Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Νοεμβρίου 2024, 15:20:01

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1433521 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Φεβρουαρίου 2012, 08:28:20
Απάντηση #870
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

Έστειλα αυτό το e-mail στον αντιπρόεδρο του χάους Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος με βάση αυτά που λέει η ανακοίνωση περί καταγραφής των επισκέψεων στο e-diagnosis
Παράθεση
Αξιότιμε κε αντιπρόεδρε,

Ως συμβεμβλημένος ιατρός ΕΟΠΥΥ , θα ήθελα να εκφράσω τις απορίες μου για την ανακοίνωση περί καταγραφής των ιατρικών επισκέψεων στο σύστημα e-diagnosis.
Η τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα που αναφερονται για τον ΕΟΠΥΥ είναι αδύνατη εδώ και 1 μήνα, για αυτό σας αποστέλλω αυτό το e-mail
Το σύστημα e-diagnosis υπολειτουργεί σε απίστευτο βαθμό και εν ώρα αιχμής θα είναι αδύνατον να κάνουμε την καταγραφή
Επιπλέον, πως θα έχουμε εμείς οι ιατροί απόδειξη ότι όντως πέρασε η επίσκεψη?
Επίσης η επίσκεψη στο σύστημα καταγράφεται με αντίτιμο 20 ευρώ και όχι 10.
Σας ευχαριστώ πολύ
Λέτε να μου απαντήσειι?

7 Φεβρουαρίου 2012, 09:50:29
Απάντηση #871
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αλήθεια, σήμερα έμαθα ότι στην Ξανθη πληρώνεται στους ΕΟΠΥΥΥίτες 2300 ευρώ χαλαρά... Το αποστέλλω και ως συννημένο στον ΥΠΕΡυπουργό Υγείας να το κοιτάξει... ;D
Απο το: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι άλλο θα ακούσουμε... Τι τους ταΐζετε τους παπαγάλους εκεί? :)
Φίλτατε @Ορθοπαιδικέ, τους ταϊζουμε απαντήσεις:
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

7 Φεβρουαρίου 2012, 11:17:20
Απάντηση #872
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Τι εννοεί? Απλά ότι τσεκάρουμε το κουτάκι "Επίσκεψη" ή όταν εγώ κάνω μία συνταγογράφηση κάποιου φαρμάκου πρέπει να περνάω και υποχρεωτικά την επιλογή "Πρώτη επίσκεψη στο Ιατρείο" που έχει στο e-diagnosis?

Ωστόσο εμείς κρατάμε ιατρικές οδηγίες και τις καταθέτουμε στους ΥΠΑΔ?

Mα γιατί απορείτε; Αφού

Προσδοκούμε στην βελτίωση της συνεργασίας μας μέσα από τη μέγιστη δυνατή απλοποίηση των διαδικασιών.

Αυτό το "Απλοποίηση των διαδικασιών...". Μαχαίρι στην καρδιά είναι...  :-[ Λέτε να είναι το μαχαίρι αυτό που έμπαινε βαθιά στο κόκκαλο.. Να τους πόυμε ότι το βρήκαμε!  :laugh:

7 Φεβρουαρίου 2012, 12:45:15
Απάντηση #873
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

ΤΟ ΣΗΚΩΣΑΝΕ!!! Στον ΕΟΠΥΥ!!! ΝΑΙ!!!
Ερωτήσεις και απαντήσεις:

Ερ: Τα φάρμακα που καταχωρώ στο e-syntagografisi τα περνάω και στο βιβλιάριο? Και για ποιό λόγο αφού είναι ηλεκτρονικά?
Απ: Τα φάρμακα γράφονται στο βιβλιάριο, χωρίς να έχει σημασία αν έχεις 2 ή 3 συνταγές εκτυπωμένες σε ένα φύλλο με επιφύλαξη στα βιβλιάρια του ΟΑΕΕ που έχουν μέγιστο 7 γραμμές. Αυτό το κάνετε για λόγους ιστορικού.

Ερ: Τις εξετάσεις? Περνάω αρ. παραπεμπτικού?
Απ: Όχι. Δεν χρειάζεται.

Ερ: Πώς γίνεται η επίσκεψη στο e-diagnosis σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση σας?
Απ: Απλά περνάτε τα στοιχεία του ασφαλισμένου, βάζετε διάγνωση και κλικάρετε το κουτάκι της επίσκεψης. Μετά καταχώρηση παραπεμπτικού. Εσείς κρατάτε κανονικά τις ιατρικές οδηγίες για να τις καταθέσετε στο τέλος του μήνα.

Ερ: Αν πάνω στην δουλειά ξεχαστώ και δεν κρατήσω ιατρικές οδηγίες, τί γίνεται? Δηλαδή έχω στο σύστημα 55 επισκέψεις και σας καταθέσω 52.
Απ: Εμείς ελέγχουμε την αντιστοιχία ηλεκτρονικών κινήσεων με τα χειρόγραφα που κρατάτε. Αν έχουμε 52 χειρόγραφα που αντιστοιχούνε σε 52 ασφαλισμένους και 3 που δεν έχουμε αποδεικτικό τότε απλά δεν τα υπολογίζουμε. Βέβαια μπορεί να γίνει και έλεγχος για είσπραξη χρημάτων αν αυτό συνεχίζεται.

Ερ: Και αν αυτό γίνει κατα λάθος?
Απ: Το να γίνει μιά - δύο φορές την εβδομάδα δεν θεωρείται και κακούργημα. Αν συνεχίζεται όμως κάθε εβδομάδα ή και περισσότερο, τότε απλά υπάρχει πιθανότητα να γίνει έλεγχος, ειδικά αν υπάρχουν και καταγγελίες στο όνομα του γιατρού για χρηματισμό.

Ερ: Με αυτό τον τρόπο όμως δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν ψεύτικες επισκέψεις για να πιάσει το πλαφόν των 50 επισκέψεων την εβδομάδα ο γιατρός?
Απ: Και τώρα μπορεί να γίνει αυτό. Δεν υπάρχει έλεγχος. Απλά το κάνουμε αυτό για να ξέρουμε πιο γρήγορα των αριθμό των επισκέψεων για τον κάθε γιατρό αντί να πρέπει να κοιτάμε το e-mail που έρχεται στο τέλος κάθε εβδομάδας. Και μπορεί να γίνει διαστάυρωση με τις ιατρικές οδηγίες μετά.

Ερ: Άρα εγώ τώρα για αυτή την εβδομάδα που θα κλείσω λογικά αύριο ή και για κάποιον που έχει πιάσει ήδη πλαφόν, τι κάνω? Είχα τα χειρόγραφα μέχρι τώρα.
Απ: Για αυτή την εβδομάδα, φτιάξτε το e-mail μέχρι την Τετάρτη το αργότερο και στείλτε το. Από την επόμενη εβδομάδα θα περνάτε κανονικά τις επισκέψεις με τον τρόπο που σας εξήγησα. Απλά κλικάροντας το κουτάκι "Επίσκεψη".

Ερ: Θα υπάρξει πρόβλημα όταν δεν έχω μετρήσει ακόμα τις επισκέψεις μου αν κλικάρω την επίσκεψη. Πχ φτάσει ο αριθμός 52. Εκεί τι κάνω?
Απ: Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε αν δεν έχετε δεί πόσες επισκέψεις έχετε φτάσει, είναι να καταθέσετε και τις παραπάνω επισκέψεις στο τέλος του μήνα. Όταν έχετε πιάσει το πλαφόν και βλέπετε ιδιωτικά πλέον με το ποσό που έχετε ορίσει εσείς πχ 10 ευρώ, απλά δεν κλικάρετε την "Επίσκεψη" όταν περνάτε εξετάσεις ή φάρμακα. Θεωρούμε όταν βλέπουμε τις εξετάσεις χωρίς να έχει χρεωθεί επίσκεψη ότι ο ασθενής πλήρωσε για να του τις γράψετε.

Ερ: Υπάρχουν κάποιες μέρες που ορίζουν το εύρος της εβδομάδας? Γιατί πχ αυτό τον μήνα ήταν Τετάρτη η πρώτη του μηνός.
Απ: Κανονικά η εβδομάδα αυτή πρέπει να είναι από Τετάρτη 1/2 έως Τρίτη 7/2. Αν ωστόσο έχετε κόσμο και πιστεύεται ότι στης πρώτες μέρες τις εβδομάδας μπορείτε να κλείνετε το πλαφόν, μπορείτε να πείτε οτι η εβδομάδα σας είναι από 6/2 έως 10/2. Και μετά ρισκάρετε το τέλος του μήνα που έχει από 27 έως και 29 για το να πιάσετε το πλάφον. Δεν θα πρέπει να δεχόμαστε καταστάσεις που ξεκινάνε πχ 27/2 και να τελειώνουνε 2/3. Είναι άλλος μήνας. Αυτό μπορείτε να το δείτε εσείς πως θα το ελέγχετε.

Ερ: Σε περιπτώσεις που έχει κολήσει το e-diagnosis και δεν μπορώ να περάσω την επίσκεψη τι κάνω?
Απ: Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείτε να ξαναπροσπαθησετε μέσα στην ίδια μέρα να καταχωρήσετε την επίσκεψη καθότι δεν απαιτήται ώρα στις ιατρικές οδηγίες ούτε στην λίστα που συμπληρώνετε και καταθέτετε στο τέλος του μήνα. Απλά η ημερομηνία θα ήταν καλό να ήταν ίδια.

Αυτά είχα εγώ για απορίες. Πιστεύω να βοήθησα και άλλους, μμμ φίλους θα έλεγα, γιατί δεν είμαι γιατρός. Γραμματέας είμαι  :)
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Φεβρουαρίου 2012, 12:50:18 από Πετράκης Νϊκος »

7 Φεβρουαρίου 2012, 12:57:00
Απάντηση #874
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ερ: Σε περιπτώσεις που έχει κολήσει το e-diagnosis και δεν μπορώ να περάσω την επίσκεψη τι κάνω?
Απ: Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείτε να ξαναπροσπαθησετε μέσα στην ίδια μέρα να καταχωρήσετε την επίσκεψη καθότι δεν απαιτήται ώρα στις ιατρικές οδηγίες ούτε στην λίστα που συμπληρώνετε και καταθέτετε στο τέλος του μήνα. Απλά η ημερομηνία θα ήταν καλό να ήταν ίδια.
Με σφαιράτο e-diagnosis οι 10 επισκέψεις την ημέρα απαιτούν περίπου 40 λεπτά.
Αυτό όμως συμβαίνει μόνο στην καλή εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας.
Don't cry for me, EOPYY...

7 Φεβρουαρίου 2012, 13:03:18
Απάντηση #875
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Με σφαιράτο e-diagnosis οι 10 επισκέψεις την ημέρα απαιτούν περίπου 40 λεπτά.
Αυτό όμως συμβαίνει μόνο στην καλή εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας.
Don't cry for me, EOPYY...

Ενοούσε ότι δεν πρέπει να γράφουμε τι ώρα έγινε η επίσκεψη. Κατα τα άλλα γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο θέλει μία συνταγή στο "σφαιράτο" σύστημά!

7 Φεβρουαρίου 2012, 13:46:12
Απάντηση #876
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Ερ: Πώς γίνεται η επίσκεψη στο e-diagnosis σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση σας?
Απ: Απλά περνάτε τα στοιχεία του ασφαλισμένου, βάζετε διάγνωση και κλικάρετε το κουτάκι της επίσκεψης. Μετά καταχώρηση παραπεμπτικού. Εσείς κρατάτε κανονικά τις ιατρικές οδηγίες για να τις καταθέσετε στο τέλος του μήνα.
Ερ: Αν πάνω στην δουλειά ξεχαστώ και δεν κρατήσω ιατρικές οδηγίες, τί γίνεται? Δηλαδή έχω στο σύστημα 55 επισκέψεις και σας καταθέσω 52.
Απ: Εμείς ελέγχουμε την αντιστοιχία ηλεκτρονικών κινήσεων με τα χειρόγραφα που κρατάτε. Αν έχουμε 52 χειρόγραφα που αντιστοιχούνε σε 52 ασφαλισμένους και 3 που δεν έχουμε αποδεικτικό τότε απλά δεν τα υπολογίζουμε. Βέβαια μπορεί να γίνει και έλεγχος για είσπραξη χρημάτων αν αυτό συνεχίζεται.

Ερ: Άρα εγώ τώρα για αυτή την εβδομάδα που θα κλείσω λογικά αύριο ή και για κάποιον που έχει πιάσει ήδη πλαφόν, τι κάνω? Είχα τα χειρόγραφα μέχρι τώρα.
Απ: Για αυτή την εβδομάδα, φτιάξτε το e-mail μέχρι την Τετάρτη το αργότερο και στείλτε το. Από την επόμενη εβδομάδα θα περνάτε κανονικά τις επισκέψεις με τον τρόπο που σας εξήγησα. Απλά κλικάροντας το κουτάκι "Επίσκεψη".

Ερ: Υπάρχουν κάποιες μέρες που ορίζουν το εύρος της εβδομάδας? Γιατί πχ αυτό τον μήνα ήταν Τετάρτη η πρώτη του μηνός.
Απ: Κανονικά η εβδομάδα αυτή πρέπει να είναι από Τετάρτη 1/2 έως Τρίτη 7/2. Αν ωστόσο έχετε κόσμο και πιστεύεται ότι στης πρώτες μέρες τις εβδομάδας μπορείτε να κλείνετε το πλαφόν, μπορείτε να πείτε οτι η εβδομάδα σας είναι από 6/2 έως 10/2. Και μετά ρισκάρετε το τέλος του μήνα που έχει από 27 έως και 29 για το να πιάσετε το πλάφον. Δεν θα πρέπει να δεχόμαστε καταστάσεις που ξεκινάνε πχ 27/2 και να τελειώνουνε 2/3. Είναι άλλος μήνας. Αυτό μπορείτε να το δείτε εσείς πως θα το ελέγχετε.

Αυτά είχα εγώ για απορίες. Πιστεύω να βοήθησα και άλλους, μμμ φίλους θα έλεγα, γιατί δεν είμαι γιατρός. Γραμματέας είμαι  :)
Ερώτήσεις: Που τα βρήκες αυτά τα πραγματικά χρήσιμα?
Τι εννοεί ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΟΔΗΓίες που θα καταθέσουμε (μήπως τα χαρτιά που γράφαμε τα στοιχεία και υπέγραφαν οι παθόντες-ασθενείς?). Πάντως ΔΕΝ ΤΥΠΩΝΟΥΜΕ την επίσκεψη όπως την βγάζει το ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ - μόνο κλίκ στην αρχική σελίδα του ασθενούς στο κουτάκι "επίσκεψη".(σωστά???)
Το πως υπολογίζονται οι εβδομάδες είναι τουλάχιστο φαιδρό (όλο το σύστημα βέβαια είναι...). Έγω έστειλα με email την κατάσταση μου την Κυριακή που μας πέρασε έχοντας ημέρες εβδομάδας και απο τους 2 μήνες  :-[(στο σχολείο μου έμαθαν ότι η ΕΒΔΟΜΑΔΑ αρχίζει απο Κυριακή ή έστω απο Δευτέρα --> ΛΑΘΟΣ).
Έχω να στείλω νέο mail αύριο... :( ???

7 Φεβρουαρίου 2012, 14:44:25
Απάντηση #877
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator

Απ: Το να γίνει μιά - δύο φορές την εβδομάδα δεν θεωρείται και κακούργημα. Αν συνεχίζεται όμως κάθε εβδομάδα ή και περισσότερο, τότε απλά υπάρχει πιθανότητα να γίνει έλεγχος, ειδικά αν υπάρχουν και καταγγελίες στο όνομα του γιατρού για χρηματισμό.

Ερ: Με αυτό τον τρόπο όμως δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν ψεύτικες επισκέψεις για να πιάσει το πλαφόν των 50 επισκέψεων την εβδομάδα ο γιατρός?
Απ: Και τώρα μπορεί να γίνει αυτό. Δεν υπάρχει έλεγχος. Απλά το κάνουμε αυτό για να ξέρουμε πιο γρήγορα των αριθμό των επισκέψεων για τον κάθε γιατρό αντί να πρέπει να κοιτάμε το e-mail που έρχεται στο τέλος κάθε εβδομάδας. Και μπορεί να γίνει διαστάυρωση με τις ιατρικές οδηγίες μετά.

Εφόσον δεν σου πληρώνουν τις άνω των 50/εβδομάδα, όσες και να καταθέσεις άνω των πενήντα, δεν θα τις πληρωθείς.
Εάν ξεχαστείς, και το τσεκάρεις και δεν πάρεις χρήματα από τον ασθενή, γιατί είναι πρόβλημα για αυτούς αφού δεν θα σε πληρώσουν για άνω των 50;
Εγώ αρχίζω να υποψιάζομαι ότι θα ζητήσουν rebate από το γιατρό από όσες δεν είναι τσεκαρισμένη η επίσκεψη.

Ερ: Θα υπάρξει πρόβλημα όταν δεν έχω μετρήσει ακόμα τις επισκέψεις μου αν κλικάρω την επίσκεψη. Πχ φτάσει ο αριθμός 52. Εκεί τι κάνω?
Απ: Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε αν δεν έχετε δεί πόσες επισκέψεις έχετε φτάσει, είναι να καταθέσετε και τις παραπάνω επισκέψεις στο τέλος του μήνα. Όταν έχετε πιάσει το πλαφόν και βλέπετε ιδιωτικά πλέον με το ποσό που έχετε ορίσει εσείς πχ 10 ευρώ, απλά δεν κλικάρετε την "Επίσκεψη" όταν περνάτε εξετάσεις ή φάρμακα. Θεωρούμε όταν βλέπουμε τις εξετάσεις χωρίς να έχει χρεωθεί επίσκεψη ότι ο ασθενής πλήρωσε για να του τις γράψετε.

Τι γίνεται με ιατρεία που βλέπουν με ραντεβού, αλλά προκύπτουν και ασθενείς που δεν θέλουν ραντεβού και θέλουν εξυπηρέτηση άμεσα και μπορεί να μην έχεις συμπληρώσει το πλαφόν την Δευτέρα. Εκεί δεν πληρώνει ο ασθενής; Εσύ τη Παρασκευή, εάν δεν σου έρθουν κάποια ραντεβού, δέχεσαι ανθρώπους που δεν έχουν ραντεβού και συμπληρώνονται τα 50 άτομα. Υπάρχει πρόβλημα, εάν δεις κάποιον εκτός ραντεβού & ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά στο ενδιάμεσο;

Διοικητικά στην Ελλάδα η εβδομάδα ξεκινάει από το μεσονύκτιο της Κυριακής προς Δευτέρα, δηλαδή από τις 0:01 της Δευτέρας (ΠΔ 76/2005). Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει το αντίστοιχο Ecole d' etat και συχνά οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξέρουν ούτε πόσες μέρες έχει η εβδομάδα. Εάν ξαναμιλήστε μαζί του, πείτε του να διαβάσει ξανά την νομοθεσία.

Προτιμούν τελικά να μην διορθώσουν το σύστημα....

Μήπως θα ήταν καλό να τα ανακοινώσουν κάπου εγγράφως;
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Φεβρουαρίου 2012, 14:58:53 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Φεβρουαρίου 2012, 15:48:31
Απάντηση #878
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ερωτήσεις και απαντήσεις:

Ερ: Τα φάρμακα που καταχωρώ στο e-syntagografisi τα περνάω και στο βιβλιάριο? Και για ποιό λόγο αφού είναι ηλεκτρονικά?
Απ: Τα φάρμακα γράφονται στο βιβλιάριο, χωρίς να έχει σημασία αν έχεις 2 ή 3 συνταγές εκτυπωμένες σε ένα φύλλο με επιφύλαξη στα βιβλιάρια του ΟΑΕΕ που έχουν μέγιστο 7 γραμμές. Αυτό το κάνετε για λόγους ιστορικού.

Ερ: Τις εξετάσεις? Περνάω αρ. παραπεμπτικού?
Απ: Όχι. Δεν χρειάζεται.

Αυτά είχα εγώ για απορίες. Πιστεύω να βοήθησα και άλλους, μμμ φίλους θα έλεγα, γιατί δεν είμαι γιατρός. Γραμματέας είμαι  :)

Καλό είναι να γράφουμε και την πηγή μας:
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Φεβρουαρίου 2012, 15:52:56
Απάντηση #879
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Δεν κράτησα όνομα. Στο 2106871771 πήρα και το σήκωσε κάποιος κύριος. Δεν σου λένε όνομα όπως στο 11131.

7 Φεβρουαρίου 2012, 15:57:44
Απάντηση #880
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Ερώτήσεις: Που τα βρήκες αυτά τα πραγματικά χρήσιμα?
Τι εννοεί ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΟΔΗΓίες που θα καταθέσουμε (μήπως τα χαρτιά που γράφαμε τα στοιχεία και υπέγραφαν οι παθόντες-ασθενείς?). Πάντως ΔΕΝ ΤΥΠΩΝΟΥΜΕ την επίσκεψη όπως την βγάζει το ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ - μόνο κλίκ στην αρχική σελίδα του ασθενούς στο κουτάκι "επίσκεψη".(σωστά???)
Το πως υπολογίζονται οι εβδομάδες είναι τουλάχιστο φαιδρό (όλο το σύστημα βέβαια είναι...). Έγω έστειλα με email την κατάσταση μου την Κυριακή που μας πέρασε έχοντας ημέρες εβδομάδας και απο τους 2 μήνες  :-[(στο σχολείο μου έμαθαν ότι η ΕΒΔΟΜΑΔΑ αρχίζει απο Κυριακή ή έστω απο Δευτέρα --> ΛΑΘΟΣ).
Έχω να στείλω νέο mail αύριο... :( ???

1)Δεν μπορώ να πως ότι τα βρήκα χρήσιμα όσο το ότι επιβαιβεώθηκαν το τι πρέπει να κάνω.
2)Ιατρικές οδηγίες ενοοώ τη χαρτί που έχουνε όλοι οι γιατροί στα ιατρεία τους όταν θέλουνε να δώσουνε κάποια γνωμάτευση. Ιατρικές γνωματεύσεις αν θετε. Δεν τυπώνουμε την επίσκεψη. Σωστά. Εγώ πάντως θα κάνω ένα save το pdf σε ένα φάκελο. Όπως με τις εξετάσεις γιατί αν σε πετάξει στην εκτύπωση και δεν έχεις το save, πρέπει να τα ξαναπεράσεις όλα.
3) Και εγώ Κυριακή έμαθα την νέα εβδομάδα :) ΣΩΣΤΟ!

7 Φεβρουαρίου 2012, 16:04:52
Απάντηση #881
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Εφόσον δεν σου πληρώνουν τις άνω των 50/εβδομάδα, όσες και να καταθέσεις άνω των πενήντα, δεν θα τις πληρωθείς.
Εάν ξεχαστείς, και το τσεκάρεις και δεν πάρεις χρήματα από τον ασθενή, γιατί είναι πρόβλημα για αυτούς αφού δεν θα σε πληρώσουν για άνω των 50;
Εγώ αρχίζω να υποψιάζομαι ότι θα ζητήσουν rebate από το γιατρό από όσες δεν είναι τσεκαρισμένη η επίσκεψη.
-
Τι γίνεται με ιατρεία που βλέπουν με ραντεβού, αλλά προκύπτουν και ασθενείς που δεν θέλουν ραντεβού και θέλουν εξυπηρέτηση άμεσα και μπορεί να μην έχεις συμπληρώσει το πλαφόν την Δευτέρα. Εκεί δεν πληρώνει ο ασθενής; Εσύ τη Παρασκευή, εάν δεν σου έρθουν κάποια ραντεβού, δέχεσαι ανθρώπους που δεν έχουν ραντεβού και συμπληρώνονται τα 50 άτομα. Υπάρχει πρόβλημα, εάν δεις κάποιον εκτός ραντεβού & ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά στο ενδιάμεσο;
-
Μήπως θα ήταν καλό να τα ανακοινώσουν κάπου εγγράφως;

1) Λογικά δεν σε πληρώνουν. Τώρα έχω την απορία. Όσοι γιατροί είναι εκτός ΕΟΠΥΥ γιατί πρέπει να τσεκάρουν την επίσκεψη? Αφού δεν πρόκειται να πληρωθούν...
2) Ο κάθε γιατρός κρίνει εκείνος το τι θα χρεώσει λογικά. Αλλά υπάρχει από πίσω ο ασθενής που μπορεί να καταγγείλει αν πληρώσει και αν εκείνη την ημέρα δεν είχε κλείσει το πλαφόν μπορεί να έχεις κυρώσεις. Θα μου πεις. Μα αν μου έρθει Τρίτη και έχω ραντεβού μέχρι και την Παρασκευή τότε γιατί να αναγκάσω ένα ραντεβού να πληρώσει και αυτός να μην δώσει φράγκο? Πολλά είναι αυτά που παίζονται. Εγώ προσωρινά στο ιατρείο το έχω με σειρά προτεραιότητας και όποιος θέλει. Αν δεν, τότε δεν έχει. Γιατί όλοι νομίζουν ότι όταν υπογράφουν την επίσκεψη ότι σου υπογράφουν επιταγή... Υπάρχουν και γιατροί που γδέρνουν. Αν θέλουνε ας πάνε εκεί. Γιατί και ο τσάμπας αν πάρει θάρρος νομίζει ότι σου κάνει και χάρη...
3) Πρέπει σίγουρα να υπάρξει μία ανακοίνωση με το πως τελικά θέλουν να λειτουργούν στον ΕΟΠΥΥ

7 Φεβρουαρίου 2012, 18:40:30
Απάντηση #882
Αποσυνδεδεμένος

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ

εγω επελεξα να δουλευω με ραντεβου και εχω ηδη κλεισμενα τα ραντεβου ολου του μηνα!!!!!εχω δει 20 ατομα (10 και 10)και σημερα ηρθε μια κυρια και μου ζητησε συνταγογραφηση της εξηγησα οτι τα ραντεβου ειναι κλεισμενα και την παρεπεμψα σε αλλο συναδελφο.η κυρια δεν ηθελε να παει αλλου(σπανιο) και ηθελε να με πληρωσει. φυσικα εκοψα αποδειξη.τελικα ειμαι νομιμη?δεν ειναι κατασταση αυτη...να μην υπαρχουν σαφεις οδηγιες.επισης  τι παιζει με το ωραριο ,καταλαβε κανεις?μπορουν να ερχονται οτι ωρα θελουν?στη σελιδα λεει το ωραριο του ιατρειου...ομως αν ειναι ετσι τοτε ποτε θα ερθουν οι ασθενεις εκτυος ωραριου για τους οποιους δικαιουμαστε αμοιβη?εγω προσωπικα εχω 1 4 ωρο για τον εοπυυ 9-13.00. τα τηλ δεν τα σηκωνουν ποτε παντως

7 Φεβρουαρίου 2012, 19:03:44
Απάντηση #883
Αποσυνδεδεμένος

anetos

εγω επελεξα να δουλευω με ραντεβου και εχω ηδη κλεισμενα τα ραντεβου ολου του μηνα!!!!!εχω δει 20 ατομα (10 και 10)και σημερα ηρθε μια κυρια και μου ζητησε συνταγογραφηση της εξηγησα οτι τα ραντεβου ειναι κλεισμενα και την παρεπεμψα σε αλλο συναδελφο.η κυρια δεν ηθελε να παει αλλου(σπανιο) και ηθελε να με πληρωσει. φυσικα εκοψα αποδειξη.τελικα ειμαι νομιμη?δεν ειναι κατασταση αυτη...να μην υπαρχουν σαφεις οδηγιες.επισης  τι παιζει με το ωραριο ,καταλαβε κανεις?μπορουν να ερχονται οτι ωρα θελουν?στη σελιδα λεει το ωραριο του ιατρειου...ομως αν ειναι ετσι τοτε ποτε θα ερθουν οι ασθενεις εκτυος ωραριου για τους οποιους δικαιουμαστε αμοιβη?εγω προσωπικα εχω 1 4 ωρο για τον εοπυυ 9-13.00. τα τηλ δεν τα σηκωνουν ποτε παντως

αυτη τη στιγμη ξεχνα τα περι ωραριου. αυτο ισχυει οταν γινει η συμβαση με ωραριο και αμοιβη ανα μηνα. τωρα το μονο που πρεπει ειναι να περνεις λεφτα αφου εχεις συμπληρωσει 50 ατομα την εβδ η 200 το μηνα. τωρα αν πρεπει να δεις 50 μεχρι πχ τετ και μετα αμοιβη η απλα να κλεισεις 50 ραντ και μετα να πληρωθεις για οποιον δεν προλαβε να κλεισει ραντεβου ειναι στον αερα και δνε υπαρχει προβλημα. απλα ο εοπυυ θελει να βλεπεις 50 την εβδ ασχετα την ημερα ωστε να λεει οκ παιδια εχετε τζαμπα ιατρο
εγω επελεξα να μην κλεινω ραντεβου, οποιος προλαβει ερχεται και στο 51 λεω πληρωσε και συνηθως αυτο γινεται την πεμπτη καθως εγω ορθοπαιδικος ειμαι και δεν εχω συνταγογραφηση δυστυχως αλλα ολο εξεταση. δυστυχως ο κοσμος παει στους γεν ιατρους και στους παθολογους για συνταγογραφηση και οχι στους υπολ ιατρους.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Φεβρουαρίου 2012, 19:06:43 από anetos »

7 Φεβρουαρίου 2012, 22:59:31
Απάντηση #884
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
δυστυχως ο κοσμος παει στους γεν ιατρους και στους παθολογους για συνταγογραφηση και οχι στους υπολ ιατρους.
Φίλε μας, ο ΕΟΠΥΥ δεν ήταν για σένα που εξετάζεις.
Ήταν για μας που συνταγογραφούμε.
Μόνο που εσύ είσαι μέσα και εμείς έξω.

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8578 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
10174 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις