Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Νοεμβρίου 2024, 11:31:30

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1433457 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

31 Ιανουαρίου 2012, 17:48:36
Απάντηση #825
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

σε χαρτακια του ΙΚΑ

31 Ιανουαρίου 2012, 18:26:50
Απάντηση #826
Αποσυνδεδεμένος

κατμαρκ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πώς γράφονται εργαστηριακές εξετάσες σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ χωρίς ηλεκτρονικό τρόπο?

Αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο αν είσαι συμβεβλημένος και αν δεν λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα. Τότε γράφεις σε παραπεμπτικό του ΙΚΑ για παρακλινικές εξετάσεις ή, αν δεν έχεις, σε απλό χαρτί, του ιατρείου ή και λευκό. Εννοείται ότι συνοδεύεις με βεβαίωση γιατί δεν έκανες ηλεκρονικό παραπεμπτικό

31 Ιανουαρίου 2012, 19:59:58
Απάντηση #827
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Πρίν φτιάξουνε το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά και το σύστημα ιατρικών εξετάσεων που ακόμα δηλώνει ότι είναι σε πιλοτικό στάδιο αλλά παράλληλα είναι υποχρεωτικό δεν μπορούσανε να αναρωτηθούν κάποια προβλήματα που μπορεί να βρίσκανε μπροστά τους? Εκτός του ότι είναι κάτι πολύ πρόχειρο, γίνεται και δύσχρηστο όταν δεν μπορεί να υποστηρίξει των αριθμό που είναι on-line την ίδια ώρα. Ερωτήματα λοιπόν που δημιουργούνται.

1) Πως είναι δυνατόν να σου ζητάει το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου για να ξεκινήσεις την καταχώρηση των εξετάσεων και να σου αφήνει ελεύθερη την επιλογή του ασφαλιστικού ταμείου του αλλά και τον αριθμό μητρώου. Αυτά εφόσον είναι μοναδικά θα πρέπει να είναι αυτοματοποιημένα. Θα μου πείτε "Και αν κάνει αλλαγή ταμείου?". Αν κάνει αλλαγή ταμείου θα πρέπει αυτόματα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά τα στοιχεία του.

2) Το ποσοστό συμμετοχής είναι ελεγχόμενο με επιλογές 0%, 15% και 25%. Εχω ενημερωθεί ότι μόνο το 0 και το 15 ισχύουν σαν ποσοστά. Το 25 μπήκε μάλλον καταλάθος. Αλλά που μπορώ να ξέρω αν βάλω με 0% ότι ο ασφαλισμένος θα παει στο νοσοκομείο και οχι σε ιδιωτικό εργαστήριο? Σε αυτό μία πρόχειρη λύση, δυστυχώς όχι επίσημη, δώσαμε βάζοντας σε όλα 15% και το νοσοκομείο αποφασίζει τι θα κάνει. Μέχρι πρόσφατα στο Νοσοκομείο εδώ κρατούσαν συμμετοχές. Δεν είχαν ενημερωθεί λένε...

3) Που μπορώ να δω αν ο ασφαλισμένος δεν έχει γράψει εξετάσεις σε άλλο γιατρό κοντά στην χρονική περίοδο που ήρθε και σε εμένα? Δεν μπορώ να το δω αυτό και εκεί η απάντηση από το 1135 ήταν "Μόνο να έχετε εμπιστοσύνη στον ασφαλισμένο". Τι λέτε μωρε? Μπράβο? Κατοχυρώθηκα τώρα? Το ίδιο ισχύει και για τα φαρμακα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση που δεν μπορώ να δώ παρά μόνο αν συμφωνεί και ο ασθενής. Και αν ο κύριος ή η κυρία πέρνει πχ Lexotanil και δεν θέλει να το δώ γιατί μπορεί να τον πώ τρελό, πως εγώ θα ξέρω ότι δεν τα ξαναπήρε? Προσωπικά δεδομένα στην φόρα βέβαια είναι η αντίπαλη άποψη... Ναι κύριε μου. Αλλά εκεί δεν μπήκα για να δώ πόσο διαρκεί η σεξουαλική του επαφή ούτε το μήκος του μορίου του. Μπήκα να δω σημαντικές πληροφορίες για την υγεία του. Γιατί αν αυτός είναι πρεζάκι και μου πέρνει 2 κουτιά Tavor μέσα σε ένα ΣΚ θα βρώ και τον μπελά μου.

4) Πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι έλαβαν το e-mail που ζητάνε στο τέλος κάθε εβδομάδας? Τα έχω στείλει σε μορφή Excel κλειδωμένα με κωδικό για να μην πέρνουνε καμία επεξεργασία παρα μόνο ανάγνωση γιατί στην Ελλάδα ζούμε, μπορεί να "πειραχθεί" η λίστα. Και που ξέρω εγώ αν το e-mail το πετάξανε αμέσως στο κάδο? Μπορεί να το έχω εγώ στα αποσταλμένα μου αλλά αυτό με καλύπτει? Θα κοιταχθούν τα e-mails μόνο όταν καταθέσω την λίστα στο τοπικό ΥΠΑΔ? Που εκεί ούτε η υπάλληλος δεν ξέρει τι γίνεται. Και δεν φταίει αυτή. Όταν μιλάμε για ηλεκτρονικές εκδόσεις εγκυκλιων κλπ και αρκετές υπηρεσίες έχουνε έναν υπολογιστή 10 ετών και αυτός χωρίς πρόσβαση στο Internet. Πως είναι δυνατόν να μας αναγκάζουν όλους σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων και στο ΙΚΑ μέσα δεν έχουνε υπολογιστές και πρόσβαση στο Internet?

Αυτές είναι κάποιες σκέψεις, από έναν αγανακτισμένο, κουρασμένο και νευριασμένο με τις δυσλειτουργίες του συστήματος. Ειδικά μετά το πρωινό σημερινό τηλεφώνιμα στο 11131 και αφού πάτησα το "2" μίλησα με μία υπάλληλο που μάλλον δεν είχε όρεξη για δουλειά σήμερα. Εγώ όμως πρέπει να συνεχίζω από τις 7 το πρωί που έρχομαι στο ιατρείο μέχρι και τις 9 το βράδυ να βλέπω κόσμο και να του ζητάω συγνώμη για την ταλαιπωρία του που δεν μπορώ να του γράψω γρήγορα τις εξετάσεις του γιατί κολλάει το σύστημα... Μέχρι και άρθρο σε τοπική εφημερίδα γίναμε. Να είναι καλά ο άνθρωπος - καθηγητής είναι - που διευκρίνισε ότι: "παρόλες τις προσπάθειες που κάνουνε γιατροί και οι γραματείς τους, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν γιατί τους "προδίδει" το ίδιο το σύστημα που προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο..."

31 Ιανουαρίου 2012, 20:25:38
Απάντηση #828
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Πρίν φτιάξουνε το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά και το σύστημα ιατρικών εξετάσεων που ακόμα δηλώνει ότι είναι σε πιλοτικό στάδιο
Αληθεύει η φήμη ότι και το e-syntagografisi είναι demo version;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

31 Ιανουαρίου 2012, 20:27:59
Απάντηση #829
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
4) Πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι έλαβαν το e-mail που ζητάνε στο τέλος κάθε εβδομάδας?
Θα γίνω λιγουλάκι κακός, αλλά όσοι συνάδελφοι αποδέχθηκαν να κάνουν "συμβάσεις" με e-mail (και fax), έχουν πρόβλημα με τη διαδικασία;

31 Ιανουαρίου 2012, 20:57:15
Απάντηση #830
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

4) Πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι έλαβαν το e-mail που ζητάνε στο τέλος κάθε εβδομάδας?
Θα γίνω λιγουλάκι κακός, αλλά όσοι συνάδελφοι αποδέχθηκαν να κάνουν "συμβάσεις" με e-mail (και fax), έχουν πρόβλημα με τη διαδικασία;

Καθόλου κακός! Συμφωνώ απόλυτα. Εϊναι απαράδεκτο να γίνει πρόσληψη μέσω fax και e-mail. Εδώ είχανε στις λίστες του ΕΟΠΠΥ μόνιμο ελεκτή. Και ζητούσε από όλους δεκάευρα γιατί είχε κλείσει έλεγε το πλαφόν. Που δεν έπρεπε να είναι ΚΑΝ μέσα! Τσίμπησε τα φράγκα και μετά είπε "Ας προσέχανε". Την πατήσαμε όμως που λέγανε ότι δεν θα μπορείς να συνταγογραφείς αν δεν έχεις σύμβαση και αφού κρεμαστήκαμε μόνοι μας, είπανε "Ελεύθερη η συνταγογράφηση για τους μη συμβεβλημένους αρκεί να είναι ηλεκτρονική". Λες και οι συμβεβλημένοι δεν γράφουνε ηλεκτρονικά. Αλλά εδώ μιλάμε για μία τυπική διαδικασία που ζητάει να κάνεις κάθε εβδομάδα. Εκεί πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος. Δεν έχουνε διευκρινήσει πως πρέπει να στέλνει ο γιατρός το e-mail. Πως πρέπει να παρουσιάζει τα στοιχεία?

31 Ιανουαρίου 2012, 21:27:09
Απάντηση #831
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Επανέρχομαι στην ερώτησή μου διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για γιατρό του ΕΣΥ.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

31 Ιανουαρίου 2012, 21:41:52
Απάντηση #832
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Πρόσβαση σε όλα τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα έχουν οι περίπου 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι του νέου Ταμείου (ΕΟΠΥΥ), που έχει ως βασικό στόχο να παρέχει ενιαίες παροχές υγείας σε όλους τους πολίτες.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό καταργείται το πλαφόν εξετάσεων ανά κέντρο και παράλληλα ορίζεται έκπτωση των εργαστηρίων προς το Ταμείο ανάλογη του τζίρου τους.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Κυριάκος Σουλιώτης, το Ταμείο υπέγραψε σύμβαση με όλα τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας. Συνεπώς, οι ασφαλισμένοι έχουν πλέον «ελευθέρας» σε αυτά, με την συμμετοχή τους ανά εξέταση να ορίζεται στο 15%.

«Τομή» στο χώρο της υγείας, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αποτελεί το γεγονός ότι καταργείται το πλαφόν εξετάσεων ανά διαγνωστικό κέντρο, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται λίστες αναμονής στα ιδιωτικά εργαστήρια -κυρίως της περιφέρειας, εξ ‘αιτίας του απαρχαιωμένου εξοπλισμού του ΕΣΥ και του περιορισμένου αριθμού διαγνωστικών κέντρων.

«Αίρονται πλέον όλοι οι περιορισμοί που ίσχυαν και σύμφωνα με τους οποίους κάθε διαγνωστικό κέντρο μπορούσε να διενεργήσει συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων» επισήμανε ο κ. Σουλιώτης, προσθέτοντας όμως ότι στο σχεδιασμό του νέου Ταμείου έχουν προστεθεί μία σειρά από μέτρα ώστε να μην ξεφύγουν οι δαπάνες για εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις.

Το πρώτο από αυτά είναι η παροχή κλιμακωτής έκπτωσης (rebate) 10% – 20% των διαγνωστικών κέντρων προς το Ταμείο. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι η έκπτωση θα είναι ανάλογη του τζίρου των κέντρων.

«Ασφαλιστική δικλείδα» όμως αποτελεί και ο όρος της συμφωνίας που ορίζει ότι η συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με τα διαγνωστικά κέντρα ισχύει όσο τηρείται και ο προϋπολογισμός. Σημειώνεται, ότι ο προϋπολογισμός του Ταμείου για τις εξετάσεις είναι κλειστός και αγγίζει τα 352 εκατομμύρια ευρώ για όλο τον χρόνο.

Επιπλέόν, σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στην προκλητή ζήτηση εξετάσεων που είχε ως συνέπεια να διογκωθεί η «μαύρη τρύπα» των ασφαλιστικών ταμείων, καθιερώνεται ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής εξετάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα δεσμεύτηκαν ότι θα αναλάβουν την υλοποίηση του συστήματος μηχανογράφησης, και θα καλύψουν την λειτουργία του δικτύου των ηλεκτρονικών ελέγχων.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

31 Ιανουαρίου 2012, 22:13:52
Απάντηση #833
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Η μη καταβολή συμμετοχής είναι επαρκές κίνητρο για να επιβιώσουν τα ακτινολογικά και μικροβιολογικά εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) ή θα οδηγηθούν σταδιακά σε κατάργηση/συγχώνευση με το ΕΣΥ;

31 Ιανουαρίου 2012, 22:19:11
Απάντηση #834
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αλλά εδώ μιλάμε για μία τυπική διαδικασία που ζητάει να κάνεις κάθε εβδομάδα. Εκεί πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος. Δεν έχουνε διευκρινήσει πως πρέπει να στέλνει ο γιατρός το e-mail. Πως πρέπει να παρουσιάζει τα στοιχεία?
Αν το γυρίσουμε προς τη μεριά του ασφαλισμένου, ο μέσος όρος της ποιότητας υπηρεσιών που απολαμβάνει όταν απευθύνεται σε συμβεβλημένο τον καθιστά εξίσου αν όχι περισσότερο ευάλωτο - χωρίς να φταίει εξολοκλήρου και ο συνάδελφος κατά τραγική ειρωνεία.

1 Φεβρουαρίου 2012, 09:13:06
Απάντηση #835
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Σήμερα (01/02/2012) τηλεφώνησα στο τηλέφωνο 210-6871772 του ΕΟΠΥΥ και κατάφερα να βρω γραμμή. Ο υπάλληλος που μου απάντησε (του είπα ότι λέγομαι Αργύρης Αργυρίου και είμαι Γενικός Ιατρός στην Καβάλα και σε σχετική μου ερώτηση για το πώς ονομάζεται, μου είπε ότι λέγεται Ζαχαρόπουλος και είναι ορθοπεδικός (!)  ) μου είπε ότι μπορώ να καταθέσω στην τοπική ΥΠΑΔ τα χαρτάκια των επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που αφορούν τις επισκέψεις από 01/01/2012 μέχρι και της 31/01/2012 τα οποία συνολικά για τον μήνα δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 200. Τα χαρτάκια των ασθενών θα τα καταθέσω μαζί με τις συγκεντρωτικές καταστάσεις.
Σε ερώτησή μου αν πρέπει να στείλω και email για τις επισκέψεις των ημερών 30/01/2012 και 31/01/2012, μου είπε να το κάνω εάν θέλω..
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Φεβρουαρίου 2012, 09:18:28 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Φεβρουαρίου 2012, 09:23:31
Απάντηση #836
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σήμερα (01/02/2012) τηλεφώνησα στο τηλέφωνο 210-6871772 του ΕΟΠΥΥ και κατάφερα να βρω γραμμή. Ο υπάλληλος που μου απάντησε (του είπα ότι λέγομαι Αργύρης Αργυρίου και είμαι Γενικός Ιατρός στην Καβάλα και σε σχετική μου ερώτηση για το πώς ονομάζεται, μου είπε ότι λέγεται Ζαχαρόπουλος και είναι ορθοπεδικός (!)  ) μου είπε ότι μπορώ να καταθέσω στην τοπική ΥΠΑΔ τα χαρτάκια των επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που αφορούν τις επισκέψεις από 01/01/2012 μέχρι και της 31/01/2012 τα οποία συνολικά για τον μήνα δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 200. Τα χαρτάκια των ασθενών θα τα καταθέσω μαζί με τις συγκεντρωτικές καταστάσεις.
Σε ερώτησή μου αν πρέπει να στείλω και email για τις επισκέψεις των ημερών 30/01/2012 και 31/01/2012, μου είπε να το κάνω εάν θέλω..

Αργύρη, αν και δε μου πέφτει πολύ λόγος, ο συνάδελφος στηρίχθηκε σε κάποιο έγγραφο; Η ΥΠΑΔ το ξέρει;
Αν όχι, ο καθένας πρέπει να στηρίζεται σε διαδόσεις και φήμες;

1 Φεβρουαρίου 2012, 09:32:20
Απάντηση #837
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Πες το και έγινε....
Ο Βασίλης το ζήτησε και δεν μπορούσε να του το αρνηθεί ο ΕΟΠΥΥ.... Έφτασε.... Δείτε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μάλλον έχει σχέση και με τις επισκέψεις...... ή το ξεχάσαν.... ή δεν θα το πληρώσουν και το αγνοούν ή θα μπει και αυτό με τον πληροφοριακό μηχανισμό του ΙΚΑ...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

1 Φεβρουαρίου 2012, 09:57:53
Απάντηση #838
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Σήμερα (01/02/2012) τηλεφώνησα στο τηλέφωνο 210-6871772 του ΕΟΠΥΥ και κατάφερα να βρω γραμμή. Ο υπάλληλος που μου απάντησε (του είπα ότι λέγομαι Αργύρης Αργυρίου και είμαι Γενικός Ιατρός στην Καβάλα και σε σχετική μου ερώτηση για το πώς ονομάζεται, μου είπε ότι λέγεται Ζαχαρόπουλος και είναι ορθοπεδικός (!)  ) μου είπε ότι μπορώ να καταθέσω στην τοπική ΥΠΑΔ τα χαρτάκια των επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που αφορούν τις επισκέψεις από 01/01/2012 μέχρι και της 31/01/2012 τα οποία συνολικά για τον μήνα δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 200. Τα χαρτάκια των ασθενών θα τα καταθέσω μαζί με τις συγκεντρωτικές καταστάσεις.

Αργύρη, αν και δε μου πέφτει πολύ λόγος, ο συνάδελφος στηρίχθηκε σε κάποιο έγγραφο; Η ΥΠΑΔ το ξέρει;
Αν όχι, ο καθένας πρέπει να στηρίζεται σε διαδόσεις και φήμες;

Βασίλη μίλησα χθες (31/01/2012) με τον διευθυντή του ΥΠΑΔ Καβάλας που μου είπε ότι δεν είχε λάβει σχετικές διαταγές.
Επίσης ο ίδιος ο κ. Ζαχαρόπουλος του ΕΟΠΥΥ παραδέχτηκε σήμερα το πρωί (01/02/2012) ότι δεν έχει βγει κάποια εξειδικευμένη διάταξη για το πώς θα καταθέτουμε τα χαρτάκια των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ κάθε μήνα.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Φεβρουαρίου 2012, 10:37:31
Απάντηση #839
Αποσυνδεδεμένος

papila

για παρακλινικες εξετάσεις λέει η ανακοίνωση θα ειδοποιήσουν
για τις επισκέψεις άραγε; ??? πότε θα καταθέσουμε;

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8577 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38