Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (11/493) > >>

anetos:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςβ) Τα έξοδα λειτουργίας του ιατρείου θα τα πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ; Γιατί ο επιμελητής στο ΕΣΥ ή ο γιατρός του ΙΚΑ πληρώνεται τα ίδια χωρίς να βάζει ένα ευρώ επιπλέον για να τα πάρει.

--- Τέλος παράθεσης ---

Aυτή η πρωτότυπη σύγκριση ανάμεσα στο ιδιωτικό ιατρείο και το περιβάλλον εργασίας στο ΕΣΥ, μόνο με ψάρεμα σε θολά νερά μπορεί να παραλληλιστεί.

Πολλές φορές ο ιατρός του ΕΣΥ αναγκάζεται να διανύσει πολλές δεκάδες χιλιομέτρων, για να μη πω πάνω από 100 (προσωπικά: 150 χλμ) πήγαινε-έλα για να παρίσταται στο ιατρείο του και αυτό πλέον του αφαιρεί γύρω στο 25% από το (πενιχρό άλλωστε) εισόδημά του.
Σαν να μη φτάνει αυτό, ειδικά όταν είναι αναγκασμένος να ασκεί πλανόδια ιατρική (όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι από εμάς), ο ιατρός του ΕΣΥ έρχεται συχνά αντιμέτωπος στην ελ ύπαιθρο με αυτοσχέδια ιατρεία, όπως:
- καφενεία, βενζινάδικα ή άλλα "κομβικά" καταστήματα
- φαρμακεία (ναι, φαρμακεία: από την παραγωγή στην κατανάλωση)
- εγκαταλελειμμένες σχολικές αίθουσες, κοινοτικά καταστήματα ή άλλες τρώγλες
- κοντέινερ (τύπου ISOBOX)
- το καπό του αυτοκινήτου του ιατρού
- η σκιά ενός δέντρου
κ.α.
Όσο αφορά την υλική υποδομή που συναντά κανείς σε αυτά, ας μη το συζητήσουμε καλύτερα.
Και μην πει κανείς "ήταν επιλογή σου να διοριστείς στη συγκεκριμένη θέση", διότι δεν νομίζω ότι κανείς επιδιώκει την ανυπαρξία κόσμιων υποδομών ή συνθηκών εργασίας.

--- Τέλος παράθεσης ---

τρελα πουλας;
ο ιατρος του εσυ εχει καθαρο μισθο ενω εμεις οι ιδιωτες πρεπει να ξοδευουμε 1000 ε το μηνα για εξοδα ιατρειου. καθαριστρια βοηθο αναλωσιμα κτλ κτλ ενω εσυ τιποτα. οτι περνεις το περνεις καθαρα. ουτε λογιστρια εχεις ουτε  ανχος. επισης λαμβανεις 14 μισθους και να μην αναφερουμε τα φακελακια. οποτε μη συγκρινεις γιατι για να βγαλουμε εμεις 1500 που εσυ βγαζεις ανετα,  πρεπει να εχουμε εσοδα 2700 τουλαχιστον. οσο αναφορα το ποσο ξοδευεις για ναπας στη δουλεια σου μονο ενας τρελος θα ειχε παρομοιο επιχειρημα. δηλαδη αν κατοικουσες αθηνα και η δουλεια σου ηταν ηρακλειο, απλα δε θα πηγαινες λογω αποστασης;;;;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςτρελα πουλας;
ο ιατρος του εσυ εχει καθαρο μισθο ενω εμεις οι ιδιωτες πρεπει να ξοδευουμε 1000 ε το μηνα για εξοδα ιατρειου. καθαριστρια βοηθο αναλωσιμα κτλ κτλ ενω εσυ τιποτα. οτι περνεις το περνεις καθαρα. ουτε λογιστρια εχεις ουτε  ανχος. επισης λαμβανεις 14 μισθους και να μην αναφερουμε τα φακελακια. οποτε μη συγκρινεις γιατι για να βγαλουμε εμεις 1500 που εσυ βγαζεις ανετα,  πρεπει να εχουμε εσοδα 2700 τουλαχιστον. οσο αναφορα το ποσο ξοδευεις για ναπας στη δουλεια σου μονο ενας τρελος θα ειχε παρομοιο επιχειρημα. δηλαδη αν κατοικουσες αθηνα και η δουλεια σου ηταν ηρακλειο, απλα δε θα πηγαινες λογω αποστασης;;;;

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν θα σχολιάσω τη μορφή του κειμένου σου, αν και θα μπορούσα να γράψω πολλά.
Ούτε θέλω να μπούμε σε φάση αντιπαράθεσης ιδιωτών και ΕΣΥ.
Μερικά σημεία:
 - 14 μισθοί μας έχουν τελειώσει εδώ και καιρό
- Όπως υπάρχουν τα μαύρα φακελάκια σε κάποιους του ΕΣΥ έτσι υπάρχουν τα μαύρα από μη έκδοση απόδειξης σε πολύ περισσότερους ιδιώτες.
- Ο μισθός το γιατρού του ΕΣΥ υπόκειται σε φορολόγηση ενώ ο ιδιώτης φορολογείται για ό,τι δηλώσει.
- 2700 έσοδα αντιστοιχούν (με 20 εργάσιμες μέρες το μήνα) σε 135 τη μέρα. Τι λες; Βγαίνουν από ένα ιδιώτη ή τουλάχιστον από την πλειονότητά τους;
- Η απόσταση μετακίνησης από τον τόπο κατοικίας μέχρι τον τόπο εργασίας σαφώς και δεν αποτελεί επιχείρημα. Για την υπηρεσιακή μετακίνηση που γίνεται με Ι.Χ. π.χ. για κάλυψη άλλων χωριών, χωρίς αποζημίωση, τι έχεις να πεις;

Δημήτρης Μακρέας:
Άνετε αν ιδιώτευα, με τον κόσμο που βλέπω, θα καθάριζα δεκαπέντε χιλιαρικάκια για πλάκα.
Θα μου πεις ότι πιθανώς για κάποιους από αυτούς μπορεί να είμαι υποχρεωτική επιλογή, αλλά το πράγμα δεν αλλάζει.
Και θα υποχρεωνόμουν να εξαντλώ τη σχέση μου με τον κόσμο για να διορθώνω  τις γελοιότητες κάποιων , συνήθως ιδιωτών...
Το στόρυ με τα φακελάκια, μικρέ Πρετεντέρη, εκεί που είσαι σίγουρος ότι τα πιάνουν...
Γιατί μπορώ να σου αναφέρω άπειρα παραδείγματα χυδαίας εκμετάλλευσης από ιδιώτες. 
Αυτό δε σημαίνει ότι θα τσουβαλιάσω κάθε γιατρό που ιδιωτεύει. Γνωρίζω πολλούς απίστευτα έντιμους ιδιώτες, με κοινωνικά-δημόσια χαρακτηριστικά στον τρόπο που ασκούν την ιατρική. Επίσης γνωρίζω και πολλούς απατεώνες.

Η βασική- και για μένα κρίσιμη- διαφορά ενός ιδιώτη με ένα γιατρό ΕΣΥ είναι ότι η σχέση γιατρού ΕΣΥ-ασθενή , έχει τη δυνατότητα να μην είναι σχέση πωλητή- αγοραστή...
Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένω, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να παραμένω στο ΕΣΥ και να υπερασπίζομαι τη δημόσια -μη αγοραία σχέση γιατρού- ασθενή..

EzeΤΡΟΛ:
@ (όχι και τόσο) anetos (μάλλον αρπαγμένος) : Η μετακίνησή μου (και τα έξοδα που συνεπάγεται) από την κατοικία μου προς τον τόπο εργασίας μου, αποτελεί για μένα αναγκαίο κακό κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που για σένα αποτελεί αναγκαίο κακό η αμοιβή της καθαρίστριάς σου και τα έξοδα για τα αναλώσιμά σου. Και όπως κανείς δεν ενδιαφέρεται αν διανύω καθημερινά 150 χλμ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μην περιμένεις να ενδιαφερθεί ο ΕΟΠΥΥ αν διατηρείς ακριβό ιατρείο και έχεις πολλά έξοδα να το συντηρήσεις. Μπορεί να δυσκολεύεσαι να το καταλάβεις, αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να με λες τρελό, ειδικά μάλιστα όταν δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςουτε  ανχος

--- Τέλος παράθεσης ---

Πώς το ξέρεις ότι δεν έχω "ανχος"; Μάντεψε σε ποιόν καταλήγουν για αντιμετώπιση όλα τα επείγοντα περιστατικά της περιοχής μου.

Επίσης, πατώντας το κουμπάκι που βρίσκεται δεξιά από το "λάμδα" πριν από κάθε τονούμενο φωνήεν, βγαίνει το φωνήεν με τον τόνο του.

Denominator:
Έπειτα από πολλή συζήτηση με συναδέλφους να πώς βλέπω ότι μπορούν να εκτυλιχθούν οι επόμενες πράξεις στο έργο ΕΟΠΥΥ:
- Η ηγεσία του υπουργείου δεν έδωσε τις προτάσεις για τον ΕΟΠΥΥ στο πόδι. Οι προτάσεις αυτές ήταν πολύ καλά μελετημένες πάνω σε ένα αξίωμα: Τι μπορεί να γίνει πιστευτό αλλά ταυτόχρονα να απορριφθεί σχεδόν καθολικά από τους ιδιώτες ιατρούς.
- Η τρόικα πιέζει για περιορισμό των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Επειδή το κοσκίνισμα (επιλογή) είναι πρόβλημα, το πιο πάνω αξίωμα κάνει κι εδώ τη δουλειά του: Αν δεν υπάρχουν ιδιώτες γιατροί για συμβάσεις, ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργήσει με όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ καθώς και τους μόνιμους και μη κρατικούς της ΠΦΥ για αρχή. Τυχόν κενά θα συμπληρωθούν με συμβάσεις των 800 ευρώ στυλ ΙΚΑ. Ως χώροι ΠΦΥ μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν όλες οι υποδομές του ΙΚΑ και των ΚΥ/ΠΙ (Η πληροφορία του κ. Κτιστάκη είναι πολύ σημαντική).
- Στους ιδιώτες ιατρούς θα παιχθεί η τακτική μαστίγιο/καρότο αναφορικά με τη δυνατότητα συνταγογράφησης και έκδοσης παραπεμπτικών.
- Οι ειδικότητες πλην ΓΙ/Παθολογίας και ίσως και Παιδιατρικής δε θα δοκιμάσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Οι της ΠΦΥ θα έρθουν, αργά ή γρήγορα, αντιμέτωποι με το δίλημμα: Φτάνει η "αφρόκρεμα" των ασθενών που πληρώνουν ή κάτω από το βάρος της κρίσης σε συνδυασμό με την αναζήτηση από τους ασθενείς (όχι πάντα καλύτερης αλλά πάντως δωρεάν) εναλλακτικής λύσης θα αρχίσουν να αναπολούν τα 1.322 (κατά μέσο όρο) ευρώ του ΕΟΠΥΥ;
Συμπέρασμα: Είναι λογικό να λέμε ότι δε θέλουμε συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ υπό αυτούς τους όρους. Όμως αυτό που δεν λαμβάνουμε υπόψη είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να σταθεί και χωρίς τους ιδιώτες ιατρούς που δεν έχουμε σχέση έργου με το ΙΚΑ ή τον ΟΑΕΕ. Αν λοιπόν μας ξεπεράσουν οι εξελίξεις, διερωτώμαι, τι μέλλει γενέσθαι;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση