Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Νοεμβρίου 2024, 17:30:22

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1433557 φορές)

0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Φεβρουαρίου 2012, 00:13:22
Απάντηση #915
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Για να θέσω και ένα ερέθισμα για συζήτηση, παραθέτω κάποια στατιστικά που αφορούν την ποσοστιαία κίνηση στο ιατρείο μου κατά ταμείο.
Νοέμβριος 2011:
ΟΠΑΔ - 58%, ΙΚΑ - 22%, ΟΑΕΕ - <0.5%, ΟΓΑ: 6%, ΕΤΑΑ: 11%, Λοιπά (ΥΕΘΑ, ΤΑΠΟΤΕ κ.λ.π.): 3%
Ιανουάριος 2011 (για την ακρίβεια 9/1-8/2):
ΟΠΑΔ - 40%, ΙΚΑ - 35%, ΟΑΕΕ - 4%, ΟΓΑ: 8%, ΕΤΑΑ: 10%, Λοιπά (ΥΕΘΑ, ΤΑΠΟΤΕ κ.λ.π.): 3%

Υ.Γ. Προ ΕΟΠΥΥ δεν είχα σύμβαση με ΟΑΕΕ ενώ εξέταζα ασθενείς του ΙΚΑ με το σύστημα των 80 θέσεων και είχα σύμβαση με ΕΤΑΑ και ΥΕΘΑ. Τώρα δεν είμαι στον ΕΟΠΥΥ, διατηρώ προς στιγμήν τη σύμβαση με ΕΤΑΑ και ΥΕΘΑ.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

10 Φεβρουαρίου 2012, 09:04:30
Απάντηση #916
Αποσυνδεδεμένος

medicus

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για να θέσω και ένα ερέθισμα για συζήτηση, παραθέτω κάποια στατιστικά που αφορούν την ποσοστιαία κίνηση στο ιατρείο μου κατά ταμείο.
Νοέμβριος 2011:
ΟΠΑΔ - 58%, ΙΚΑ - 22%, ΟΑΕΕ - <0.5%, ΟΓΑ: 6%, ΕΤΑΑ: 11%, Λοιπά (ΥΕΘΑ, ΤΑΠΟΤΕ κ.λ.π.): 3%
ΟΠΑΔ - 40%, ΙΚΑ - 35%, ΟΑΕΕ - 4%, ΟΓΑ: 8%, ΕΤΑΑ: 10%, Λοιπά (ΥΕΘΑ, ΤΑΠΟΤΕ κ.λ.π.): 3%

Υ.Γ. Προ ΕΟΠΥΥ δεν είχα σύμβαση με ΟΑΕΕ ενώ εξέταζα ασθενείς του ΙΚΑ με το σύστημα των 80 θέσεων και είχα σύμβαση με ΕΤΑΑ και ΥΕΘΑ. Τώρα δεν είμαι στον ΕΟΠΥΥ, διατηρώ προς στιγμήν τη σύμβαση με ΕΤΑΑ και ΥΕΘΑ.

Καλημέρα Βασίλη. Ανασφάλιστοι σε τι ποσοστό; Και σε τι ποσοστό του ΙΚΑ(για Νοέμβριο εννοώ) μετά τους πρώτους 80;

Δε ρωτάω από περιέργεια, απλώς θέλω να συγκρίνω με δικά μου δεδομένα, μιας και όπως γνωρίζεις εγώ 6 χρόνια τώρα δουλεύω χωρίς ασφαλιστικά ταμεία και αναλύω τις στατιστικές όλων αυτών των ετών.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Φεβρουαρίου 2012, 09:26:32 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

10 Φεβρουαρίου 2012, 09:51:08
Απάντηση #917
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Νοέμβριος 2011:

Καλημέρα Βασίλη. Ανασφάλιστοι σε τι ποσοστό; Και σε τι ποσοστό του ΙΚΑ(για Νοέμβριο εννοώ) μετά τους πρώτους 80;

Δε ρωτάω από περιέργεια, απλώς θέλω να συγκρίνω με δικά μου δεδομένα, μιας και όπως γνωρίζεις εγώ 6 χρόνια τώρα δουλεύω χωρίς ασφαλιστικά ταμεία και αναλύω τις στατιστικές όλων αυτών των ετών.
Kαλημέρα. Επειδή ξέρεις πολύ καλύτερα τι σημαίνει στατιστική, σου παραθέτω τα στοιχεία:
ΙΚΑ μετά τους πρώτους 80: 40% επί του συνόλου των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.
Ανασφάλιστοι δυστυχώς σε ποσοστό <0,5% και στους δυο μήνες. Είναι χαρακτηριστικό της αξιοπρέπειας των ανθρώπων αυτών στην πλειονότητά τους ότι όταν είπα σε κάποιους "ελάτε αν δεν μπορείτε να πάτε κάπου αλλού, θα σας χρεώσω μόνον όταν και εφόσον βρείτε δουλειά", δίστασαν.

10 Φεβρουαρίου 2012, 09:58:28
Απάντηση #918
Αποσυνδεδεμένος

medicus

Νοέμβριος 2011:

Kαλημέρα. Επειδή ξέρεις πολύ καλύτερα τι σημαίνει στατιστική, σου παραθέτω τα στοιχεία:
ΙΚΑ μετά τους πρώτους 80: 40% επί του συνόλου των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.
Ανασφάλιστοι δυστυχώς σε ποσοστό <0,5% και στους δυο μήνες. Είναι χαρακτηριστικό της αξιοπρέπειας των ανθρώπων αυτών στην πλειονότητά τους ότι όταν είπα σε κάποιους "ελάτε αν δεν μπορείτε να πάτε κάπου αλλού, θα σας χρεώσω μόνον όταν και εφόσον βρείτε δουλειά", δίστασαν.

Σε ευχαριστώ πολύ Βασίλη. Μία διευκρίνηση όμως. Το γεγονός ότι ασχολούμαι και μου αρέσει η στατιστική δε συνεπάγεται ότι την κατέχω καλύτερα, και μάλιστα "πολύ", από τον οποιοδήποτε εδώ μέσα. Είμαι απλά ένας "παθιασμένος" ερασιτέχνης.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Φεβρουαρίου 2012, 10:22:17 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

10 Φεβρουαρίου 2012, 11:07:16
Απάντηση #919
Αποσυνδεδεμένος

bpikou

Παραθέτω κάποια σημεία από το "Μνημόνιο 2", σχετικά με τον τομέα της Υγείας (σελ. 6-7), όπως αυτό παρουσιάζεται στο in.gr:
Υποχρεωτική αναγραφή δραστικής ουσίας, ένταξη όλων των δημόσιων ασφαλιστικών φορέων στον ΕΟΠΥΥ και υπογραφή νέων-πιο συμφέρουσων- συμβάσεων με τους ιατρούς.

10 Φεβρουαρίου 2012, 14:28:35
Απάντηση #920
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Η οικονομική "ευρωστία" του ΕΟΠΥΥ προβληματίζει και τους φμφ, που προσπαθούν Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος να περιφρουρήσουν τα εισοδήματά τους:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα, 8.2.2012

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 432

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
Κύριο Φίλιππο Σαχινίδη
Κοινοποίηση:
- Υπουργό Εργασίας
και Κοινωνικής Ασφάλισης
Κύριο Γιώργο Κουτρουμάνη
- Υφυπουργό  Υγείας
και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης
Κύριο Μιχάλη Τιμοσίδη
- Διοικητή ΕΟΠΥΥ
Κύριο Γεράσιμο Βουδούρη

Κύριε Υπουργέ,
Στη σύσκεψη που έγινε με την παρουσία σας, του κ. Κουτρουμάνη και του κ. Τιμοσίδη με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών, συμφωνήθηκε (μετά από δική σας πρόταση) να υπάρξει εκταμίευση ποσού 45-60 εκατ. ευρώ έναντι της συνολικής οφειλής που έχει ο ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς.
Επειδή δεν έχουμε ενημέρωση για την υλοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας,
Επειδή το σχετικό Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών έχει ήδη ψηφιστεί (ΦΕΚ 14Α Ν. 4038/11 άρθρο 34),

Επειδή όπως κατανοείτε, για εμάς το θέμα είναι επείγον,
Παρακαλούμε για τις άμεσες εντολές σας προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες και για την ενημέρωσή μας, προκειμένου με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και  το σύνολο των φαρμακοποιών.

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 09/02/2012
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Φεβρουαρίου 2012, 15:58:04
Απάντηση #921
Αποσυνδεδεμένος

κατμαρκ

Ίσως να μην είναι τόσο σχετικό με το θέμα:
Ποιος ο ρόλος των ελεγκτών με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και με ηλεκτρονικά παραπεμπτικά (όταν φτιαχτεί ένα αξιόλογο σύστημα) ;
Εκτός από τον έλεγχο χειρόγραφων συνταγών (άνω των 100 ευρώ) όταν δεν δουλεύει το σύστημα (όχι αυτό που δε δουλεύει ποτέ, το αξιόλογο που είπαμε* ) ;
Επειδή δεν ξέρω ίσως μπορεί κάποιος (όπως ο ενημερωμένος -απ' ότι φαίνεται- συνάδελφος που σχολίασε πριν) να μας πει.
Επειδή (υποθέτω) δεν θα έχουν πολλά να κάνουν, έχει νόημα να υπάρχουν πλέον ελεγκτές ξεχωριστά για ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ, ΟΠΑΔ;
Μήπως θα ήταν καλύτερο να μείνουν μόνο του ΟΠΑΔ που είναι και οι μόνοι έμμισθοι;

* Για όσους θυμούνται το σχετικό ανέκδοτο: "Λέμε και καμιά @#$% να περνάει η ώρα..."

Τροποποίηση: Με πρόλαβε στο νήμα ο Δημήτρης απ' ότι βλέπω, στον προβληματισμό.
Εχεις δίκιο και πιστεύω ότι μόλις λήξουν οι συμβάσεις των υπαρχόντων θα προκηρυχθούν πολύ λιγότερες θέσεις ελεγκτών.
Μας έχουν μείνει να ελέγχουμε όμως κάποια πράγματα που ακόμα δεν έχουν βρει τρόπο να τα κόψουν όπως οι αιμοκαθάρσεις-αρτηριοφλεφικοί καθετήρες- μετακινήσεις νεφροπαθών, οι αποθεραπείες σε κέντρα αποκατάστασης, οι ειδικές αγωγές, οι φυσικοθεραπείες, τα αναλώσιμα διαφόρων παθήσεων, τα διάφορα υλικά, τα έξοδα νοσηλειας και τα φάρμακα των χρονίως νοσηλευόμενων σε κλινικές. Και αυτά θα πάρουν το δρόμο τους σιγά σιγά. Βασικά είμαστε εκεί για να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη δυσανασχέτηση των ασφαλισμένων που πρέπει να μάθουν τα καινούρια κόλπα του εοπυυ.
Επίσης, όταν θα μειωθούν οι θέσεις των ελεγκτών, θα είναι πολλοί και οι ασφαλισμένοι που δε θα διανύσουν 40 χιλιόμετρα για να βρουν ελεγκτή και να καταθέσουν αποδείξεις που δε θα αποζημιωθούν ποτέ! ΆΑΑΑΑρα κι άλλη οικονομία για τον σούπερ-ταμείο!!!

10 Φεβρουαρίου 2012, 16:07:22
Απάντηση #922
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Νοέμβριος 2011:

ΟΠΑΔ 58% --> 40%
Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου από εκεί που θεωρούσαν το βιβλιάριο τους ως (ανεξάντλητο) μπλοκ επιταγών (συχνότατα δανειζόμενο) και γυρνούσαν χωρίς έλεγχο από γιατρό σε γιατρό τώρα έχουν σφιχτεί!

ΙΚΑ 22% --> 35%
Αντίθετα οι του ΙΚΑ απελευθερώθηκαν από την υποχρεωτική επιλογή γιατρού και τώρα (αφού θα πληρώσουν που θα πληρώσουν) επιλέγουν το γιατρό τους.

10 Φεβρουαρίου 2012, 16:08:52
Απάντηση #923
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
ΆΑΑΑΑρα κι άλλη οικονομία για τον σούπερ-ταμείο!!!
Τελικά ρε παιδιά αρχίζω να πιστεύω ότι αυτός που συνέλαβε και εκτέλεσε τον ΕΟΠΥΥ ήταν διάνοια.  8)
Μπροστά από τη λέξη "διάνοια" μπορεί να βάλει κανείς όποιον επιθετικό προδιορισμό θέλει.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Φεβρουαρίου 2012, 16:33:15 από Βασίλης Παπαδόπουλος »

10 Φεβρουαρίου 2012, 16:13:11
Απάντηση #924
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Νοέμβριος 2011:

ΟΠΑΔ 58% --> 40%
Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου από εκεί που θεωρούσαν το βιβλιάριο τους ως (ανεξάντλητο) μπλοκ επιταγών (συχνότατα δανειζόμενο) και γυρνούσαν χωρίς έλεγχο από γιατρό σε γιατρό τώρα έχουν σφιχτεί!

ΙΚΑ 22% --> 35%
Αντίθετα οι του ΙΚΑ απελευθερώθηκαν από την υποχρεωτική επιλογή γιατρού και τώρα (αφού θα πληρώσουν που θα πληρώσουν) επιλέγουν το γιατρό τους.

Κάτι που παρέλειψα να σημειώσω είναι ότι η συνολική κίνηση έπεσε κατά 13% τον Ιανουάριο. Αυτό χρειάζεται για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα, καθώς οι τάσεις που περιγράφεις καθίστανται ακόμη πιο έντονες υπό αυτό το πρίσμα.
Αν πάμε με αυτό το καθεστώς, μπορεί σε μερικούς μήνες να αποκατασταθεί η τάξη και να είναι κάπως έτσι: ΟΠΑΔ 16%, ΙΚΑ 70%, ΟΑΕΕ 4%, ΟΓΑ 6%, Λοιπά ταμεία 4%.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Φεβρουαρίου 2012, 16:16:37 από Βασίλης Παπαδόπουλος »

10 Φεβρουαρίου 2012, 16:29:35
Απάντηση #925
Αποσυνδεδεμένος

medicus

Νοέμβριος 2011:

ΟΠΑΔ 58% --> 40%

ΙΚΑ 22% --> 35%

Κάτι που παρέλειψα να σημειώσω είναι ότι η συνολική κίνηση έπεσε κατά 13% τον Ιανουάριο. Αυτό χρειάζεται για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα, καθώς οι τάσεις που περιγράφεις καθίστανται ακόμη πιο έντονες υπό αυτό το πρίσμα.
Αν πάμε με αυτό το καθεστώς, μπορεί σε μερικούς μήνες να αποκατασταθεί η τάξη και να είναι κάπως έτσι: ΟΠΑΔ 16%, ΙΚΑ 70%, ΟΑΕΕ 4%, ΟΓΑ 6%, Λοιπά ταμεία 4%.

Στην ανατροπή των ποσοστών ΟΠΑΔ-ΙΚΑ παρατηρούμε ακόμη κάτι αρκετά αξιοσημείωτο. Γνωρίζοντας ότι, στον πληθυσμό, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ μειώθηκαν(λόγω απολύσεων) και αυτοί του ΟΠΑΔ δεν μεταβλήθηκαν(τουλάχιστον σημαντικά), τότε η ανατροπή αυτή, στο δείγμα μας, επιβεβαιώνει και τονίζει το συμπέρασμα του Αδαμάντιου.    
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Φεβρουαρίου 2012, 16:38:57 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

11 Φεβρουαρίου 2012, 00:27:35
Απάντηση #926
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Τελικά για "κάποιους", χρήματα βρίσκονται πάντα. Αλλά αυτοί οι κάποιοι δεν είναι φυσικά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις του ο νεοσύστατος Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) πλήρωσε σήμερα τους λογαριασμούς των φαρμακείων για το μήνα Δεκέμβριο 2011. Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από την Δευτέρα 13/2. Στον ΕΟΠΥΥ έχουν ενταχθεί τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και από 1/1/2012 και ο ΟΓΑ με το ΤΥΔΚΥ.
Σ.Σ: Όπως και τον περασμένο μήνα, τα χρήματα σε Αττική και Πειραιά αναμένεται να μπουν κάποια στιγμή το πρωί της Δευτέρας
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Φεβρουαρίου 2012, 09:58:02
Απάντηση #927
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Συνεχίζω να διαβάζω σε ορισμένες εφημερίδες της πόλης ότι οι γιατροί έχουν ανάγει το ζήτημα της αμοιβής σε μείζονα λόγο για να μη δεχθούν τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ. Έχω ακούσει ότι τα εξίμισι ευρώ καθαρά είναι λίγα για μια εξέταση και πολλά για μια συνταγή. Πρώτα-πρώτα, υπενθυμίζω το αυτονόητο για κάθε γιατρό, ότι δε νοείται ιατρική συνταγή χωρίς εκτίμηση του ασθενούς. Δεύτερον, θα μπορούσα να δω την εκδοχή του "μπαίνουμε στον ΕΟΠΥΥ από συναισθηματική ανάγκη να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, ακόμη και αν αμφισβητείται έντονα η πληρωμή μας κατά την παράδοση ΟΠΑΔ" με συμπάθεια αλλά: 1) Ήδη οι περισσότεροι από μας τους γιατρούς βλέπουμε ανασφάλιστους και άνεργους και κατατρεγμένους με πολύ κατανόηση και ανθρωπιά, χωρίς να προκαλούμε με επείδιξη οίκτου και 2) Αν μου επέτρεπε το κράτος να χαρακτηριστώ μη κερδοσκοπική εταιρεία, να έχω άλλη φορολογική αντιμετώπιση, να έχω κοινωνικά τιμολόγια στο νερό, το ρεύμα, το τηλέφωνο και το ίντερνετ και να δέχομαι τους πάντες ανάργυρα, προσδοκώντας σε όποια καλή προαίρεση του καθενός, θα το έκανα με μεγάλη μου ευχαρίστηση. Όμως σιχαίνομαι να ταλαιπωρώ τους ανθρώπους, στοιβάζοντάς τους κάθε Δευτέρα πρωί-πρωί για να προλάβουν να "γράψουν τα φάρμακά τους" ή κλείνοντάς τους ραντεβού μετά από τρεις μήνες. Θέλω όταν έρχεται ο άρρωστος να τον κοιτάω στα μάτια και το ίδιο να κάνει κι αυτός. Και αυτό δεν έχει τιμή.

11 Φεβρουαρίου 2012, 14:18:01
Απάντηση #928
Αποσυνδεδεμένος

kvasilakos

γνωριζει καποιος ποτε θα βγει η προκηρυξη για το ΕΟΠΥΥ?
ολοι πιανουμε το παλμο της εποχης μας και τα βιωνουμε ο καθενας με ξεχωριστο τροπο.
ετσι λοιπον οπως γνωριζουμε την επικαιροτητα ειναι καλυτερα ενας νεος ιατρος να μπει στο ΕΣΥ ή να ανοιξει ιατρειο.
Θα ηθελα πραγματικα την γνωμη των παλαιοτερων.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Φεβρουαρίου 2012, 14:29:41 από kvasilakos »
Γενικός Οικογενειακος Ιατρος

11 Φεβρουαρίου 2012, 22:21:17
Απάντηση #929
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
γνωριζει καποιος ποτε θα βγει η προκηρυξη για το ΕΟΠΥΥ?
ολοι πιανουμε το παλμο της εποχης μας και τα βιωνουμε ο καθενας με ξεχωριστο τροπο.
ετσι λοιπον οπως γνωριζουμε την επικαιροτητα ειναι καλυτερα ενας νεος ιατρος να μπει στο ΕΣΥ ή να ανοιξει ιατρειο.
Θα ηθελα πραγματικα την γνωμη των παλαιοτερων.
Αν είχαν πραγματοποιηθεί όσα ο κ. υπουργός είχε υποσχεθεί, η εν λόγω προκήρυξη θα είχε ήδη δημοσιευθεί.
Ως εκ τούτου η απάντηση στο ερώτημά σου είναι συνάρτηση των πολιτικών προτεραιοτήτων των ιθυνόντων αλλά και των τρεχουσών εξελίξεων.
Ένας νέος γιατρός μάλλον δεν πρέπει να σκέφτεται το ΕΣΥ διότι οι προσλήψεις έχουν παγώσει.
Επίσης το να ανοίξει κάποιος ιατρείο τώρα είναι τολμηρό - ο βαθμός της τόλμης εξαρτάται από τη δυνατότητα διάθεσης κεφαλαίου (οι τράπεζες κατά κανόνα δε δίνουν ούτε σεντ), την ειδικότητα, την περιοχή κ.λ.π. Αν δεν υπάρχουν οικογενειακές κ.λ.π. υποχρεώσεις, κατά τη γνώμη μου είναι προτιμότερο να κάνει κανείς μία όσο το δυνατόν συγκρατημένη επένδυση (χωρίς να θίγεται ένα ελάχιστο ποιότητας) σε ένα σημείο που έχει σχετικά μικρότερο ρίσκο (π.χ. σε αγροτικό ή ημιαστικό πληθυσμό). Το καλό είναι ότι πάντα υπάρχουν ευκαιρίες (απλώς γίνονται όλο και πιο δυσεύρετες) και ο συστηματικός, συνεπής και άοκνος γιατρός μάλλον θα εξασφαλίζει, από δω και πέρα τουλάχιστον, τα προς το ζην.
Δεν ξέρω αν σε βοήθησα. Καλό κουράγιο.

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8578 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
10174 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις