Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
dimipap73:
Με ξενυχτήσατε κε Σκουφαλε (ο πλυθηντικος χρησιμοποιηθηκε για να προλάβω αντίδραση οπως αυτην με τα κεφαλαία γράμματα) και αυριο πρέπει να ξυπνήσω νωρίς για να πάω στο ιατρείο μου νωρίς ,ωστε την πρώτη ώρα της δουλειάς μου να προσπαθήσω να βγάλω τα εξοδα του ιατρείου μου και απο κει και περα τα έξοδα των ασφαλιστικών μου εισφορών και ακολούθως να δουλέψω για να ταισω την οικογένεια μου.Αλήθεια εσείς εχετε τις 2 πρώτες ανυσηχίες?
Για το αν εχω σκεφτεί να μη λάβω αγωγή απο ασθενή μου λυπουμαι αλλα έχει σχέση με τη βιοθεωρεια μου και θα μου επιτρέπεψετε να μην σας απαντήσω,πάντως επειδή σαν ιδιώτης το εισόδημα μου δεν έχει ούτε πάτο ούτε κορυφή κατι μου λέει οτι θα μου ήταν πιο εύκολο να αντισταθώ απο κάποιον που το νόμιμο εισόδημα του εχει οριο.
Αυτό ακριβώς το όριο είναι που κάνει τους λιγότερο αδύναμους χαρακτήρες και περισσότερο υλιστές απο τους συναδέλφους σου στο ΕΣΥ να είναι αυτοί που θα επιλέξουν την προωθούμενη μακρολίδη.Αλλωστε εμείς την αμοιβή μας κατα περίπτωση την διεκδικούμε και την παιρνουμε απο τους ασθενείς μας και είναι συνήθως αρκετά μεγαλύτερη απο τα κέρματα της μακρολίδης,και αυτό είναι αντικίνητρο για να φασονάρουμε
Τελος θα ήθελα να σας ζητήσω συγνώμη για το σκούφαλος και οχι Σκουφαλος οφείλεται σε παραδρομή αλλαδεν ξερω να το διορθώσω
υ/γ δεν απάντησα στο αν ξερω πως γίνεται η επιλογή στους συμβασιούχους του ΙΚΑ,Θα σας πω οτι στην δικιά μου περιπτωση που υπήρξα συμβασιούχος στο ΙΚΑ είχε 3 θέσεις και τυπικά προσόντα διορισμού είχαν 2 μεταξύ των οποίων και η αφεντιά μου και όπως καταλαβαίνετε δεν χρειάστηκε κανενός είδους παρεμβολή.Στην δε επαναπροκύρηξη εγώ δεν έκανα χαρτιά(θεωρώ πια οτι δεν αξίζει να δουλευω στο ΙΚΑ) ΚΑΙ θα σας στεναχωρήσω ΕΘΝΙΚΑ αν σας εξηγησω με ποια κριτήρια προσλήφθηκε παθολόγος.
Τελειώνω με ένα ερώτημα ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ? Εγω σαν πρωην συμβασιούχος απάντησα ΕΣΕΙΣ?
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφε Παπαδόπουλε,
σου γράφω από το Κ.Υ. όπου εφημερεύω για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο μένοντας συνεχώς μέσα, επομένως το πρωί μπορεί να μην χρειαστεί να ξυπνήσω γιατί πολύ απλά μπορεί να μην έχω κοιμηθεί και το μεσημέρι που θα πάω στο σπίτι μου, μετά την πρωινή εργασία, θα έχω συμπληρώσει περίπου 54 ώρες μακριά απ' αυτό και την οικογένειά μου όντας ξάγρυπνος, λόγω περιστατικών, για αρκετές ώρες.
Αυτό προς απάντηση του anetos που μας "τσουβαλιάζει" όλους του ΕΣΥ που όπως λέει κάνουν εφημερίες από το σπίτι. (που σαφώς και κάνουν)
Για την αποζημίωση της εφημερίας δεν θα το συζητήσω ούτε θα το συγκρίνω με την υπερωριακή απασχόληση άλλων εργαζόμενων. Είναι θέμα επιλογής εργασίας στο ΕΣΥ αλλά δεν θα πάψω να παλεύω για καλύτερη αμοιβή.
Αν υπάρχει ιδιώτης γιατρός (πλην των περιπτώσεων γιατρών που ξεκινούν την επαγγελματική τους καριέρα) που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα ιατρείου, ασφαλιστικές εισφορές και δεν μπορεί να ταίσει την οικογένειά του, τότε κάνει την αυτοκριτική του και βλέπει που έχει κάνει λάθος. Γιατί σίγουρα θα έχει κάνει κάπου λάθος. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν επιζητεί συνειδητά είσοδο στο ΕΣΥ ή σε οποιαδήποτε αμοιβόμενη από το δημόσιο ή ασφαλιστικό φορέα θέση.
Στην περίπτωση του ΙΚΑ, είχες την τύχη να είναι 2 υποψήφιοι για 3 θέσεις. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν περισσότεροι από τις θέσεις υποψήφιοι με τα, τυπικά όπως χαρακτήρισες, προσόντα πως γίνεται η επιλογή;
Επιλογή κριτών για θέση του ΕΣΥ: Κλήρωση μεταξύ των ιατρών που πληρούν τις προϋποθέσεις. Ποιές είναι αυτές; Να είσαι επιμελητής Α' ή Διευθυντής αν η κρίση αφορά θέση επιμελητή Β'. Να είσαι Διευθυντής αν η θέση αφορά επιμελητή Α' ή Διευθυντή. Μην ψάχνεις για βύσματα και περίεργα. Δεν είναι προνόμιο να είσαι κριτής. Μπελάς είναι.
Διόρθωση κειμένου στο φόρουμ: Πατάς το κουμπάκι "Τροποποίηση" πάνω δεξιά από το κείμενό σου ("Παράθεση", "Τροποποίηση", "Διαγραφή"), κάνεις τις τροποποιήσεις που θες και μετά πατάς "Αποθήκευση".
Τελειώνοντας την, κόσμια θέλω να πιστεύω, αντιπαράθεσή μας.
Όπως έγραψε και ο κ. Κουναλάκης: Καλοί παντού, κακοί και σάπιοι παντού. Θετικά και αρνητικά παντού που πολλοί τα βλέπουν αντίστροφα ανάλογα με τη θέση τους. Κάποιοι θέλουν να γενικεύουν τα πάντα. Δεν συμφωνώ αλλά δεν μπορώ και να το αλλάξω.
Stefanos Soultanis:
Μεσα απο αυτους τους διαλογους φαινεται και το γραφω με λυπη ποσο διχασμενος ειναι ο ιατρικος κλαδος ο καθενας κοιταει για τον τομεα του αδιαφοροντας για το συνολο του ιατρικου κοσμου. Αυτη τη λογικη εκμεταλλευονται διαφοροι τεχνοκρατες στο υπουργειο υγειας και προσπαθουν να μας μειωσουν με ολα αυτα τα μετρα που ακουμε το τελεθταιο διαστημα. Επιτελους ας παραμεινουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ αυτες τις δυσκολες ωρες.
Denominator:
Το κειμενάκι που ακολουθεί δεν απευθύνεται σε κάποιον προσωπικά. Είναι όμως κατάθεση προσωπικών εμπειριών και σκέψεων που κανείς μπορεί να τις λάβει υπόψη ή να τις παρακάμψει, να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει.
Η ψυχή μου πάντα έλεγε να ασκήσω την Ιατρική σε Νοσοκομείο, κυρίως γιατί πίστευα ότι εκεί γίνεται η σοβαρότερη ιατρική δουλειά και ότι η συνεργασία είναι πάντα καλύτερη από το μοναχικό δρόμο. Στο ιδιωτικό ιατρείο μου, όπου βγάζω σαφώς περισσότερα από το νοσοκομείο, αναπολώ πολλές φορές τον αγώνα πάνω από τα βαριά περιστατικά, την ανάταξη της κετοξέωσης, την αντιμετώπιση του μεικτού καρδιοαναπνευστικού ασθενούς με λοίμωξη που δεν τον έπαιρνε κανείς, το ξενύχτι πάνω από τη μηνιγιτιδοκοκκική σηψαιμία, τις επεισοδιακές κιρσορραγίες μέχρι να φτάσουν να απολινωθούν ενδοσκοπικά και χίλια άλλα. Στο ιατρείο νιώθω μια ασφάλεια που δεν την είχα στο νοσοκομείο, ειδικά στη φάση που εφημέρευα ως υπεύθυνος ειδικός του ΤΕΠ τριτοβάθμιου νοσοκομείου, ενώ παράλληλα νιώθω σεβασμό στους συναδέλφους που έμειναν στον αγώνα. Δεν εξαιρώ τους κρατικούς ιατρούς της ΠΦΥ που δίνουν μάχες στα ΚΥ, με συνθήκες λίγο-πολύ απαγορευτικές. Κατανοώ τους συναδέλφους που ενώ θα ήθελαν να είχαν δοκιμάσει το νοσοκομείο ως ειδικοί δεν το αποφάσισαν ώστε να έχουν ίδια άποψη. Σε όσους δε κρίνουν τους κρατικούς τόσο αυστηρά, θα ρωτήσω: Αν πάθει κάποιος συγγενής τους έμφραγμα ή ένα βαρύ ΑΕΕ ή τραυματιστεί βαριά σε τροχαίο, πού θα απευθυνθούν; Μήπως σε κάποιο ιδιωτικό ίδρυμα; Όσο για τα φακελάκια, δεν έχω γνωρίσει ακόμη ούτε ένα κρατικό παθολόγο που να παίρνει φακελάκι. Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιοι σε μεγάλα αστικά κέντρα. Επίσης δεν γνωρίζω προσωπικά για τις χειρουργικές ειδικότητες, όπου πολλά φημολογούνται και αρκετά έχουν αποδειχθεί. Ομοίως ξέρω πολλούς καλούς ιδιώτες συναδέλφους που προσπαθούν με τίμιο τρόπο να δουλέψουν και απολαμβάνουν της εκτίμησης του κόσμου κάνοντας μία άνετη ζωή. Πού θέλω να καταλήξω; Είναι προσωπική ευθύνη του καθενός μας, όπου κι αν πάει τελικά, να δώσει το στίγμα της προσωπικότητάς του και να μην κρύβεται πίσω από συλλήβδην χαρακτηρισμούς και ολιστικούς αφορισμούς.
Ωφελέειν:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Είστε όλοι εκτός θέματος (και μερικοί από εσάς μάλλον και εκτός πραγματικότητας). Καταρχήν ο τίτλος του συγκεκριμένου θέματος είναι
ΕΟΠΠΥ και όχι "Ιδιώτης εναντίον μη Ιδιώτη". Έχετε πέσει όλοι σας στην αρχαιότερη παγίδα όλων του "διαίρει και βασίλευε"..Κοιτάτε το δεντράκι
ενώ το δάσος πίσω σας καίγεται..
Με στεναχωρεί που βλέπω παλαιούς και νέους συνάδελφους να πετάνε τέτοια συναδελφικά "επιχειρήματα"..Με παρηγορεί η σκέψη ότι οι πράξεις οδηγούνται από την ενδόμυχη ανησυχία
όλων σας για το "τι μέλλει γενέσθαι" και όχι από το "προτιμώ να πεθάνει το ζώο το γείτονα από το να αποκτήσω και εγώ ένα".
Μην ξεχνάτε ότι η λέξη συνάδελφος είναι πολύ σοφή και με τεράστια εννοιολογική σημασία. Προσπαθήστε να το θυμάστε και να το σέβεστε και ο
"διακοσμητής" να το προστατεύει διαρκώς!
Αυτά που πρέπει να μας απασχολούν κατά την ταπεινή μου άποψη είναι η γενικότερη στάση της Κυβέρνησης (και δεν πιστεύω μόνο της συγκεκριμένης)
στα θέματα Υγείας..Κατά την άποψη μου τα πράγματα είναι πεντακάθαρα εδώ και καιρό και απορώ γιατί κανείς δεν τα βλέπει..τα συμπτώματα έχουν φανεί εδώ και
αρκετό καιρό (ιδιωτικές κλινικές, ηλεκτρ. συνταγογράφηση, ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα, κλπ) και νομίζω είναι ξεκάθαρο πια τι είδους παροχές υγείας επιθυμούν (για ασθενείς και γιατρούς)..
πλέον είναι θέμα χρόνου και προσωπικών επιλογών για το ποιος θα δεχτεί και ποιος όχι τις άδικες νέες ισοροπίες που προσπαθούν να μας επιβάλλουν..και αυτό το λέω βλέποντας
την εκκωφαντική ΣΙΩΠΗ και σχεδόν ένοχη αδυναμία των κατά τα άλλα με μπόλικες τυμπανοκρουσίες συλλόγων και φορέων μας (ονόματα δεν θα πω αλλά τελικά όντως "όπου ακούς
πολλά καλάθια να κρατάς μικρό καλάθι")..
Εύχομαι να εστιάσετε και εσείς στο δάσος σύντομα γιατί δεν έχουμε χρόνο για τα υπόλοιπα...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση