Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Πρωτόκολλο επικοινωνίας με ERPs, φακέλους ασθενή
Zachariadis:
Να με συγχωρείται αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τί σχέση έχουν τα παραπάνω με το forum.
Για μιά στιγμή νόμιζα ότι μπήκα σε λάθος site
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα με συγχωρείται αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τί σχέση έχουν τα παραπάνω με το forum.
--- Τέλος παράθεσης ---
Και όμως. Νομίζω ότι ο δρόμος για μια ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (που είναι από τους στόχους του φόρουμ) περνά, μεταξύ άλλων, και από μια αποτελεσματική μηχανοργάνωση.
Και δυστυχώς οι Πληροφορικάριοι από μόνοι τους δεν αρκούν στην περίπτωσή μας. Είναι απαραίτητη και η συνδρομή Ιατρών που κατέχουν και Πληροφορική.
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα με συγχωρείται αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τί σχέση έχουν τα παραπάνω με το forum.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αφού δεν μπορείς να καταλάβεις τα παραπάνω, να περιοριστείς σε ότι νομίζεις ότι λείπει σαν τρόπος έκφρασης της δοσολογίας φαρμάκων από το μήνυμα λίγο παραπάνω και μην ανησυχείς για τα υπόλοιπα. Η βοήθεια σου και έτσι εκτιμάται απόλυτα, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο.
trojy:
Εγγραφή ή Είσοδος
Ο φαρμακοποιός καλείται για να μεταφέρει τις οδηγίες μετά την εκτέλεση (dispensing) να ετικετοποιήσει (labeling) κάθε κουτί (item) ξεχωριστά.
Π.χ. Αγγλία... ο ιατρός γράφει "1 tablet tds ac".
Ο φαρμακοποιός το βλέπει αυτό ως στοιχείο και κρίνει. Είναι ενήλικας; Τότε γράφει "Take one tablet every 8 hours after food"
Είναι μωρό; Τότε γράφει "Give a spoonful after food every 8 hours"
Ο λόγος που αναφέρω το labeling είναι γιατί αποτελεί ουσιαστικά το αποτέλεσμα της διαδικασίας [Prescriber dispensing-> Pharmacy dispensing->Labeling].Κατανοώ ότι δεν σχετίζεται ούτε με το ERPs, ούτε με τα PMRs(αν και θα έπρεπε), αλλά το παραθέτω ως πηγή ιδεών.
Στο εξωτερικό, για πολλούς κ΄διάφορους λόγους, ΣΥΝΗΘΩΣ το labeling αποτελεί και το χρόνο έναρξης θεραπείας t= 0. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι το labeling είναι αυτό που φανερώνει το χρόνο απόδοσης (item dispensed) του φαρμάκου στον ασθενή.
Στην Ελλάδα, ο χρόνος έναρξης της θεραπείας πρέπει να είναι ελαστικότατος, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα.( Έχω στο μυαλό μου τη "μερική εκτέλεση")
Δ. Κουναλάκης:
@trojy,
Ξέρω τι θέλεις να πεις αλλά στην παρούσα φάση μην πιάσουμε αυτό το θέμα.
Δεν έχω κάτι ανάλογο της σελίδας που παραθέτεις στα αγγλικά. Υπάρχει κάτι ανάλογο για την ελληνική πραγματικότητα;
Εσυ, σαν φαρμακοποιός έχουν δει αρκετά τα μάτια σου, μπορείς να συμπληρώσεις δοσολογίες που έχεις δει να χρησιμοποιούνται;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση