Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Νοεμβρίου 2024, 14:36:37

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1433106 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιανουαρίου 2014, 08:13:40
Απάντηση #1920
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
και ξαφνικά μου βγάζει αυτό στα προσωπικα΄μηνύματα του E-DAPY

Σε συνέχεια της από 12.1.2013 ανακοίνωσης του Προέδρου του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ, καλείστε να ολοκληρώσετε άμεσα τη σύναψη
των συμβάσεων για την ανάθεση του οικονομικού ​ κλινικού ελέγχου στις εγκεκριμένες από την Επιτροπή Βέλτιστης Πρακτικής του
ΕΟΠΥΥ Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρίες, προκειμένου να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η ελεγκτική διαδικασία για το χρονικό
διάστημα από 1.1.2013 μέχρι και 31.12.2013. Η παράταση αυτής της εκκρεμότητας αποτελεί εμπόδιο για τη συνέχιση της
πληρωμής των απαιτήσεών σας από τον ΕΟΠΥΥ, καθότι ο έλεγχος σκοπεύει στην επίσπευση της πληρωμής των οφειλών και τον
εξορθολογισμό των δαπανών προς όφελος των συμβεβλημένων ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών υγείας και του Οργανισμού, πριν
επιβληθούν τα λοιπά μέτρα τήρησης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 100 του ν.
4172/2013.

Δηλαδή λεφτά γιοκ αν δεν κάνω σύμβαση.....

Που μπορούμε να βρούμε αυτή την ανακοίνωση γιατί δεν υπάρχει στο site του ΕΟΠΥΥ?

8 Ιανουαρίου 2014, 08:28:56
Απάντηση #1921
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
@Πετράκης Νϊκος: Το βλέπει κανείς μόλις κάνει log in στο e-ΔΑΠΥ.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Ιανουαρίου 2014, 08:34:31
Απάντηση #1922
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Το μήνυμα το είδα. Την ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται δεν βρίσκω πουθενά. Κάλεσα στο γραφεία του ΕΟΠΥΥ τοπικά και θα το κοιτάξουνε.

8 Ιανουαρίου 2014, 08:38:31
Απάντηση #1923
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator

Το μήνυμα το είδα. Την ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται δεν βρίσκω πουθενά. Κάλεσα στο γραφεία του ΕΟΠΥΥ τοπικά και θα το κοιτάξουνε.

Κατάλαβα. Όντως, δεν γνωρίζω και εγώ για σε ποια ανακοίνωση αναφέρεται.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2014, 09:11:15 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Ιανουαρίου 2014, 10:08:35
Απάντηση #1924
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Κατάλαβα. Όντως, δεν γνωρίζω και εγώ για σε ποια ανακοίνωση αναφέρεται.

Έψαξα όλες τις ανακοινώσεις, δελτία τύπου, άρθρα του ΕΟΠΥΥ. 807 στο σύνολο. Κοίταζα ότι αφορούσε γιατρούς. Μάλλον ψάχνουμε για μία ανακοίνωση φάντασμα!

8 Ιανουαρίου 2014, 12:14:08
Απάντηση #1925
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Μετά από επικοινωνία με το τοπικό ΕΟΠΥΥ μου είπανε ότι πιθανόν αφορά συμβάσεις που θα πρέπει να υπογραφτούν με τις ιδιωτικές εταιρείες που θα κάνουν έλεγχο για το περίφημο κούρεμα του 10% που υπήρξε. Σύμβαση του ιατρού με την εταιρεία που πιθανόν να περιλαμβάνει και αμοιβή της εταιρείας από τον γιατρό.

Απλά δεν υπάρχει πουθενά η σύμβαση ακόμα. Επομένως αναμένουμε! Τι να πω! Υπομονή να δούμε τι θα γίνει!

8 Ιανουαρίου 2014, 12:29:07
Απάντηση #1926
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
μα μονο για τους εργαστηριακους δεν ειναι αυτο?

8 Ιανουαρίου 2014, 13:04:55
Απάντηση #1927
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Δεν ξέρω να σου πώ. Πάντως το μήνυμα έχει σταλεί και σε αρκετούς γιατρούς απ' οτι μου είπανε και απο τον ΕΟΠΥΥ. Και οι γιατροί ειχανε -10%.

8 Ιανουαρίου 2014, 13:13:27
Απάντηση #1928
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

Δεν ξέρω να σου πώ. Πάντως το μήνυμα έχει σταλεί και σε αρκετούς γιατρούς απ' οτι μου είπανε και απο τον ΕΟΠΥΥ. Και οι γιατροί ειχανε -10%.
Επικοινώνησα με ΕΟΠΥΥ και μου είπαν ότι θα πρέπει να ΒΡΩ ΕΓΩ μια από τις εταιρείες ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ και να ρωτήσω πως θα κάνω τη σύμβαση συνεννοούμενος μαζί τους ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ.θα επικοινωνήσω με ιατρικό σύλλογο τώρα και θα σας πω

8 Ιανουαρίου 2014, 19:44:41
Απάντηση #1929
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ακούω πολλούς που συσχετίζουν το 10% της παρακράτησης προ της εκκαθάρισης με τη δαπάνη του 10% που καλείται να αναλάβει ο πάροχος όσον αφορά τη διαδικασία του ελέγχου των παραστατικών.
Από πού ακριβώς προκύπτει ότι αλληλοαναιρούνται;
Η σύμβαση των παρόχων με τις ελεγκτικές εταιρείες δημιουργεί υποχρέωση των πρώτων για εξόφληση των δεύτερων, στο δε τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών της ελεγκτικής εταιρείας προς τον πάροχο δεν εμπλέκεται ο ΕΟΠΥΥ.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να γίνει η απόδοση του υπολοίπου 10% από τον ΕΟΠΥΥ είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδιασία του ελέγχου (που προφανώς θα συμπεριλαμβάνει και την εξώφληση της ελεγκτικής εταιρείας).
Κάτι μου λέει ότι θα δημιουργηθεί ένα καινούργιο shunt εισροής ζεστού χρήματος σε άτομα που θα έπρεπε να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ (και αδυνατεί) εις βάρος των παρόχων επιπρόσθετα της διαφοράς της τάξης του 10% στις απολαβές με βάση τα όσα είχαν αρχικά προϋπολογιστεί.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

8 Ιανουαρίου 2014, 20:06:48
Απάντηση #1930
Αποσυνδεδεμένος

md

Eπισης δεν προκυπτει αν η συμβαση ειναι απαραιτητη για να εκκαθαριστει το 10% η για να εκκαθαριστι το 90%απο εδω και στο εξης!

9 Ιανουαρίου 2014, 09:27:35
Απάντηση #1931
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Λίγο εκτός θέματος από τις πρόσφατες συζητήσεις για τις ΙΕΕ...

Σχετικά με τις 400 επισκέψεις που επιβάλανε τον Δεκέμβριο, γνωρίζει κανείς σχετικά τι ποσό θα πρέπει να κοπεί στο τιμολόγιο? Μου είπαν από τον ΕΟΠΥΥ τοπικά ότι αυτά που διεκδικώ πρέπει να κόψω, αλλά δεν έχουνε κάποια έγγραφη απάντηση περί του θέματος. Τους είχαμε στείλει και έγγραφο με αυτή την ερώτηση αλλά καμία απάντηση και σε 10 μέρες, βάση την σύμβαση πρέπει να έχω κόψει το τιμολόγιο.

9 Ιανουαρίου 2014, 10:03:28
Απάντηση #1932
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Τιμολόγιο από ελεύθερο επαγγελματία προς ΝΠΔΔ κόβεται κατά την πληρωμή και στο ποσό της πληρωμής (εντάλματος) . Αυτά ορίζει η φορολογική νομοθεσία. Το τι πιστεύει ο ΕΟΠΥΥ ουδεμία σημασία έχει.
Πριν ένα χρόνο είχε κυκλοφορήσει μια "ανακοίνωση" του ΕΟΠΥΥ που έλεγε ότι το τιμολόγιο κόβεται στο ποσό του αιτούμενου ποσού. Φυσικά δεν την υπόγραφε κανένας και κανένας αρμόδιος υπάλληλος δεν ήταν στα στοιχεία της ανακοίνωσης όπως ορίζει ο νόμος. Σε έγγραφη ερώτηση μου στον ΕΟΠΥΥ με κοινοποίηση της νομοθεσίας ουδέποτε πήρα απάντηση. Και από τον τοπικό ΕΟΠΥΥ ακόμη ψάχνουν ποιος είναι αρμόδιος....
Αν βρείτε πείτε μου γιατί η εφορία σε καταγγελίες θέλει ονόματα. Και τον ΕΟΠΥΥ, οι εφοριακοί τον "συμπαθούν" ιδιαίτερα....
Σχετικά με τις ελεγκτικές εταιρίες ξέρω ότι σίγουρα απαιτείται για όλα πλην των επισκέψεων. Αλλά ουδείς είναι σίγουρος καθώς οι "ελεγκτικές εταιρίες" αρνούνται μέχρι στιγμής να κάνουν "ιατρικό" ή οποιουδήποτε άλλου είδους έλεγχο, πλην του λογιστικού ελέγχου.... Και εκεί έχουν λίγο μπλοκάρει τα πράγματα....
Είναι και η εποχή που ο ΕΟΠΥΥ θέλει να βγάλει σε διαθεσιμότητα και τους ελεγκτές του και να μείνει τυφλός αγοραστής....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

9 Ιανουαρίου 2014, 12:15:11
Απάντηση #1933
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Τιμολόγιο από ελεύθερο επαγγελματία προς ΝΠΔΔ κόβεται κατά την πληρωμή και στο ποσό της πληρωμής (εντάλματος) . Αυτά ορίζει η φορολογική νομοθεσία. Το τι πιστεύει ο ΕΟΠΥΥ ουδεμία σημασία έχει.
......
Σχετικά με τις ελεγκτικές εταιρίες ξέρω ότι σίγουρα απαιτείται για όλα πλην των επισκέψεων.
....
Είναι και η εποχή που ο ΕΟΠΥΥ θέλει να βγάλει σε διαθεσιμότητα και τους ελεγκτές του και να μείνει τυφλός αγοραστής....
   1) Χωρίς να θέλω να γίνω επιθετικός, θα ήθελα να ρωτήσω εσείς προσωπικά τι κάνετε. Κόβετε το τιμολόγιο με την κατάθεση των επισκέψεων ή με την ενταλματοποίηση; Και σε όλο το ποσό ή στο 90%;  Για να απαντήσω για τον εαυτό μου, προσωπικά κόβω τιμολόγιο με την κατάθεση των επισκέψεων (πολύ πριν πληρωθώ) και στο 90% του αιτούμενου ποσού (γράφοντας στο τιμολόγιο ότι υπολείπεται εξόφληση άλλου 10% - δεν θα βοηθήσει σε δικαστήριο αλλά ...κουβέντα να γίνεται). Για τις 400 επισκέψεις θα έκανα το ίδιο (θα "έκοβα" τιμολόγιο 3600 ευρά αλλά δεν πέρασα τις 200 τον Δεκέμβριο...).
   2) Για τις επισκέψεις δλδ πιστεύετεότι θα τις αποπληρωθούμε (το υπόλοιπο 10%) χωρίς έλεγχο; Ή με κάποιο άλλο τρόπο; Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω πάντως. Οι ελεγκτικές εταιρίες διψάν για easy money...
   3) Πολύ σωστή παρατήρηση...

9 Ιανουαρίου 2014, 12:19:09
Απάντηση #1934
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
1) Χωρίς να θέλω να γίνω επιθετικός, θα ήθελα να ρωτήσω εσείς προσωπικά τι κάνετε. Κόβετε το τιμολόγιο με την κατάθεση των επισκέψεων ή με την ενταλματοποίηση; Και σε όλο το ποσό ή στο 90%;  

Κόβω το 90% όταν με ειδοποιήσουν ότι θα πληρωθώ. Αυτό λέει ο νόμος αυτό κάνω.
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Ιανουαρίου 2014, 12:21:32 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8577 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
10163 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md