Καλησπέρα και πάλι.
Σχετικά με το θέμα της άρνησης χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας από το ΔΣ του Νοσοκομείου στο οποίο εργάζομαι.
Η απόφαση θα μου δωθεί γραπτά τις επόμενες ημέρες. Το βασικό επιχείρημα από αυτά που έμαθα από τη γραμματέα είναι η αδυναμία κάλυψης των εφημεριών από τους 3 ειδικούς που θα μείνουν πίσω, παρά την έγγραφη διαβεβαίωση του Διευθυντή του τμήματος μου για την εύρυθμη λειτουργία αυτού.
Σε σημερινή συνάντηση που είχα με το Διοικητή για το θέμα είπε ότι θα τι συζητήσει και με τον ΔΥΠΕαρχη σε συνάντηση που θα έχει μαζί του τις ερχόμενες ημέρες. Να συζητήσει τι, δηλαδή? Την αρνητική απόφαση που ο ίδιος πήρε στο ΔΣ?
Επίσης, από το συγκεκριμένο ΔΣ απουσίαζε ο εκπρόσωπος των γιατρών (αν και είχε σταση θετική στο όλο θέμα).
Μήπως είναι σκόπιμο να ζητήσω νομική συμβουλή?
Τι άλλο θα μπορούσα ίσως να κάνω?
Ευχαριστώ
Προσωπική άποψη.
Παίρνεις αντίγραφο πρακτικών συνεδρίασης του ΔΣ του νοσοκομείου με το θέμα σου .
Παίρνεις την θετική εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου
Παίρνεις την έγγραφη θετική θέση του Συντονιστή Διευθυντή του τμήματος και υποβάλλεις το αίτημα στην ΔΥΠε .
Παράλληλα ζητάς προσωπική ακρόαση από τον ίδιο το ΔΥΠεάρχη.Αυτό μην το παραμελήσεις.
Στην αναφορά σου αλλά και στη συζήτηση μαζί με το ΔΥΠεάρχη:
*Αξιοποίησε το γεγονός ότι το Επιστημονικό Συμβούλιο, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι ο καθ’ ύλην εισηγητής προς το ΔΣ του σχεδίου εφημέρευσης του Νοσοκομείου, εισηγείται θετικά για την άδεια. Αυτό ακυρώνει την άποψη του Διοικητή περί αδυναμίας εφημέρευσης.
*Μάθε επίσης ποια θέση κράτησε ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας . Αν είναι θετική για το αίτημά σου ζήτησέ του μια έγγραφη αναφορά. Για να την αξιοποιήσεις και αυτή στη ΔΥΠε.
*Μάθε αν ,στο πρόσφατο σχετικά παρελθόν ή στο παρόν, το Νοσοκομείο έχει εγκρίνει άλλη ανάλογη άδεια . Αν υπάρχει θετικό προηγούμενο, αξιοποίησέ και αυτό στη ΔΥΠε.
*Αξιοποίησε αν μπορείς και έγγραφη θετική αναφορά της αντίστοιχης Ένωσης.
*Τόνισέ του τη σημασία της μετεκπαίδευσης στο συγκεκριμένο κέντρο , όχι μόνο για σένα προσωπικά αλλά και για τα οφέλη που θα προκύψουν τοσο για το τμήμα σου όσο και για το νοσοκομείο στο οποίο υπηρετείς.
Παρατηρήσεις.
1.Ο εκπρόσωπος των γιατρών στο ΔΣ έχει και αντικαταστάτη.-αναπληρωματικό μέλος.Γιατί δεν παραβρέθηκε ο αναπληρωματικός εκπρόσωπος;
Τόσο δύσκολο ήταν να παρευρεθεί ο αναπληρωματικός και να στηρίξει το αίτημά σου ;
Δεν μου κάθεται καλά αυτό το γεγονός και επειδή έχουν δει πάρα πολλά τα μάτια μου (σικέ καταστάσεις ) , καλό είναι να μάθεις γιατί δεν πήγε ο τακτικός και ο αναπληρωματικός εκπρόσωπος των γιατρών.
2.Ο εκπρόσωπος των υπόλοιπων εργαζομένων τι στάση κράτησε;
3.Αυτά που σου είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου ήταν απλά υπεκφυγές , για να του αδειάσεις τη γωνιά. Αν ήθελε πραγματικά να το συζητήσει με το Διοικητή της ΔΥΠε, απλά θα ανέβαλε τη συζήτηση του αιτήματός σου στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ, θα το συζητούσε με τον ΔΥΠεάρχη και μετά θα έφερνε το θέμα προς συζήτηση στο ΔΣ του Νοσοκομείου.
Για τη νομική συμβουλή είναι προσωπικό ζήτημα.
Χωρίς να έχω αρνητική θέση, δεν ξέρω τι άλλο θα συμβούλευε ένας δικηγόρος.
Πέρα από το να σου συντάξει μια αναφορά.