Να πω κάτι ρε παιδια γιατι μου φαινεται οτι πνιγεστε σε μια κουταλια νερο, και διορθωστε με αν κανω λαθος.
Επειδη το συστημα "50 την εβδομαδα" δεν το εφαρμοσα ποτε ακριβως γιατι ηταν λιγο "φλου" οσον αφορα την δημοσιευση του, εφαρμοσα αντ'αυτου κανονικο συστημα ραντεβού για ολες τις μερες και ωρες του ιατρείου, με πληρωμη μεσω ΕΟΠΥΥ για τα πρωτα 200 ραντεβού, και απο τον ασθενη κατόπιν.
Δεν ειχα κανενα ιδιαιτερο προβλημα ποτε, όσοι ασθενεις του δευτερου μισου του μηνα (περίπου τοτε κλεινει το πλαφον μου) δεν εχουν κατι επειγον κλεινουν ραντεβου για τις αρχες του επομενου ωστε να πεσουν μεσα στο πλαφον, και οι συνταγογραφησεις ερχονται καθε μηνα 2-3 μερες νωριτερα ωστε να γινεται και μια "εναλλαγή" σε αυτους που πληρωνουν απο την τσεπη τους.
Ουτε ειχα ποτε ουρές, ουτε διαπληκτισμούς, τουναντιον ολοι ειναι κατενθουσιασμενοι απο το γεγονος οτι ερχονται στην ωρα τους και δεν περιμενουν με ουρες, χαρτακια κλπ.
Κανω καπου λάθος;
Ακούγεται πολύ ωραίο. Έχω όμως δύο ερωτήσεις:
1) Τι ποσοστό των ασθενών σου θυμούνται το ραντεβού τους;
2) Δέχεται τόσο εύκολα το νούμερο 201 να πληρώσει όταν μάλιστα δεν επιτρέπεται να σε επισκεφτεί κατευθείαν;
(Η εμπειρία μου εδώ στην Καβάλα είναι ότι αυτοί που είναι έτοιμοι να πληρώσουν θέλουν και άμεση εξυπηρέτηση. Αν αργήσεις έστω και λίγες ώρες την έχουν κάνει για το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας ή σε άλλον ιδιώτη).
1) Παρα πολυ υψηλο. Σε σχεδον ενα χρονο που εφαρμοζω το παραπανω σύστημα δεν πρεπει να εχω πανω απο δεκα χαμενα ραντεβου χωρις προηγουμενη ειδοποίηση. Βοηθαει φυσικα το γεγονος οτι σπανιως το ραντεβου ειναι πολυ μακρια μεσα στο χρόνο.
2) Ναι, το αποδέχεται. Ξερει οτι δε θα ειναι παντα αυτός γιατι φροντιζω να το εξηγησω επαρκώς. Τωρα, τι σημαινει "δεν επιτρεπεται να με εποσκεφτει αμεσα"; εαν κανεις εχει καποιο οξυ προβλημα προφανως και θα τον δω την ιδια μερα ακομη κι αν ολα τα ραντεβου ειναι κλεισμενα. Το να μου πει καποιος "ρε γιατρε αν ειναι να πληρωσω γιατι να ερθω την αλλη εβδομαδα και να μην ερθω σημερα που μπορω καλυτερα" δεν μου εχει τυχει ομολογω.
Επιπλεον, επειδη ακριβως λογω καποιων εκτακτων περιστατικων μπορει να πεσεις εξω μερικα ατομα, προϋπολογιζεις μερικους παραπανω ωστε στην πραγματικοτητα ο 201 να ειναι πχ ο 195: ειναι πολυ πιο ευκολο να πεις σε καποιον οτι τελικα δεν χρειαζεται να πληρώσει γιατι ακυρωθηκαν καποια ραντεβού, παρα το αντίθετο. Σε κανα-δυο περιπτωσεις που εχει συμβει το αντίθετο και τα 200 εκλεισαν νωριτερα απο το προβλεπομενο, ειπα σε αυτους που εμειναν απ'εξω οτι θα τους δω δωρεαν (μιας που οταν μιλησαμε ηταν μεσα στο πλαφόν) και οι περισσότεροι, κατανοωντας την κατασταση, επεμεναν να πληρώσουν παρ'ολα αυτα.
Φυσικα, δεν ειναι ολα ροδινα. Οταν καναμε την επισχεση εργασιας με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ υπηρξαν μερικοι οι οποιοι απο το τηλεφωνο κιολας απειλουσαν θεους και δαίμονες ή απλα ξινιζαν, αρκετοι εξ'αυτων δεν ξαναπατησαν.
Δεν πειράζει, πιστευω οτι αυτους ειναι καλυτερα να τους χανεις παρα να τους βρίσκεις, προφανως δεν εκτιμουν καν τη δουλεια που κανεις. Οπως εχουν υπαρξει και ανθρωποι που εχουν ξινισει με το ραντεβού, ή με την ασκηση της ιατρικης με επιστημονικα κριτηρια και οχι με το μονο κριτήριο "τι θελει ο πελάτης". Με τρόπο τους εχω δωσει να καταλαβουν οτι δεν θα μπορεσουμε να συνεργαστουμε και τους εχω παραπεμψει αλλου. Πιστευω οτι οπως δεν ταιριαζουμε ολοι μεταξυ μας ως ανθρωποι δεν ταιριαζουμε και σε μια σχεση γιατρου-ασθενους.
Δεν θα μπορεσω ποτε να αντιμετωπισω αποτελεσματικα εναν ανθρωπο που μου τσιτωνει τα νευρα μονο που τον βλέπω και που ξερω οτι δεν εκτιμα την οποια προσπαθεια θα κανω γι'αυτον. Μπορει να ειναι ποταπο σαν συναισθημα εκ μερους μου, αλλα σιγουρα ειναι ανθρωπινο. Δεν υπαρχει ευτυχως κανενας λογος να χαλαμε τη ζαχαρενια μας αμφότεροι, δοξα τω Θεω γιατροι υπαρχουν κι αλλοι, προτιμω να χαλασω το χρονο μου με εναν διαβητικο να πιασει και τοπο.