Τί είναι το eΔΑΠΥ του ΕΟΠΥΥ ;;

4.
Παράθεση
Προκειμένου να πληρωθούν και να συνεχίσουν να κάνουν χρήση της
ηλεκτρονικής καταχώρησης, θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους στο eΔΑΠΥ, λαμβάνοντας κλειδάριθμο μέσω της κατά τόπους Περιφερειακής Υπηρεσίας ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ).
Ο κλειδάριθμος αυτός έχει καμιά σχέση με την προσωπική καρτα του ΥΠΑΔ που έχουμε ;
Αν όχι ,θα πρέπει τώρα πού ήδη έχουμε καταθέσει τις αιτήσεις για Γενάρη -Φλεβάρη να ΞΑΝΑΠΑΜΕ στην υπηρεσία ΥΠΑΔ με τα αποδεικτικά ηλεκτρονικής υποβολής του διμήνου για να
πληρωθούμε ή αυτό αφορα τον μήνα Μαρτιο και μετα;

Θα μας τρελάνουνε. ??? ???
Χαλάλι όμως ,όσο σκέφτομαι εκείνο το bonus των 150 επιπλέον ασθενών στους ήδη 200 τον μήνα εφόσον συνταγογραφώ γεννόσημα
νιώθω τέτοια αγγαλίαση που δεν περιγράφεται...Αχ ,αυτός ο υπουργός μας ,ο Λοβέρδος ..τί Άγιος ανθρωπος που είναι ρε παιδιά.
Δεν ξέρω για σας ,αλλα εμένα με πιάνει μια συγκίνηση,ένα δέος ,ενα κατι όταν τον βλεπω να μιλάει στην τηλεόραση....Άγιος άνθρωπος ...

Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

8 Μαρτίου 2012, 01:53:07
Απάντηση #1034
Αποσυνδεδεμένος

bpikou

1. Μεχρι τώρα καταχωρούσα (εμμέσως με το "ΝΑΙ" πληρωτέο) την επίσκεψη ΜΟΝΟ στην περίπτωση που έδινα παραπεμπτικό.Πρέπει να περνάω την κάθε επίσκεψη στο
e-diagnosis ανεξάρτητα απο το εάν αφορά απλή εξέταση,συνταγογραφία ή/και παραπεμπτικογραφία ; Άν ναί ,πώς το κάνω αυτό ;

Προσωπικά καταχωρώ όλες τις επισκέψεις ασθενών στο e-diagnosis, είτε τους έγραψα παραπεμπτικό εξετάσεων είτε όχι. Απλά περνάς τα στοιχεία τους στο e-diagnosis, δεν συμπληρώνεις εξετάσεις (αν πχ έχουν έρθει μόνο για φάρμακα) και όταν το σύστημα ρωτήσει αν είναι πληρωτέα επίσκεψη για τον ΕΟΠΥΥ, απαντάς ναι. Όσες φορές το έχω κάνει, μου βγάζει ότι αποθηκεύτηκε σαν παραπεμπτικό (έστω και αν δεν τυπώνεται).

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8709 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
10486 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις