Η περίπτωση αποκτά ενδιαφέρον!
Προς τον συνάδελφο(; ) anetos
Αφού έκανες τον κόπο να απαντήσεις σε κάποιες από τις ερωτήσεις μου, μήπως μπορείς να μας απαντήσεις και στις άλλες;
Μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις με ένα αριθμητικό παράδειγμα πως γίνεται αυτό που έγραψες
ευτυχως υπαρχει το ικα απο τον φεβ και αυξησε κατα 100% το εισοδημα μου και κατα 400% τα κερδη μου.
Μήπως μπορείς να μας πεις την ειδικότητά σου (αν είσαι γιατρός φυσικά);
Σχετικά με τον συνάδελφο dimpap73 ( είδα το παρακάτω μήνυμά σου, η ερώτηση της ειδικότητας και αν είσαι γιατρός γενικότερα, δεν πήγαινε σε σένα φυσικά)
Αρχικά θα σε παρακαλούσα, σε όσα σημεία αναφέρεις το επίθετό μου να διορθώσεις και να βάλεις κεφαλαίο Σ και να μην με γράφεις σκούφαλο. Νομίζω είναι θέμα τρόπου συμπεριφοράς και παιδείας την οποία υπεραμύνεσαι σε άλλο μήνυμά σου.
Δεν θα κάτσουμε να μετράμε ούρα σε ποδιές.
Έχω υπάρξει και υποψήφιος για θέση στο ΕΣΥ και κριτής συναδέλφων για θέσεις στο ΕΣΥ. Στην πρώτη περίπτωση δεν φίλησα καμιά κατουρημένη ποδιά και στη δεύτερη δεν κατούρησα καμιά ποδιά ώστε να έρθει κάποιος από τους υποψήφιους να τη φιλήσει.
Η επιλογή των συμβασιούχων στο ΙΚΑ πως γίνεται;
Σχετικά με τα παραδείγματά σου έχω να σου αναφέρω ανάλογα παραδείγματα απαράδεκτης συμπεριφοράς ιδιωτών ιατρών, δεν θα καταλήξουμε πουθενά και δεν θα μπω σ' αυτή τη διαδικασία. Δεν θέλω να γενικεύσω τα συμπεράσματα σε όλους τους ιδιώτες γιατρούς και θα επιθυμούσα να μην κάνεις το ίδιο για τους γιατρούς του ΕΣΥ.
Στο παράδειγμα με τη γιαγιά και το χαρτονόμισμα, έχεις σκεφτεί την περίπτωσή να μην το δεχτείς; Γιατί εγώ το έχω σκεφτεί και το έχω κάνει πολλές φορές. Σχετικά με την (σχεδόν υποχρεωτική) έκδοση απόδειξης από τον ιδιώτη για τη δικαιολόγηση της συνταγογράφησης αυτό μπορεί να αναφερθεί ως ένα καλό ανέκδοτο. Αν εσύ ανήκεις στην μειονότητα των ιδιωτών που εκδίδουν κανονικές συνταγές (είτε κανονική συνταγογράφηση στο βιβλιάριο, είτε συνταγή σε χαρτί με τα στοιχεία του ιατρού, ημερομηνία, όνομα ασθενούς, διάγνωση και υπογραφή σφραγίδα) κι όχι ανώνυμες συνταγές προς ξέπλυμα, τότε σε παραδέχομαι.
Επίσης στο ίδιο παράδειγμα γιατί να μην το αντιστρέψουμε; Να δώσω εγώ τη πρωτότυπη κλαριθρομυκίνη χωρίς να πάρω το χαρτονόμισμα κι εσύ τη "μαϊμού"; Και να πάρεις και το χαρτονόμισμα χωρίς απόδειξη και να παραπέμψεις για συνταγογράφηση στον "αγροτικό" αφού επισημάνεις όμως ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα την αγωγή, άρα να έχει ήδη ληφθεί από το φαρμακείο όταν έρθει η ώρα του ξεπλύματος ώστε να υπάρχει δυσκολία αλλαγής-άρνησης από το "πλυντήριο".