Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (13/493) > >>

dimipap73:
Κανονικά θα έπρεπε να μην υποστηρίξω τον συνάδελφο που βρίζει αλλα γυρνάει μια μύγα στο πληκτρολόγιο μου και με κάνει να γράψω.Κατα πρώτον θέλω να διαχωρίσω τον κ Μακρέα απο αυτά που θα γράψω με δεδομένο οτι τον εχω γνωρίσει στα φοιτητικα μου χρόνια και τώρα που μεγαλώνω καταλαβαίνω οτι ανθρωποι σαν αυτόν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνο μέσα στο εθνικό σύστημα υγείας το οποιο ειναι σίγουρο οτι το κοσμούν.Αυτό είναι θέμα ιδεολογίας και δεν αλλάζει.Με αντιλαμβάνονται μονο οσοι εχουν γνωρίσει το ήθος και την αγωνιστικότητα του κ Μακρέα.Εγώ 16 χρονια μετά και χωρίς να εχω επαφή είμαι σίγουρος για το ευ λειτουργείν στην ιατρική του κ μακρέα.ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΩΡΑ.
Απευθυνόμενος στον κυριο σκούφαλο   ΘΑΑΠΑΝΤΑΩ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ annetos ως ιδιωτης ιατρός
Ρωτά ο κ σκουφαλος  αν εχει επιχειρήσει ο ιδιώτης να μπει στο ΙΚΑ   ...ΑΠΑΝΤΩ  εχει πολυ περισσοτερη ουρία η ποδιά που πρέπει να φιλήσεις για να μπεις στο ΕΣΥ
Ρωτά ο κ σκούφαλος πόσα δηλ ώνει ο ιδιώτης    ΑΠΑΝΤΩ  Αν υποθέσουμε οτι ο ιδιώτης κρύβει ενα πσοστό των εισοδημάτων του, σε πληροφορώ οτι αυτό είναι πολυ μικρότερο απο το ποσοστό των αδήλωτων ενός ιατρού που είναι βολεμένος στο ΕΣΥ.Για παράδειγμα εξετάζουμε και οι 2 μια γιαγιά στο σπίτι.Η γιαγια ανοίγει το πορτοφόλι της και μας δινει απο ενα χαρτονόμισμα,μάλλον το πέρνουμε και οι 2,εγώ μπορώ να δικαιολογήσω την αμοιβή μου και μιας και είμαι υποχρεωμένος να δικαιολογήσω και φορολογικά την συνταγογράφηση μου ΚΟΒΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.ΕΣΥ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ).2ο παράδειγμα στην περι ου ο λόγος γιαγιά αποφασίσαμε και εγω και εσύ να δώσουμε απο μια κλαριθρομυκίνη (δεν ειναι τυχαίο το παράδειγμα).Εγω προτιμώ το klaricid kai η abbot  κανει την ανήξερη συνολική αμοιβή μου¨το χαρτονόμισμα της γιαγιάς με τη απόδειξη και φορολογημένο...Εσυ -οχι προσωπικά- ως γιατρός του ΕΣΥ αναζητώντας μια επιπλέον επιβράβευση (αμοιβή?)για την εξέταση της γιαγιάς δινεις το klari....συνολικο αφορολόγητο (ΒΡΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ)
Για παράδειγμα εγώ ξερω κοντά στην περιοχή μου γενικο ιατρο που αλλάζει την εταιρία των φαρμάκων στον ασθενη (θα μπορούσε να τον κατηγορήσει κανεις για δόλο).Μαλιστα ο συγκεκριμένος εχει φοβερή ευρηματικότητα στους λόγους αλλαγης και αν θέλετε μπορώ να επεκταθ΄β αλλα μονο σε χιουμοριστική σελίδα
ΛΕΕΙ Ο Κ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ εξω θα με είχαν φάει τα αγρια θηρία ΑΠΑΝΤΩ   τα άγρια θηρία είναι ΜΕΣΑ στο ΕΣΥ.Εχουν συληφθεί να απαιτουν φακελάκι οταν η αμοιβή στον εξωτερικό ιατρό ειναι νόμιμη και δεδομένη.Εχω παραδείγματα γιατρών που εκτός νοσοκομείου δεν τα κατάφερναν και μεσα στο νοσοκομειο γινανε πλούσιοι.ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΩ.Εξω πρέπει οι ασθενείς να σε επιλέξουν και δικαιούσαι να αμοιφθεις γιαυτο.ΜΕΣΑ στο εσυ έρχονται για δωρεάν επίσκεψη και οφείλεις να σέβεσαι αυτή την επιλογή τους ,να τους εξετάζεις δωρεάν και να μην προξενείς δαπάνες στο συστημα με τελικόσκοπό ιδιον οφελος.(ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΕ ΣΚΟΥΦΑΛΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ & ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ)
ΡΩΤΑ Ο Κ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ  αν εχω κανει χαρτια στο ΕΣΥ      ΑΠΑΝΤΩ  εχω κανει και στο ΕΣΥ και στο ΑΠΘ  ΕΠΙΛΈΧΘΗΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑ
Υ/Γ Θα σας περιγράψω ενα περιστατικο για να δείτε που βρίσκονται τα αγρια θηρία    Προ καιρού κλήθηκα να εξετάσω κατ οικον μια γυναίκα που εννοιωθε καταβολή μετα απο νοσηλεια και ειχε πυρετο.Αποφάνθηκα οτι εχει ουρολοίμωξη εβαλα αντιβίωση αφού κατέβασα κυραικάτικα μικροβιολόγο για να ληφθεί μια καλιέργεια.Μετα απο 2 ημέρες παιρνω στα χερια μου μια καλιεργεια με πολυανθεκτικό μικρόβιο που κανένα εξωνοσοκομειακο αντιβιοτικό δεν το επιανε,το στελνω στο νοσοκομειο,η εφημερεύουσα το γύρισε σπίτι.Οι συγγενείς μου ρωτησαν τι να κάνουν, προσπαθώντας το καλύτερο για την ασθενή και με μονόδρομο την εισαγωγή τους υπέδειξα να απευθυνθούν σε παθολόγο που έχει άκρες στην συγκεκριμένη κλινική του ΕΣΥ.οΝΤΩς ΕΞΈΤΑΣΕ ΑΠΟΦΆΝΘΗΚΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 3 ΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΞΕΤΑΣΗ.Δικαιούμαι λοιπόν κυριε ΣΚΟΥΦΑΛΕ να λεω οτι μπορεί μεσα στο ΕΣΥ να υπαρχουν οχι αγρια θηρία που ισχυρίζεσαι οτι υπάρχουν εξω αλλα αγρια σκουλήκια και δεν αναφέρομαι στο παραπάνω περιστατικό αλλα αποκλειστικά και μόνο σε δικαστικές και πειθαρχικές αποφάσεις ,πορισματα ΕΔΕ ανεξαρτητα αν πηραν το δρόμο τους η οχι

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Η περίπτωση αποκτά ενδιαφέρον!
Προς τον συνάδελφο(; ) anetos
Αφού έκανες τον κόπο να απαντήσεις σε κάποιες από τις ερωτήσεις μου, μήπως μπορείς να μας απαντήσεις και στις άλλες;
Μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις με ένα αριθμητικό παράδειγμα πως γίνεται αυτό που έγραψες

--- Παράθεση ---ευτυχως υπαρχει το ικα απο τον φεβ και αυξησε κατα 100% το εισοδημα μου και κατα 400% τα κερδη μου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μήπως μπορείς να μας πεις την ειδικότητά σου (αν είσαι γιατρός φυσικά);

Σχετικά με τον συνάδελφο dimpap73 ( είδα το παρακάτω μήνυμά σου, η ερώτηση της ειδικότητας και αν είσαι γιατρός γενικότερα, δεν πήγαινε σε σένα φυσικά)
Αρχικά θα σε παρακαλούσα, σε όσα σημεία αναφέρεις το επίθετό μου να διορθώσεις και να βάλεις κεφαλαίο Σ και να μην με γράφεις σκούφαλο. Νομίζω είναι θέμα τρόπου συμπεριφοράς και παιδείας την οποία υπεραμύνεσαι σε άλλο μήνυμά σου.
Δεν θα κάτσουμε να μετράμε ούρα σε ποδιές.
Έχω υπάρξει και υποψήφιος για θέση στο ΕΣΥ και κριτής συναδέλφων για θέσεις στο ΕΣΥ. Στην πρώτη περίπτωση δεν φίλησα καμιά κατουρημένη ποδιά και στη δεύτερη δεν κατούρησα καμιά ποδιά ώστε να έρθει κάποιος από τους υποψήφιους να τη φιλήσει.
Η επιλογή των συμβασιούχων στο ΙΚΑ πως γίνεται;
Σχετικά με τα παραδείγματά σου έχω να σου αναφέρω ανάλογα παραδείγματα απαράδεκτης συμπεριφοράς ιδιωτών ιατρών, δεν θα καταλήξουμε πουθενά και δεν θα μπω σ' αυτή τη διαδικασία. Δεν θέλω να γενικεύσω τα συμπεράσματα σε όλους τους ιδιώτες γιατρούς και θα επιθυμούσα να μην κάνεις το ίδιο για τους γιατρούς του ΕΣΥ.
Στο παράδειγμα με τη γιαγιά και το χαρτονόμισμα, έχεις σκεφτεί την περίπτωσή να μην το δεχτείς; Γιατί εγώ το έχω σκεφτεί και το έχω κάνει πολλές φορές. Σχετικά με την (σχεδόν υποχρεωτική) έκδοση απόδειξης από τον ιδιώτη για τη δικαιολόγηση της συνταγογράφησης αυτό μπορεί να αναφερθεί ως ένα καλό ανέκδοτο. Αν εσύ ανήκεις στην μειονότητα των ιδιωτών που εκδίδουν κανονικές συνταγές (είτε κανονική συνταγογράφηση στο βιβλιάριο, είτε συνταγή σε χαρτί με τα στοιχεία του ιατρού, ημερομηνία, όνομα ασθενούς, διάγνωση και υπογραφή σφραγίδα) κι όχι ανώνυμες συνταγές προς ξέπλυμα, τότε σε παραδέχομαι.
Επίσης στο ίδιο παράδειγμα γιατί να μην το αντιστρέψουμε; Να δώσω εγώ τη πρωτότυπη κλαριθρομυκίνη χωρίς να πάρω το χαρτονόμισμα κι εσύ τη "μαϊμού"; Και να πάρεις και το χαρτονόμισμα χωρίς απόδειξη και να παραπέμψεις για συνταγογράφηση στον "αγροτικό" αφού επισημάνεις όμως ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα την αγωγή, άρα να έχει ήδη ληφθεί από το φαρμακείο όταν έρθει η ώρα του ξεπλύματος ώστε να υπάρχει δυσκολία αλλαγής-άρνησης από το "πλυντήριο".

dimipap73:
το 400 τοις εκατο δεν το εγραψα εγω ,δεν αφορά τα δικά μου μεγέθη και δεν μπορω να το ερμηνευσω
στα υπολοιπα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ........ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ  ΞΑΝΘΗ 40 ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ 3 ΤΗΛ 2541076764
(Θα προσπαθησω να βαλω χρωμα στο κειμενο ωστε τα σοιχεια μου να ειναι φωτισμένα μπας και ψαρεψω καναν ασθενη του ΟΠΑΔ συμφωνα με την λογική του anetos σε αλλο κομάτι του forum

dimipap73:
δε μου βγηκε το χρωμα και ηταν και κιτρινο!!!!

Δ. Κουναλάκης:
Συγνώμη που θα σας στενοχωρήσω αλλά βλέπω ότι έχετε βγάλει καλά τα μαχαίρια....
Λοιπόν, απατεώνες θα βρειτε και εντός ΕΣΥ και εκτός ΕΣΥ. Και άνθρωπους το ίδιο.

Τώρα, η άσκηση στην ειδικότητα είναι χάλι μαύρο σχεδόν παντού στην Ελλάδα και σε όλες τις ειδικότητες.
Ειδικά για τις εξετάσεις το χάλι γίνεται κατάμαυρο-κατράμι.

Επίσης, θα λυπηθώ πολύ αλλά θα σας υπενθυμίσω ότι πλην ίσως και ελαχίστως των παιδιάτρων ΚΑΜΙΑ ειδικότητα δεν έχει εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια. ΚΑΜΙΑ. Όσο δυσκολεύεστε να το καταλάβετε τόσο πιο βαθειά είστε νυχτωμένοι.

Η εκπαίδευση στη γενική ιατρική είναι κακή στην Ελλάδα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι λίγοι που έχουν όρεξη να εκπαιδευτούν, δεν το έχουν καταφέρει. Είναι λίγοι, αλλά υπάρχουν και είναι η καλύτερη ειδικότητα για την πρωτοβάθμια. Το κακό είναι ότι θέλει περισσότερο διάβασμα, συνεχώς, από πολλές άλλες ειδικότητες. Και εκεί είναι το αδύνατο σημείο της, σε ένα απαιτητικό κόσμο που ζούμε.

Δεν ξέρω σε τι βαθμό αποφασίζει η τρόικα για τον ΕΟΠΥΥ. Εάν αποφασίζει αυτή, είναι θέμα μηνών να αρχίσει η μετανάστευση πολλών συναδέλφων διαφόρων ειδικοτήτων στο εξωτερικό...  Και αυτό είναι θέμα συζήτησης σε αυτό το θέμα στο φορουμ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση