Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Νοεμβρίου 2024, 17:35:08

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1433559 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Φεβρουαρίου 2012, 15:31:04
Απάντηση #900
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Άκουσα σήμερα,ανεπίσημα βέβαια, για αύξηση του πλαφόν των επισκέψεων σε 100 την εβδομάδα / 400 τον μήνα...
Κε Πετράκη, επειδή κάλλιο πέντε και στο χέρι, πολλαπλασιάστε απλά τα έξοδά σας επί δύο αν εφαρμοστεί αυτό που ακούσατε.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

9 Φεβρουαρίου 2012, 17:21:04
Απάντηση #901
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Άκουσα σήμερα,ανεπίσημα βέβαια, για αύξηση του πλαφόν των επισκέψεων σε 100 την εβδομάδα / 400 τον μήνα...
Κε Πετράκη, επειδή κάλλιο πέντε και στο χέρι, πολλαπλασιάστε απλά τα έξοδά σας επί δύο αν εφαρμοστεί αυτό που ακούσατε.
Μα ελπίζω να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Είπα και πιο πρίν. "Ανεπίσημα" που σημαίνει ότι ακούγεται από διάφορους γιατρούς εδώ. Αν γίνει αυτό, η μόνη λύση είναι να βγείς από τον ΕΟΠΥΥ αφού δεν είναι πουθενά χρήσιμος τώρα. Τι? Για να μπορείς αν είσαι γιατρός του ΕΟΠΥΥ να γράφεις κάποιες συνταγές χειρόγραφα? Αφού ούτε τα Εργαστήρια δέχονται χειρόγραφά γιατί οι ελεγκτές δεν υπάρχουν και όποιος υπάρχει δεν υπογράφει αν δεν πάρει κάτι επίσημο στο χέρι του. Ο μόνος λόγος που μπήκαμε στον ΕΟΠΥΥ είναι γίατί λέγανε οι γιατροί εκτός ΕΟΠΥΥ δεν θα έχουνε δικαίωμα στην συνταγογράφηση. Ποιος ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ μπορεί να επιβιώσει έτσι αφού το 70% των ασθενών έρχονται και θέλουνε φάρμακα, ήτε μηνιαία, ήτε μετά την εξέταση.

Και εγώ προτιμώ να έχω τα 10ευρα στο χέρι γιατί μπορώ να βγάλω έξοδα που τρέχουνε. Αν και συνολικά είναι μειωμένα τα έσοδα, ωστόσο υπάρχει ρευστό για να πληρωθούν πάγια έξοδα (ενοίκιο, λογαριασμοί).

9 Φεβρουαρίου 2012, 19:43:07
Απάντηση #902
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Επειδή είμαστε συμβεμβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και επειδή συνέχεια το e-diagnosis είναι κάτω, αποφάσισα να γράψω χειρόγραφα για κάποιους ασφαλισμένους τις εξετάσεις. Τους είπα λοιπόν ότι καλό θα ήταν να περάσουνε από τον ελεγκτή του ταμείου τους για να τις εγκρίνει. Έλα όμως που εδώ ξεκινάει το πρόβλημα... Στον ΟΠΑΔ δεν έχουνε ελεγκτή πλέον. Στο ΤΥΔΚΥ υπάρχει ελεγκτής αλλά 1ον) δεν υπογράφει οτιδήποτε εκτός του δικού του ταμείου και 2ον) αρνήται να μπεί στο site του ΕΟΠΥΥ και να δεί ότι είναι υποχρεωμένος να το κάνει γιατί όπως λέει "Εγώ έμαθα να παίρνω εγκύκλιους στο χέρι και όχι από το το χαζοκούτι".

Εγω πείτε μου, τι μπορώ να κάνω για να μην ταλαιπωρούμαι ούτε εγώ που προσπαθώ επί ώρες να περάσω 2-3 βιβλιάρια και να μην ταλαιπορούνται και οι ασφαλισμένοι. Ξέρει κανείς αν μπορεί κάποιον να πάει στο ΙΚΑ πχ για να του εγκρίνουν τις εξετάσεις κλπ?

9 Φεβρουαρίου 2012, 19:46:01
Απάντηση #903
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

όπως λέει "Εγώ έμαθα να παίρνω εγκύκλιους στο χέρι και όχι από το το χαζοκούτι".

Καλό είναι να μάθει να ανοίγει και το "χαζοκούτι" για έναν επιπλέον λόγο: Στο εξής, δεν πρόκειται να ξαναβγεί τυπωμένο Εθνικό Συνταγολόγιο, αλλά θα υπάρχει (και θα ενημερώνεται) μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, στο σάιτ του ΕΟΦ.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Φεβρουαρίου 2012, 19:56:49
Απάντηση #904
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

όπως λέει "Εγώ έμαθα να παίρνω εγκύκλιους στο χέρι και όχι από το το χαζοκούτι".

Καλό είναι να μάθει να ανοίγει και το "χαζοκούτι" για έναν επιπλέον λόγο: Στο εξής, δεν πρόκειται να ξαναβγεί τυπωμένο Εθνικό Συνταγολόγιο, αλλά θα υπάρχει (και θα ενημερώνεται) μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, στο σάιτ του ΕΟΦ.
Και εγώ πως θα το κάνω αυτό? Θα τον σβερκώσω και θα του κολλήσω την μούρη στην οθόνη? Κανονικά δεν πρέπει και η υπηρεσία του να κάτσει και να του πεί "Ακούστε να δείτε, το και το και το...". Αλλά τι ζητάω πλέον από την Ελλάδα... Πολλά μάλλον... Αφού φτάνουμε σε σημείο να θέλουμε 5μελής επιτροπές για το αν θα αλλάξουμε το φωτοτυπικό που χάλασε... Μετά σου λέει "Απλοποίηση των διαδικασιών". ΌΧΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!!! ΜΠΑΛΤΑΣ ΕΙΝΑΙ!!!

9 Φεβρουαρίου 2012, 20:40:40
Απάντηση #905
Αποσυνδεδεμένος

kvasilakos

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΟΠΥΥ?
ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ?
Γενικός Οικογενειακος Ιατρος

9 Φεβρουαρίου 2012, 22:04:40
Απάντηση #906
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
.....γιατί εξ' αρχής δεν έπρεπε να κρατηθούν τα λεφτά.....

Από πού προβλέπεται αυτό αγαπητέ? Με την κείμενη νομοθεσία ο ΕΟΠΥΥ "ΘΑ" υπογράψει συμβάσεις με φορείς υγείας (Νοσοκ., Κ.Υ., κ.λ.π.).
Και έχει υπογράψει ήδη με 50 Κ.Υ.
 Με το Κ.Υ. που αναφέρεσαι, υπάρχει σύμβαση? Αν δεν υπάρχει, γιατί δεν πρέπει να εισπράττεται το προβλεπόμενο? Με ποια διάταξη άλλαξε?

(δε σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτή την είσπραξη, αλλά ερωτώ καθαρά ΝΟΜΙΚΑ απο ποιο νομικό κείμενο προκείπτει η ανωτέρω αναφορά)
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

9 Φεβρουαρίου 2012, 22:55:28
Απάντηση #907
Αποσυνδεδεμένος

κατμαρκ

Επειδή είμαστε συμβεμβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και επειδή συνέχεια το e-diagnosis είναι κάτω, αποφάσισα να γράψω χειρόγραφα για κάποιους ασφαλισμένους τις εξετάσεις. Τους είπα λοιπόν ότι καλό θα ήταν να περάσουνε από τον ελεγκτή του ταμείου τους για να τις εγκρίνει. Έλα όμως που εδώ ξεκινάει το πρόβλημα... Στον ΟΠΑΔ δεν έχουνε ελεγκτή πλέον. Στο ΤΥΔΚΥ υπάρχει ελεγκτής αλλά 1ον) δεν υπογράφει οτιδήποτε εκτός του δικού του ταμείου και 2ον) αρνήται να μπεί στο site του ΕΟΠΥΥ και να δεί ότι είναι υποχρεωμένος να το κάνει γιατί όπως λέει "Εγώ έμαθα να παίρνω εγκύκλιους στο χέρι και όχι από το το χαζοκούτι".

Εγω πείτε μου, τι μπορώ να κάνω για να μην ταλαιπωρούμαι ούτε εγώ που προσπαθώ επί ώρες να περάσω 2-3 βιβλιάρια και να μην ταλαιπορούνται και οι ασφαλισμένοι. Ξέρει κανείς αν μπορεί κάποιον να πάει στο ΙΚΑ πχ για να του εγκρίνουν τις εξετάσεις κλπ?
Ειμαι ελεγκτης του ΕΟΠΥΥ (πρώην οπαδ) και σου λέω με σιγουριά ότι
1. όλοι οι ελεγκτες των πρώην οπαδ, πρωην ικα, πρωην οαεε, πρωην τυδκυ, πρωην ογα είναι πλέον ελεγκτές εοπυυ και είναι υποχρεωμένοι να θεωρούν όλα τα βιβλιάρια εοπυυ. Πράγματι από την υπηρεσία δεν μας εχει κοινοποιηθεί ούτε καν το ΦΕΚ του εοπυυ, αλλά όταν κάνεις μια δουλειά και θέλεις να την κάνεις σωστά φροντίζεις να ενημερώνεσαι και ειδικά στη σύγχρονη εποχή που όλα κοινοποιούνται μεσω διαδικτύου.
2. εφόσον είσαι συμβεβλημένος, δικαιούσαι να παραπέμπεις χειρόγραφα και θεώρηση χρειάζεται άν το κόστος υπερβαίνει τα 100 ευρώ (στείλε τον ασφαλισμένο στο εργαστήριο να του βγάλουν το σύνολο ή μια μέρα που δουλεύει το σύστημα δες πόσο κάνει ο συνήθης έλεγχος που στέλνεις. )
3. Αν έχεις ορεξη, τύπωσε την ανακοίνωση από το σάιτ του ΕΟΠΥΥ που λέει ότι ολοι οι ελεγκτες των επιμέρους ταμείων είναι πλέον εοπυυ και στείλτο με εναν ασφαλισμένο. Αν επιμένει, κάνε λόγο για αναφορά αρνησης εκτέλεσης καθήκοντος και θα στρώσει. Συνήθως τέτοιοι τύποι είναι θρασύδειλοι.

9 Φεβρουαρίου 2012, 23:09:16
Απάντηση #908
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
........1. όλοι οι ελεγκτες των πρώην οπαδ, πρωην ικα, πρωην οαεε, πρωην τυδκυ, πρωην ογα είναι πλέον ελεγκτές εοπυυ και είναι υποχρεωμένοι να θεωρούν όλα τα βιβλιάρια εοπυυ. Πράγματι από την υπηρεσία δεν μας εχει κοινοποιηθεί ούτε καν το ΦΕΚ του εοπυυ, αλλά όταν κάνεις μια δουλειά και θέλεις να την κάνεις σωστά φροντίζεις να ενημερώνεσαι και ειδικά στη σύγχρονη εποχή που όλα κοινοποιούνται μεσω διαδικτύου.....
Σωστό, με την εξής διαφορά: Δεν είσαι υποχρεωμένος να συνεχίσεις να είσαι ελεγκτής (ειδικά για ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, αφού κανονικά αυτοί έπρεπε να αμείβονται και αμφιβάλω αν πήρες χρήματα ποτέ. Εγώ πάντως όχι.
Συνεχίζεις μόνο αν οι ουμανιστικές σου δονήσεις το επιβάλουν, αλλιώς παραιτείσαι, όπως έχουν κάνει πολλοί ως σήμερα.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

9 Φεβρουαρίου 2012, 23:11:35
Απάντηση #909
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Ίσως να μην είναι τόσο σχετικό με το θέμα:
Ποιος ο ρόλος των ελεγκτών με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και με ηλεκτρονικά παραπεμπτικά (όταν φτιαχτεί ένα αξιόλογο σύστημα) ;
Εκτός από τον έλεγχο χειρόγραφων συνταγών (άνω των 100 ευρώ) όταν δεν δουλεύει το σύστημα (όχι αυτό που δε δουλεύει ποτέ, το αξιόλογο που είπαμε* ) ;
Επειδή δεν ξέρω ίσως μπορεί κάποιος (όπως ο ενημερωμένος -απ' ότι φαίνεται- συνάδελφος που σχολίασε πριν) να μας πει.
Επειδή (υποθέτω) δεν θα έχουν πολλά να κάνουν, έχει νόημα να υπάρχουν πλέον ελεγκτές ξεχωριστά για ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ, ΟΠΑΔ;
Μήπως θα ήταν καλύτερο να μείνουν μόνο του ΟΠΑΔ που είναι και οι μόνοι έμμισθοι;

* Για όσους θυμούνται το σχετικό ανέκδοτο: "Λέμε και καμιά @#$% να περνάει η ώρα..."

Τροποποίηση: Με πρόλαβε στο νήμα ο Δημήτρης απ' ότι βλέπω, στον προβληματισμό.
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Φεβρουαρίου 2012, 23:14:19 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

9 Φεβρουαρίου 2012, 23:14:24
Απάντηση #910
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΟΠΥΥ?
ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ?
Συνάδελφε καλώς ήλθες στο forum.
Το ερώτημά σου, κάτω από κανονικές συνθήκες, θα μπορούσε να θεωρηθεί ρητορικό.
Για να ανοίξει κανείς ιατρείο, πρέπει να ακολουθήσει μία διαδικασία η οποία ξεκινά από την Εφορία, όπου δηλώνεται η δραστηριότητα και η έδρα της επιχείρησης (έτσι σε βλέπει η Εφορία όσο κι αν λες ότι ασκείς λειτούργημα). Μπορείς να δηλώσεις το σπίτι σου, αρκεί ο χώρος που έχεις προσδιορίσει ως ιατρείο να πληροί τους όρους του σχετικού Π.Δ.
Για να μπορέσεις να είσαι νόμιμος, πρέπει να απευθυνθείς στην οικεία Διεύθυνση Υγείας και να υποβάλεις τα περίπου 14 δικαιολογητικά που απαιτούνται. Η άδεια βγαίνει μετά από επιτόπιο έλεγχο (από αρμόδια επιτροπή στην οποία παρίσταται απαραιτήτως μηχανικός). Για το λόγο αυτό καλό είναι να έχεις ενημερωθεί για το ελάχιστο των προδιαγραφών του ιατρείου σε χώρους και λοιπά.
Τώρα, σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ.
Πριν από ενάμισι μήνα δε θα τολμούσα να στο γράψω, αλλά τώρα πια είναι κοινό μυστικό: Υπάρχει σημαντική πιθανότητα να μη γίνει ποτέ κανένας έλεγχος από την υπηρεσία, οπότε το μόνο που πρακτικά πρέπει να υπολογίζεις είναι οι ενδεχόμενες καταγγελίες ασθενών.
Καλή αρχή, αν το τολμήσεις.

9 Φεβρουαρίου 2012, 23:16:58
Απάντηση #911
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
.. Μήπως θα ήταν καλύτερο να μείνουν μόνο του ΟΠΑΔ που είναι και οι μόνοι έμμισθοι;...

Σωστά Αδαμάντιε αυτά που λές. Με τη διαφορά ότι ούτε οι ανωτέρω (οι του ΕΣΥ εννοώ) πήραν δραχμή.
Από την άλλη, ένα "αξιόπιστο"? σύστημα θα έπρεπε να κάνει τον έλεγχο σε real time κατά τη σύνταξη του παραπεμπτικού ή της συνταγής. αλλά είπαμε, σβήσε το φώς να κοιμηθούμε. Ήταν κουραστική η μέρα.

9 Φεβρουαρίου 2012, 23:34:29
Απάντηση #912
Αποσυνδεδεμένος

kvasilakos

ξερω τι χρειαζεται για το ιατρειο. το ερωτημα ειναι αν δηλωσω εικονικα ενα ιατειο ετσι ωστε να παρω το εοπυυ. αν παρω τι περιπτωση της καταγγελλιας τι επιπτωσεις εχω? εφορια θα δηλωσω το σπιτι. λοιπον?
Γενικός Οικογενειακος Ιατρος

9 Φεβρουαρίου 2012, 23:41:22
Απάντηση #913
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
ξερω τι χρειαζεται για το ιατρειο. το ερωτημα ειναι αν δηλωσω εικονικα ενα ιατειο ετσι ωστε να παρω το εοπυυ. αν παρω τι περιπτωση της καταγγελλιας τι επιπτωσεις εχω? εφορια θα δηλωσω το σπιτι. λοιπον?

Καλά συνάδελφε, το όνομα και η διεύθυνσή σου θα είναι στο διαδίκτυο και θα σε παίρνουν ένα σωρό άρρωστοι τηλέφωνο για ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ και εσύ θα είσαι φάντασμα;

9 Φεβρουαρίου 2012, 23:55:03
Απάντηση #914
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Θα μπορούσε να είναι και επίταξη, αλλά μπορούμε να το βαφτίσουμε κάπως πιο ρομαντικά.
Υπάρχουν αρκετά ιατρεία που είναι στα πρόθυρα κλεισίματος, ειδικά στις μεγάλες πόλεις (χωρίς να σημαίνει ότι στις μικρές λείπουν τελείως).
Οι συνάδελφοι αυτοί είναι μετέωροι μεταξύ απελπισίας και ηρωϊσμού.
Αυτό το σαδιστικό κράτος θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με μας τους ξοφλημένους κάπως πιο έξυπνα, προτείνοντας δύο λύσεις ένταξης στον ΕΟΠΥΥ:
1) Να αναλάβει πλήρως τα πραγματικά έξοδα ιατρείου (ενοίκιο βάση συμβολαίου, αναλώσιμα, λογαριασμοί και θέρμανση μέχρι ενός λογικού ύψους, γραμματειακή υποστήριξη για όσους εξυπηρετούν πάνω από έναν αριθμό ασθενών) και να παρέχει μισθό επιμελητή Β' ή Α' ἠ Διευθυντή ΕΣΥ για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στον ΕΟΠΥΥ για όλους όσους ήθελαν να το κάνουν.
2) Για ειδικότητες που δεν θα είχαν ενδιαφέρον, να κάνει μειοδοτικό διαγωνισμό για αμοιβές κατά πράξη και περίπτωση με προκαθορισμένο ανώτατο όριο.
Όλα αυτά διατηρώντας την ελεγχόμενη (από κοινού με τα συλλογικά ιατρικά όργανα) τη συνταγογραφία και την έκδοση παραπεμπτικών.

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8578 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
10174 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις