Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
GAD2:
1.η συνταγογράφηση ειναι επίσκεψη και ανεξαρτήτως διάρκειας πρέπει να πληρώνεται γιατί αξία εχει η υπογραφή του γιατρού, και όχι της γραμματείας,ενώ αν ειναι τρίμηνη σημαίνει αυξημένο κόστος σε γραφική ύλη και εκτυπωτικό υλικό που δεν ανταποκρίνεται στην τιμή που αποδίδει ο Εοπυυ. Σημειωτέον δεν αφήνω ποτέ τη γραμματέα μου να συνταγογραφεί.
2. Η επίδειξη εξετάσεων που αναφέρετε ειναι επίσης ιατρική επίσκεψη που κανονικά θα έπρεπε να πληρώνεται εξίσου, ειδάλλως ευτελίζεται η ιατρική γνώμη
3. Συμφωνώ για το δεκάλεπτο της διαρκείας αλλά θα πρέπει ταυτοχρονα να προστατευτεί και πάλι η ιατρική υπόληψη, διότι εάν κάποιοι πολλοί δεν έρθουν στο ραντεβού τους έχω χάσει 20 λεπτά και όχι 15, ενώ ο ασυνεπής δεν χάνει κάτι και παράλληλα εξευτελίζομαι στα μάτια του
4. Να ισχύσουν ακριβώς τα ίδια και στις δημόσιες δομές γιατί αλλιώς ειναι σαφές ´οτι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εξόδου από τις συμβασεις
5. Και μόνο η αξιολόγηση της επίσκεψης των 15 λεπτών ως 10 ευρώ και στην πραγματικότητα πολύ παρακάτω από 10 ευρώ- ειναι στην ουσία ο τελειωτικος ευτελισμός και υποβιβαση της ιατρικής αξιοπρέπειας
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος1.η συνταγογράφηση ειναι επίσκεψη και ανεξαρτήτως διάρκειας πρέπει να πληρώνεται γιατί αξία εχει η υπογραφή του γιατρού, και όχι της γραμματείας,ενώ αν ειναι τρίμηνη σημαίνει αυξημένο κόστος σε γραφική ύλη και εκτυπωτικό υλικό που δεν ανταποκρίνεται στην τιμή που αποδίδει ο Εοπυυ. Σημειωτέον δεν αφήνω ποτέ τη γραμματέα μου να συνταγογραφεί.
2. Η επίδειξη εξετάσεων που αναφέρετε ειναι επίσης ιατρική επίσκεψη που κανονικά θα έπρεπε να πληρώνεται εξίσου, ειδάλλως ευτελίζεται η ιατρική γνώμη
3. Συμφωνώ για το δεκάλεπτο της διαρκείας αλλά θα πρέπει ταυτοχρονα να προστατευτεί και πάλι η ιατρική υπόληψη, διότι εάν κάποιοι πολλοί δεν έρθουν στο ραντεβού τους έχω χάσει 20 λεπτά και όχι 15, ενώ ο ασυνεπής δεν χάνει κάτι και παράλληλα εξευτελίζομαι στα μάτια του
4. Να ισχύσουν ακριβώς τα ίδια και στις δημόσιες δομές γιατί αλλιώς ειναι σαφές ´οτι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εξόδου από τις συμβασεις
5. Και μόνο η αξιολόγηση της επίσκεψης των 15 λεπτών ως 10 ευρώ και στην πραγματικότητα πολύ παρακάτω από 10 ευρώ- ειναι στην ουσία ο τελειωτικος ευτελισμός και υποβιβαση της ιατρικής αξιοπρέπειας
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν και δεν διαφωνώ μαζί σας, περάσαμε σε ένα άλλο κεφάλαιο, αυτό του ευτελισμού του ιατρικού λειτουργήματος. Σε αυτό όμως θα ήθελα να βάλω πιο σοβαρά πράγματα κατά την γνώμη μου:
1) Αν θεωρήσουμε ότι η "επίσκεψη του ΕΟΠΥΥ" είναι μονο για συνταγογράφηση όπως έχω ακούσει από άλλους συναδέλφους τότε γιατί υπόγραψαν τη συμβαση του ΕΟΠΥΥ; Δεν ξέρουν ελληνικά ή δεν ευτελίζουν αυτοί το ιατρικό επάγγελμα με αυτό τον τρόπο;
2) Σαφέστατα, πρέπει να ισχύσουν για όλες τις δομές, δεν μπορούν να ισχύουν μόνο για τους συμβεβλημένους. Απλά, όπως έχω ακούσει κι από υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΟΠΥΥ, τα "παιδιά" στα δημόσια ιατρεία είναι για να κάνουν συνταγογράφηση. Τους ιδιώτες τους πληρώνουμε για να εξετάζουν. Και δεν έχω δει κανένα ΙΣ να αγωνιά για αυτό το θέμα.
3) Δεν είδα κανένα ιατρικό σύλλογο να φωνάζει για το θέμα των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ και το κόστος της ιατρικής επίσκεψης. Δεν είδα κανένα γιατρό του ΕΣΥ να τιμωρείται για ασθενείς που βλέπει μαύρα στο σπίτι τους, για βιβλιάρια που συνταγογραφεί από την γειτονιά ή το φαρμακοποιό, για πεσκέσια με αυγουλάκια, τυριά, χορταρικά, κρεατικά, για γνωματεύσεις για γυμναστήρια ή άδειες που ποτέ δεν πέρασαν από το ιατρείο ακόμη και το γεγονός ότι για τα απογευματινά ιατρεία δεν προβλέπεται να πληρώνεται ΕΦΚΑ. Ψάχνετε ευτελισμό του ιατρικού λειτουργήματος; Αναζητήστε τον στους ιατρικούς συλλόγους. Θεωρώ τον ΕΟΠΥΥ πιο σωστο από αυτούς.
Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια αγαπητέ συνάδελφε. Δεν θέλω να πω περισσότερα.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Θέλεις να μας δώσεις κάποιο link για το πρόγραμμα που έχεις αναπτύξει;
Έψαξα να βρω την παλαιότερη ανάρτησή σου αλλά δεν την βρήκα. Μάλλον βρήκα κάποιο link που δεν δουλεύει.
GAD2:
Συμφωνώ μαζί σας απολύτως
Αλλά τώρα μιλάμε για τους συμβεβλημένους που καλώς η κακώς στηρίζουν το σύστημα συνολικά
Και φαίνεται ´οτι αν ισχύσουν οι τελευταίες οδηγίες το σύστημα θα στραφεί εναντίον των ασφαλισμένων και μόνο, αφού η μαζική εξοδος των συμβεβλημένων δεν θα γίνει ανεκτή από την μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών
Και ναι υπάρχει ενα ελάχιστο τελευταίο όριο αξιοπρέπειας που δεν εξαρτάται από κανέναν σύλλογο ιατρικό , και πλέον αυτό το προσωπικό όριο καταρρακώθηκε με την τελευταία οδηγία του κου μπερσιμη
Σκέφτομαι να δοκιμάσω έναν μήνα με τις νέες οδηγίες και θα δω μετά τι......
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘέλεις να μας δώσεις κάποιο link για το πρόγραμμα που έχεις αναπτύξει;
Έψαξα να βρω την παλαιότερη ανάρτησή σου αλλά δεν την βρήκα. Μάλλον βρήκα κάποιο link που δεν δουλεύει.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση