Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ Νομός Ξάνθης έχει περίπου 110.000 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011.
Ο ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνει περίπου το 96% των ασφαλισμένων, ήτοι για το συγκεκριμένο νομό πάνω από 105.000.
...........
Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουν να καλύψουν 15 επί 2.500 = 37.500 ασφαλισμένους, δηλαδή το ένα τρίτο.
Οι υπόλοιποι τι θα κάνουν;
--- Τέλος παράθεσης ---
Πιθανό να μην είναι όλοι άρρωστοι. :)
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ο σχεδιασμός του ΙΚΑ δεν είναι για τα πανηγύρια.
Δ. Κουναλάκης:
Δεν Νομίζω ότι αξίζει να συζητάμε καθόλου αυτή την πρόταση. Είναι ελλειπή, πρόχειρη και προκλητική.
Δεν έχει καμιά λογική για τη λειτουργία της ΠΦΥ, ομολογώ ότι περίμενα κάτι καλύτερο με βαση τις προτάσεις που έχουν γίνει.
Πιστεύω ότι βάλανε κάποιες τιμές για να δουν την αντίδραση των γιατρών και με βάση την μικρότητα που κάποιοι διαθέτουν στο να βλέπουν μπροστά.
Νομίζω ότι ο ΠΙΣ πρέπει να τους την επιστρέψει πίσω με την σημείωση: "Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε".
Το ξανασυζητάμε όταν υπάρξει πραγματικά πρόταση.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠιθανό να μην είναι όλοι άρρωστοι. :)
--- Τέλος παράθεσης ---
Δυστυχώς μου φαίνεται (και λέω μου φαίνεται γιατί το κείμενο των Λοβέρδου/Κουτρουμάνη είναι πιο δυσερμήνευτο κι απ΄ το δίσκο της Φαιστού) ότι δεν πρόκειται για ασθενείς που εξετάζονται αλλά για ασφαλισμένους που εγγράφονται.
4.000 Παθολόγοι & Γενικοί ιατροί Χ 2.500 εγεγγραμένοι ασφαλισμένοι το μέγιστο = 10.000.000 (πληθυσμός που πρέπει να καλυφθεί: 10.700.000 μείον τα παιδιά κάτω των 14 = περίπου 9.000.000).
Εξάλλου η πρόθεση του Υπουργείου είναι να χρησιμοποιηθεί το μοντέλο του ΟΑΕΕ.
Συμπέρασμα: Ο Δημήτρης έχει δίκιο.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςγ) Πως θα μαζεύονται οι 600 ή 800 ή 1000 ασφαλισμένοι για κάποιον νέο γιατρό;
Νομίζω ότι απλά είναι μια πρόταση για τον ντενεκέ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα μαζεύονται διότι το όριο των 2.500 ασφαλισμένων (ή όποιο άλλο παρόμοιο προταθεί) θα καλύπτεται πολύ εύκολα για όλους τους διαθέσιμους γιατρούς.
Σκοπός τους είναι να ισοπεδώσουν κάθε διαφορά - το έχουν δηλώσει άλλωστε.
Denominator:
ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΟΠΥΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ, Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Ι.Σ.
1. Όπως είναι φανερό και έχουμε τονίσει επανειλημμένα, οι προτάσεις των υπουργών Υγείας και Εργασίας δεν έχουν καμία σχέση με τη δημιουργία οργανωμένου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
2. Οι προτάσεις αυτές βρίσκονται σε προκλητικά μεγάλη απόσταση από όλες τις διεκδικήσεις και τις αποφάσεις του ΠΙΣ. Με προτεινόμενες (ακαθάριστες; ) αμοιβές 800-1500 ευρώ μηνιαίως δοκιμάζει να μετατρέψει τους γιατρούς που θα συμβληθούν σε εξευτελιστικά χαμηλά αμοιβόμενους «δημόσιους λειτουργούς», που θα πρέπει οι ίδιοι να πληρώνουν για την επαγγελματική στέγη,τη γραμματειακή υποστήριξη και όλα τα έξοδα ιατρείου!
3. Ο αριθμός των γιατρών που προβλέπει η πρόταση να συμβληθούν είναι μόνο 15.000, άρα είναι κλειστός και αποκλείει την πλειοψηφία των συναδέλφων. Η αφερεγγυότητα δε του υπουργείου και των αρμοδίων όσο αφορά τη δυνατότητα όλων των μη συμβεβλημένων να συνταγογραφούν και να παραπέμπουν για εξετάσεις (αφού πιστοποιηθούν!!) προοιωνίζεται την εξαφάνιση μεγάλου αριθμού αυτοαπασχολούμενων γιατρών για τους οποίους το μέλλον θα είναι επισφαλής απασχόληση με εξευτελιστικές αμοιβές στις επιχειρήσεις υγείας, στις οποίες ανοίγει το δρόμο με τις νομοθετικές ρυθμίσεις η κυβέρνηση.
Η περίφημη ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν έχει περάσει ακόμα ούτε από την κοινοβουλευτική επιτροπή προμηθειών της οποίας οι εργασίες δεν έχουν αρχίσει ακόμα!
4. Για τους γιατρούς του ΙΚΑ προβλέπει το ήδη απαράδεκτο μισθολογικό καθεστώς, χωρίς ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και χωρίς δυνατότητα σύμβασης για το ιδιωτικό τους ιατρείο, άρα ουσιαστικά αποκλειστική απασχόληση χωρίς κανένα δικαίωμα και με εξευτελιστικές αμοιβές.
5. Οι απαράδεκτα χαμηλές προβλεπόμενες αμοιβές ανοίγουν το δρόμο για επιβάρυνση των ασφαλισμένων σε κάθε επίσκεψη προκειμένου να «συμπληρωθεί» το εισόδημα των γιατρών. Ο ιατρικός κόσμος πρέπει να αντισταθεί σε τέτοιες μεθοδεύσεις που αν υλοποιηθούν θα υπονομεύσουν τη δυνατότητα ενωτικών αγώνων με τους άλλους κλάδους των εργαζόμενων.
6. Η πρόταση μας για επείγουσα σύγκλιση της Ολομέλειας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας δεν κατανοήθηκε προφανώς σαν προσπάθεια άμεσης ενημέρωσης και αγωνιστικής επαγρύπνησης του κλάδου. Η βιαστική και χωρίς ουσιαστική προετοιμασία σύγκλιση της ΓΣ του ΠΙΣ δεν έχει να προσφέρει τίποτα από τη στιγμή που με τεράστια ευθύνη των πλειοψηφιών των ιατρικών συλλόγων και του ΠΙΣ δεν έχει γίνει επεξεργασία σχεδίου συλλογικής σύμβασης. Για εμάς οι αποφάσεις των προηγούμενων ΓΣ και το πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποτελούν σταθερή βάση που δεν έχει λόγο να αλλάξει. Διαφωνούμε λοιπόν με τη βιαστική σύγκλιση ΓΣ του ΠΙΣ. Το νωρίτερο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ΓΣ θα ήταν 27/8, αλλά εμείς θεωρούμε πιο πρόσφορη τη σύγκλιση της Ολομέλειας των Προέδρων.
7. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε τις «προτάσεις» προκλητικές και απαράδεκτες και προτείνουμε με αποφάσεις των ιατρικών συλλόγων και του ΠΙΣ κανένας γιατρός να μην δεχτεί να υπογράψει μια τέτοια σύμβαση. Ο ιατρικός κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί να αντιδράσει δυναμικά, σε συμμαχία με όλους τους εργαζόμενους, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τις αρχές Σεπτέμβρη. Επαναλαμβάνουμε την αντίθεση μας στη συμμετοχή των ιατρικών φορέων σε διαδικασίες προσχηματικού διαλόγου που μόνο την επικοινωνιακή τακτική του υπουργείου εξυπηρετούν.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση