Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 16:48:03

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1432849 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Σεπτεμβρίου 2011, 12:58:56
Απάντηση #195
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο ΙΣΑ και ο ΠΙΣ έχουν ιστορικό χρέος τις μέρες που διανύουμε να "μπουν μπροστά" και να απαγορεύσουν οποιαδήποτε νέα σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ, πόσο μάλλον όταν οι όροι είναι τόσο ασαφείς.
Πώς θα μπορούσε αυτό να γίνει με νόμιμο τρόπο;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

20 Σεπτεμβρίου 2011, 13:08:19
Απάντηση #196
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν

Ο ΙΣΑ και ο ΠΙΣ έχουν ιστορικό χρέος τις μέρες που διανύουμε να "μπουν μπροστά" και να απαγορεύσουν οποιαδήποτε νέα σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ, πόσο μάλλον όταν οι όροι είναι τόσο ασαφείς.
Πώς θα μπορούσε αυτό να γίνει με νόμιμο τρόπο;
Δεν γνωρίζω συνάδελφε πως θα μπορούσε να γίνει νομικά κάτι τέτοιο..υποθέτω με τη μη χορήγηση πιστοποιητικών σε όσους επιθυμούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ..εδώ κλείνουν δρόμους, λιμάνια, ξενοδοχεία, βάζουν παράνομους φόρους μέσω ΔΕΗ (ούτε στο Αζερμπαιτζάν..), επενδύουν κρατικά ομόλογα σε CDS (βλ.Ταχ.Ταμιευτήριο με δις ευρώ κερδών) και εκατοντάδες άλλα παραδείγματα...ας μην πάμε και εμείς με το σταυρό στο χέρι μια φορά..άλλωστε διακυβεύεται η ίδια η Δημόσια Υγεία (για να μην μιλήσω και για τη δική μας επιβίωση για την οποία κανείς δε νοιάζεται φυσικά)...Τέλος σου υπενθυμίζω ότι κάποτε στη Γερμανία οι γιατροί συντονίστηκαν και δεν υπέγραφαν κανένα πιστοποιητικό θανάτου για λίγες μέρες για να διεκδικήσουν το δίκιο τους...και δικαιώθηκαν εν μια νυκτί φυσικά!!

20 Σεπτεμβρίου 2011, 13:28:38
Απάντηση #197
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Νέος ...φορέας παροχής περίθαλψης διαμοφώνεται στη χώρα, λόγω των συνθηκών που ζούμε: ο Εθελοντισμός!

Οι "Γιατροί του Κόσμου" κάποτε περιέθαλπαν θύματα εμφυλίων πολέμων και ξεκληρισμένους λαούς. Σήμερα, στο Πολυϊατρείο της Ομόνοιας οι εθελοντές γιατροί εξετάζουν κατά προτεραιότητα ηλικιωμένους που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και συνωστίζονται ανάμεσα στους πρόσφυγες. Μετά την εξέταση ζητούν τρόφιμα και φάρμακα.

Το τηλέφωνο χτυπάει διαρκώς. Είναι νοσοκομειακοί γιατροί που έχουν ανάγκες σε φάρμακα για τα νοσοκομεία τους. Τηλεφωνούν από κέντρα υγείας νησιωτικών περιοχών που χρειάζονται γιατρούς για εξετάσεις. Τηλεφωνούν ακόμη και από την Ελληνική Δύναμη Κοσόβου, ζητώντας αναγκαία φάρμακα, τα οποία όπως λένε αδυνατούν να χορηγήσουν οι υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι γιατροί, που δεν μπορούν να καλύψουν πλέον τις αυξημένες ανάγκες, είναι σε απόγνωση. Λέγοντας όμως ότι «ακόμη και αν μας κόψουν το ρεύμα, γιατί δεν θα έχουμε να το πληρώσουμε, θα βγούμε στο δρόμο και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε. Στις δυσκολίες κρίνονται οι εθελοντικές οργανώσεις».

120 άτομα την ημέρα

Οι εθελοντές γιατροί είναι εξαντλημένοι. Μόνο στο Πολυϊατρείο της Αθήνας εξετάζουν καθημερινά 120 άτομα. Οι γέροντες ζητούν τρόφιμα και φάρμακα.

Τα πολυϊατρεία της οργάνωσης στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Πέραμα και τη Θεσσαλονίκη γεμίζουν πλέον με Ελληνες. Στην περιφέρεια, επίσης, ομάδες πληθυσμού εξετάζονται από τρεις κινητές ομάδες, εξοπλισμένες με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, και μία τέταρτη, που απασχολείται με χρήστες στο κέντρο της Αθήνας.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

20 Σεπτεμβρίου 2011, 13:37:29
Απάντηση #198
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν

Νέος ...φορέας παροχής περίθαλψης διαμοφώνεται στη χώρα, λόγω των συνθηκών που ζούμε: ο Εθελοντισμός!

Οι "Γιατροί του Κόσμου" κάποτε περιέθαλπαν θύματα εμφυλίων πολέμων και ξεκληρισμένους λαούς. Σήμερα, στο Πολυϊατρείο της Ομόνοιας οι εθελοντές γιατροί εξετάζουν κατά προτεραιότητα ηλικιωμένους που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και συνωστίζονται ανάμεσα στους πρόσφυγες. Μετά την εξέταση ζητούν τρόφιμα και φάρμακα.

Το τηλέφωνο χτυπάει διαρκώς. Είναι νοσοκομειακοί γιατροί που έχουν ανάγκες σε φάρμακα για τα νοσοκομεία τους. Τηλεφωνούν από κέντρα υγείας νησιωτικών περιοχών που χρειάζονται γιατρούς για εξετάσεις. Τηλεφωνούν ακόμη και από την Ελληνική Δύναμη Κοσόβου, ζητώντας αναγκαία φάρμακα, τα οποία όπως λένε αδυνατούν να χορηγήσουν οι υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι γιατροί, που δεν μπορούν να καλύψουν πλέον τις αυξημένες ανάγκες, είναι σε απόγνωση. Λέγοντας όμως ότι «ακόμη και αν μας κόψουν το ρεύμα, γιατί δεν θα έχουμε να το πληρώσουμε, θα βγούμε στο δρόμο και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε. Στις δυσκολίες κρίνονται οι εθελοντικές οργανώσεις».

120 άτομα την ημέρα

Οι εθελοντές γιατροί είναι εξαντλημένοι. Μόνο στο Πολυϊατρείο της Αθήνας εξετάζουν καθημερινά 120 άτομα. Οι γέροντες ζητούν τρόφιμα και φάρμακα.

Τα πολυϊατρεία της οργάνωσης στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Πέραμα και τη Θεσσαλονίκη γεμίζουν πλέον με Ελληνες. Στην περιφέρεια, επίσης, ομάδες πληθυσμού εξετάζονται από τρεις κινητές ομάδες, εξοπλισμένες με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, και μία τέταρτη, που απασχολείται με χρήστες στο κέντρο της Αθήνας.

Όταν όμως οι εθελοντές ιατροί δεν θα έχουν τα προς το ζειν για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, τότε να δούμε τι θα γίνει με τους πρόσφυγες και τους ηλικιωμένους....

20 Σεπτεμβρίου 2011, 16:17:50
Απάντηση #199
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν γνωρίζω συνάδελφε πως θα μπορούσε να γίνει νομικά κάτι τέτοιο..υποθέτω με τη μη χορήγηση πιστοποιητικών σε όσους επιθυμούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ..
Πολύ φοβάμαι ότι και οι ήδη υπάρχουσες σκέψεις και παροτρύνσεις του ΠΙΣ για τη μη χορήγηση πιστοποιητικών σε όσους επιθυμούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ θα παρακαμφθούν για όσους ήταν στο ΙΚΑ ή είχαν ενεργείς συμβάσεις με ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ - απλά μπορεί να μη χρειαστούν ποτέ.
Ακομη όμως και αν ισχύσει κάτι τέτοιο, ο συνάδελφος που θέλει να κάνει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ θα ζητήσει πιστοποιητικό μέσω εισαγγελείας. Η μοναδική λύση σε αυτό είναι να παραιτηθούν τα ΔΣ των Ιατρικών Συλλόγων - και πάλι όμως αυτό μας αφήνει έκεθτους απέναντι σε άλλες ανάγκες.
Παρόλο που με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο ως προς το τραγικό αδιέξοδο που δημιουργείται με τον ΕΟΠΥΥ για την πλειοψηφία των ιδιωτών (αλλά και των ιατρών του ΕΣΥ), δεν είναι λύση η αστυνόμευση της μη σύναψης σύμβασης από τα θεσμικά όργανα. Η διαίρεση που θα προκύψει θα είναι ένα ανεπανόρθωτο κακό.
Η μόνη ελπίδα που βλέπω είναι θύλακες αντίστασης κατά νομούς και κατά ειδικότητες. Όσο πιο πολύ το σύστημα μοιάζει να στηρίζεται σε δεκανίκια, τόσο περισσότερες οι ελπίδες για όλους μας.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Σεπτεμβρίου 2011, 16:20:20 από Βασίλης Παπαδόπουλος »

20 Σεπτεμβρίου 2011, 18:16:46
Απάντηση #200
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Aυτο μου θυμιζει τα χαρτακια του δημοσιου

μονο αν δεν τα πληρωθεις δεν τα κοβεις

με απολυτα δημοκρατικες διαδικασιες δεν γινεται κατι

αν ο ΠΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΛΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

21 Σεπτεμβρίου 2011, 10:03:59
Απάντηση #201
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Καθώς μέχρι στιγμής πέρασε απαρατήρητη η αγωνία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ να κατωχυρώσει τους συναδέλφους που εκπροσωπεί στον επερχόμενο ΕΟΠΥΥ, σας παραθέτω το κείμενο της τελευταίας ανακοίνωσής της, όπως το ανήρτησε το ygeianet.gr:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ι.Κ.Α. (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658

ΚΑΝΙΓΓΟΣ 19 Τ.Κ. 10677 ΤΗΛ. 210-3845732, ΦΑΞ 210-3834869

Ηλεκτρονική διεύθυνση Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αθήνα, 20/9/2011

ΑΠ 153

Προς ΣΕΥΠΙΚΑ όλης της χώρας

Υγειονομικούς Συντάκτες

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, 19/9/2011, και αφού έλαβε υπόψη την πορεία των ζητημάτων μας, ενόψει και της ένταξης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μετά από τις συναντήσεις με Διοικητή ΙΚΑ ΕΤΑΜ και Διοίκηση Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη:

1. Ως προς το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και μετά τη νέα εγκύκλιο Γ55/858 14-9-2011 του Διοικητή ΙΚΑ ΕΤΑΜ, δηλώνει ότι η θέση της Ομοσπονδίας παραμένει όπως με την προηγούμενη ανακοίνωση (2-9-2011) σας είχαμε ενημερώσει, ότι δεν είναι υποχρεωμένοι οι γιατροί να προμηθευτούν φορητούς υπολογιστές (laptop), αλλά αυτό αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Υπάρχει εξάλλου σε εξέλιξη διαγωνισμός για ολόκληρο το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποτελεί εκσυγχρονισμό του συστήματος, αλλά μέσα από κανόνες και λειτουργία ευκόλου προσβασιμότητας του συστήματος, γραμματειακής υποστήριξης και βελτίωσης των τηλεφωνικών ραντεβού από δεκάλεπτο σε εικοσάλεπτο.

Η σπατάλη πόρων, σε μια δύσκολη όπως χαρακτηρίζεται εποχή, με την προμήθεια φορητών υπολογιστών, ενώ σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί διαγωνισμός (25.000.000€) για όλο το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης- προμήθειας μόνιμων επιτραπέζιων υπολογιστών, αποτελεί για το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, που δυσκολεύεται αυτή την περίοδο να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, ενέργεια όχι μόνο ασύμφορη αλλά και εγκληματική.

Οι μνημονιακές δεσμεύσεις, που αναφέρονται στην εγκύκλιο, προέρχονται από προχειρότητα πολιτικής, άγνοια διεθνούς εμπειρίας και άπειρων χειρισμών που δεν ενδιαφέρουν τους γιατρούς. Η προσπάθεια να εμφανιστεί το ΙΚΑ ΕΤΑΜ ότι εφαρμόζει ηλεκτρονική συνταγογράφηση από τον Οκτώβριο (ενώ σε προηγμένες χώρες, π.χ. Σουηδία, χρειάστηκαν δέκα ολόκληρα χρόνια) και η παρακίνηση των γιατρών να προμηθευτούν οι ίδιοι φορητούς υπολογιστές, οι οποίοι θα παραμείνουν για ιδία χρήση, μετά την προμήθεια των επιτραπέζιων υπολογιστών μέσα από το διαγωνισμό, αποτελεί μνημόνιο απαξίωσης και υποβαθμίζει τη λειτουργία κάθε ευνομούμενης Πολιτείας.

Η Ομοσπονδία με ψυχραιμία και διάθεση καλής θέλησης και συνεργασίας με τους αρμοδίους προσπαθεί να βλέπει τα ζητήματα των γιατρών και της λειτουργίας τους, αλλά δεν θα ενδώσει σε ζητήματα ηθικής, δεοντολογίας και έννομης τάξης και θα στηρίξει τα δικαιώματα και τη λειτουργία του ιατρικού κλάδου με κάθε τρόπο.

Ας το καταλάβουν όσο είναι καιρός οι αρμόδιοι και ας προσπαθήσουν κατ’ αρχήν να συνεννοηθούν μεταξύ τους γιατί διαφέρουν οι απόψεις τους.

2. Αναμένουμε την ανακοίνωση των πινάκων μοριοδότησης των 1.860 θέσεων γιατρών και οδοντιάτρων προς μονιμοποίηση και την παρέμβαση της Διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ για το Επιστημονικό Βαθμολόγιο, όπως δεσμεύθηκε κατά τη συνάντηση της 15/9/2011.

3. Το θέμα της εργασιακής εφεδρείας και της αβέβαιης λειτουργίας πολλών Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, αποτελεί θέμα που μας απασχολεί, συζητήθηκε με τους αρμοδίους, αλλά οι κατ’ αρχήν καθησυχαστικές τοποθετήσεις τους δεν μας ικανοποιούν. Αγωνιούμε για το μέλλον της εργασίας πολλών συναδέλφων μας,( με κάθε σύμβαση εργασίας) και για την τύχη των περισσότερων Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία θα συναντηθεί και πάλι την Παρασκευή 23-9-2011 με τη Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προκειμένου να συζητήσει για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομαλή ένταξη και λειτουργία των γιατρών του ΙΚΑ ΕΤΑΜ στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά και να απαιτήσει το σεβασμό των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γιατρών.

Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι οι μνημονιακές επιλογές της οικονομικής υποδούλωσης και της αφαίρεσης δικαιωμάτων, που σχετίζονται με την εργασία, και τη λειτουργία αλλά και η οικονομική εξαθλίωση που οδηγούν τους γιατρούς αλλά και τους πολίτες, φέρνουν αδιέξοδα και επιδείνωση της κρίσης και γι’ αυτό το λόγο είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο.

Η διατεταγμένη υπηρεσία πολλών κρατικών παραγόντων, ενάντια στα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου αλλά και της υγείας – περίθαλψης του λαού και των λειτουργών της, δημιουργούν αισθήματα αγανάκτησης, ντροπής και οργής.

Ένας είναι ο δρόμος, να αντιδράσουμε για να καταπέσουν αυτές οι πολιτικές.

Συγκαλείται την 30-9-2011 η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ για λήψη συνολικών αποφάσεων για τον κλάδο. Τα Σωματεία μέλη μας οφείλουν να ολοκληρώσουν εντός των ημερών τις Γενικές τους Συνελεύσεις για προτάσεις και υποδείξεις.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ

Ερωτώ λοιπόν:

Πώς είναι δυνατόν ο ΠΙΣ και οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι να ζητούν από τον Υπουργό Υγείας να αποσύρει το σχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ και να ωρύονται "κανένας να μην κάνει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ" κ.λ.π. κ.λ.π. και από την άλλη το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των ιατρών του ΙΚΑ να συζητάει για την ομαλή ένταξη των ιατρών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον ΕΟΠΥΥ;

Προς απάντηση των συναδέλφων που εκφράζουν απορίες για τη στάση του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων - νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι υπονομεύουν αυτές τις προσπάθειες.

21 Σεπτεμβρίου 2011, 15:07:55
Απάντηση #202
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73

στα χω πει χιλιες φορες ....Η ποσευπικα βρηκε μια μοναδικη ευκαιρια να ξανακλεισει ,αν θες μαλιστα να οχυρωσει ,το κλειστον του επαγγελματος του ιατρου του ΙΚΑ ,το ιδανικο για τις επιδιωξεις της ειναι οτι αυτην την φορα θα εχει μαντρωμενους οχι το 55% των ασθενων οπως ειχε επι ΙΚΑ αλλα το 90% και κατσε εσυ αν δεν εισαι στι ΙΚΑ ναεπιβιωσεις με το 10% των υπολοιπων ασθενων σε μια χωρα κατεστραμενη οικονομικα .Στο πλαισιο αυτο προτεινει να μη συμβληθουν οι ιδιωτες με τον ΕΟΠΥ ενω οι ιατροι του ΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ,ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΟΥΝ.Ο κινδυνος για τους γιατρους του ΙΚΑ αν συμβληθουν οι υπολοιποι ιδιωτες ειναι οτι χανουν την αποκλειστικοτητα στους ασθενεις του ΕΟΠΥ.Προ 5ημερου συζητουσα με ιατρο του ΙΚΑ δασκαλεμενο στο τι θα πει και του λεω.Εγω πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει συστημα υγειας οπου θα μπορει να εξεταζεται δωρεαν ο ασθενης αλλα ας υποθεσουμε οτι συμφωνουμε ολοι να δυναμιτισουμε τη διμιουργια του ΕΟΠΥ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  εσεις απο το ικα τι κανετε?Μου λεει κανονικα θα πρεπει να παραιτηθουμε αλλα αυτο δεν μπορει να γινει λογω συνταξιοδοτησεων και λοιπα γιαυτο θα κανουμε αρχικα λευκη απεργια και του λεω εγω οτι καποια στιγμη η απεργια θα σταματησει και θα μεινουμε χωρις δικαιωματα εμεις και μονοπωλιακα θα εξεταζετε εσεις στο ΙΚΑ και στο ιατρειο σας τους ασθενεις μας.Η κουβεντα σταματησε εκει (το νεαρον της ηλικιας μου ηταν η αιτια καθως του ειπα οτι αυτοι που πιστευουν οτι θα παιξουν μπαλα μονοι τους στο ΙΚΑ μεσω ΕΟΠΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ μας -δηλαδη με τη μη συμμετοχη μας στον ΕΟΠΥ-ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ ΜΑΣ .
Τωρα επειδη βασιλη επιμονα ευαγγελιζεσαι τη μη συμμετοχη των ιδιωτων στον ΕΟΠΥ και επειδη σε ξερω τοσα χρονια (σχολειο,αγροτικο,ειδικοτητα,εργασια ) πραγματικα απορω τι εχεις στο μυαλο σου .Αν αυτο που γραφω δεν το καταλαβαινει καποιος εκτος ΙΚΑ ιδιωτης ειναι η συνενοχος η βλαξ και πραγματικα δεν μου κολαει τιποτα απο τα 2.

21 Σεπτεμβρίου 2011, 16:32:41
Απάντηση #203
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Τωρα επειδη βασιλη επιμονα ευαγγελιζεσαι τη μη συμμετοχη των ιδιωτων στον ΕΟΠΥ και επειδη σε ξερω τοσα χρονια (σχολειο,αγροτικο,ειδικοτητα,εργασια ) πραγματικα απορω τι εχεις στο μυαλο σου .Αν αυτο που γραφω δεν το καταλαβαινει καποιος εκτος ΙΚΑ ιδιωτης ειναι η συνενοχος η βλαξ και πραγματικα δεν μου κολαει τιποτα απο τα 2.
Καταλαβαίνω τους λόγους να θέλει κάποιος ιδιώτης να πολεμήσει το σύστημα "εκ των έσω" έχοντας το αντίπαλο δέος των ιατρών του ΙΚΑ. Όμως:

1) Έστω ότι αποφασίζουν όλοι να διεκδικήσουν την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ: Οι θέσεις δεν επαρκούν οπότε οι εναπομείναντες δεν έχουν λόγο ύπαρξης, ειδικά αν δεν έχουν συνταγογραφία/δυνατότητα έκδοσης παραπεμπτικών. Δε μας αφορά αυτό;
2) Αν μείνεις τώρα εσύ εκτός ΕΟΠΥΥ (είτε θέλοντας είτε μη), αύριο μπορεί να είμαι εγώ (λέμε τώρα, γιατί αν υποτεθεί π.χ. ότι εγώ έχω τρόπο να τη γλυτώσω, μπορεί να στείλω κάποιον άλλο στη θέση μου).
3) Όταν έρθει κάποια ιατρική εταιρεία (που μπορεί να είναι πλέον ο οποιοσδήποτε που με τα χρήματά του θα βάλει π.χ. είκοσι γιατρούς να δουλέψουν με τα μισά από ότι μου δίνει εμένα ο ΕΟΠΥΥ) και διαπραγματευτεί με το ταμείο, μάλλον θα είμαι ένα από τα είκοσι θύματα.  
4) Θα μπορούσα να δεχθώ τη συμμετοχή μου στον ΕΟΠΥΥ, έστω και δωρεάν, αναλογιζόμενος τις τραγικές στιγμές του παροντος, με την προοπτική ότι θα είμαστε όλοι μέσα - κι όχι μόνο όσοι θα αποφασίσουν τρόικα, κυβέρνηση και λοιποί.
5) Θα μπορούσα να δεχθώ τη συμμετοχή μου στον ΕΟΠΥΥ αν ήξερα σε τι θα πω "ναι" - αν οι ιθύνοντες ήξεραν τι προτείνουν: Προς το παρόν ακούσαμε και διαβάσαμε αοριστολογίες και προχειρότητες.

Αυτό λοιπόν που έχω στο μυαλό μου είναι το κατά πόσον εγώ έχω το ηθικό δικαίωμα, ακόμη και μέσα στις συνθήκες ζούγκλας που διαμορφώνονται, να αδιαφορήσω για το κατά πόσο μία κίνησή μου θα στερήσει από το συνάδελφό μου κάθε ελπίδα επιβίωσης. Και φυσικά το ότι μήπως η δική μου συμμετοχή σε ένα αντικοινωνικό και αντιιατρικό σύστημα με κάνει σιγά-σιγά λιγότερο άνθρωπο και λιγότερο ιατρό.  
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Σεπτεμβρίου 2011, 16:48:03 από Βασίλης Παπαδόπουλος »

21 Σεπτεμβρίου 2011, 17:50:46
Απάντηση #204
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73

και η ταμπακιερα εμεινε ασχολιαστη.......δεν καταλαβα πως αντιμετωπιζεται το μονοπωλιο της συμμετοχης των ιατρων του ΙΚΑ ΣΤΟΝ εοπυ.
Οταν κανουμε εναν αγωνα πρεπει ολοι να ανλαμβανουμε ενα ρισκο με εναν τελικο σκοπο.Πλεον του γεγονοτος οτι δεν αντιλαμβανομαι τον τελικο σκοπο οταν ολα ειναι προαποφασισμενα λογω τροικας εδω εχουμε το μοναδικο φαινομενο να καλουνται οι εκτος ΙΚΑ  να μη συμμετασχουν(Πληρωνοντας το μαρμαρο) και οι εντος ικα οχι μονο δε ρισκαρουν αλλα βελτιωνουν τη θεση τους στην αγορα εχοντας το απιστευτο συγκριτικο πλεονεκτημα της συνταγογραφησης της παραπεμπτικογραφησης και της αδειοδοτησης μονοπωλιακα ενω πριν με τις κατα πραξη και περιπτωση συμβασεις ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ και ΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ
Αν θελουν οι του ΙΚΑ να αγωνιστουμε για να μη γινει ΕΟΠΥ οπως προτεινεται (που εγω δεν ειμαι συμφωνος να δυναμιτισουμε τη δημιουργια του ΕΟΠΥ) ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ  στον κοινο αγωνα ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ και μετα συζηταμε για το αν παραιτουμαστε ολοι μαζι του δικαιωματος ενταξης στον ΕΟΠΥ.Αλλα οπως καταλαβες και απο την ανακοινωση της ομοσποδιας τους αλλα εχουν στο μυαλο τους.Τα 5 σημεια που αναφερεις δεν μπαινω στον κοπο να τα αποδομησω επιχειρηματολογοντας και πιστευω να αντιλαμβανεσαι το γιατι

22 Σεπτεμβρίου 2011, 08:57:26
Απάντηση #205
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

παντως ο ισα προτεινει συλλογικη συμβαση

οσοι πιστοι....................

22 Σεπτεμβρίου 2011, 13:40:39
Απάντηση #206
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Σεπτεμβρίου 2011, 13:55:03
Απάντηση #207
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Eίναι βέβαια ένα σκαλί πιο κάτω από την απόρριψη του μορφώματος/επαναδιαπραγμάτευση με προϋπόθεση την καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά δεδομένων των συνθηκών που έχουν επικρατήσει τις τελευταίες δεκαετίες στον ιατρικό χώρο και των κοινωνικών συγκυριών/αναγκών του σήμερα, ίσως είναι μια κάποια αποδεκτή λύση που τουλάχιστο δε θα αφήσει κανένα a priori στο περιθώριο. Ποιος όμως θα στηρίξει το άνοιγμα του επαγγέλματος, έστω και με αυτούς τους (εν πολλοίς άνγωστους) όρους, παραιτούμενος των "κεκτημένων" του;
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Σεπτεμβρίου 2011, 13:56:59 από Βασίλης Παπαδόπουλος »

22 Σεπτεμβρίου 2011, 19:08:52
Απάντηση #208
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Η κίνηση αυτή του ΙΣΑ μου φαίνεται πολύ σωστή.Εύχομαι να ακολουθήσουν στο ίδιο πνεύμα και ο ΙΣΘ καθώς και όλοι οι ΙΣ της Ελλάδος.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ιατρός που να μήν βλέπει τον εξευτελισμό και την ταπείνωση της ιδιότητας του όπως αυτή πάει να διαμορφωθεί με τον ΕΟΠΠΥ.

Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

23 Σεπτεμβρίου 2011, 09:46:48
Απάντηση #209
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ο ΙΣΑ εβγαλε εξουσιοδοτηση

οσοι πιστοι .......................

η ολοι η κανεις

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8574 Εμφανίσεις