Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 20:31:47

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1432897 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Οκτωβρίου 2011, 19:18:01
Απάντηση #255
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

"Προς γκρεμός και πίσω ρέμα " ο ΕΟΠΥΥ για τον αυτοαπασχολούμενο ιατρό κυρίως, αλλά και για ολόκληρο τον ιατρικό κλάδο.
Με την απαγόρευση συνταγογράφησης στους μη συμβεβλημένους ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ  είναι πλέον ολοφάνερος.Δεν κρύβονται πλέον ούτε πίσω απο προσχήματα.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει ιατρός στην ελλάδα που θα υποκύψει σε αυτόν.Έχω την αίσθηση ότι εκτός απο μία πολύ μικρή μειοψηφία ιατρών
που θεωρητικά μπορεί και να ευνοηθούν ,όλοι εμείς οι υπόλοιποι απειλούμαστε άμεσα και καταλυτικά απο την εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ.
Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι ένα καθολικό:" ΕΟΠΥΥ ;; "Οχι,ευχαριστώ αλλα δεν θα πάρω.." ( Στο χνάρια του παλαι ποτέ "Atomic Energy ? No thanks!!"
Το δραματικό "είναι ζητημα επιβίωσης" είναι πιό πραγματικό απο ποτέ.
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

9 Οκτωβρίου 2011, 19:46:34
Απάντηση #256
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με την απαγόρευση συνταγογράφησης στους μη συμβεβλημένους ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ  είναι πλέον ολοφάνερος.

Ναι, ιδίως υπό το πρίσμα ότι ο ασφαλισμένος το μόνο που χρειάζεται από τον "πληρωτικό" (ή "εξωτερικό") ιατρό του, είναι να πάρει μία φορά την αγωγή που του χρειάζεται.
Η επανάληψη της συνταγής, μπορεί να γίνεται από συνάδελφο εντός του ΕΟΠΥΥ, που θα έχει το δικαίωμα συνταγογράφησης...  ;D
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Οκτωβρίου 2011, 20:49:46
Απάντηση #257
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
"Προς γκρεμός και πίσω ρέμα " ο ΕΟΠΥΥ για τον αυτοαπασχολούμενο ιατρό κυρίως, αλλά και για ολόκληρο τον ιατρικό κλάδο.
Με την απαγόρευση συνταγογράφησης στους μη συμβεβλημένους ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ  είναι πλέον ολοφάνερος.Δεν κρύβονται πλέον ούτε πίσω απο προσχήματα.
Ο όρος "εκβιασμός" είναι αρκετά light σε σχέση με ένα πιθανό σενάριο. Ποιο; Το να θελήσουν, υπό το κράτος του φόβου, του πανικού ή της απελπισίας, αρκετοί περισσότεροι από τις θέσεις που προβλέπονται να ενταχθούν στο νεοσύστατο ΕΟΠΥΥ. Τι θα γίνει τότε σε ένα φορέα του οποίου ο κανονισμός έχει γραφεί στο γόνατο (κατά ΙΣΑ) και τα κριτήρια θεσπίζονται κατά το "Γιάννης καρνάει, Γιάννης πίνει"; Και το χειρότερο, όσοι μείνουν εκτός νυμφώνος (ιδιαίτερα αν είναι συνάδελφοι σε ειδικότητες χωρίς ιατρικές πράξεις ή έχουν πρόσφατα μπει στην αγορά των μεγάλων στικών κέντρων) θα είναι αναγκασμένοι να ξεχάσουν το ιδιωτικό ιατρείο ως μέσο προσπορισμού. Την πίεση αυτή υποδαυλίζει και η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ προσπαθώντας μέσα στο χαμό να περάσει και νέα ευεργετήματα.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει ιατρός στην ελλάδα που θα υποκύψει σε αυτόν.Έχω την αίσθηση ότι εκτός απο μία πολύ μικρή μειοψηφία ιατρών
που θεωρητικά μπορεί και να ευνοηθούν ,όλοι εμείς οι υπόλοιποι απειλούμαστε άμεσα και καταλυτικά απο την εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ.
Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι ένα καθολικό:" ΕΟΠΥΥ ;; "Οχι,ευχαριστώ αλλα δεν θα πάρω.." ( Στο χνάρια του παλαι ποτέ "Atomic Energy ? No thanks!!"
Το δραματικό "είναι ζητημα επιβίωσης" είναι πιό πραγματικό απο ποτέ.
Αντίθετα εγώ πιστεύω ότι όχι μόνο δε θα υπάρξει, αλλά και οι συνάδελφοι που θα κάνουν αιτήσεις θα είναι η πλειοψηφία (και γι' αυτό θα ακυρώσουν την αρχική άρνηση του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων), κινώντας μάλιστα γη και ουρανό για να βρουν μια θέση στον ήλιο.
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα πιστεύω ότι η ατομική άρνηση συμμετοχής στον ΕΟΠΥΥ είναι μία πράξη ηρωϊκή αλλά χωρίς νόημα για το σύνολο του ιατρικου κόσμου. Αντιθέτως, η όποια αντίθεση/αντίσταση θα πρέπει να εκφραστεί μέσα από τους Ιατρικούς Συλλόγους. Ίσως η διαπραγμάτευση στο πρότυπο του ΙΣΑ - αυτή της συλλογικής διαπραγμάτευσης μετά από συλλογή εξουσιοδοτήσεων (που μην ξεχνούμε ότι φέρνει στο τραπέζι το προεδρείο του και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αύριο το απόγευμα) είναι μία καλή κίνηση προς το παρόν.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

9 Οκτωβρίου 2011, 21:25:46
Απάντηση #258
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Πώς μπορεί να σκέφτεται ο μέσος ιδιώτης της ΠΦΥ σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ;

Το ιατρείο μου έχει τα εξής έξοδα ανα μήνα: Ενοίκιο 400 ευρώ, νερό-ρεύμα-τηλέφωνο/internet 100 ευρώ, κοινόχρηστα παίζουν από 50-200 ευρώ, αναλώσιμα (χαρτί/μελάνι/εξεταστικό υλικό κ.λ.π.) 100 ευρώ, καθαριότητα μπορεί και τίποτε, αν την κάνω μόνος μου - δε συζητάμε πια για γραμματεία (ημιαπασχόληση απαιτεί τουλάχιστο 500 ευρώ με τα ένσημα). Σύνολο με τις πιο αισιόδοξες προοπτικές (πάντα προ φόρων και χωρίς να συνυπολογιστούν οι ασφαλιστικές εισφορές) 650 ευρώ.

Ας ξεχάσω τι έβγαζα έως τώρα από τις συμβάσεις με τα διάφορα ταμεία αλλά και από τους ασθενείς που με επισκέπτονταν επί πληρωμή.

Τι θα βγάζω με τον ΕΟΠΥΥ; Με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις 2000 ευρώ μεικτά το μήνα (αν πιάσω την ανώτατη κλίμακα). Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσω και κάποιους που θα έρθουν να εξεταστούν εκτός ωραρίου του ταμείου (αφού δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με τη λογικής ΙΚΑ λειτουργία - δε θα είναι τουλάχιστον 5 άτομα την ημέρα; Συνεπώς άλλα 2000 ευρώ. Σύνολο 4000 ευρώ. Εντάξει, δεν είναι 8000, είναι μόλις 4000, αλλά είναι 4000 στη φάση που όλος ο κόσμος θα πεινάει και που δε θα υπάρχει και εναλλακτική λύση.

Τι θα βγάζω αν δεν μπω στον ΕΟΠΥΥ; Το ιατρείο μου θα είναι τσίλικο, καθαρό και περιποιημένο, θα αφοσιωθώ στην ιατρική (αντί για την άχαρη δουλειά ρουτίνας που ανακυκλώνει συνταγογραφία, έκδοση παραπεμπτικών, διεκπεραίωση καταστάσεων κ.λ.π. και όλα αυτά σε όχι πάντα καλό κλίμα έχοντας απένταντι τον ταλαιπωρημένο ασφαλισμένο που περίμενε 2 μήνες για τα 10 λεπτά της δικής του ιατρικής δημοσιότητας) - αλλά πόσους μπορώ να περιμένω να έρθουν να μου χτυπήσουν την πόρτα; Στην αρχή η πελατεία μου θα μου κάνει ενδεχομένως και κάποια επίσκεψη περισσότερο στα πλαίσια αμοιβαίας συμπόνοιας, εξηγώντας μου "Γιατρέ, ξέρεις, είμαστε αναγκασμένοι να πηγαίνουμε τώρα εκεί για τα καθημερινά, αλλά αν κάτι χρειαστεί, θα μας ξαναδείς...". Μέσα σε λίγους μήνες θα διαπιστώσω ότι ακόμη και ο κόσμος που με θεωρούσε ως το γιατρό του δε θα μπορεί να με επισκεφθεί, ενδεχομένως όχι γιατί δεν μπορεί να κάνει θυσία για το τίμημα της επίσκεψης αλλά κυρίως γιατί από πίσω είναι το πολλαπλάσιο κόστος των ενδεχόμενων εξετάσεων αλλά και των φαρμάκων. Κι αν κάποιος συνάδελφος προσφερθεί να λειτουργήσει ως πλυντήριο για μία ή δύο φορές, σε έκτακτες περιπτώσεις, είναι σίγουρο ότι την τρίτη θα σκεφτεί ότι επιβαρύνει τη δική του συνταγογραφική συμπεριφορά έναντι πιθανών ελέγχων. Με τη λογική αυτή χωρίς ΕΟΠΥΥ το ιατρείο μέσα σε λίγο καιρό θα μαραζώσει και θα καταστεί μη βιώσιμο.

Τα παραπάνω τα γνωρίζουν όλοι, του υπουργείου μη εξαιρουμένου (γιατί μην ξεχνούμε ότι οι κ.κ. Μιχ. Τιμοσίδης - Υφυπουργός Υγείας - και Γερ. Βουδούρης - Διοικητής ΕΟΠΥΥ - είναι Παθολόγοι).

Θα ήταν ευχής έργο πάνω σε αυτές τις σκέψεις, που σημειωτέον δεν είναι του γράφοντος, αλλά αποτελούν μία απόπειρα συρραφής και συνοψισμού των όσων έχει καταστεί αποδέκτης τον τελευταίο καιρό, να υπάρξει αυζήτηση και αντίλογος, διότι αντικατοπτρίζουν ένα νοσηρό κόσμο, όπως αφήνει να εννοηθεί και ο @Zachariadis.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

9 Οκτωβρίου 2011, 22:40:45
Απάντηση #259
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Πολυ σωστη η παραπάνω τοποθετηση.Την προσυπογραφω!
+

10 Οκτωβρίου 2011, 01:32:11
Απάντηση #260
Αποσυνδεδεμένος

Giansymos

Ιατροί
Και ποιός εγγυάται ότι θα μπορεί κανείς να συνταγογραφεί εκτός ωραρίου? Αν είναι όλα ραντεβού, γιατι να πληρώσει αυτός που καθηστέρησε να εξεταστεί και βγήκε εκτός ωραρίου? Κι αν ρίχνει την ευθύνη στον γιατρό για την καθυστέρηση? Τα 4000 είναι μικτά (2500 καθαρά?), αν και δεν τα φτάνεις ούτε αυτά...τα 650, που είναι κανά 1000ρικο στην πράξη, είναι καθαρά. Δεν νομίζω να είναι βιώσιμα τα ιατρεία...

10 Οκτωβρίου 2011, 09:37:43
Απάντηση #261
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η μονη λυση ειναι να πουμε ενα βροντερο οχι στον εοπυυ και να στειλουμε την εξουσιοδοτηση στον ΙΣΑ.
Διαφορετικα τα πιο πολλα ιατρεια θα κλεισουν

10 Οκτωβρίου 2011, 10:21:20
Απάντηση #262
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Το ιατρείο μου έχει τα εξής έξοδα ανα μήνα: Ενοίκιο 400 ευρώ, νερό-ρεύμα-τηλέφωνο/internet 100 ευρώ, κοινόχρηστα παίζουν από 50-200 ευρώ, αναλώσιμα (χαρτί/μελάνι/εξεταστικό υλικό κ.λ.π.) 100 ευρώ, καθαριότητα μπορεί και τίποτε, αν την κάνω μόνος μου - δε συζητάμε πια για γραμματεία (ημιαπασχόληση απαιτεί τουλάχιστο 500 ευρώ με τα ένσημα). Σύνολο με τις πιο αισιόδοξες προοπτικές (πάντα προ φόρων και χωρίς να συνυπολογιστούν οι ασφαλιστικές εισφορές) 650 ευρώ.

Ας ξεχάσω τι έβγαζα έως τώρα από τις συμβάσεις με τα διάφορα ταμεία αλλά και από τους ασθενείς που με επισκέπτονταν επί πληρωμή.

Τι θα βγάζω με τον ΕΟΠΥΥ; Με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις 2000 ευρώ μεικτά το μήνα (αν πιάσω την ανώτατη κλίμακα). Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσω και κάποιους που θα έρθουν να εξεταστούν εκτός ωραρίου του ταμείου (αφού δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με τη λογικής ΙΚΑ λειτουργία - δε θα είναι τουλάχιστον 5 άτομα την ημέρα; Συνεπώς άλλα 2000 ευρώ. Σύνολο 4000 ευρώ. Εντάξει, δεν είναι 8000, είναι μόλις 4000, αλλά είναι 4000 στη φάση που όλος ο κόσμος θα πεινάει και που δε θα υπάρχει και εναλλακτική λύση.

Το παραπάνω ίσως αποτελεί λογικό σενάριο για ιδιώτη Παθολόγο ή Γενικό Ιατρό.Αλλά για μένα π.χ ως Καρδιολόγος σε ημιαστική περιοχή η ανώτατη κλίμακα δεν πιάνεται και θα έιμαι στην κλίμακα τον 900-1000 ευρώ!...
Επιπλέον στα έξοδα ιατρείου προστίθενται  και οι μηνιαίες δόσεις -leasing- για τον 3D/TDI Υπερηχοκαρδιογραφικό μηχάνημα,τον εξοπλισμό της καρδιοαναπνευστικής δοκιμασίας  κόπωσης (οχι απλά ΗΚΓ ΔΚ) και άλλα.. (έμμεση διαφήμιση κάνω ..και ρίχνω μια μουτζα στον εαυτό μου lol  :D) Σοβαρά τωρα,τα πάγια έξοδα φτάνουν τα 900 ευρώ τον μήνα.Και πιστεύω πως δεν έιμαι ο μόνος.Όλες οι ειδικότητες που απαιτούν ειδικό εξοπλισμό για εκτέλεση ιατρικών πράξεων βρίσκονται στην ίδια μοίρα....Άκου 4000 ευρώ το μήνα ....αν ήταν έτσι θα αισθανόμουν προνομιούχος!
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

10 Οκτωβρίου 2011, 10:26:46
Απάντηση #263
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Το παραπάνω ίσως αποτελεί λογικό σενάριο για ιδιώτη Παθολόγο ή Γενικό Ιατρό.Αλλά για μένα π.χ ως Καρδιολόγος σε ημιαστική περιοχή η ανώτατη κλίμακα δεν πιάνεται και θα έιμαι στην κλίμακα τον 900-1000 ευρώ!...
Επιπλέον στα έξοδα ιατρείου προστίθενται  και οι μηνιαίες δόσεις -leasing- για τον 3D/TDI Υπερηχοκαρδιογραφικό μηχάνημα,τον εξοπλισμό της καρδιοαναπνευστικής δοκιμασίας  κόπωσης (οχι απλά ΗΚΓ ΔΚ) και άλλα.. (έμμεση διαφήμιση κάνω ..και ρίχνω μια μουτζα στον εαυτό μου lol  :D) Σοβαρά τωρα,τα πάγια έξοδα φτάνουν τα 900 ευρώ τον μήνα.Και πιστεύω πως δεν έιμαι ο μόνος.Όλες οι ειδικότητες που απαιτούν ειδικό εξοπλισμό για εκτέλεση ιατρικών πράξεων βρίσκονται στην ίδια μοίρα....Άκου 4000 ευρώ το μήνα ....αν ήταν έτσι θα αισθανόμουν προνομιούχος!

Για τις ειδικότητες που έχουν εξοπλισμό, οι ιθύνοντες είναι σίγουροι ότι ο ασθενής πλέον θα πληρώνει από την τσέπη του για να κάνει το οτιδήποτε.
Μην ξεχνάτε ότι όλες οι ασκήσεις επί χάρτου των σχεδιαστών του ΕΟΠΥΥ ελάμβαναν ως μέτρο τον τρόπο λειτουργίας των ιατρείων του ΙΚΑ, όπου το 90% είναι μόνο συνταγογράφηση. Γιατί ακόμη κι αν ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τον υπέρηχο, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το πλαφόν του παλαιού καλού ΙΚΑ στα διαγνωστικά κέντρα θα συνεχίσει με διάφορες μορφές.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

10 Οκτωβρίου 2011, 13:34:35
Απάντηση #264
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν

Τι θα βγάζω αν δεν μπω στον ΕΟΠΥΥ; Το ιατρείο μου θα είναι τσίλικο, καθαρό και περιποιημένο, θα αφοσιωθώ στην ιατρική (αντί για την άχαρη δουλειά ρουτίνας που ανακυκλώνει συνταγογραφία, έκδοση παραπεμπτικών, διεκπεραίωση καταστάσεων κ.λ.π. και όλα αυτά σε όχι πάντα καλό κλίμα έχοντας απένταντι τον ταλαιπωρημένο ασφαλισμένο που περίμενε 2 μήνες για τα 10 λεπτά της δικής του ιατρικής δημοσιότητας) - αλλά πόσους μπορώ να περιμένω να έρθουν να μου χτυπήσουν την πόρτα; Στην αρχή η πελατεία μου θα μου κάνει ενδεχομένως και κάποια επίσκεψη περισσότερο στα πλαίσια αμοιβαίας συμπόνοιας, εξηγώντας μου "Γιατρέ, ξέρεις, είμαστε αναγκασμένοι να πηγαίνουμε τώρα εκεί για τα καθημερινά, αλλά αν κάτι χρειαστεί, θα μας ξαναδείς...". Μέσα σε λίγους μήνες θα διαπιστώσω ότι ακόμη και ο κόσμος που με θεωρούσε ως το γιατρό του δε θα μπορεί να με επισκεφθεί, ενδεχομένως όχι γιατί δεν μπορεί να κάνει θυσία για το τίμημα της επίσκεψης αλλά κυρίως γιατί από πίσω είναι το πολλαπλάσιο κόστος των ενδεχόμενων εξετάσεων αλλά και των φαρμάκων. Κι αν κάποιος συνάδελφος προσφερθεί να λειτουργήσει ως πλυντήριο για μία ή δύο φορές, σε έκτακτες περιπτώσεις, είναι σίγουρο ότι την τρίτη θα σκεφτεί ότι επιβαρύνει τη δική του συνταγογραφική συμπεριφορά έναντι πιθανών ελέγχων. Με τη λογική αυτή χωρίς ΕΟΠΥΥ το ιατρείο μέσα σε λίγο καιρό θα μαραζώσει και θα καταστεί μη βιώσιμο.

Τα παραπάνω τα γνωρίζουν όλοι, του υπουργείου μη εξαιρουμένου (γιατί μην ξεχνούμε ότι οι κ.κ. Μιχ. Τιμοσίδης - Υφυπουργός Υγείας - και Γερ. Βουδούρης - Διοικητής ΕΟΠΥΥ - είναι Παθολόγοι).

Θα ήταν ευχής έργο πάνω σε αυτές τις σκέψεις, που σημειωτέον δεν είναι του γράφοντος, αλλά αποτελούν μία απόπειρα συρραφής και συνοψισμού των όσων έχει καταστεί αποδέκτης τον τελευταίο καιρό, να υπάρξει αυζήτηση και αντίλογος, διότι αντικατοπτρίζουν ένα νοσηρό κόσμο, όπως αφήνει να εννοηθεί και ο @Zachariadis.

Πολύ καλή η ανάλυση με 2 μικρές ενστάσεις που ανατρέπουν όλο το συλλογισμό (το δικό μου και αρκετών συναδέλφων):

1.Τα 2000 ευρώ μικτά του ΕΟΠΥΥ δεν θα ισχύσουν αρχικά...αν έχω καταλάβει σωστά θα ξεκινήσει στο υπέρογκο ποσό των 1000 ευρώ μικτά και σταδιακά και ανάλογα με την γνώμη του κόσμου κάποιοι θα ανεβαίνουν κατηγορία..Ας μη μιλήσουμε για το πως και το πότε θα γίνει αυτό (και αν γίνει τελικά) γιατί θα απογοητευτούμε νομίζω...

2.Ποιος εγγυάται στους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ότι δεν θα μπλέξουν για πολλοστή φορά στον κυκεώνα του παρελθόντος με τα ταμεία να χρωστάνε 12-20 μηνιάτικα? Αν γίνει κάτι τέτοιο (που νομίζω θα γίνει αν κρίνω από το παρελθόν) η επιβίωση των ιατρείων αυτών είναι καταδικασμένη σε βασανιστικό αφανισμό..και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα και βασανιστικά από τα υπόλοιπα υγιή "μη συμβεβλημένα" με το έκτρωμα που λέγεται ΕΟΠΥΥ!!

Η μόνη λύση είναι η μαζική αντίδραση του Ιατρικού κόσμου μέσω των επίσημων φορέων μας-->ΠΙΣ,ΙΣΑ,κλπ...

10 Οκτωβρίου 2011, 13:40:58
Απάντηση #265
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν

Να προσθέσω στον προηγούμενο συλλογισμό μου ότι οι φορείς μας (ΠΙΣ,ΙΣΑ,κλπ) πρέπει να δράσουν δυναμικά με απαγορεύσεις* και όχι απλά προτροπές
στα μέλη τους σχετικά με τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ..γιατί μόνο με προτροπές είναι λογικό όλοι μας να μπαίνουμε στον πειρασμό όταν βλέπουμε ότι
όλα γύρω μας καταρρέουν..
*Δεν ξέρω κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι νομικά εφικτό και πως μπορεί να γίνει αλλά θεωρώ ότι εδώ που φτάσαμε είναι η μόνη σανίδα σωτηρίας για τα ιδιωτικά ιατρεία!

10 Οκτωβρίου 2011, 17:04:15
Απάντηση #266
Αποσυνδεδεμένος

ioka

Πως γίνεται γιατροί χωρίς ειδικότητα να μην κλαίγονται και να βγάζουν αρκετά λεφτά το χρόνο στα ιδιωτικά τους ιατρεία και οι ειδικοί(παθολόγοι, καρδιολόγοι κτλ) να φοβούνται ότι θα κλείσουν τα ιατρεία τους; Έχω μπερδευτεί. Ότι κάνει ένας γιατρός χωρίς ειδικότητα μπορεί εύκολα να το κάνει και ένας ειδικός. Το αντίθετο δεν γίνεται, σωστά; Άρα τι συμβαίνει; Είμαι νέος στον χώρο και έχω ήδη μπερδευτεί με αυτά που βλέπω γύρω μου. "Aνειδίκευτοι" με γεμάτες τις τσέπες και "ειδικοί" να παρακαλάνε για 1000 ευρώ(ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!). Επειδή σε λίγες μέρες ανοίγω το δικό μου ιατρείο(χωρίς ειδικότητα) θα το δω από πρώτο χέρι το θέμα και θα έχω καλύτερη άποψη μέσα στους επόμενους μήνες. Μέχρι τότε ακούω τις δικές σας γνώμες

10 Οκτωβρίου 2011, 17:36:13
Απάντηση #267
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod

είναι
     πού θα κάνεις "πιάτσα"
     τι θα λες ότι πουλάς, τι θα κάνεις, τι θα μαχαιρώνεις,
    τα πάντα όλα;
     θα τα παίρνεις μαύρα;
    κανονικά και με το νόμο;
     σε ποιά διεθνή σεμινάρια θα έχεις εξειδικευτεί
      πόσους ασθενείς θα παράγεις σε καθημερινή βάση
    και πόσες ασθένειες θα αναπαραγάγεις
και μη βλέπεις διαφορές σε τούτη τη χώρα
    γιατί όπως λέει και το λαϊκό άσμα
"όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο το κοσμάκη
και όλοι έχουμε καρδιά λαός και Κολωνάκι"

10 Οκτωβρίου 2011, 17:44:41
Απάντηση #268
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

εξουσιοδοτηση στειλατε συναδελφοι????????????

10 Οκτωβρίου 2011, 17:50:34
Απάντηση #269
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν

εξουσιοδοτηση στειλατε συναδελφοι????????????
Εννοείται....

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8575 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
10157 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md