ΤΟ ΣΗΚΩΣΑΝΕ!!! Στον ΕΟΠΥΥ!!! ΝΑΙ!!!
Ερωτήσεις και απαντήσεις:
Ερ: Τα φάρμακα που καταχωρώ στο e-syntagografisi τα περνάω και στο βιβλιάριο? Και για ποιό λόγο αφού είναι ηλεκτρονικά?
Απ: Τα φάρμακα γράφονται στο βιβλιάριο, χωρίς να έχει σημασία αν έχεις 2 ή 3 συνταγές εκτυπωμένες σε ένα φύλλο με επιφύλαξη στα βιβλιάρια του ΟΑΕΕ που έχουν μέγιστο 7 γραμμές. Αυτό το κάνετε για λόγους ιστορικού.
Ερ: Τις εξετάσεις? Περνάω αρ. παραπεμπτικού?
Απ: Όχι. Δεν χρειάζεται.
Ερ: Πώς γίνεται η επίσκεψη στο e-diagnosis σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση σας?
Απ: Απλά περνάτε τα στοιχεία του ασφαλισμένου, βάζετε διάγνωση και κλικάρετε το κουτάκι της επίσκεψης. Μετά καταχώρηση παραπεμπτικού. Εσείς κρατάτε κανονικά τις ιατρικές οδηγίες για να τις καταθέσετε στο τέλος του μήνα.
Ερ: Αν πάνω στην δουλειά ξεχαστώ και δεν κρατήσω ιατρικές οδηγίες, τί γίνεται? Δηλαδή έχω στο σύστημα 55 επισκέψεις και σας καταθέσω 52.
Απ: Εμείς ελέγχουμε την αντιστοιχία ηλεκτρονικών κινήσεων με τα χειρόγραφα που κρατάτε. Αν έχουμε 52 χειρόγραφα που αντιστοιχούνε σε 52 ασφαλισμένους και 3 που δεν έχουμε αποδεικτικό τότε απλά δεν τα υπολογίζουμε. Βέβαια μπορεί να γίνει και έλεγχος για είσπραξη χρημάτων αν αυτό συνεχίζεται.
Ερ: Και αν αυτό γίνει κατα λάθος?
Απ: Το να γίνει μιά - δύο φορές την εβδομάδα δεν θεωρείται και κακούργημα. Αν συνεχίζεται όμως κάθε εβδομάδα ή και περισσότερο, τότε απλά υπάρχει πιθανότητα να γίνει έλεγχος, ειδικά αν υπάρχουν και καταγγελίες στο όνομα του γιατρού για χρηματισμό.
Ερ: Με αυτό τον τρόπο όμως δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν ψεύτικες επισκέψεις για να πιάσει το πλαφόν των 50 επισκέψεων την εβδομάδα ο γιατρός?
Απ: Και τώρα μπορεί να γίνει αυτό. Δεν υπάρχει έλεγχος. Απλά το κάνουμε αυτό για να ξέρουμε πιο γρήγορα των αριθμό των επισκέψεων για τον κάθε γιατρό αντί να πρέπει να κοιτάμε το e-mail που έρχεται στο τέλος κάθε εβδομάδας. Και μπορεί να γίνει διαστάυρωση με τις ιατρικές οδηγίες μετά.
Ερ: Άρα εγώ τώρα για αυτή την εβδομάδα που θα κλείσω λογικά αύριο ή και για κάποιον που έχει πιάσει ήδη πλαφόν, τι κάνω? Είχα τα χειρόγραφα μέχρι τώρα.
Απ: Για αυτή την εβδομάδα, φτιάξτε το e-mail μέχρι την Τετάρτη το αργότερο και στείλτε το. Από την επόμενη εβδομάδα θα περνάτε κανονικά τις επισκέψεις με τον τρόπο που σας εξήγησα. Απλά κλικάροντας το κουτάκι "Επίσκεψη".
Ερ: Θα υπάρξει πρόβλημα όταν δεν έχω μετρήσει ακόμα τις επισκέψεις μου αν κλικάρω την επίσκεψη. Πχ φτάσει ο αριθμός 52. Εκεί τι κάνω?
Απ: Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε αν δεν έχετε δεί πόσες επισκέψεις έχετε φτάσει, είναι να καταθέσετε και τις παραπάνω επισκέψεις στο τέλος του μήνα. Όταν έχετε πιάσει το πλαφόν και βλέπετε ιδιωτικά πλέον με το ποσό που έχετε ορίσει εσείς πχ 10 ευρώ, απλά δεν κλικάρετε την "Επίσκεψη" όταν περνάτε εξετάσεις ή φάρμακα. Θεωρούμε όταν βλέπουμε τις εξετάσεις χωρίς να έχει χρεωθεί επίσκεψη ότι ο ασθενής πλήρωσε για να του τις γράψετε.
Ερ: Υπάρχουν κάποιες μέρες που ορίζουν το εύρος της εβδομάδας? Γιατί πχ αυτό τον μήνα ήταν Τετάρτη η πρώτη του μηνός.
Απ: Κανονικά η εβδομάδα αυτή πρέπει να είναι από Τετάρτη 1/2 έως Τρίτη 7/2. Αν ωστόσο έχετε κόσμο και πιστεύεται ότι στης πρώτες μέρες τις εβδομάδας μπορείτε να κλείνετε το πλαφόν, μπορείτε να πείτε οτι η εβδομάδα σας είναι από 6/2 έως 10/2. Και μετά ρισκάρετε το τέλος του μήνα που έχει από 27 έως και 29 για το να πιάσετε το πλάφον. Δεν θα πρέπει να δεχόμαστε καταστάσεις που ξεκινάνε πχ 27/2 και να τελειώνουνε 2/3. Είναι άλλος μήνας. Αυτό μπορείτε να το δείτε εσείς πως θα το ελέγχετε.
Ερ: Σε περιπτώσεις που έχει κολήσει το e-diagnosis και δεν μπορώ να περάσω την επίσκεψη τι κάνω?
Απ: Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείτε να ξαναπροσπαθησετε μέσα στην ίδια μέρα να καταχωρήσετε την επίσκεψη καθότι δεν απαιτήται ώρα στις ιατρικές οδηγίες ούτε στην λίστα που συμπληρώνετε και καταθέτετε στο τέλος του μήνα. Απλά η ημερομηνία θα ήταν καλό να ήταν ίδια.
Αυτά είχα εγώ για απορίες. Πιστεύω να βοήθησα και άλλους, μμμ φίλους θα έλεγα, γιατί δεν είμαι γιατρός. Γραμματέας είμαι