Δεν το παίζω έξυπνος. Κι εγώ έχω ξεπλύνει πολλές φορές τέτοια μπακαλόχαρτα (για να μην πω κάτι άλλο σε ........χαρτα) συνήθως κάτω από την πίεση ότι έχουν ήδη ληφθεί από το φαρμακείο ή/και ήδη ληφθεί η αγωγή.
Τα πιο αξιοπερίεργα που έχω δει (και δυστυχώς έχω κι εγώ γράψει - συμφωνώ, Διαμαντή) είναι:
- Συνταγή σε πακέτο από τσιγάρα - και αμέσως από κάτω έγραφε: "Το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί: Μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία".
- Συνταγή σε κομμάτι από χάρτινο τραπεζομάντηλο ψαροταβέρνας (σωστά γραμμένη, με δοσολογίες).
- Κομμάτι χαρτοσακούλας μανάβικου με λίστα από δουλειές: "ψωμί, γάλα, βιτάμ, σερβιέτες / κενό / καθαριστήριο / κενό / ποσταν, renitex (sic), για βηχα.
Επειδή είμαι λιγάκι ψυχαναγκαστικός/τυπικός/ρομαντικός/κολλημένος (διαλέξτε +/- ότι αγαπάτε) διαθέτω μία αρκετά μεγάλη συλλογή από τέτοια λιγότερο ή περισσότερο αξιοπερίεργα. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχω κάτι σε χαρτί υγείας.
Να προσέχουμε όμως. Η ελεύθερη ηλεκτρονική συνταγογράφηση με ταυτόχρονο έλεγχο είναι μία ευκαιρία για όσους από εμάς θέλουν να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος και πρόκληση για όσους σκανδάλιζαν ασθενείς και συναδέλφους τόσο καιρό.
Πέρα από τα αστειάκια (είναι αγχολυτικά το ξέρω), η κατάσταση που διαμορφώνεται ήταν και παραμένει δραματική...Ως πρόσφατα δηλών συμμετοχή στο τερατούργημα που λέγεται ΕΟΠΥΥ, αναθεωρώ και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να εξέλθω από αυτό το υποτιμητικό για όλους μας σύστημα..αρκετό καιρό νομίζω "στρουθοκαμηλίσαμε" όλοι μας με αυτή τη κατάσταση..εδώ και δύο χρόνια ακούμε κατά συρροήν ψέματα, μας χρωστάνε ένα κάρο λεφτά και η κατάσταση χειροτερέυει μέρα με την ημέρα..
Νομίζω πως όσο και αν μας "πονέσει" όλους μας έφτασε ο καιρός να ρίξουμε ένα ηχηρό ομαδικό
ΧΑΣΤΟΥΚΙ στους ανθρωπάκους τύπου Λοβέρδου,Κουτρουμάνη,Βουδούρη,κλπ..
ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ..και νομίζω όλοι καταλαβαίνετε τι εννοώ γιατί το ζείτε καθημερινά όπως κι εγώ!!όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με το λειτούργημα αυτό σίγουρα δεν περίμενα να ζήσω τέτοιες καταστάσεις..
Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια
προτείνω να συντονιστούμε και να εξέλθουμε έστω και τώρα όλοι όσοι δηλώσαμε συμμετοχή μια συγκεκριμένη ημερομηνία και να τους χαλάσουμε τα σχέδια..μόνο ο θόρυβος της ομαδικής αποχώρησης, θα τους αναγκάσει να αναθεωρήσουν!
Ευτυχώς οι λίστες των συμβεβλημένων είναι δημοσιοποιημένες και μπορούμε να ενημερωθούμε όλοι αλυσιδωτά μεταξύ μας (ο καθένας να ενημερώσει τους συναδέλφους της περιοχής του..
Υ.γ.δεν είμαι ούτε ήμουν ποτέ συνδικαλιστής..είμαι απλά ένας από εσάς...