Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Νοεμβρίου 2024, 11:31:43

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1433458 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Ιανουαρίου 2012, 14:25:54
Απάντηση #810
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από τη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης):

Οι παιδίατροι και οι παθολόγοι λένε το εξής: Αφού συνταγογραφώ, γιατί να πηγαίνω να με επισκέπτεται ασφαλισμένος και να παίρνω εγώ τα χρήματά μου καιρό μετά;
Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω (με εξειδίκευση σε θέματα Δημοσίου Δικαίου)
Διακρίνω μία μικρή δυσκολία στη σύνταξη από τον αναπληρωτή καθηγητή ;D

Θα μπορούσε και χειρότερα:

Γιατί να πηγαίνω ασφαλισμένος να παίρνω εγώ να με επισκέπτεται καιρό μετά τα χρήματά μου;

Γιατί να με επισκέπτεται εγώ να πηγαίνω τα χρήματά μου καιρό μετά ασφαλισμένος να παίρνω;

κ.λπ.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

28 Ιανουαρίου 2012, 15:19:37
Απάντηση #811
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Α.Λ.: "Επειδή σε κάποιες περιπτώσεις που κατά τα υπάρχοντα συγγράμματα χρήζουν θεραπείας παρατηρείται το φαινόμενο της πρωτογενούς εκφοράς της σκέψης, θα πρέπει να δείχνετε, ως ιατροί, κατανόηση στα λεγόμενά μου."  :P
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιανουαρίου 2012, 23:23:53 από Βασίλης Παπαδόπουλος »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

28 Ιανουαρίου 2012, 19:57:08
Απάντηση #812
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Βέβαια οι "λεκέδες" δεν βγαίνουν πλέον εύκολα με το "ξέπλυμα". Τα πράγματα ζορίζουν!

Δηλαδή; Σε τί διαφέρει το ηλεκτρονικό ξέπλυμα από το ξέπλυμα στο χέρι;

Αν θέλεις να ξεπλύνεις ηλεκτρονικά μια συνταγή, βάζεις στα τελικά σχόλια "Βάσει γνωμάτευσης/συνταγής του κύριου τάδε", κρατάς και τη συνταγή ή ένα αντίγραφό της κι από εκεί και πέρα μπορεί να βρει η υπηρεσία τα δέοντα.
Τώρα ο έλεγχος μπορεί να είναι ολοκληρωτικός όχι δειγματοληπτικός όπως με τις χειρόγραφες.

28 Ιανουαρίου 2012, 20:28:33
Απάντηση #813
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

κρατάς και τη συνταγή

Τις πιο πολλές φορές, η συνταγή:
- δεν αναφέρει διάγνωση (σε αφήνει να αυτοσχεδιάσεις)
- δεν έχει πάνω ημερομηνία
- μερικές φορές δεν ΄χει ...ούτε το ονοματεπώνυμο του θεράποντος ιατρού!

28 Ιανουαρίου 2012, 20:38:57
Απάντηση #814
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
κρατάς και τη συνταγή

Και φυσικά ούτε του αρρώστου.
Αυτού του είδους οι συνταγές είναι ευέλικτες, εύπλαστες και ευμετάβλητες.
Τα τελευταία με πρώτο συνθετικό το ευ- για να μη λέμε συνέχεια κακές κουβέντες.

28 Ιανουαρίου 2012, 21:40:56
Απάντηση #815
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Να συμπληρώσω κι εγώ:
- Πολλές φορές δεν έχει ονοματεπώνυμο ασθενούς!

Δεν το παίζω έξυπνος. Κι εγώ έχω ξεπλύνει πολλές φορές τέτοια μπακαλόχαρτα (για να μην πω κάτι άλλο σε ........χαρτα) συνήθως κάτω από την πίεση ότι έχουν ήδη ληφθεί από το φαρμακείο ή/και ήδη ληφθεί η αγωγή.
Έτσι όμως είμαστε εκτεθειμένοι λόγω αγωγής και έμμεσοι υποστηρικτές της φοροδιαφυγής του συναδέλφου.
Το δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για όλους (μέχρι να αρχίσει να κόβει το δικαίωμα σε ειδικότητες για τις πιέσει να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ) είναι μεγάλη ευκαιρία να σταματήσει το φαινόμενο.

28 Ιανουαρίου 2012, 21:53:57
Απάντηση #816
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν το παίζω έξυπνος. Κι εγώ έχω ξεπλύνει πολλές φορές τέτοια μπακαλόχαρτα (για να μην πω κάτι άλλο σε ........χαρτα) συνήθως κάτω από την πίεση ότι έχουν ήδη ληφθεί από το φαρμακείο ή/και ήδη ληφθεί η αγωγή.
Τα πιο αξιοπερίεργα που έχω δει (και δυστυχώς έχω κι εγώ γράψει - συμφωνώ, Διαμαντή) είναι:
- Συνταγή σε πακέτο από τσιγάρα - και αμέσως από κάτω έγραφε: "Το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί: Μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία".
- Συνταγή σε κομμάτι από χάρτινο τραπεζομάντηλο ψαροταβέρνας (σωστά γραμμένη, με δοσολογίες).
- Κομμάτι χαρτοσακούλας μανάβικου με λίστα από δουλειές: "ψωμί, γάλα, βιτάμ, σερβιέτες / κενό / καθαριστήριο / κενό / ποσταν, renitex (sic), για βηχα.

Επειδή είμαι λιγάκι ψυχαναγκαστικός/τυπικός/ρομαντικός/κολλημένος (διαλέξτε +/- ότι αγαπάτε) διαθέτω μία αρκετά μεγάλη συλλογή από τέτοια λιγότερο ή περισσότερο αξιοπερίεργα. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχω κάτι σε χαρτί υγείας.

Να προσέχουμε όμως. Η ελεύθερη ηλεκτρονική συνταγογράφηση με ταυτόχρονο έλεγχο είναι μία ευκαιρία για όσους από εμάς θέλουν να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος και πρόκληση για όσους σκανδάλιζαν ασθενείς και συναδέλφους τόσο καιρό.

29 Ιανουαρίου 2012, 21:56:35
Απάντηση #817
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν

Τα πιο αξιοπερίεργα που έχω δει (και δυστυχώς έχω κι εγώ γράψει - συμφωνώ, Διαμαντή) είναι:
- Συνταγή σε πακέτο από τσιγάρα - και αμέσως από κάτω έγραφε: "Το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί: Μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία".
- Συνταγή σε κομμάτι από χάρτινο τραπεζομάντηλο ψαροταβέρνας (σωστά γραμμένη, με δοσολογίες).
- Κομμάτι χαρτοσακούλας μανάβικου με λίστα από δουλειές: "ψωμί, γάλα, βιτάμ, σερβιέτες / κενό / καθαριστήριο / κενό / ποσταν, renitex (sic), για βηχα.

Επειδή είμαι λιγάκι ψυχαναγκαστικός/τυπικός/ρομαντικός/κολλημένος (διαλέξτε +/- ότι αγαπάτε) διαθέτω μία αρκετά μεγάλη συλλογή από τέτοια λιγότερο ή περισσότερο αξιοπερίεργα. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχω κάτι σε χαρτί υγείας.

Να προσέχουμε όμως. Η ελεύθερη ηλεκτρονική συνταγογράφηση με ταυτόχρονο έλεγχο είναι μία ευκαιρία για όσους από εμάς θέλουν να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος και πρόκληση για όσους σκανδάλιζαν ασθενείς και συναδέλφους τόσο καιρό.

Πέρα από τα αστειάκια (είναι αγχολυτικά το ξέρω), η κατάσταση που διαμορφώνεται ήταν και παραμένει δραματική...Ως πρόσφατα δηλών συμμετοχή στο τερατούργημα που λέγεται ΕΟΠΥΥ, αναθεωρώ και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να εξέλθω από αυτό το υποτιμητικό για όλους μας σύστημα..αρκετό καιρό νομίζω "στρουθοκαμηλίσαμε" όλοι μας με αυτή τη κατάσταση..εδώ και δύο χρόνια ακούμε κατά συρροήν ψέματα, μας χρωστάνε ένα κάρο λεφτά και η κατάσταση χειροτερέυει μέρα με την ημέρα..

Νομίζω πως όσο και αν μας "πονέσει" όλους μας έφτασε ο καιρός να ρίξουμε ένα ηχηρό ομαδικό ΧΑΣΤΟΥΚΙ στους ανθρωπάκους τύπου Λοβέρδου,Κουτρουμάνη,Βουδούρη,κλπ..ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ..και νομίζω όλοι καταλαβαίνετε τι εννοώ γιατί το ζείτε καθημερινά όπως κι εγώ!!όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με το λειτούργημα αυτό σίγουρα δεν περίμενα να ζήσω τέτοιες καταστάσεις..

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια προτείνω να συντονιστούμε και να εξέλθουμε έστω και τώρα όλοι όσοι δηλώσαμε συμμετοχή μια συγκεκριμένη ημερομηνία και να τους χαλάσουμε τα σχέδια..μόνο ο θόρυβος της ομαδικής αποχώρησης, θα τους αναγκάσει να αναθεωρήσουν!
Ευτυχώς οι λίστες των συμβεβλημένων είναι δημοσιοποιημένες και μπορούμε να ενημερωθούμε όλοι αλυσιδωτά μεταξύ μας (ο καθένας να ενημερώσει τους συναδέλφους της περιοχής του..

Υ.γ.δεν είμαι ούτε ήμουν ποτέ συνδικαλιστής..είμαι απλά ένας από εσάς...

30 Ιανουαρίου 2012, 15:18:26
Απάντηση #818
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που πάσχουν από χρόνιο νόσημα και χρήζουν συνεχόμενης αναγραφής φαρμάκων, παρακαλούμε να ορίσετε άμεσα ελεγκτεύοντες, προκειμένου να μην δημιουργείται πρόβλημα στη συνέχιση της θεραπευτικής αγωγής του ασθενούς σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της Μονάδας σας.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

30 Ιανουαρίου 2012, 15:29:23
Απάντηση #819
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που πάσχουν από χρόνιο νόσημα και χρήζουν συνεχόμενης αναγραφής φαρμάκων, παρακαλούμε να ορίσετε άμεσα ελεγκτεύοντες, προκειμένου να μην δημιουργείται πρόβλημα στη συνέχιση της θεραπευτικής αγωγής του ασθενούς σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της Μονάδας σας.
Ερώτηση - απορία:
Οι "ελεγκτεύοντες" θα ιατρεύουν ή μόνο θα γραμματεύουν;

30 Ιανουαρίου 2012, 15:49:07
Απάντηση #820
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Μα, το concept -αν καταλαβαίνω καλά- είναι μόνο να γραμματεύουν.

Χμ... ίσως δεν είναι και τόσο άσχημη η ιδέα του διαχωρισμού των ιδιοτήτων μεταξύ συνταγογράφου ("ελεγκτεύοντος") και θεράποντος ιατρού.

Μάλιστα, ο "ελεγκτεύων" σε ένα ΚΥ, θα μπορούσε να διεκπεραιώνει τη μόνιμη συνταγογράφηση σε όλη την περιοχή ευθύνης του ΚΥ: Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν ως προς τις μόνιμες αγωγές τους οι ασφαλισμένοι όπου τα ΠΙ είναι κενά, καθώς επίσης και να αποφεύγονται άσκοπες και δαπανηρές μετακινήσεις επιμελητών σε κενά ΠΙ προς το σκοπό αυτό.

Μη με ρωτήσετε ποιός θα κάνει τη συλλογή και τη μετακίνηση των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων προς και από το ΚΥ: Ας την κάνει, θεσμοθετημένα πλέον, αυτός που την έκανε χρόνια τώρα με ιδιωτική πρωτοβουλία: ο φμφ. Άλλωστε, την ευθύνη και τον αυστηρό έλεγχο θα τον έχει ο ελεγκτεύων, που θα είναι και ο υπόλογος για κάθε συνταγογραφική "παρέκκλιση".     
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιανουαρίου 2012, 15:51:40 από Ο διακοσμητής »

30 Ιανουαρίου 2012, 17:50:21
Απάντηση #821
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Χμ... ίσως δεν είναι και τόσο άσχημη η ιδέα του διαχωρισμού των ιδιοτήτων μεταξύ συνταγογράφου ("ελεγκτεύοντος") και θεράποντος ιατρού.
Yπάρχει η έννοια του συνταγογράφου ιατρού στη θεωρία;
Αν ναι, είναι ιατρός περιορισμένης ευθύνης (κάτι σαν τις εταιρείες ΕΠΕ);
Αν δε λειτουργεί ως ΕΠΕ, χαζός είναι να μην αμοίβεται;

Υ.Γ. Από τότε που βγήκα από το σύστημα (των ταμείων) βρήκα την υγειά μου σχετικά με πολλά θέματα. Ένα εξ' αυτών είναι και το θέμα της συνταγογραφίας. Πρώτα-πρώτα ενημέρωσα όλους τους ασθενείς μου πού μπορούν να απευθυνθούν ώστε να γράψουν δωρεάν τα φάρμακά τους. Από την άλλη τους εξήγησα ότι για να συνεχίσω να γράφω εγώ τα φάρμακά τους θα ήθελα μία μικρή αμοιβή, η οποία αντιστοιχεί κυρίως στην ευθύνη της υπογραφής, η οποία απορρέει από την υπεύθυνη παρακολούθησή τους. Με τον τρόπο αυτό αυτοί που έμειναν ξέρουν ότι αγοράζουν ιατρική υπηρεσία ενώ αυτοί που έφυγαν ξέρουν ότι δεν έχασαν τίποτε, αφού έψαχναν μόνο τη συνταγή.

30 Ιανουαρίου 2012, 19:39:50
Απάντηση #822
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

να ορίσετε άμεσα ελεγκτεύοντες

Φυσικά, η λεξιπλασία "ελεγκτεύων" ως μετοχή ενεστώτα οριστικής δεν υπάρχει παρά μόνο στο μυαλό εκείνου που την επινόησε, αφού δεν υπάρχει ρήμα "ελεγκτεύω" ( μάλλον του προέκυψε ως "συγχώνευση" των ρ. ελέγχω + εποπτεύω => ελεγκτεύω ; )

Μάλλον ο συντάκτης της ντιρεκτίβας και ο καταλληλότερος να περιγράψει τη φύση και τα καθήκοντα του ιατρού που οραματίστηκε.   

31 Ιανουαρίου 2012, 15:33:37
Απάντηση #823
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

Θα ήθελα να ρωτήσω
1) εάν κάποιος έχει καταφέρει να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ....
2) Εάν κάποιος έχει κάποια ιδέα για το πως ,που και πότε θα καταθέσουμε τα χαρτάκια εξέτασης των ασθενών του ΕΟΠΥΥ...
3) Εάν κάποιος έχει λάβει έστω μια ένδειξη ότι ο ΕΟΠΥΥ έλαβε το βδομαδιάτικο email αναφοράς....
4) Εάν κάποιος έχει πάθει παράκρουση με το να ενημερώνει χιλιάδες άμοιρους που θέλουν συνταγογράφηση πως να έρθουν για να γλυτώσουν το δεκάρικο,εικοσάρικο και ούτω καθεξής-και πολύ βασικό ,πως γίνεται να είναι γιατρός και όχι τηλεφωνητής σε καιρό πολέμου
5) Και αφού είμαστε έτσι, γιατί να συνταγογραφούμε φάρμακα άλλων συναδέλφων που δεν έχουν κάνει ανεξάρτητα από τον ΕΟΠΥΥ πιστοποίηση για να συνταγογραφούν και αυτοί ηλεκτρονικά?Τι φοβούνται?

31 Ιανουαρίου 2012, 17:41:34
Απάντηση #824
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Πώς γράφονται εργαστηριακές εξετάσες σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ χωρίς ηλεκτρονικό τρόπο?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8577 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
10171 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md